Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Vildsvinekølle

Vildsvinekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : HovedretterHovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Vildsvinekølle, billede 4 Vildsvinekølle, billede 1 Vildsvinekølle, billede 2 Vildsvinekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gvildsvinekølle med ben
 
8 enebær
6 kornhel allehånde
 salt
 peber
1 tsk.tørret timian
 
2 suppeviske
2 løg
250 g.vildtben
30 g.klaret smør
 
150 g.spæk skåret i tynde skiver
 
 Sauce:
5 dl.kraftig rødvin
1.5 dl.fløde
1-2 spsk.maizena majsstivelse
 sherryeddike
 
Opskrift:
Køllen skylles og duppes tør. Enebærrene og allehånde knuses i en morter, blandes med salt, peber og timian, og køllen gnides med den blanding. Ovnen forvarmes til 180 grader C. alm. ovn.

Suppeviskene gøres i stand og vaskes, løgene pilles. Alt skæres i store tern. Benene vaskes, det klarede smør skæres i små stykker. Alle disse ingredienser lægges i en bradepande. Bradepanden sættes i ovnen (nederst). Køllen lægges på risten derover og steges i ca. 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.

Spækskiverne lægges på køllen, som steges videre i ca. 2 timer ved 160 grader C. alm. ovn. Undervejs hældes der engang imellem lidt vand i bradepanden. Temperaturen i køllen kontrolleres med et kødtermometer. Temperaturen i midten af køllen skal være 72°.

Køllen tages ud af ovnen og stilles varmt.

Sauce:
Stegefonden bringes i kog med vand og vin, fedtet fjernes, hvorefter fonden hældes igennem en sigte ned i en gryde og bringes i kog med fløden og jævnes. Smages til med eddike, salt og peber.

Serveres med hjemmelavede pommes frites og broccoli, savoykål eller glaserede majroer.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (11 stemmer)

Opskriften er vist 92480 gange,
og udskrevet 3554 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu