Vildsvinekølle

Vildsvinekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Vildsvinekølle, billede 4 Vildsvinekølle, billede 1 Vildsvinekølle, billede 2 Vildsvinekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3500 gvildsvinekølle med ben
 
 Krydderblanding:
8 enebær
6 hel allehånde
 salt
 peber
1 tsk.timian, tørret
 
 Braiserunderlag:
1 porre
2 løg
 Persille, frisk
 timian, frisk
 laurbærblad
 
30 g.klaret smør
150 g.røget spæk
 
 Sauce:
5 dl.kraftig rødvin
1.5 dl.fløde
 
 Smørbolle:
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Køllen skylles og duppes tør.
Enebærrene og allehånde knuses i en morter, blandes med salt, peber og timian, og køllen gnides med den blanding. Ovnen forvarmes til 220 grader C. alm. ovn.

Suppeviskene gøres i stand og vaskes, løgene pilles. Alt skæres i store tern. Benene vaskes, det klarede smør skæres i små stykker. Alle disse ingredienser lægges i en bradepande. Bradepanden sættes i ovnen (nederst). Køllen lægges på risten derover og steges i ca. 45 minutter ved 220 grader C. alm. ovn.

Røget spæk skæres i tynde skiver lægges på køllen, som steges videre i ca. 2 timer ved 180 grader C. alm. ovn.
Undervejs hældes der engang imellem lidt vand i bradepanden. Temperaturen i køllen kontrolleres med et kødtermometer. Temperaturen i midten af køllen skal være 72°.

Køllen tages ud af ovnen og trækker uden indpakning mens at saucen laves.

Sauce:
Stegefonden bringes i kog med vand og rødvin, hvorefter fonden hældes igennem en sigte ned i en gryde og bringes i kog med fløden og jævnes med smørbolle. Smages til med salt og peber.

Serveres med kartofler, det kunne være pommes frites, Kartoffelbåde i ovn, rissoles eller en bagekartofler.

stegte grønsager





karakterer:
Opskriften er vist 126833 gange,
og udskrevet 4139 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-05-15 07:56:46
Fin opskrift, husk stegetermometer