Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Græske frikadeller

Græske frikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandKilde : Bjørn Kok

Tilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :


Græske frikadeller, billede 4 Græske frikadeller, billede 1 Græske frikadeller, billede 2 Græske frikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.Lammekød, hakket
200 g.Feta. 50+
1 Æg
2 fedHvidløg
1 bdt.Persille, frisk
2 spsk.Oregano, frisk
2 tsk.Salt
0.5 tsk.Peber
0.5 Citron, skal heraf
Opskrift:
Hvidløget presses og krydderurterne hakkes fint, citronskallen rives fint. Farsen æltes godt sammen og hviler en ½ time.

Farsen formes til små frikadeller som sættes på pande i olivenolie. Steges ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side.

Serveres med brød, vi bruger pitabrød og en græsk salat, og/eller tzatziki.

Se opskrift på græsk salat

Se opskrift på tzatziki


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (15 stemmer)

Opskriften er vist 256372 gange,
og udskrevet 5851 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

momogitte  -  2011-02-16 18:01:50
Smager rigtig godt, og super godt med hakket lammekød. Hvis man ikke er til lam, tror jeg at hakket oksekød også er udmærket.

Sandie  -  2011-02-14 22:05:54
Det var min mor som skulle have opskriften, og den var genial, rent faktisk er denne her hjemmeside den bedste med opskrifter! :D!

C. Larsen  -  2010-01-01 23:15:20
Jeg bruger hakket oksekød 8-10%, og det bliver aldeles perfekt også. Smuldret feta - pas på salten i farsen, og gerne 3 fed hvidløg. Tilbehør tzaksiki, og serveres med NAN- brød., 15 gr. gør udrøres i 1 spsk flaget/groft salt og 1 spsk honning, tilsæt mel så det er godt klistret, sæt i køleskab natten over, ælt igennem med mere mel, rul ud som tul flytes, og prik brødene med en gaffel,bages ved ca.200 grader, pensles med en anelse olie, og knuste peberkort tilsættes ovenpå. Denne flytes kan bruges til næsten alt i stedet for kartofler eller linende. lav evt en god flået tomatsauce til, eller bare tzasiki til brødet og kødet - uhm.

W.F  -  0000-00-00 00:00:00
Fremragende Smag.

Lene  -  0000-00-00 00:00:00
det smager bar himmelsk...

birgitte  -  0000-00-00 00:00:00
smager totalt godt..!

Kokken  -  0000-00-00 00:00:00
De smager fremragende