Græske frikadeller

Græske frikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandKilde : Bjørn Kok

Tilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :


Græske frikadeller, billede 4 Græske frikadeller, billede 1 Græske frikadeller, billede 2 Græske frikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Lammekød, hakket
200 gram Feta. 50+
1 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
2 spsk. Oregano, frisk
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
Opskrift:
Hvidløget presses og krydderurterne hakkes fint, citronskallen rives fint. Farsen æltes godt sammen og hviler en ½ time.

Farsen formes til små frikadeller som sættes på pande i olivenolie. Steges ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side.

Serveres med brød, vi bruger pitabrød og en græsk salat, og/eller tzatziki.

Se opskrift på græsk salat

Se opskrift på tzatziki


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (15 stemmer)

Opskriften er vist 260888 gange,
og udskrevet 5903 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10484 (2496 kcal)
KJ pr. Pers. 1747 (416 kcal)
Vægt ialt 1392 gram
Vægt pr. Pers. 232 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 752 KJ (179 kcal)
Protein 16.7 gram
Fedt 12.8 gram
Kulhydrat 1.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

momogitte  -  2011-02-16 18:01:50
Smager rigtig godt, og super godt med hakket lammekød. Hvis man ikke er til lam, tror jeg at hakket oksekød også er udmærket.

Sandie  -  2011-02-14 22:05:54
Det var min mor som skulle have opskriften, og den var genial, rent faktisk er denne her hjemmeside den bedste med opskrifter! :D!

C. Larsen  -  2010-01-01 23:15:20
Jeg bruger hakket oksekød 8-10%, og det bliver aldeles perfekt også. Smuldret feta - pas på salten i farsen, og gerne 3 fed hvidløg. Tilbehør tzaksiki, og serveres med NAN- brød., 15 gr. gør udrøres i 1 spsk flaget/groft salt og 1 spsk honning, tilsæt mel så det er godt klistret, sæt i køleskab natten over, ælt igennem med mere mel, rul ud som tul flytes, og prik brødene med en gaffel,bages ved ca.200 grader, pensles med en anelse olie, og knuste peberkort tilsættes ovenpå. Denne flytes kan bruges til næsten alt i stedet for kartofler eller linende. lav evt en god flået tomatsauce til, eller bare tzasiki til brødet og kødet - uhm.

W.F  -  0000-00-00 00:00:00
Fremragende Smag.

Lene  -  0000-00-00 00:00:00
det smager bar himmelsk...

birgitte  -  0000-00-00 00:00:00
smager totalt godt..!

Kokken  -  0000-00-00 00:00:00
De smager fremragende