Tzatziki - græsk forret og/eller tilbehør
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Agurk - Agurker Oprindelsesland : Grækenland Tilberedningstid : 15 minutter Indsendt af : Pia Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæk agurken på langs, fjern marv/pulp med en dessertske som kasseres.
Riv agurken og vrid så meget væde fra som du kan.
Når du alligevel har gang i rivejernet kan du lige så godt rive hvidløgene herpå også. Hæld yoghurten op i en skål og bland agurk og hvidløg i. Rør godt rundt, smag til med salt og peber. Overdæk og stil på køl. Tips: Det tager ikke mere end 5 -10 min at lave. Det kan holde sig flere dage i køleskab. Græsk yoghurt behøver ikke at drænes, men almindelig yoghurt naturel kan også bruges, den skal blot drænes i et kaffefilter |
TzatzikiTzatziki er en kendt græsk forret og/eller tilbehør til maden. Tzatziki består af græsk yoghurt, agurk, hvidløg, peber og salt. Der findes dog mange forskellige varianter af retten. Ordet tzatziki stammer fra det tyrkiske ord cacık. Cacık har sin oprindelse helt tilbage fra Osmannerriget i det 17. århundrede.Favoritten i grillsæsonenI Danmark er de græske madtraditioner de seneste år, blevet en meget populær faktor. Feta, olivenbrød og ikke mindst tzatziki, er bare nogle af de populære madtraditioner fra det græske køkken, som bliver implementeret i de danske hjem. Især i de varmere måneder, elsker vi danskere, at servere en lækker græsk tzatziki som tilbehør til grill, salater osv. Denne lækre tzatziki opskrift, vil helt sikkert få dig til at være tilhænger af dette græske vidunder.Andre versioner af TzatzikiNår man eksperimenterer med nye opskrifter, hænder det ofte, at der bliver sat et personligt præg på opskriften. Dette er også muligt med tzatziki. Opskriften er i sig selv fantastisk, men det kan eventuelt være at den kræver et personligt præg, før smagsoplevelsen bliver helt perfekt for dig, og dem du serverer tzatzikien for. Der findes utroligt mange udfoldelser og variationer af retten, og der kan sagtens eksperimenteres uden at ødelægge smagsoplevelsen. Prøv eventuelt at tilføje revede gulerødder og citron- eller limesaft, for at give retten lidt mere kant og syrlighed. Du kan også forsøge dig med den bulgarske version, tarator, eller måske den tyrkiske version, kendt under navnet cacık. |
Opskriften er vist 378950 gange,
og udskrevet 4399 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (113 stemmer) |
|
Kommentarer - 2023-08-07 21:54:35 Tænker lidt flødeskum kan gøre det lettere. Har engang fået en fantastisk Tzatziki i Tyskland, der helt klart brugte flødeskum til at lette den. Mette - 2019-04-14 17:14:44 Jeg synes den blev lidt for stærk med 4 fed hvidløg i..Ellers er den lækker og mega nem og lave.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne