Spagetti alla carbonara

Spagetti alla carbonara, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Spaghetti

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Spagetti alla carbonara, billede 4 Spagetti alla carbonara, billede 1 Spagetti alla carbonara, billede 2 Spagetti alla carbonara, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
125 gram Bacon i tern
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
2 spsk. Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Svits bacon i smør. Tilsæt peber og lidt salt. Hæld hvidvin og fløde i og lad det stå og småsimrer i ca. 5 minutter

Kog pastaen. Bland pasta og sauce og tilsæt parmesanost. Til slut vendes de to æggeblommer i saucen.


Beskrivelse:
Se kokken farvorit Spaghetti Carbonara

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (52 stemmer)

Opskriften er vist 110617 gange,
og udskrevet 2571 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13974 (3327 kcal)
KJ pr. Pers. 3493 (831 kcal)
Vægt ialt 1005 gram
Vægt pr. Pers. 251 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1390 KJ (331 kcal)
Protein 9.8 gram
Fedt 14.9 gram
Kulhydrat 38.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Malene Kragh   -  2019-10-31 17:03:46
Drop hvidvinen og smør, tilsæt istedet 1 tsk pesto og ½ l piskefløde istedet for 2 dl 😉

Bonnie   -  2016-11-28 20:30:39
En klassiker som vi har brugt rigtig mange gange, perfekt hver gang. Vi bruger frisk basilikum på toppen og indimellem bruger vi 1-2 spiseskefulde hvidvinseddike i stedet for hvidvin, hvis vi ikke lige har det i huset (det er også billigere). Når vi gør det bruger vi 3 dl fløde istedet for 2.

Sophia  -  2013-10-12 18:02:43
Fantastisk ret... smager som når man er på restuarent... ;-)

Jette, schweiz  -  2012-01-13 16:48:36
her i schweiz laver man carbonara med stegte baconterninger, 1 sammenpisket æg og piskefløde. Alt blandes sammen med di kogte spagetti og parmesan

Nilsson  -  2012-01-08 17:19:29
Husk det grønne drys... med frisk persille...så er den dejlig... Hvidvinen gør også sit... har man ikek hvidvin.. så kan lidt citronsaft gøre det af med den ellers for fede smag!

Familien Terp  -  2011-06-10 19:23:16
Fantastisk familievenlig ret. Denne opskrift er en af vores favoritter og begge vores, ellers ret kræsne, børn elsker den. Hurtig, billig og nem ret( bonus for kokken), vi spiser den flere gange om måneden. Det bedste er at hvidvinen, samt det at der ikke er så mange æg i, gør at den ikke er så vammel som en traditionel carbonara ellers godt kan være. Tip! Vi erstatter sommetider fløden med madlavningsfløde, som ikke er helt så fed. Kæmpe ros til den som har lagt opskriften ind. Tænk hvis man havde kendt den da man var på SU ;0)

Berg  -  2011-04-13 00:08:16
Føj hvor det smager, det er nok det ulækreste carbonarra jeg nogensinde har spist. du må ha skrevet forkert for det her er da for vammelt..

Amatøren gatsronomen  -  2010-11-21 21:04:51
plejer der ikke også at være ærter i cabonara???? og bredbladet persille??? kan godt være det bare er mig....

GV  -  2010-08-27 10:51:36
Som på billedet - ingen sauce Jeg vil også helst have "sauce", men originalopskriften er ikke fylde med "sauce". Du kan selv tilsætte mere væde (fløde m.v. )

  -  2010-04-14 13:29:25
Vi plejer at købe de der pakker med pulver til denne ret men er dødtræt af at saucen "tørrer ind" i løbet af ingen tid og der næsten ingen sauce er.. Hvordan er det med den her?

Karina  -  2008-12-10 17:18:47
En helt fantastisk opskrift... som at være på ferie... Den er også utrolig nem og hurtig - mine børn synes jeg er fantastisk, "som at være på Restaurent", siger de.

Liv  -  2008-10-04 14:20:44
Det hedder slet ikke "a la" noget som helst. Det er ikke en fransk ret. Det hedder Spaghetti Carbonara. Slut. Og det er en super god opskrift. Så det kan være lige meget.

Sprogspadseren  -  2007-10-04 16:35:54
Det hedder altså ikke alla carbonara...men a la carbonara

HA**  -  2007-08-14 16:18:21
Det er så klasse :D

  -  2007-08-11 13:16:35
Kan man bruge pasturiserede æg ?

frederik rasmussen  -  0000-00-00 00:00:00
det er mega nemt og det smager godt :)

Chris  -  0000-00-00 00:00:00
Meget nem, hurtig og ikke mindst rigtig lækker ret. Kan helt klart anbefales!