Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Båndpasta med kødsovs

Båndpasta med kødsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Båndpasta med kødsovs, billede 4 Båndpasta med kødsovs, billede 1 Båndpasta med kødsovs, billede 2 Båndpasta med kødsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
600 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
1 spsk. Oregano, tørret
0.5 spsk. Basilikum, tørret
2 laurbærblade
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
500 gram Båndpasta, frisk
Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Skær alle grøntsagerne i småstykker og steg dem i varm olivenolie i ca. 10 min. Tilsæt rødvin og lad det koge ned. Tilsæt derefter de flåede tomater og tomatpure.

I en anden gryde/pande steger du baconen (i små stykker) i ca. 10 min. og tilsætter oksekødet og bruner det.

Derefter tilsættes grøntsagshalløjet og retten smages til med krydderierne og koger videre ved svag varme i min. 2 timer!! Dette er nemlig hele hemmeligheden.

Server med en frisk båndpasta, og lidt høvlet parmesan på toppen og brød til.


Beskrivelse:
Se kokkens farvoritopskrift på Spaghetti med kødsovs

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (183 stemmer)

Opskriften er vist 224516 gange,
og udskrevet 4916 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11757 (2799 kcal)
KJ pr. Pers. 2939 (699 kcal)
Vægt ialt 3273 gram
Vægt pr. Pers. 818 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 359 KJ (85 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 12.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Dennis  -  2017-02-17 16:40:26
Rigt god ret den får et 10 her fra 😊

Nicklas  -  2015-03-02 19:05:50
Lækkert! Virkelig en kødsovs der smager af italien.

  -  2011-03-17 19:53:17
Rigtig mange tak for den gode opskrift.. Jesper

mig  -  2011-03-06 22:16:29
rødvin skal altså altid først lige op omkring kogepunktet i en 15 sekunder uden andre ingredienser, ellers giver alkoholen en dårlig smag

jakob  -  2011-02-09 16:01:59
vid lækker men for mange løg det kan da ikke passe at der skal 600 g løg i???

Linda  -  2011-01-20 22:42:25
Lækker ret :D

Mia  -  2010-11-18 15:34:24
Lækker ret :D havde dog overset de 2 timers kogetid, så den fik vist max 45 min, men det var dog også helt fint, for så var grøntsagerne stadig sprøde og lækre :)

Luise  -  2010-09-09 19:56:43
Har tilføjet 2 fede, 1 tsk sukker, den blev rigtig god, men mamglede lidt flydende, så måske tilføj lidt væde og så kunne jeg slet ikke smage bacon (brugte kalkunbacon, så det var spild kcal)men det smagte rigtig godt

.  -  2009-08-09 18:10:13
det smager altså også meget godt hvis i tager paprika i !:)

AD  -  2008-01-10 16:16:49
Et tip: når jeg laver retten laver jeg altid rigeligt til to dage...dagen efter får vi "lassangne" med resterne, dvs. at jeg ligger de kogte pasta fra dagen før i et fad og hælder kødsaucen over...så laver jeg blot en bechamelsauce og hælder over og rasp så det dækker saucen giver det ca. 30 til 40 minutter i ovnen ved 200 grader.

Lisib  -  2007-02-20 10:22:40
Dem der synes denne ret er lækker har godt nok et kulinarisk kedeligt liv. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke.......og hvor blev jeg bare skuffet!! Kødsovsen er ikke blot tam og kedelig men også extrem tør.

Louise  -  2007-02-18 15:27:58
kom lidt friskhakket persille i til sidst... giver lige lidt friskhed. Umn..

Malene  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtige italienere tilsætter et par fed hvidløg.. Umm.. det er bare godt..

camille  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv med lidt ekstra soltørrede tomater/oliventapenade og gerne begge dele´! Læx

lille d  -  0000-00-00 00:00:00
Alkohol fordamper inden det når 80 grader, så hvis kødsovsen kommer op at koge burde der ikke være noget problem i at servere det for børn...

Heey!  -  0000-00-00 00:00:00
Du må ikke servere rødvin for børn!

AD  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtige italienere tilsætter en spsk. sukker så bliver tomatsmagen fremhævet

Søren  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg giver Helle ret. Den er helt bestemt lækker. Jeg laver den dog med en lille tilføjelse: Soltørrede tomater. Det giver lige lidt sødme til retten der gør den endnu bedre.

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Retten er rigtig lækker, og bestemt værd at vente på. Lavede heldigvis dobbeltportion, så vi kan nyde den idag også.