EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links









Andesteg

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : And - Ænder

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt : 0000-00-00

Andesteg 4 Andesteg 1 Andesteg 2 Andesteg 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3500 gram And, hel 2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 Æbler, syrlige 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
15 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
    1 sveske ca. 10 gram
  Sauce: 1 sveske ca. 10 gram
  hals - vingespidser - kråse og hjerte 1 sveske ca. 10 gram
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
  andebouillon 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Fløde 13 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Forklaring:

Tag indmaden ud af anden, og tør den godt. Hug vingespidser og hals af, og gem dem til saucen.
Gnid anden ind- og udvendigt med salt og lidt peber.
Skær æblerne i både, og kom dem i anden sammen med sveskerne.
Luk med kødnåle. Læg den på risten over bradepanden med brystet nedad.

Brun først 20 minutter ved 250 C alm. ovn. Vend den, og dæmp varmen til 160 C alm. ovn.
Hæld evt. fedtet fra. Kom 4-5 dl vand i bradepanden, og lad anden stege til den er færdig, ca. 2 timer. Mærk ved låret, om det løsner sig let, og stegesaften er helt klar.

Lad anden køle lidt af, inden den parterres. Skær lårene fri helt om på ryggen.
Del i over- og underlår. Skær brystet fri på hver side, og del det i 3-4 stykker.
Eller del anden på begge sider af rygraden, og klip/skær bryst og ryg ud sammen.


Sauce:
Kog hals, vingespidser, kråse og hjerte sammen med grønsagerne og evt. bouillon 1 time.

Si det (det kan gøres i god tid). Hæld stegeskyen fra anden oveni.
Lad det stå et øjeblik, og skum fedtet af (det lægger sig foroven).
Smelt smørret, og pisk melet i. Spæd med skyen, til saucen er tilpas.

Kom fløden i, og kog saucen igennem. Smag til med salt og peber og evt. lidt ribsgelé. Farv med lidt kulør.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 22723 (5410 kcal)
KJ pr. Pers. 5680 (1352 kcal)
Vægt ialt 4678 gram
Vægt pr. Pers. 1169 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 485 KJ (115 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 10.4 gram
Kulhydrat 3.1 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.7 (35 stemmer)

Opskriften er vist 260508 gange,
og udskrevet 15580 gange.

  -  0000-00-00 00:00:00
når anden vejer omkring 4 kilo , skal du stege den yderligere30 til 45 minutter længere, dog stadig til kødsaften er klar og lårene løsner sig let.

  -  2007-11-10 15:59:36
TOTALT NICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anja  -  2007-11-10 16:22:07
Super go´opskrift, smager godt og nem at gå til. kan anbefales

Emil  -  2008-11-13 15:05:07
Ja det virker! Mums!

Nico  -  2008-12-20 15:50:24
jeg forstår ikke hvordan sovsen laves :(

amager  -  2009-11-10 14:51:49
hva nu hvis den kun vejer 1300 g en halv and hvor lang tid skal den så ha ???

andferak  -  2010-12-14 18:01:14
husk...... PORTVIN i sovsen, det er fjong. laver selv aldrig juleand uden et godt skvæt portvin i ;-)

Jørn  -  2010-12-15 09:36:16
Det lyder dejligt. Men der mangler en meget vigtig ting: lun rødkål. Ingen and uden rødkål.

Nadja  -  2010-12-18 17:23:42
Sovsen laves som enhver anden opbagt sovs... fedtstof i gryden (kan også laves på ren andefedt), lad det bruse op. Melet i, piskes sammen til melet er bagt af. Derefter tilsættes skyen fra anden og fløden lidt ad gangen til sovsen har tilpas tykkelse... Jeg tilsætter altid lidt saft fra rødkålen eller lidt ribs-syltetøj for at give ekstra smag...

anders  -  2012-09-09 08:50:32
kan andbefales

Heidi  -  2012-11-14 10:09:39
Hej. Har lige et dumt spørgsmål. Skal anden ligge på risten igennem hele stegetiden? Det er første gang jeg skal prøve at stege en and nemlig.