Andesovs

Andesovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : And - Diverse and

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Andesovs, billede 4 Andesovs, billede 1 Andesovs, billede 2 Andesovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk.smeltet andefedt
2 spsk.hvedemel
 
5 dl.andebouillon
2 dl.sky fra bradepanden
 
 kulør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Smelt andefedtet eller smørret. Rør melet i og lad det blive lysebrunt.

Spæd med bouillon og sky (bradepanden koges af med 2-3 dl. vand), rør godt, lad saucen koge igennem farves med kulør og smag til med salt og peber.

Tips:

Se opskrift på Andebouillon - Andefond






Beskrivelse:

Andesovs opskrift til julemiddagen og andre højtider

Andesovsen har stor betydning for julemiddagen eller andre festlige højtider. Udover at sovsen selvfølgelig skal have den rette smag, skal konsistensen og farven være lige så indbydende. Sovsen må endelig ikke skille eller smage for meget af salt - det kan ødelægge selv den lækreste julemad. Heldigvis er det ikke særlig svært at lave en skøn andesovs.

Når du steger anden i ovnen, kan det være en fordel at lægge den på en rist i en bradepande for nemt at opsamle væden fra stegen. Væden, også kaldet andesky, bruges som smagsgiver i sovsen. Gem også andens hals, vingespidser, kråse, lever og hjerte, som alt sammen koges til en kraftig andefond.

Ingen andesteg uden en god brun andesovs

Når der serveres andesteg, uanset om det er til juleaften eller Mortens aften, forventer de fleste gæster en god brun andesovs. Om du hælder sovsen ud over kartoflerne eller andekødet, er et lige væk - den fantastiske smag går godt til alle klassiske juleretter.

Det er vigtigt at smagen sovsen til løbende, så den har en god blanding af det søde og det sure. Sørg for at røre sovsen godt så den ikke skiller. Skulle det mod forventning ske, kan det sies fra til slut.

FAQ

Hvordan laver man andesovs?

Først laves fonden ved at koge indmad og kødfattige dele, såsom hals og vingespidser. Tilsæt grøntsager og bouillon og lad det simre en time, hvorefter fonden sies. Når andestegen har stegt, tilsættes andeskyen i fonden, hvorefter fedtet skummes, og der piskes smeltet smør og mel i. Tilsæt fløde og kog op under omrøring. Smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt ribsgele.

karakterer:
Opskriften er vist 138821 gange,
og udskrevet 1840 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-26 14:24:42
Smager MUMS

  -   2010-12-28 11:28:43
Fantastiksk opskrift! Jeg fulgte den slavisk, valgte at brugte andefedt, og fik den bedste sovs jeg nogen sinde har lavet

  -   2009-12-25 13:54:03
En god kraftig andesovs, lækker, men skal det smage af jul bør der lige snige sig en lille, meget lille!, grankvist med i gennemkogningningen af andekraften. Afprøvet og godkendt af familien!