Opskrift på Græske frikadeller 01 med billede Alletiders Kogebog

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Ugemadplan

      Ugens opskrifter



      Brugerservice

      Debat forum

      Teknik

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      Links















Græske frikadeller 01

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Lammekød

Oprindelsesland : Grækenland - Græsk - Græske

Indsendt : 0000-00-00

Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  


Ingredienser:
700 gram Lammekød, hakket *
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
100 gram Feta. 40+
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.25 Citron, skal og saft heraf * saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
1 tsk. Oregano, tørret *
0.5 tsk. Timian, tørret *
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Forklaring:

Hæld mælk over raspen, hak løg og hvidløg fint.
Rør kødet med samtlige ingredienser og lad farsen hvile koldt i en times tid.

Form farsen til små, runde frikadeller og steg dem lysebrune og sprøde i olivenolie på en pande.

Server med brød og græsk salat til.




Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:                         Andre brugere har også læst:




Energi:
KJ total 7949 (1892 kcal)
KJ pr. Pers. 1987 (473 kcal)
Vægt ialt 1233 gram
Vægt pr. Pers. 308 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 644 KJ (153 kcal)
Protein 13.8 gram
Fedt 9.5 gram
Kulhydrat 4.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.5 (4 stemmer)

Opskriften er vist 122112 gange,
og udskrevet 4436 gange.



Kokken  -  0000-00-00 00:00:00
De smager fremragende

birgitte  -  0000-00-00 00:00:00
smager totalt godt..!

Lene  -  0000-00-00 00:00:00
det smager bar himmelsk...

Joachim  -  0000-00-00 00:00:00
de smager for meget af hvidløg selvom vi kun puttede 1 fed i farsen.

W.F  -  0000-00-00 00:00:00
Fremragende Smag.

Per  -  2008-04-05 19:36:11
På billedet har vi brugt opskriften Rigtig græsk salat og pitabrød med fyld af skåret iceberg og tatiki.

Per  -  2008-04-05 19:38:20
Brugte ca. 1 spsk. af både saft og skal af citron.

C. Larsen  -  2010-01-01 23:15:20
Jeg bruger hakket oksekød 8-10%, og det bliver aldeles perfekt også. Smuldret feta - pas på salten i farsen, og gerne 3 fed hvidløg. Tilbehør tzaksiki, og serveres med NAN- brød., 15 gr. gør udrøres i 1 spsk flaget/groft salt og 1 spsk honning, tilsæt mel så det er godt klistret, sæt i køleskab natten over, ælt igennem med mere mel, rul ud som tul flytes, og prik brødene med en gaffel,bages ved ca.200 grader, pensles med en anelse olie, og knuste peberkort tilsættes ovenpå. Denne flytes kan bruges til næsten alt i stedet for kartofler eller linende. lav evt en god flået tomatsauce til, eller bare tzasiki til brødet og kødet - uhm.

Sandie  -  2011-02-14 22:05:54
Det var min mor som skulle have opskriften, og den var genial, rent faktisk er denne her hjemmeside den bedste med opskrifter! :D!

momogitte  -  2011-02-16 18:01:50
Smager rigtig godt, og super godt med hakket lammekød. Hvis man ikke er til lam, tror jeg at hakket oksekød også er udmærket.