Spørgsmål efter opskrift

2011-06-24
Spørgsmål fra   :  Lise Petersen
Spørgsmål   :  protin drink til kræftsyge
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg søger en opskrift på protin drink med Citron og vanilje håber at i kan hjælp mig, da min mand er meget syg og har behov for noget næring men vil gerne selv lave den med venlig hilsen lise

Svar til Lise Petersen   :  
Hej Lise
Jeg fandt dette på nettet, måske det kan bruges. Sætter det ordret ind.

Jeg lærte engang for æoner af år siden, af en gammel narkoselæge, at lave hjemmelavede proteindrikke,der kan bruges af nyopererede,småtspisen...epapienter og kræftsyge.
De bestod af :
Frisk appelsin,citronsaft ( evt anden syrlig frugt)
Ymer
Kærnemælk
Æggeblommer
Fløde(kan evt udelades eller i en anden procent end 38%)
A-38
Sukker
evt vanilie,kanel,cacao eller hvilken smag man kan lide.

Man starter med at piske æggeblommer med sukker,så kommes kærnemælk,a-38 og ymer(ylette)og fløde i , så tilsættes den purerede frugt eller saft og den smages til med evt mere sukker.

Denne drik er frisk,nærende,kvalmestillende og god til folk,der har brug for noget ekstra eller som ikke kan spise eller drikke så meget .

U

Kære Lise
Du kan lave proteindrik næsten som du laver koldskål. Kom pasteuriserede æggeblommer op i en skål sammen med sukker og pisk det til en luftig æggesnaps. Tilsæt gerne vanilje og revet citronskal fra en økologisk citron.

Herefter tilsætter du kærnemælk og piskefløde. Serveres med friske jordbær og hvis din mand kan lide det og har overskud til det, så også kammerjunkere.

GB






2011-06-23
Spørgsmål fra   :  Wivi Nisell
Spørgsmål   :  Lamskank
I opskriften indgår bl.a   :  Lamskank med tillbehör
Bemærkninger   :  
Tacksam för en enkel opskrift på lamskank. Vid ett besök i min mors hemstad Köpenhamn åt min man och jag en vidunderlig lamskank på Peder Oxe. Kan ni skaffa fram opskriften eller liknande så skulle jag bli ytterst tacksam. Vänliga hälsningar Wivi Nisell, Stockholm

Svar til Wivi Nisell   :  
Hej Wivi

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig da du ikke skriver hvad opskriften skulle indholde.

Beklager meget
Per




2011-06-23
Spørgsmål fra   :  Ulla Lagoni
Spørgsmål   :  Rogn fra makrel
I opskriften indgår bl.a   :  Rogn fra makrel
Bemærkninger   :  
Har fået en del frisk rogn fra makrel som jeg nu har frosset, forsøget at finde en opskrift på hvordan jeg kan tilberede dette.

Svar til Ulla Lagoni   :  
Hej Ulla

Jeg kender ikke makrelrogn, men kunne forstille mig at det er noget lignende silderogn, den kan steges sammen med fisken.

Med venlig hilsen
Per




2011-06-23
Spørgsmål fra   :  gudrun madsen
Spørgsmål   :  spidskål med smør pakket ind i folie og så i ovnen, hvor mange grader og hvor længe
I opskriften indgår bl.a   :  spidskål med smør pakket ind i folie og så i ovnen, hvor mange grader og hvor længe
Bemærkninger   :  


Svar til gudrun madsen   :  
Hej Gudrun

Vi har haft fat i gryderne og har afprøvet en opskrift på ovnbagt spidskål som vi håber du også vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-06-22
Spørgsmål fra   :  Esther Anthony
Spørgsmål   :  Oksebryst med Perrodssovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Esther Anthony   :  
Hej Esther

Hermed en opskrift på oksebryst med peberrodssovs.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-06-22
Spørgsmål fra   :  jytte
Spørgsmål   :  pistaciepinde
I opskriften indgår bl.a   :  marcipan,mel,kakao,sukker,smør
Bemærkninger   :  
jeg kan ikke få dejen til at samle sig så den er til at rulle ud

Svar til jytte   :  
Hej Jytte

Jeg kender ikke opskriften, men da der er smør i vil du foementlig kunne samle opskriften hvis du ælter den lidt længere med fingerne, ellers kan du prøve at tilsætte lidt vand.

Med venlig hilsen
Per




2011-06-21
Spørgsmål fra   :  Lisbet Pedersen
Spørgsmål   :  hyldeblomstsaft
I opskriften indgår bl.a   :  da min datter er allergisk over for citrus, vil jeg spørge om man kan lave hyldeblomstsaft med andet end citroner. M.v.h. Lisbet
Bemærkninger   :  


Svar til Lisbet Pedersen   :  
Hej Lisbeth

Du kan helt undlade citronen, måske du så skal bruge lidt ekstra vinsyre i stedet.

Med venlig hilsen
Per




2011-06-19
Spørgsmål fra   :  Lis Jensen
Spørgsmål   :  laktosefri is
I opskriften indgår bl.a   :   is lavet på laktosefri mælk,evt jordbær
Bemærkninger   :  


Svar til Lis Jensen   :  
Hej Lis

Du kunne prøve vore italienske mælkeis, og så udskifte mælken med sojamælk eller lignende eller med laktosefri mælk.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-06-18
Spørgsmål fra   :  KAMMA
Spørgsmål   :  Svinemørbrad i folie til grill
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger efter en opskrift på dette, da vi skal grille. Synes det er så renlig, når det bliver pakket ind i staniol. Skal det ligge i noget væske og trække inden. kan jeg evt. lave det med nogle grøntsager i. Kan jeg ikke forberede det lidt før det kommer på grill, da vi bliver mange om den. Mvh. Kamma
Bemærkninger   :  


Svar til KAMMA   :  
Hej Kamma

Vi har et par opskrifter på foliemørbrad, som godt nok er til ovn, men hvis det er kuglegrill du har, så kan du sagtens bruge grillen i stedet for ovn.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-06-16
Spørgsmål fra   :  Ellen L Kristensen
Spørgsmål   :  nellikekrydret skinke
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg kan ikke finde opskriften, men der er henvisninger til den :)

Svar til Ellen L Kristensen   :  
Hej Ellen

Jeg kan godt se at der mangler en opskrift til den henvisning fra glasseret hamburgerryg, det må indsenderen have glemt.

Vi har nu afprøvet en opskrift som vi mener den kan laves, håber du vil synes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-06-15
Spørgsmål fra   :  Rita Christiansen
Spørgsmål   :  Elg bøffer - ikke hakket. men steaks
I opskriften indgår bl.a   :  Elg bøffer - ikke hakket. men steaks
Bemærkninger   :  


Svar til Rita Christiansen   :  
Hej Rita

Jeg kan ikke lige se hvad dit spørgsmål går på, om det er tilberedningen, krydderier eller tilbehør?

Du kan stege den som en engelsk bøf eller oksesteak, ca. 5 min på hver side, og måske krudret med lidt knust enebær. kog panden af med fløde, en klat tyttebær og danablue. Tilbehør kunne være små kolde kartofler ristet på panden i smør (risole) tyttebær og evt. en valdorfsalat.

Dette er den traditionelle.

Med venlig hilsen
Per




2011-06-14
Spørgsmål fra   :  Trine Skov
Spørgsmål   :  pampasbrød
I opskriften indgår bl.a   :  ved ikke men det er et mørkt brød som jeg køber i føtex
Bemærkninger   :  


Svar til Trine Skov   :  
Hej Trine

Det er utroligt svært at ramme sådanne købebrød nøjagtigt med egen opskrift, så selvom vi havde en opskrift på pampasbrød ville den formentlig ikke være magen til.

Så det kan vi desværre ikke hjælpe med.

Med venlig hilsen
Per




2011-06-14
Spørgsmål fra   :  Christine Olczyk
Spørgsmål   :  Pha-Naeng karry
I opskriften indgår bl.a   :  Pha-Naeng karry og en slags peanutbutter eller lignende. Jeg har set det lavet med både fisk og kylling og grøntsager
Bemærkninger   :  
Jeg er ikke 100% sikker på at det hedder Pha-Naeng karry, men er temmelig sikker på det er det det hedder. Jeg er mest interesseret i at finde en opskrift med en form for fisk. På forhånd tak for hjælpen.

Svar til Christine Olczyk   :  
Hej Christine

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift.

Med venlig hilsen
Per




2011-06-14
Spørgsmål fra   :  inger-marie bjerregaard
Spørgsmål   :  bornholmerpostej
I opskriften indgår bl.a   :  røgede sild + opbagning med muskatnød. Sildefiletterne blendes med opbagningen hvor der tilsættes 100 gr. smeltet smør. Kommes i et ildfast fad, bages i vandbad 175 gr i 3/4 time. Trækkes over med sky og hakket purløg.
Bemærkninger   :  
John Prices opskrift Det er mængden af røgede sild jeg har mistet i min kogebog

Svar til inger-marie bjerregaard   :  
Hej Inger-Marie

Vi har ikke opskriften på prices bornholmerpostej, så vi kan desværre ikke hjælpe med målene.

Med venlig hilsen
Per




2011-06-14
Spørgsmål fra   :  Lene Buchholz
Spørgsmål   :  Bikage
I opskriften indgår bl.a   :  Vand, sukker, glukose og honning smeltes til lysebrun farve. natron røres i og den boblende masse hældes i en bradepande el. lign. og sættes straks på køl. Efter afkøling kan massen knuses og bruges til desserter og kager.
Bemærkninger   :  
Har set Gordon Ramsey lave det i programmet The F Word, men man fik ikke mål på ingredienserne. Håber på hjælp. På forhånd tak.

Svar til Lene Buchholz   :  
Hej Lene

Vi kender ikke den nævnte kage, så vi kan desværre ikke hjælpe dig med målene.

Med venlig hilsen
Per




2011-06-13
Spørgsmål fra   :  jejt
Spørgsmål   :  En spændendene og gerne thai/kinetisk/indisk inspireret ret med ris.
I opskriften indgår bl.a   :  Nøglebensklumper
Bemærkninger   :  
En spændendene og gerne thai/kinetisk/indisk inspireret ret med ris.

Svar til jejt   :  
Hej Jejt

Vi har desværre ikke noget forslag på opskrifter til dig.

Beklager meget
Per




2011-06-11
Spørgsmål fra   :  Karl Jørgensen
Spørgsmål   :  Hvidvinsdampede muslinger
I opskriften indgår bl.a   :  Dybfrosne muslinger
Bemærkninger   :  
Har forsøgt at finde opskrift med anvendelse af dybfrosne muslinger i stedet for friske.

Svar til Karl Jørgensen   :  
Hej Karl

Du kan faktisk bruge de frosne muslinger som friske, lige bortset fra at du ikke behøver at kontrolere for om de lukker og åbner sig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-06-10
Spørgsmål fra   :  susanne hansen
Spørgsmål   :  franskbrød med tomat
I opskriften indgår bl.a   :  franskbrød, tomat, hvidløg
Bemærkninger   :  


Svar til susanne hansen   :  
Hej Susanne

Du kan bruge et filonibrød og så tilsætte soltørrede tomater og hvidløg til dejen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-06-08
Spørgsmål fra   :  kisser
Spørgsmål   :  fragilliti
I opskriften indgår bl.a   :  dessert-kage
Bemærkninger   :  


Svar til kisser   :  
Hej Kisser

Hermed en opskrift på fragelitte, fyldet kan du variere alt efter årstiden.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-06-04
Spørgsmål fra   :  jesper hedegaard
Spørgsmål   :  pebbersauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til jesper hedegaard   :  
Hej Jesper

Hermed en opskrift på pebersauce.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-06-04
Spørgsmål fra   :  Annie Senten Andersen
Spørgsmål   :  Makrel-mousse
I opskriften indgår bl.a   :  makrel i tomat fra dåse
Bemærkninger   :  
en opskrift fra Hanne Bloch i ugebladet Hjemmet for mange år siden?

Svar til Annie Senten Andersen   :  
Hej Annie

Det er formentlig ikke helt den samme opskrift som du har set, men vi har afprøvet en opskrift som jeg vil sende til dig her, håber den kommer tæt nok på dit ønske.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-06-01
Spørgsmål fra   :  mette pantas
Spørgsmål   :  pasteis
I opskriften indgår bl.a   :  det er en tynd dej med evt. pizza fyld eller hakket oksekød. det er et mellem måltid, og købes ved en bod i Brasilien. de frituresteges.
Bemærkninger   :  


Svar til mette pantas   :  
Hej Mette

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på pasteis.

Beklager meget
Per




Se spørgsmålene for januar 2011

Se spørgsmålene for februar 2011

Se spørgsmålene for marts 2011

Se spørgsmålene for april 2011

Se spørgsmålene for maj 2011

Se spørgsmålene for juni 2011

Se spørgsmålene for juli 2011

Se spørgsmålene for august 2011

Se spørgsmålene for september 2011

Se spørgsmålene for oktober 2011

Se spørgsmålene for november 2011

Se spørgsmålene for december 2011