EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland





Frisk kogte muslinger

Antal: 4 Pers.

Ret : Forretter

Ingrediens : Muslinger

Indsendt : 2004-01-16

Frisk kogte muslinger 4 Frisk kogte muslinger 1 Frisk kogte muslinger 2 Frisk kogte muslinger 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.Blåmuslinger
1 Citron
2 dl.Hvidvin
2 tørrede piri piri
10 hvide peberkorn
3 fedhvidløg
200 g.løg
3 dl.Vand
 Hakket persille
 Olivenolie
 


Forklaring:

Kogelage:
I en stor gryde koges det finthakkede løg, hakket chili og hakkede hvidløgsfed klare i olie, tilsæt vin, vand eller fond, citron i skiver & peberkorn, lad lagen koge ca. 15 minutter.

Kogning:
Rens muslingerne grundigt og kasser de muslinger der ikke lukker sig ved et let slag mod køkkenbordet.

Hæld muslingerne i den kogende lage, læg låg på gryden og damp i ca. 7 min, kasser de muslinger der ikke åbner sig.

Server muslingerne i en dyb tallerken med lidt af fond'en, drysset med hakket persille og ristet brød til.

Si resten af fond'en og gem den til senere brug, (muslingefond er glimrende til at koge fisk i og til fiskesupper (kan fryses).



Andre brugere har også læst:


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 9.3 (128 stemmer)

Opskriften er vist 96623 gange,
og udskrevet 5422 gange.

Jørgen Tvedegaard  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg ville ikke anbetale at lade børn skulle vurdere friskheden af muslinger før eller efter kogning. Det er alt for risikabelt at spise en "defekt" musling eller lignende skaldyr. Med venlig hilsen fra én der taler af erfaring.

  -  2008-01-18 19:31:38
En halv citron eller blot citronsaft er nok. Ellers smager den meget af citron. Kom evt. hakkede/flåede tomater i og server frisk pasta som tilbehør.

farmor  -  2008-05-31 15:30:17
hvorfor skulle man også lade børn vurdere opskriften,det står der jo ikke noget om, den er helt ok.

  -  2010-01-27 18:08:20
Hvorfor nævnes løg og chili ikke under ingredienser?

  -  2010-07-13 14:53:30
Der nævnes nu da også chili (piri piri)og løg:)

Povl Møller  -  2011-03-27 15:05:41
Muslinger har en meget fin smag men er ikke kraftig og gennemtrængende. Derfor er chili malplaceret hvis man ønsker, at retten skal smage af muslinger. Kun meget lidt vand,højst 1 dl., og kun et par strint citron, hvidvinen, som skal være neutral og tør (pinot blanc eller riesling fra Alsace), klarer det syrlige. Bliver faktisk bedre ved til slut at tilsætte lidt piskefløde sammen med lidt hakket persille og varm det igennem. Godt at JT har erfaret, at han ikke skal sætte sine børn til at vurdere hans muslinger.

pjuske  -  2011-08-11 14:22:02
Dejlig ret. prøv at komme lidt fintskåret ananas ved, det lyder måske ikke lækkert, men det er det.

Mikkel  -  2012-09-14 13:02:15
Det smagte så godt... :)

Niels schlie  -  2014-11-16 21:34:39
Mine børn var helt vilde med muslingerne og syntes at de røde chili-stykker smagte fint i retten. Nu er det så blot at finde ud af hvad man skal bruge den dejlige fond til... :-)