Frisk kogte muslinger

Frisk kogte muslinger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Muslinger - Blåmuslinger

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Frisk kogte muslinger, billede 4 Frisk kogte muslinger, billede 1 Frisk kogte muslinger, billede 2 Frisk kogte muslinger, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.Blåmuslinger
1 Citron
2 dl.Hvidvin
2 tørrede piri piri
10 hvide peberkorn
3 fedhvidløg
200 g.løg
3 dl.Vand
 Hakket persille
 Olivenolie
 
Opskrift:
Kogelage:
I en stor gryde koges det finthakkede løg, hakket chili og hakkede hvidløgsfed klare i olie, tilsæt vin, vand eller fond, citron i skiver & peberkorn, lad lagen koge ca. 15 minutter.

Kogning:
Rens muslingerne grundigt og kasser de muslinger der ikke lukker sig ved et let slag mod køkkenbordet.

Hæld muslingerne i den kogende lage, læg låg på gryden og damp i ca. 7 min, kasser de muslinger der ikke åbner sig.

Server muslingerne i en dyb tallerken med lidt af fond'en, drysset med hakket persille og ristet brød til.

Si resten af fond'en og gem den til senere brug, (muslingefond er glimrende til at koge fisk i og til fiskesupper (kan fryses).





karakterer:
Opskriften er vist 251200 gange,
og udskrevet 6708 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (186 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-06-06 17:28:13
Asger Mark: Muslinger skal koges levende og derfor kan de ikke fryses rå i skallerne. Det er også upraktisk, da skallerne fylder meget. Men pillede kogte muslinger er fine at fryse. De skal kun koge et par minutter eller til de åbner sig. De bliver oftest seje og ikke gode, hvis de koges / dampes / varmes i mere end 5-7 min. Efter et pat minutter er de bløde og fine i smagen. Væsken skal være så varm som mulig og jo bedre de fordeles i bunden af f.eks en dyb pande med låg og jo færre lag, så de alle når væsken, jo hurtigere åbner de sig samtidig.

  -   2019-06-06 17:12:18
Det kan anbefales, at skrælle citronen før den skæres i skiver og kommer i gryden. Den hvide hinde er ret sund, men giver en dårlig og bitter smag til vin eller anden væske.

  -   2016-03-19 21:19:33
Virkelig super god opskrift.

  -   2016-01-28 10:18:51
Glæder mig meget til at lave dem! Men prøv at bruge 2 stykker citron 😊

  -   2015-06-29 22:59:16
Det er gode opskrifter, kan blåmuslinger fryses og herefter koges og anvendes? Jeg håber meget på at du svarer mig. På forhånd mange tak. Med venlig hilsen Asger Mark

  -   2014-12-18 10:49:38
Niels schlie - 2014-11-16 Den bruger du selvfølgelig som fondtilskud til en asiatisk inspireret fiskesuppe.

  -   2014-11-16 21:34:39
Mine børn var helt vilde med muslingerne og syntes at de røde chili-stykker smagte fint i retten. Nu er det så blot at finde ud af hvad man skal bruge den dejlige fond til... :-)

  -   2012-09-14 13:02:15
Det smagte så godt... :)

  -   2011-08-11 14:22:02
Dejlig ret. prøv at komme lidt fintskåret ananas ved, det lyder måske ikke lækkert, men det er det.

  -   2011-03-27 15:05:41
Muslinger har en meget fin smag men er ikke kraftig og gennemtrængende. Derfor er chili malplaceret hvis man ønsker, at retten skal smage af muslinger. Kun meget lidt vand,højst 1 dl., og kun et par strint citron, hvidvinen, som skal være neutral og tør (pinot blanc eller riesling fra Alsace), klarer det syrlige. Bliver faktisk bedre ved til slut at tilsætte lidt piskefløde sammen med lidt hakket persille og varm det igennem. Godt at JT har erfaret, at han ikke skal sætte sine børn til at vurdere hans muslinger.

  -   2010-07-13 14:53:30
Der nævnes nu da også chili (piri piri)og løg:)

  -   2010-01-27 18:08:20
Hvorfor nævnes løg og chili ikke under ingredienser?

  -   2008-05-31 15:30:17
hvorfor skulle man også lade børn vurdere opskriften,det står der jo ikke noget om, den er helt ok.

  -   2008-01-18 19:31:38
En halv citron eller blot citronsaft er nok. Ellers smager den meget af citron. Kom evt. hakkede/flåede tomater i og server frisk pasta som tilbehør.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg ville ikke anbetale at lade børn skulle vurdere friskheden af muslinger før eller efter kogning. Det er alt for risikabelt at spise en "defekt" musling eller lignende skaldyr. Med venlig hilsen fra én der taler af erfaring.