Spørgsmål efter opskrift

2011-04-29
Spørgsmål fra   :  rasmussen
Spørgsmål   :  tyndtskivede gulerødder marinerede smager lidt sødt man får dem på sammen med humus og andet
I opskriften indgår bl.a   :  gulerødder
Bemærkninger   :  
tyndtskivede gulerødder marinerede smager lidt sødt man får dem på sammen medhumus og andet specielt

Svar til rasmussen   :  





2011-04-27
Spørgsmål fra   :  kr haubjerg
Spørgsmål   :  jordbær og rabarber koges til manarlade
I opskriften indgår bl.a   :  jordbær og rabarber koges til manarlade
Bemærkninger   :  


Svar til kr haubjerg   :  
Hejsa

Hermed en opskrift på jordbær-rabarbermarmelade.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-04-27
Spørgsmål fra   :  Torbjørg Flemmen
Spørgsmål   :  tiamesu
I opskriften indgår bl.a   :  eggeplommer,sukker,mascapone-ost,cognac,kjeks
Bemærkninger   :  


Svar til Torbjørg Flemmen   :  
Hej Torbjørg

Hermed en opskrift på tiramisu.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-04-27
Spørgsmål fra   :  Lone Brøchner
Spørgsmål   :  Vi har en stor pebret gambette i fryseren, hvad gør jeg med den???
I opskriften indgår bl.a   :  Gambette
Bemærkninger   :  
Vi har en stor pebret gambette i fryseren, hvad gør jeg med den???

Svar til Lone Brøchner   :  
Hej Lone

Jeg har aldrig før hørt om gambette, så jeg kan ikke hjælpe dig med en opskrift.

Med venlig hilsen
Per




2011-04-26
Spørgsmål fra   :  Marianne
Spørgsmål   :  Bun Rieu
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vietnamesisk tomatsuppe med krabbe og nudler

Svar til Marianne   :  
Hej Marianne

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Bun Rieu

Beklager meget
Per




2011-04-26
Spørgsmål fra   :  lizzie pedersen
Spørgsmål   :  hvad er gnucci
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vi var ude at spise i prag hvor et af tilbehøret vist nok hed Gnucci. Hvad er dette?

Svar til lizzie pedersen   :  
Hej Lizzie

Mon ikke du tænker på gnocchi - nogle små pastaboller, der oftest laves på kartofler men kan laves på mange andre grønsager, meltyper, græskar osv også.

Marianne




2011-04-26
Spørgsmål fra   :  Jan Aakjær
Spørgsmål   :  Jeg vil gerne kunne lave is, som ikke indeholder fløde, men i stedet laves af mælk
I opskriften indgår bl.a   :  mælk
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne kunne lave is, som ikke indeholder fløde, men i stedet laves af mælk. Kan det overhovedet lade sig gøre, og i givet fald hvordan? Det er ikke vandig is som eks. sorbet, emn det man normalt fortår ved "flødeis", men altså bare uden fløde. Venligst Jan Aakjær

Svar til Jan Aakjær   :  
Hej Jan

Italienerne laver en iscreme på mælk, men jeg vil så mener at en ismaskine er et must.

Isen kaldes tit for gelato, men gelato er blot is på italiensk.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2011-04-23
Spørgsmål fra   :  ove jørgensen
Spørgsmål   :  er der en særlig måde man kan servere vaktelæg på til gæster
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
er der en særlig måde man kan servere vaktelæg på til gæster hilsen ove

Svar til ove jørgensen   :  
Hej Ove

Vagtelæg bruges gerne kogte som garniture eller pynt i forbindelse med andre retter og sjældent som selvstændig ret.

Med venlig hilsen
Per




2011-04-22
Spørgsmål fra   :  Lis Ørsted
Spørgsmål   :  spinat lagkage
I opskriften indgår bl.a   :  Fyldet er bla. en forelmousse - den er pyntet med rejer - laks - citron
Bemærkninger   :  
Især mangler jeg opskriften på hvordan jeg laver spinatbunden.

Svar til Lis Ørsted   :  
Hej Lis

Vi har desværre ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på spinatlagkage.

Men vi har en opskrift på spinatroulade hvor du formentlig vil kunne bruge opskriften på bunden til lagkagebund hvis du bager dem i en springform eller lagkageform.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-04-21
Spørgsmål fra   :  Margit Reitz
Spørgsmål   :  røræg i ovn (ikke microovn)
I opskriften indgår bl.a   :  æg,mælk,peber, lidt smør
Bemærkninger   :  


Svar til Margit Reitz   :  
Hej Margit

Du kan godt lave røræg i ovnen, men så heder det æggestand, det vil jeg sende dig en opskrift på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-04-19
Spørgsmål fra   :  Birthe Rasmussen
Spørgsmål   :  APRESTAGUM til jævning af bla. saucer - uden kulhydrater
I opskriften indgår bl.a   :  APRESTAGUM til jævning af bla. saucer - uden kulhydrater
Bemærkninger   :  
kunne for nogle år siden købes på apoteket

Svar til Birthe Rasmussen   :  
Hej Birthe

Jeg har desværre aldrig hørt om APRESTAGUM, så det kan jeg ikke hjælpe dig med.

Med venlig hilsen
Per


Hej Birthe

Du kan købe aprestagum i helseforretninger. Det hedder også johannesbrødkernemel. Du finder det bl.a. hos naturoghelse.dk

Mette Nielsen




2011-04-19
Spørgsmål fra   :  Jens O Hansen
Spørgsmål   :  vil det være muligt at få nogle opskrifter/fingerpeg om hvordan ramsløg benyttes.
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg ser der nu sælges ramsløg i dagligvare butikkerne, derfor har jeg søgt på dette, men desværre uden resultat, vil det være muligt at få nogle opskrifter/fingerpeg om hvordan ramsløg benyttes.
Bemærkninger   :  


Svar til Jens O Hansen   :  
Hej Jens O.

Hvis du ser på pakningen med ramsløg, står der lidt om, hvad de kan bruges til. Ellers vil jeg sige: som grønt drys i supper, som ingrediens i dressing til kold kartoffelsalat, rørt med lidt mayonnaise, creme fine 9%, salt, peber og ramsløg. Smagen er en mellemting mellem løg og hvidløg. De kan også bruges i frikadellefarsen ect.

Held og lykke med forsøgene! :-)
venlige hilsener - Margit




2011-04-18
Spørgsmål fra   :  jonna
Spørgsmål   :  gullaschsuppe med oksefars
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til jonna   :  
Hej Jonna

Det mest almindlige til gullaschsuppe er skært oksekød, men vi har en enkelt opskrift hvor der bruges hakkes kød, så den vil jeg sende til dig her. Faktisk har vi for nyligt afprøvet opskriften så der nu er billeder til den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-04-18
Spørgsmål fra   :  Lisbeth
Spørgsmål   :  palmekage
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad er en palmekage????? Det er en engsret fra falster. Og spises i forbindelse med palmesøndag. M.V.H Lisbeth
Bemærkninger   :  


Svar til Lisbeth   :  
Hej Lisbeth

Jeg kender ikke palmekage, så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.

Med venlig hilsen
Per




2011-04-16
Spørgsmål fra   :  Tove Steensbeck
Spørgsmål   :  Ovnstegt hamburgryg m/flødestuvet spinat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Tove Steensbeck   :  
Hej Tove

Vi har ikke en opskrift som passer nøjagtig på dit ønske, så sender derfor 2 opskrifter som håber er som ønsket.

Ovnstegt hamburgerryg


Stuvet spinat

Spinaten er godt nok på mælk, men du kan jo vælge at bruge piskefløde i stedet.

Med venlig hilsen
Per




2011-04-14
Spørgsmål fra   :  nadira kesar
Spørgsmål   :  pilav
I opskriften indgår bl.a   :  nilliker, koriander,peber korn.
Bemærkninger   :  


Svar til nadira kesar   :  
Hej Nadira

Pilav laves tit på ris, men du kan også bruge bulgur, og ellers er der kun fantasien der sætter grænser for krydderier.

Med venlig hilsen
Per




2011-04-10
Spørgsmål fra   :  Emil Sletting Madsen
Spørgsmål   :  spätzli
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej, jeg håber at i kan hjælpe mig. Spätzli er egentligt bare tilbehør, jeg har arbejdet i Schweiz flere gange. Og nyder virkeligt når jeg kan bo på restaurant Schönau i wohlen, hvor de serverer rådyr, med champion sauce og så de her spätzli, som minder lidt om en form for pasta, men som jeg går ud fra er hjemmelavet på en måde, de er meget almindelige på flere restauranter i Schweiz, men jeg kan ikke lige greje, hvordan man faktisk laver dem. På forhånd mange tak. Mvh Emil

Svar til Emil Sletting Madsen   :  
Hej Emil

Jeg skal ikke gøre mig klog på østrisk kogekunst, men vi har en opskrift som heder Spätzle, som måske kunne være den du søger??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-04-08
Spørgsmål fra   :  anne mette h
Spørgsmål   :  lammeculotte i stegeso
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til anne mette h   :  
Hej Anne Mette

Vi har ingen opskrifter på lammeculotte i stegeso, men prøv at kig på de andre opskrifter på lam i stegeso.

Med venlig hilsen
Per




2011-04-07
Spørgsmål fra   :  Jimmy Rasmussen
Spørgsmål   :  pateretkyllingiovn
I opskriften indgår bl.a   :  frisk kylling
Bemærkninger   :  
parteret kylling lægges på en bund af grønsager, men kan ikke huske opskriften

Svar til Jimmy Rasmussen   :  





2011-04-07
Spørgsmål fra   :  Zlatka Baze
Spørgsmål   :  chatobrian
I opskriften indgår bl.a   :  kalvekød,svamper, løg
Bemærkninger   :  


Svar til Zlatka Baze   :  
Hej Zlatka

I bund og grund betyder Chateaubriand (fransk) helstegt oksemørbrad beregnet på min 2 cuverter, så du kunne jo også kigge på disse opskrifter, men vi har også enkelte opskrifter under dette navn.

Se Chateaubriandopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2011-04-06
Spørgsmål fra   :  bent kikkenborg
Spørgsmål   :  fryseegnet frugt
I opskriften indgår bl.a   :  fryseegnet frugt fors. melon og den slags frugt .
Bemærkninger   :  


Svar til bent kikkenborg   :  
Hej Bent

Jeg kender ikke lige nogen frugt som ikke kan fryses, men du får jo ikke en fast frugt op af fryseren igen, så det kommer nok mere an på hvad du skal bruge den til bagefter.

Bananer tåer normalt ikke kulde uden de bliver brune, men de kan fryses og bruges til f.eks. kager. Andre frugter kan bruges til grød, smooties eller syltetøj.

Med venlig hilsen
Per




2011-04-01
Spørgsmål fra   :  Ole Grevsen
Spørgsmål   :  syltet kolmule
I opskriften indgår bl.a   :  kolmule file syltet med årstidens grønsager
Bemærkninger   :  


Svar til Ole Grevsen   :  
Hej Ole

Vi har ingen opskrifter på syltet kulmule.

Beklager meget
Per




Se spørgsmålene for januar 2011

Se spørgsmålene for februar 2011

Se spørgsmålene for marts 2011

Se spørgsmålene for april 2011

Se spørgsmålene for maj 2011

Se spørgsmålene for juni 2011

Se spørgsmålene for juli 2011

Se spørgsmålene for august 2011

Se spørgsmålene for september 2011

Se spørgsmålene for oktober 2011

Se spørgsmålene for november 2011

Se spørgsmålene for december 2011