Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Spinatroulade med røget laks

Antal:
Pers. 8 Pers.
Ret : Forretter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager

SpinatHøjtid: Mortens aften

Indsendt :

Spinatroulade med røget laks 4 Spinatroulade med røget laks 1 Spinatroulade med røget laks 2 Spinatroulade med røget laks 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 gram Helbladet spinat, dybfrost
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskat
   
  Fyld:
200 gram Laks koldrøget 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
150 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Opskrift:

Spinaten tøs op og presses fri for væde, den vejer nu ca 200 g. frisk spinat kan også bruges, men den skal blancheres først, og du skal beregne noget mere, min det dobelte.

Spinaten blendes med smør og æggeblommer. Citronskal, salt, peber og muskatnød tilsættes.

Æggehvider piskes stive og vendes i spinatmassen. Massen smøres ud på et stykke smurt bagepapir ca 1/2 cm tykkelse.

Bages ca 10 min v 200 grader C. alm. ovn. Skal føles fast men ikke tør. Efter bagning dækkes spinaten til med et fugtigt viskestykke.


FYLD:
Ost røres med creme fraiche, Hakket laks og dild tilsættes og smages til med salt og peber.

Spinatmassen lægges på bagepapir med bunden opad. Oste/lakse massen smøres forsigtigt på spinatpladen. Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapiret. Hviler i køleskab mindst 3 timer men gerne til næste dag.

Ved servering skæres rouladen i tynde skiver og pyntes med citronspringer, tomatbåd og en dildkvist.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (247 stemmer)

Opskriften er vist 359401 gange,
og udskrevet 24191 gange.


Energi:
KJ total 6885 (1639 kcal)
KJ pr. Pers. 860 (204 kcal)
Vægt ialt 1196 gram
Vægt pr. Pers. 149 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 575 KJ (137 kcal)
Protein 8.2 gram
Fedt 11.0 gram
Kulhydrat 1.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2016-12-30 10:33:35
Hvis man pisker fedtfattige produkter bliver de tynde. Man kan også bruge hytteost, den skal lige drænes lidt først. Men stadig ikke piskes.

marianne  -  2013-11-12 19:42:59
dejlig ret med lidt salat og flutes.synes ikke den egner sig til en tur i fryseren fyldet bliver tynd,- ligeledes har jeg oplevet at fyldet bliver tynd ved brug af et magert produkt istedet for cremefraiche 38%.

Janne  -  2013-08-12 07:57:02
Er der nogen der ved om denne kan fryses? eller skal jeg evt. bare fryse bunden?

kvinden  -  2013-06-21 20:47:36
Jeg brugte skyr i steder for creme fraiche - det kan godt anbefales. Men kan den fryses ?

britta  -  2013-03-31 12:34:43
jeg har lavet denne opskrift rigtig mange gange og den er super fantastisk men i stedet for flødeost naturel bruger jeg flødeost med pikant og så kommer jeg ikke dild i retten :))))))

Else  -  2013-01-04 14:54:49
Super lækker og nem at lave - pyntet med rejer og kaviar var det et hit nytårs aften

Brygger :-)  -  2012-12-30 08:02:42
Super lækkert, en nem forret at lave,:-)

edith til dennis  -  2012-07-10 12:47:23
du skal lægge den på køkenbordet fra bagepladen og så det fugtige stykke over så er det bare at smøre fyldet på når spinaten er afkølet, når du så ruller den, får du den glatte side udad.

  -  2012-03-21 19:20:15
Irene Aarup super nem opskrift har brugt den mange gange og har givet opskriften til to af mine veninder .................

Yvonne Rasmussen Veflinge  -  2012-01-24 11:26:27
Den er bare et hit. Nem at lave.

Christina  -  2012-01-03 20:39:06
Super lækker forret. Lavede til nytårsaften her i 2011 - et stort hit og alt blev spist..... Jeg serverede rejer og et lækkert rustik flüte til.

Dennis  -  2011-12-08 22:27:11
"Spinatmassen lægges på bagepapir med bunden opad" Hvordan skal den forstås, den er jo taget ud af ovnen og er allerede på bagepapir?

MIG  -  2011-09-01 16:25:45
super lækker! har serveret den utrolig mange gange. Kan kun anbefales! :)

Hanne60  -  2011-06-26 11:22:19
Jeg lavede den til studenterfest med stor succes. jeg brugte flødeost light og græsk yoghurt 10% istedet for cremefraice 38%.

Annika  -  2011-01-03 16:56:02
Den er bare helt fantastisk, vi tilsætter dog en hel rød peber og et helt rødløg, men absolut ikke noget som gør den ringer - når ja og så bruger vi røget ørred da jeg ikke er til laks. Vi har også prøvet at fryse en ned og det var helt fint, og et er helt sikker noget vi gør igen, så det bare lige er til at tage op af fryseren :o)

Paul  -  2010-12-28 18:56:35
Super duper, kanon opskrift. Hvor smager den bare godt.

Vicky  -  2010-11-26 10:49:59
Synes den er super lækker - og bare rigtig nem at lave :-) Har både lavet den hvor laksen var finthakket sammen med det øvrige fyld og hvor den var grovhakket - begge dele super lækker :-)

Rita  -  2010-04-21 08:45:52
Super lækker forret.

hedi  -  2010-03-25 14:55:49
Til Maria P nej, den skal ikke bages - skal "behandles" ligesom en roulade

  -  2010-03-25 14:55:09
til Maria P nej, den skal ikke bages med fyldet - det er ligesom en roulade

Maria P..  -  2010-02-27 10:08:45
Skal den ikke bages med fyldet i?

Sanne  -  2010-02-01 17:08:39
Det er det bedste jeg kan lave til min søn. Han elsker det

Kit  -  2010-01-28 16:01:47
Hvor ser det super-lækkert ud. Den er tilføjet min brugerkogebog og skal prøves næste gang jeg får gæster. Jeg glæder mig allerede.

Elise  -  2010-01-11 17:46:24
Den var super god vi var en flok unge som lavede den nytårsaften, den var bestemt et hit og skal helt sikkert laves mange gange igen

Johanne  -  2009-12-31 19:51:47
Den smager super godt og er rigtig god til forret:)

Lena  -  2009-04-12 11:55:58
Blev serveret igår til min svigerinde og hun bad om opskriften.. Det kan man vist kalde et kæmpe hit :o) Skal helt sikkert laves igen.

Hanne  -  2009-03-03 21:47:16
Super lækker forret - har lavet den flere gange med stor succes....

Lene  -  2009-02-19 15:39:39
Den er SÅ god. Jeg brugte en pikant ost rørt op med lidt cremefraise og kaviar indeni.. SÅ LÆKKER ret.. kan pyntes med rejer og grønt med stor fordel..

Withagen  -  2009-02-03 13:05:34
Lækkert forret, Vi fik den til nytår og forretten var et hit! Virkelig lækkert! PRØV DEN! :D

Lisbeth Gaardhøj  -  2009-01-09 17:09:46
en rigtig lækker forret, jeg brugte den nytårsaften og havde lavet en anretning med et stykke til hver, men var nødt til at hente mere fra køkkenet, fordi folk ville have mere :-)

Heidi  -  2008-12-30 21:16:01
Super lækker opskrift. Jeg tilsætter et ½ finthakket rød peberfrugt. Serverer den ovenpå lidt iceberg salat. Dertil Knorrs sommerdressing :-)

Trine  -  2008-12-27 12:38:53
Kan den laves med fersk laks istedet for røget laks?

Line  -  2008-12-21 16:18:14
Jeg er ingen haj i et køkken, men denne lækre forret har jeg imponeret flere garvede husmødre med! Jeg manglede en gang dild, og brugte i stedet chili, hvilket blev rigtig godt. Og til dem der synes den bliver for fed, er der ingen problemer i at bruge light produkter, det bliver den ikke ringere af. Jeg vil sige denne ret kan bruges hele året.

  -  2008-12-10 18:48:55
Fantastisk ret. Jeg hakkede lidt rejer og puttede i sammen med det andet...mums

Zennia  -  2008-02-05 17:34:30
Den er bare super med tun og fedtfattige mælkeprodukter. Mon den kan fryses - har nogen prøvet?

Britt  -  2008-01-16 15:22:30
Den smager himelsk og er meget nem og lave. Vi har lavet den til mange venner og familie og alle vil gerne have opskriften bagefter. vi laver en dild dressing til og servere blommetomater rejer kaviar og et lille stykke flute til

susanne  -  2007-12-29 19:36:40
det er en ret kvalm ret - skal nok justeres med nogle krydderier

Per  -  2007-12-28 21:43:02
Opskriften kan da bruges både til mortens aften og mange andre aftner f.eks. nytår

Merete  -  2007-12-20 12:19:11
"Højtid: Mortens aften" det må da vist være en misforståelse...

Per  -  2007-10-31 17:27:55
Til jeanette: Det skal ikke være for finthakket så du tager og hakker med din kniv, eller skærer i meget små stykker.

Jeanette  -  2007-10-29 17:10:20
Hvordan hakker man røget laks?

Anne Mette  -  2007-09-21 09:05:00
Er med succes lavet af min søn. Nem at lave for børn.

Evy  -  2007-09-15 14:29:30
Gerne et stykke ristet toast til samt en gang gode rejer og icebergsalat

Pia  -  2007-08-12 12:10:06
Super opskrift, tippet med det våde viskestykke er bare godt da det gør at den er til at rulle uden at knække.

Linda  -  2007-07-09 07:34:34
Nem, lækker, dekorativ. Erstat evt. flødeost med light pikantost med krydderurter og creme fraiche med fromage frais 0,5%

Aase  -  2007-07-02 15:32:04
jeg erstatter flødeosten med Phillidelfia ligth og cremefraichen med græsk yohgurt 10%, det gør ikke rouladen ringere, men mere fedtfattigt.

maj-britt  -  2007-05-29 17:00:38
jeg finhakker et ½ rødløg og røre sammen med lakseblandingen. det smager supert.

berit  -  2007-05-07 12:21:05
lækker spinatrulle, ken anbefales med en lækker pastesala

meyer  -  2007-04-12 21:11:52
lækker opskrift. Jeg bruger nogle gange tun på dåse og hakket rødløg, sammenmed cremefraiche. Ungerne elsker den med tun.;0)

Susanne  -  2007-01-15 21:10:56
lavede forretten nytårsaften - var meget vellykket og nem

ruth  -  0000-00-00 00:00:00
utrolig god, nem at lave, flot syn,jeg bruger græsk yoghurt istedet for cremfraice så kan retten nemt fryses uden at blive våd ved optøning.

birgit  -  0000-00-00 00:00:00
nem og flot anretning, der smager godt.

Anne Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækker - god som buffetret. 1½ gange opskriften til en buffet-ret til 15 personer. Ekstrem let at lave. Meget dekorativ.

Vibeke  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker forret. Jeg pyntede med rejer og kaviar og havde lavet en dilddressing dertil, hvilket var rigtig vellykket.

Inga  -  0000-00-00 00:00:00
super lækkert

Kristina  -  0000-00-00 00:00:00
har haft stor succes når jeg har serveret denne forret. Opskriften passer til 6-8 personer. Dejligt at kunne lave retten dagen før.

Viola  -  0000-00-00 00:00:00
Denne opskrift er både let at lave og en rigtig lækkerbidsken.