Spørgsmål efter opskrift

2010-12-31
Spørgsmål fra   :  Birthe King
Spørgsmål   :  Forundringsgrød
I opskriften indgår bl.a   :  En Mælkegrød indeholdende bl.a. stiftspiskede æggehvider og strøet med sukker og kanel.
Bemærkninger   :  


Svar til Birthe King   :  
Hej Birthe

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Forundringsgrød.

Beklager meget
Per


Kære Birthe.

Den opskrift du søger er i frøken jensens kogebog på side 118. Her er opskriften:12 pers. 65 kvint hvedemel, 5 potter let skummet mælk, 8 æggehvider, hakket mandler, vanilie, evt. appelsinskal. melet udrøres i noget af mælken, resten af mælken bringes i kog, jævningen røres i kogende mælk, der kun lige skal op og koge, lige før servering, tilsættes de stift piskede æggehvider, sammen med mandler, vanillie og evt. appelsin skal. serveres, med sukker og øl eller saft. dagen efter spises den kold med rød sovs.

håber det er den du søger.
M.V.H Tina




2010-12-30
Spørgsmål fra   :  maren b. pedersen
Spørgsmål   :  krysterkål
I opskriften indgår bl.a   :  hvidkål fløde/mælk
Bemærkninger   :  
hvidkål som koges og klemmes så meget vand af som muglig, hakkes i kødmaskinen. men om der laves en stuvning eller den koges op med fløde og mælk ved jeg ikke

Svar til maren b. pedersen   :  
Hej Maren

Opskriften går også under navnet vreden kål, og den vil jeg sende til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-30
Spørgsmål fra   :  Inga Jensen
Spørgsmål   :  Hvidvins duchesse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Set i kogebogen Europas Mesterkokke byder til bords side 734 Her skriver de at man skal brug 14 æggehvider men under trin for trin er det æggeblommer der bliver brugt og der nævnes intet om æggehviderne.

Svar til Inga Jensen   :  
Hej Inga

Jeg mener at det er æggeblommer er det som du skal bruges, mener det er en creme som bliver varmet op?

Med venlig hilsen
Per




2010-12-30
Spørgsmål fra   :  ole larsen
Spørgsmål   :  sildelever
I opskriften indgår bl.a   :  sildelever
Bemærkninger   :  
hvad kan jeg bruge dette til. hilsen ole.

Svar til ole larsen   :  
Hej Ole

De kan steges på pande i smør og spises med kartofler og persillesauce, og evt. et par stegte sild, med mindre du har rigtig mange sildelever.

Med venlig hilsen
Per




2010-12-30
Spørgsmål fra   :  Gitte Ranmar
Spørgsmål   :  Chateaubriand m. ostesauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
En ret, jeg har fået i Frankrig, hvor der blev serveret ostesauce til - og hvilken slags ost, blev brugt ?

Svar til Gitte Ranmar   :  
Hej Gitte

Det kunne være en Gruyère, den bruges meget i saucer og fondue.

Med venlig hilsen
Per




2010-12-30
Spørgsmål fra   :  Lone
Spørgsmål   :  dampet torsk sennep tranebær
I opskriften indgår bl.a   :  dampet torsk sennep tranebær
Bemærkninger   :  
lavet på dragsholm

Svar til Lone   :  
Hej Lone

Det er helt sikkert køkkenets egen opskrift, så den kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.

Med venlig hilsen
Per




2010-12-30
Spørgsmål fra   :  joan pedersen
Spørgsmål   :  helstegt kalvefilet m fedtkant
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har 1,3 kg kalvefilet m fedtkant, som jeg gerne vil høre om det er bedst at langtidsstege ved evt 100 g eller hvordan? jeg skal bruge den nu til nytårsaften. godt nytår MVH Joan Pedersen
Bemærkninger   :  


Svar til joan pedersen   :  
Hej Joan

Efter min mening gør det ikke den helt store forskel om det er langtidsstegning eller almindelig stegning. Jeg har fundet en enkelt opskrift på stegning af kalvefilet frem til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-29
Spørgsmål fra   :  Ingrid Steenberg
Spørgsmål   :  Krondyr steaks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Ingrid Steenberg   :  
Hej Ingrid

Hermed en opskrift på hjortesteaks som jeg håber du vil kunne bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-29
Spørgsmål fra   :  connie
Spørgsmål   :  kålclaw
I opskriften indgår bl.a   :  hvidkål og gulerødder + deessing (det eer dressingen jeg ikke kender)
Bemærkninger   :  


Svar til connie   :  
Hej Connie

Opskriften er sikkert den der heder coleslaw og dressingen er såmend bare en mayoanaise eller creme fraiche

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-29
Spørgsmål fra   :  dorte sørensen
Spørgsmål   :  rejer i skal
I opskriften indgår bl.a   :  rejer og champion en smule parmesanost hvidvin
Bemærkninger   :  
fra Menu kogebog af Ellis Tardini fra 70èrne

Svar til dorte sørensen   :  
Hej Dorte

Det kunne måske være denne opskrift her??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-27
Spørgsmål fra   :  Bodil Pigsborg
Spørgsmål   :  fløderis
I opskriften indgår bl.a   :  Alm. ris fløde creme fraice Bund af jordbær kompot
Bemærkninger   :  


Svar til Bodil Pigsborg   :  
Hej Bodil

Er det Rissi Frutti du tænker på??

Se opskriften her

Ellers kunne det være opskriften på ymerris du tænker på?

Med venlig hilsen
Per




2010-12-27
Spørgsmål fra   :  Anni
Spørgsmål   :  Kartoffelsalat
I opskriften indgår bl.a   :  Kartoffelsalat med Eddike og oliedressing samt estragonkrydderi evt: m.m.
Bemærkninger   :  


Svar til Anni   :  
Hej Anni

Måske denne kan bruges??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-27
Spørgsmål fra   :  Susanne
Spørgsmål   :  Forret til dyreryg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kunne bare godt tænke mig at få hjælp til en forret,når man nu skal have rådyr ryg til hovedret?

Svar til Susanne   :  
Hej Susanne

En ½ hummer natural med tilhørende champange..et sikkert valg. OG...husk så at Dyreryggen kun skal have 25 min. ved fuld varme, og så trække i mindst 15 min. omviklet i et viskestykke.

Mvh. Leif (kok)




2010-12-27
Spørgsmål fra   :  Erik Eriksen
Spørgsmål   :  tilbehør til oksekød
I opskriften indgår bl.a   :  jeg mangler nogle spændene opskrifter til oksekød
Bemærkninger   :  


Svar til Erik Eriksen   :  
Hej Erik

Nu er oksekød jo et vidt begreb, og der findes rigtig mange forskellige muligheder at jeg ikke kan komme med noget specifik.

Med venlig hilsen
Per




2010-12-26
Spørgsmål fra   :  Ejvind Veisig
Spørgsmål   :  Schwartzsau
I opskriften indgår bl.a   :  En tysk form for blodpølse
Bemærkninger   :  


Svar til Ejvind Veisig   :  
Hej Ejvind

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Schwartzsau

Beklager meget
Per




2010-12-26
Spørgsmål fra   :  maiken
Spørgsmål   :  rådyrkølle. Vægt med ben 1,4 kg.
I opskriften indgår bl.a   :  rådyrkølle. Vægt med ben 1,4 kg.
Bemærkninger   :  
Jeg har fået en rådyrkølle, men ved ikke hvordan, man udbener den. Jeres opskrifter lyder på udbenet kød. Kan i beskrive, hvordan det gøres? Det er sin sag at gå til en slagter, når køllen er en foræring. På forhånd tak. Maiken

Svar til maiken   :  
Hej Maiken

Vi har rigtig mange opskirfter på dyrekøller, og jeg mener flere af dem er med ben, men det gør som regel ikke den store forskel om det er med eller uden ben, det er bare nemmere at skære pæne skiver når det er uden ben, og når det er med ben kan det være den skal have 15 minutter længere.

Se dyrekølleopskrifter her


Men du spørger jo faktisk om hvordan man udbener en dyrekølle, og det er lidt svært at beskrive i ord, men jeg skal forsøge.

Den nemme måde er at du giver kødet et snidt på langs ind mod benet hele køllen igenne, og herefter skærer rundt om benet og fjernet det helt. hvorefter du snører kødet. Du kan evt. lade skanbenet side på.

Med venlig hilsen
Per




2010-12-25
Spørgsmål fra   :  norma mikkelsen
Spørgsmål   :  kunstæg
I opskriften indgår bl.a   :  kunstæg, mel, sukker, margarine
Bemærkninger   :  
fundet i en gammel bagebog fra 30èrne. Oplysning søges om begrebet "kunstæg". Hvad er det???

Svar til norma mikkelsen   :  
Hej Norma

Jeg kender kun kunstæg som de porsælænæg man lægger i redekasserne for at få hønsene til at lægge deres æg her.

Beklager meget
Per




2010-12-25
Spørgsmål fra   :  Anne Andersen
Spørgsmål   :  andebryststeg - langtidsstegt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anne Andersen   :  
Hej Anne

Vi har ikke en opskrift pt. på langtidsstegt andebryststeg, men skal det være lidt at la stegt and gnides stegen med salt, læg stegen i en bradepande og sæt den i ovnen.

Du kan så vælge at brune den på en pande, sætte den ind ved 250 grader C i 15-20 minutter og så skrue ned til 130 grader C, eller simpelthen at sætte den i ovnen ved den lave temperatur fra starten af.

Så er der lige det med tiden, og der er det jo så an på om det skal være gennemstegt som alm andesteg, eller om det skal være rosa som andebrystfileter. Skal den være gennemstegt kan du bruge et stegetermometer som skal vise 75 grader C i centrumstemperatur.

Med venlig hilsen
Per




2010-12-24
Spørgsmål fra   :  Hanne Louise Knudsen
Spørgsmål   :  Risenblomme
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
fra Sønderjylland

Svar til Hanne Louise Knudsen   :  
Hej Hanne

Hermed en opskrift på risenblom.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per



Som jeg ser opskriften , så er det ikke det jeg har fået en gang , det var lavet mere som en kage og med blomme i , udseende nærmest som ostelagkage , men har desv. ikke opskrift , Skærbøk/Tønder ejn vil jeg tro , MVH




2010-12-24
Spørgsmål fra   :  linda pedersen
Spørgsmål   :  farseret kalkun 4000kg
I opskriften indgår bl.a   :  kalkun med frikadellefars, og med bacon hen over
Bemærkninger   :  


Svar til linda pedersen   :  
Hej Linda

Jeg har fundet en opskrift frem som passer på vægten, og som jeg håber du vil synes om. Der er ikke bacon hen over, men det kan du jo vælge at tilføje opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-23
Spørgsmål fra   :  jasmin
Spørgsmål   :  desert med apelsiner
I opskriften indgår bl.a   :  en desert med apelsiner
Bemærkninger   :  


Svar til jasmin   :  
Hej Jasmin

Min første tanke er en appelsintrifli, måske den kan bruges, ellers prøv at brug den udvidet søgning og søg på ingrediensen appelsin* og så desserter under retter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-23
Spørgsmål fra   :  bent
Spørgsmål   :  dressing
I opskriften indgår bl.a   :  dijonsennep med farin m/m
Bemærkninger   :  
noget i den stil til hjemmerøget laks

Svar til bent   :  
Hej Bent

Det må næsten være rævesauce som du tænker på.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2010-12-23
Spørgsmål fra   :  e.h.pedersen
Spørgsmål   :  scoens
I opskriften indgår bl.a   :  med kærnemælk og chokolade.
Bemærkninger   :  


Svar til e.h.pedersen   :  
Hej E.h.Pedersen

Hermed en opskrift på scoens med kærnemælk og chokolade.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-22
Spørgsmål fra   :  catharina lemke
Spørgsmål   :  Andebryst steg 1.5 kg
I opskriften indgår bl.a   :  Skal bruges juleaften som tradionel and. Har 3 stk andebryst steg. Alle på 1.5 kg hver...
Bemærkninger   :  


Svar til catharina lemke   :  
Hej Catharine

Stegetider er altid en svær ting, da der jo er stor forskel på det du skal stege og selve ovnen.

Jeg vil mene at de andebryststege du har skal have omkring 1-1½ time, men hvis du har et stegetermometer kan du også bruge dette, fjerkræ skal steges til det viser 75 grader C i centrumstemperatur.

Læg andebrystsgegene i en bradepande med skindsiden opad, gnid dem grundigt med salt og sæt dem i ovnen ved 225 grader C. 15-20 minutter , skru ned til 200 grader C og steg dem så 1-1½ eller til stegetermometeret viser 75 grader C.

Efterbrun dem evt. 15-20 minutter ved 225 grader C for at få sprødt skind, men holde øje med de ikke bliver sorte.

Glædelig jul
Per




2010-12-22
Spørgsmål fra   :  anna grethe
Spørgsmål   :  skakmåkager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til anna grethe   :  
Hej Anna Grethe

Hermed en opskrift på skaksmåkager.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-22
Spørgsmål fra   :  John Reinhardt
Spørgsmål   :  døde frikadeller
I opskriften indgår bl.a   :  frikadeller med kogt/stegt og okse/grisekød måske løg og røget spæk
Bemærkninger   :  


Svar til John Reinhardt   :  
Hej John

Hermed en opskrift på døde frikadeller.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2010-12-21
Spørgsmål fra   :  inger
Spørgsmål   :  Bison steaks
I opskriften indgår bl.a   :  Hvor lang tid steger man BISON steaks? og hvilket tilbehør er godt dertril?
Bemærkninger   :  


Svar til inger   :  
Hej Inger

Vi kender ikke bisonkød, men vil mene at du kan bruge stegetid og tilbehør fra oksesteak.

Se oksesteakopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-20
Spørgsmål fra   :  Vivi Mortensen
Spørgsmål   :  Varmrøget med dressing
I opskriften indgår bl.a   :   Jeg søger en lækker dressing til en varmrøget laks som skal serveres som en del af retter til en Julefrokost
Bemærkninger   :  


Svar til Vivi Mortensen   :  
Hej Vivi

Vi vil foreslå en dilddressing på cremefraice eller ymer.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-19
Spørgsmål fra   :  anne louise nielsen
Spørgsmål   :  træstammen
I opskriften indgår bl.a   :  prins Henrik laver selv roulade kaldt træstamme - nu slottets tradition hver jul. dejen lavet af marzipan chokoladecreme og whisky , smeltet chokolade med mandler ovenpå.
Bemærkninger   :  


Svar til anne louise nielsen   :  
Hej Anne Louise

Det er jo nok ikke helt den samme opskrift som prinsen bruger, men jeg vil sende dig en opskrift på juletræstamme som jeg håber du vil kunne bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-19
Spørgsmål fra   :  jette olsen
Spørgsmål   :  fondue til vegetarer
I opskriften indgår bl.a   :  alt der kan bruges
Bemærkninger   :  
kan ikke finde opskrifter, der må da være nogen?

Svar til jette olsen   :  
Hej Jette

Vi har ikke rigtig nogen opskrifter på vegetarisk fondue.

Men du vil jo kunne lave indbagte grønsager af forskellig slags, hårde grønsager så som gulerødder skal nok blancheres godt inden, men f.eks. champignong og blomkål vil kunne bruges friske.

se beignetdejopskrift her

Glædelig jul
Per




2010-12-19
Spørgsmål fra   :  karen
Spørgsmål   :  honninghjerte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
findes der en opskrift paa honninghjerter uden gluten. jule hilsen fra Karen

Svar til karen   :  
Hej Karen

Hermed en opskrift på små honninghjerter uden gluten

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-19
Spørgsmål fra   :  Mette Holbrook
Spørgsmål   :  Kartofel kage
I opskriften indgår bl.a   :  Toppen af kagen er lavet af udrullet marcipan hvorpaa der var drysset et meget tyndt lag af cacao. Under denne marcipan var der en slags kage creme og bunden var ligeom noget sprødt agtigt underbund. Vi saa det i et Dansk bageri i Boston, men vil gerne selv lave det.
Bemærkninger   :  


Svar til Mette Holbrook   :  
Hej Mette

Hermed en opskrift på flødeskumskagen kartoffelkager.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-18
Spørgsmål fra   :  Inge
Spørgsmål   :  æggepunch
I opskriften indgår bl.a   :  æggelikør, mandellikør (Amaretto) og hvidvin.
Bemærkninger   :  
Har hørt at det skulle smage godt. Jeg kan bare ikke finde det forhold som det skal blandes i. Kan I hjælpe. Glædelig jul og godt nytår.

Svar til Inge   :  
Hej Inge

Vi har godt nok en opskrift på æggepunch, men den indeholder hverken æggelikør eller amaretto, og ud over denne opskrift så kender jeg faktisk ikke æggepunch.

Med venlig hilsen
Per




2010-12-18
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  waldorfsalat 12 pers.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa ??

Hermed en opskrift på waldorf salat, den er dog ikke til 12 personer, men denne opskrift har mulighed for at du kan regulere antallet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-18
Spørgsmål fra   :  h frederiksen
Spørgsmål   :  glutenfri rugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  grov
Bemærkninger   :  


Svar til h frederiksen   :  
Hej H Frederiksen

Hermed et link til vore glutenfrie opskrifter på brød boller og kiks, her er der forskellige opskrifter på rugbrød som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-17
Spørgsmål fra   :  knud kjellmann
Spørgsmål   :  kronhjort - inderlår
I opskriften indgår bl.a   :  bacon
Bemærkninger   :  
steges som hel steg med bacon

Svar til knud kjellmann   :  
Hej Knud

Hermed en opskrift på hjortekølle med bacon.

se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-17
Spørgsmål fra   :  Vivi Mortensen
Spørgsmål   :  en lækker salat til en Koldrøget Lax til en del af en julefrokost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Vivi Mortensen   :  
Hej Vivi

Du skulle prøve at bruge funktionen TØM KØLESKABET, her får du mange flere forslag til opskrifter en jeg kan sende til dig.

Men ellers vil vi foreslå røget laks med fennikelsalat.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-17
Spørgsmål fra   :  aase
Spørgsmål   :  udskæring a røget ål
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til aase   :  
Hej Aase

Ålen lægges på den flade side. Kør en skarp kniv langs rygbenet og tag den øverste filet af, vend ålen og gør det samme med den anden side. Herefter flernes skindet og de små sideben. Ålen deles i portionstykker så de passer til brødet.

Det er svært at forklare, men håber det giver mening.

Med venlig hilsen
Per




2010-12-16
Spørgsmål fra   :  joanna nightingale
Spørgsmål   :  sweiziske nødde kager
I opskriften indgår bl.a   :  en lille småkage med hele hasslenødder i
Bemærkninger   :  
var moderne i danmark i 70 erne

Svar til joanna nightingale   :  
Hej Joanna

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på sweiziske nøddekager.

Beklager meget
Per




2010-12-15
Spørgsmål fra   :  inger
Spørgsmål   :  sildelever
I opskriften indgår bl.a   :  sildelever
Bemærkninger   :  
Vi er ved at rense spegesild og der er rigtig flotte lever i mange af sildene. Kan de bruges til noget ??

Svar til inger   :  
Hejsa ??

Spegesild er jo saltede sild, så hvis det er dem du tænker på, så vil jeg ikke mene du kan bruge dem, de er simpelt hen for salte.

Men hvis det derimod er ferske sild som du skal nedsalte til spegesild kan de steges på pande i smør og spises med kartofler og persillesauce, og evt. et par stegte sild, med mindre du har rigtig mange sildelever.

Med venlig hilsen
Per




2010-12-14
Spørgsmål fra   :  Jørgen Sørensen
Spørgsmål   :  Pebernødder fra Sjællands Odde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er nogle specielle pebernædder som stammer fra Sjællands Odde og jeg vil blive meget glad hvis der er nogen som har opskriften

Svar til Jørgen Sørensen   :  
Hej Jørgen

Jeg er fra Overby Sj Odde. Vi fik bagt pebernødderne hos bager Henriksen, fordi vi var en familie på 10 personer.
Mors opskrift (Der er jo et utal af opskrifter på pebernødder fra Odden)

3 kg sigtemel (rugmel)
5 kg hvedemel
2,5 kg mørk farin
0,5 kg sirup
8 fl. dobbelltøl (Vi bruger idag maltøl, da dobbeltøl ikke kan fås)
4 thekeer hjortetaksalt
1 brev stødt nelliker eller kardemomme

Bages ved 250 gr. i omkring 15 min. Prøv Jer frem, hvis de bages forlænge bliver de meget ghårde.

Håber du kan bruge det her til noget.
Held med det.
Johannes Larsen


Hej Jørgen

Min mor kom fra Overby,hun bagte altid pebernødder til jul ligesom min mormor også havde gjort. Desværre har jeg ikke hendes opskrift. jeg har fået en fra en ældre dame i lumsås men de smager ikke helt som min mors.der mangler nok lidt af ingredienserne men det er:

2 kg sigtemel,
½kg sirup,
½kg farin,
2 maltøl

mere har jeg ikke og bidrage med men med fælles hjælp kan vi måske genskabe denne lille seje hårde nød.

Mange julehilsner
Anne




2010-12-14
Spørgsmål fra   :  Elly Pedersen
Spørgsmål   :  Surdejg
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan laves surdejg
Bemærkninger   :  


Svar til Elly Pedersen   :  
Hej Elly

Her har du en opskrift. 1/4 liter Kærnemælk 10 gr. gær 300 gr.Hvedemel. Ælt det godt sammen og del klumpen i 3 dele, hvoraf du bruger den ene del til dit Surbrød- 2 stk af 1 kilo mel. læg de 2 andre på frys til 2 gange mere.

Venligst
Vivi Mortensen
God jul




2010-12-14
Spørgsmål fra   :  jytte brynee
Spørgsmål   :  fryse egnet mad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hvilke retter er opptimale til at fryse.

Svar til jytte brynee   :  
Hej Jytte

Der er retter som egner sig bedre til at blive frosset end andre, men helt optimalt mener jeg nu ikke det er, mad er nu bedst frisklavet.


Vi er i det små begyndt at angive om opskrifterne er fryseegnede, men det er kun ved få opskrifter at det er angivet.

De fleste hovedretter kan fryses, undtagelsen vil jeg siger er kartofler, og undtagelsen herfra er igen biksemad, som fint fryses, men ellers kan kartoflerne blive noget mærkelige af at blive frosset.

Med venlig hilsen
Per




2010-12-13
Spørgsmål fra   :  Jeanette
Spørgsmål   :  Havregrynstænger
I opskriften indgår bl.a   :  Havregryn / sukker.. varmer sukkeret i en gryde og putter havregryn i efter det er rørt lidt sammen hælder man det på et stykke bagepapir som jeg vil tro er smurt med lidt smør eller flydende margarine, derefter ruller man den sammen i det bagepapir og ligger den i fryseren.
Bemærkninger   :  
Mit spørgsmål: hvad hedder opskriften ? og hvis i ved hvad jeg snakker om, er det så på den måde man laver den ?

Svar til Jeanette   :  
Hej Jeanette

Kokken kunne huske opskriften fra han var barn, men som det er med kokke havde han ingen mål.

Derfor har vi afprøvet opskriften og fået skrevet den ned, samtidig har vi taget billeder af den, og de kommer på opskriften senere.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-13
Spørgsmål fra   :  Jørgen Hansen
Spørgsmål   :  Colorado Steg
I opskriften indgår bl.a   :  Af hvilket stykke kød laver man Colerado Steg?
Bemærkninger   :  


Svar til Jørgen Hansen   :  
Hej Jørgen

Vi kender desværre ikke coloradosteg, så vi kan desværre ikke hjælpe dig.

Med venlig hilsen
Per




2010-12-13
Spørgsmål fra   :  Benny Poulsen
Spørgsmål   :  vildand på grill
I opskriften indgår bl.a   :  brunnakker
Bemærkninger   :  


Svar til Benny Poulsen   :  
Hej Benny

Der er ikke meget fedt på vildænder, og derfor synes vi her at det ville være syndt at smide dem på grillen, men det kan selvfølgelig lade sig gøre. Nu skriver du ikke hvor store de er, men hvis det er et par små ænder kunne du jo forsøge dig med opskriften kylling på dåse.

Se opskriften her

En anden mulighed er at skære skære brysterne af og grille dem.

Vores eget valg ville være at grydestege ænderne.

se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-12
Spørgsmål fra   :  pia
Spørgsmål   :  mørdej med nøder og syltetøj på toppen og glasur
I opskriften indgår bl.a   :  mørdej med nøder og syltetøj på toppen og glasur
Bemærkninger   :  


Svar til pia   :  
Hej Pia

Det er ikke nogle ingredienser som får får en opskrift frem hos mig.

Beklager meget
Per




2010-12-12
Spørgsmål fra   :  Vivi Mortensen
Spørgsmål   :  Kold Lakseanretning
I opskriften indgår bl.a   :  Kogt kold laks opdelt i grove stykker lagt på fad og måske blandet med andet læggert og overheldt med krydret creme fraice
Bemærkninger   :  
Skal bruges som en del af min Julrfrokost

Svar til Vivi Mortensen   :  
Hej Vivi

Hvad med en laks bellevu?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-12
Spørgsmål fra   :  lilian kyhn
Spørgsmål   :  kalvetykkam
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
kan jeg stege den i ovnen. 1kg.

Svar til lilian kyhn   :  
Hej Lilian

Vi har en opskrift på tykkam i ovn, godt nok oksetykkam, så det kan være den skal have lidt kortere tid, men ellers skulle du kunne bruge opskriften herunder med kalv i stedet for okse.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-11
Spørgsmål fra   :  Birte Mahler
Spørgsmål   :  Wienerlagkage
I opskriften indgår bl.a   :  I min barndom og ungdom, serverede min venindes mor altid denne lagkage til jul. Der er masser af ´mandler i både bundene og fyldet. håber I kan hjælpe mig.
Bemærkninger   :  


Svar til Birte Mahler   :  
Hej Birte

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Wienerlagkage.

Beklager meget
Per


bunde 3
250 gr mel 250gr sukker 250gr oma nødder ca150-200gr trykkes ud i bundene lagt samm med lidt hindbær og en god creme overtrukket med chokolade



Nordby wienerlagkage.
750 g hvedemel
500 g melis
500 g smør
100 g mandler ( kan udelades)
1 æg

Dejen bliver til 8 bunde. 4 bunde Lægges sammen med hjemmelavet creme. Smeltet chokolade ovenpå. Og kagen pyntes med mandler.

Der er ikke ovntemperatur og bagetid. Men håber opskriften kan bruges.

Mange hilsener fra Anette.




2010-12-10
Spørgsmål fra   :  Gitte
Spørgsmål   :  kiksekage
I opskriften indgår bl.a   :  Vil gerne vide, om man kan lave kiksekage med andet end palmin,
Bemærkninger   :  


Svar til Gitte   :  
Hej Gitte

Du kan lave den med smør i stedet?

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-10
Spørgsmål fra   :  Svend
Spørgsmål   :  andereliette
I opskriften indgår bl.a   :  Andelår
Bemærkninger   :  


Svar til Svend   :  
Hej Svend

Hermed en opskrift på anderilette.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-10
Spørgsmål fra   :  Kirsten Schäfer
Spørgsmål   :  rugmelskager
I opskriften indgår bl.a   :  sigtemel brun sukker margarine sirup fedt kærnemælk natron anis
Bemærkninger   :  
Det er en gammel opskrift, da der i opskriften står, at der skal for 10 øre anis i. Om det er en sønderjysk eller tysk opskrift ved jeg ikke. Jeg synes ikke, at småkagerne smager, som da mor bagte dem.

Svar til Kirsten Schäfer   :  
Hej Kirsten

Det lyder som om du har prøvet at bage disse kager??

Det er ikke en kage som vi kender, så vi kan desværre ikke hjælpe dig yderligere.

Med venlig hilsen
Per

Hej Kirsten

Rugmels er en variation af knæpkager som i Sønderjysk koge- og bagebog består af: rug- byg- hvedemel sukker fedt fløde eller en moderne udgave indeholder fx: hvedemel fløde smør sukker kardemomme citronskal hjortetaksalt og pensling med æggeblomme.

Min mor er fra Bylderup-Bov og fortæller at der var meget stor forskel på de enkelte familiers rugmels, hvilken krydderi, meltype mm.

Hendes opskrift lyder lidt mere moderne og består af:
rug- og hvedemel smør sukker sirup fløde hjortetaksalt kardemomme kanel nellike og æggeblomme til pensling.

Håber det kan give inspiration til at finde den rigtige smag og konsistens. Om det skal være med anis, sprødt eller blødt bagt -"slååch så do ka vikl dem om en finge" ;)




2010-12-08
Spørgsmål fra   :  Ulla Rasmussen
Spørgsmål   :  Flødepeberrodsrand frossen
I opskriften indgår bl.a   :  Flødeskum smagt til med sukker, salt og revet peberrod fryses i randform og serveres frossen med lækre strimler røget laks, flute og kold smør.
Bemærkninger   :  
Der mangler noget som jeg ikke husker. Set i et ugeblad og serveret med stor succes for rigtig mange år siden. Speciel og meget delikat. Hilsen Ulla

Svar til Ulla Rasmussen   :  
Hej Ulla

Vi kan ikke lige se hvad der skulle mangle i opskriften, men den nøjagtige opskrift fra ugebladet kan vi ikke hjælpe med.

Vi har dog en opskrift på flødepeberrod som du vil kunne hælde i en randform og fryse ned.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-07
Spørgsmål fra   :  inge-marie pedersen
Spørgsmål   :  rødkål kogt sukkerfri
I opskriften indgår bl.a   :  kogt rødkål uden tilsat sukker
Bemærkninger   :  


Svar til inge-marie pedersen   :  
Hej Inge-Marie

Det er måske til en diabetiker? for det har vi en opskrift på, men den kan jo helt sikkert også spises af andre.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-07
Spørgsmål fra   :  Elisabeth Bech
Spørgsmål   :  Risengrød lavet i høkasse.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Elisabeth Bech   :  
Hej Elisabeth

Hermed en opskrift på risengrød i høkasse.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-07
Spørgsmål fra   :  Lillian Madsen
Spørgsmål   :  Kronedyr opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lillian Madsen   :  
Hej Lillian

Hvis du på forsiden af kogebogen vælger det menupunkt som heder opskrifter, og her så vælger det punkt som heder ingredienser, så finder du lidt nede på siden et punkt som heder kronhjort, men også punktet med dådyr lige over kan måske bruges?

Med venlig hilsen
Per




2010-12-06
Spørgsmål fra   :  Flemming Bøgelund
Spørgsmål   :  Hvad er berlinervankucken og er det stavet rigtigt. Det er jo nogen kager.
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad er berlinervankucken og er det stavet rigtigt. Det er jo nogen kager.
Bemærkninger   :  


Svar til Flemming Bøgelund   :  
Hej Flemming

det er en bolle af wienerdej med syltetøj i midten, der friturekoges og derefter vendes i sukker.

Med venlig hilsen
Anne




2010-12-06
Spørgsmål fra   :  Bent Gregersen
Spørgsmål   :  har fået nogle langblade grøntkål som efter sigende heder Palmekål
I opskriften indgår bl.a   :  har fået nogle langblade grøntkål som efter sigende heder Palmekål men har ikke kunde finde den som opskrift,vil være glad hvis der er en opskrift på disse kål. på forhånd tak. hilsen. Bent
Bemærkninger   :  


Svar til Bent Gregersen   :  
Hej Bent

Jeg kender ikke den nævnte palmekål, men kunne slå op at den bruges som almindelig grønkål.

Jeg vil sende dig en opskrift på skinke med grønkål, ikke fordi det behøver at være netop denne opskrift du skal lave, men her bruges frisk grønkål, og du vil derfor kunne bruge starten af opskriften her til klargøring af palmekålen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-06
Spørgsmål fra   :  Simon Simonsen
Spørgsmål   :  voulavent
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan "fabrikeres" voulavent. Indhold ved jeg
Bemærkninger   :  


Svar til Simon Simonsen   :  
Hej Simon

Det hedder "vol au vent" og laves af butterdej.

Med venlig hilsen
Anne




2010-12-06
Spørgsmål fra   :  Louise
Spørgsmål   :  Valnødde- eller hasselnøddekage
I opskriften indgår bl.a   :  cocktailbær, chokolade, valnødder eller hasselnødder, margarine, sukker, mel, romglasur ovenpå
Bemærkninger   :  
Jeg mangler opskriften på en nøddekage (kan ikke huske, om det var valnødder eller hasselnødder) fra "Det gode Køkken" Fra forlaget Skandinavisk Press. Den har været på nogle små kort med billede på forsiden og opskriften på bagsiden. Der skulle cocktailbær og chokoladestykker i samt romglasur ovenpå.

Svar til Louise   :  
Hej Louise

Det skulle vel aldrig være denne her?

Se valnøddekage med romglasur her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-06
Spørgsmål fra   :  Jette Berg
Spørgsmål   :  Vi skal have kogt torsk nytårsaften og jeg skal komme med enten forret eller dessert.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi skal have kogt torsk nytårsaften og jeg skal komme med enten forret eller dessert. Kan i komme med en god ide.

Svar til Jette Berg   :  
Hej Jette

Til torskegilde bruges ofte pandekager til dessert, så måske det var en ide?

Ellers har vi en række populære nytårsdesserter her.
Se nytårsdessertopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-06
Spørgsmål fra   :  Martin Lundqvist
Spørgsmål   :  ræve dressing ( til graved laks )
I opskriften indgår bl.a   :  ?????
Bemærkninger   :  
?????

Svar til Martin Lundqvist   :  
Hej Martin

Opskriften går under navnet rævesauce eller dildressing.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-05
Spørgsmål fra   :  per jacobsen
Spørgsmål   :  moskuand
I opskriften indgår bl.a   :  hej jeg skal lave en moskuand til julaften.Den vejer ca 3800gr.Har du en god opskrift.
Bemærkninger   :  


Svar til per jacobsen   :  
Hej Per

Der er efter vores mening ikke den helt store forskel på tilberedningen af den almindelige ænder og så moskus eller berberiænder.

Den langtidsstegte and er meget populær, så den sender jeg et link til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-05
Spørgsmål fra   :  Helle Koch
Spørgsmål   :  keisersmarren
I opskriften indgår bl.a   :  æg mel osv. Pynt florsukker og marmelade.
Bemærkninger   :  
Østrigsk alpe frokost/dessert

Svar til Helle Koch   :  
Hej Helle

Mon ikke det er den som også heder kejserpandekager?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-04
Spørgsmål fra   :  Lis Olsen
Spørgsmål   :  Partering rådyr
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vil gerne vide hvordan man partere et rådyr.

Svar til Lis Olsen   :  
Hej Lis

Vi har en beskrivelse af parteringen af rådyr, måske du kan bruge den?

Se beskrivelsen her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-03
Spørgsmål fra   :  Anders Jørgen Andersen
Spørgsmål   :  sukkerfri æble/jordbærkagerasp
I opskriften indgår bl.a   :  Det normale er jo makronrasp. Man kan også riste f.eks havregryn i sukker, men begge dele er det jo sukkeret der er i vejen, jeg er diabetiker. Så hvis nogen kan hjælpe mig,vil jeg være meget taknemlig Hilsen A J
Bemærkninger   :  


Svar til Anders Jørgen Andersen   :  
Hej Anders

du kan knuse nogle sukkerfri småkager eller -kammerjunker, det er ikke helt tosset.

Med venlig hilsen
Anne




2010-12-02
Spørgsmål fra   :  Bent Hansen
Spørgsmål   :  grøntsagssuper
I opskriften indgår bl.a   :  grøntsager
Bemærkninger   :  


Svar til Bent Hansen   :  
Hej Bent

Vi har en gruppe med grønsagssupper som jeg vil sende et link til her, så har du mulighed for at vælde den eller dem du synes bedst om.

Se grønsagssuppeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-02
Spørgsmål fra   :  Ellen Kjellner
Spørgsmål   :  fedtebröd
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er en kage som min mor bagte til jul, den er med glasur

Svar til Ellen Kjellner   :  
Hej Ellen

Hermed en opskrift på fedtebrød.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-12-01
Spørgsmål fra   :  karen pedersen
Spørgsmål   :  verdens bedste brunkager
I opskriften indgår bl.a   :  sirup,mel,sukker,smør m.m.
Bemærkninger   :  


Svar til karen pedersen   :  
Hej Karen

500 gr smør
5oo sukker
250gr sirup gerne mørk
125 gr hakket mandler
7 gr nelliker
15 gr kanel
15gr potaske opløst i lidt koldt vand
1000 gr mel
Varm marg,sukker sirup samt krydderier til kogepunktet af køl til håndvarmt tilsæt mel bages ved 200gr, i ca 5 min

Med venlig hilsen
Asta




2010-12-01
Spørgsmål fra   :  John Søholt
Spørgsmål   :  Moskusokse kølle
I opskriften indgår bl.a   :  Vi har et moskusokse lår på ca.4,5 kg. Vi ønsker at helstege det. Har nu nogle tips?
Bemærkninger   :  


Svar til John Søholt   :  
Hej John

Vi har nogle enkelte opskrifter på moskusokse, men har ikke selv nogen erfaring med moskusokse, og da der ikke er opskrifter på kølle kan jeg desværre ikke hjælpe det helt store.

Måske du kan hente inspiration i de opskrifter vi trods alt har liggende?

Se Moskusokseopskrifter her


Du kunne prøve at lægge den i en bradepande på en rist, giv den 250 grader C i 20 minutter måske mere, til den er godt brunet af. Skru varmen ned til 200 grader C og hæld vand i bradepanden, dette vand/sky kan bruges til at hælde over køllen med jævne mellemrum, spæd bradepanden op med vand efter behov, den må ikke koge tør.

Hvis køllen begynder ar branke, kan der lægges staniol over.


Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2010

Se spørgsmålene for februar 2010

Se spørgsmålene for marts 2010

Se spørgsmålene for april 2010

Se spørgsmålene for maj 2010

Se spørgsmålene for juni 2010

Se spørgsmålene for juli 2010

Se spørgsmålene for august 2010

Se spørgsmålene for september 2010

Se spørgsmålene for oktober 2010

Se spørgsmålene for november 2010

Se spørgsmålene for december 2010