Små honningkager (Glutenfri)

Små honningkager (Glutenfri), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 40 stk.

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Glutenfrit mel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.mandler
 skal af 0.5 økologisk citron
30 g.smør
30 g.farin
80 g.honning
25 g.sukat
30 g.pomerans
1.5 tsk.stødt kanel
1.5 tsk.stødt ingefær
50 g.æg
70 g.majsmel
70 g.hirsemel
30 g.maizena Majsstivelse
0.5 tsk.hjortetaksalt
0.5 tsk.natron
 
 Pynt:
 Glasur af flormelis og appelsinjuice eller –saft
 
Opskrift:
Dejen røres med maskine.

Mandlerne knuses: Mandlerne kommes i en plastpose og bankes let med en kødhammer. Citronskrællen rives fint.

Honning, farin og smør varmes i en gryde, indtil farinen er opløst. Blandingen hældes i en røreskål, og sukat, pomerans, krydderier, citronskal og mandler røres i. Æg røres i når blandingen er afkølet. Melsorterne, hjortetaksalt og natron afvejes i en særskilt skål, blandes og røres med i 10 minutter. Stil dejen til afkøling i ca. 60 minutter.

Dejen trilles til kugler på størrelse med en valnød og stilles på en bagepapir beklædt bageplade. Kagerne bages på næstøverste ribbe i ovnen ved 200 grader C i 8-10 minutter. Hold øje med kagerne, for de bliver let brændte. Kagerne afkøles på bagerist og pyntes med glasuren. De kan gemmes i en kagedåse med låg eller fryses i en plastbeholder.





karakterer:
Opskriften er vist 20000 gange,
og udskrevet 330 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu