Spørgsmål efter opskrift

2009-07-31
Spørgsmål fra   :  arnejacobsen
Spørgsmål   :  skipperlabskovs.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til arnejacobsen   :  
Hej Arne

Vi har en del forskellige udgaver af skipperlabskovs som jeg vil sende et link til er, så har du mulighed for at vælde den opskrift som du synes bedst om.

Se skipperlabskovsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-31
Spørgsmål fra   :  khaleda husseini
Spørgsmål   :  artiskok sovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til khaleda husseini   :  
Hej Khaleda

Jeg har fundet en opskrift frem på artiskoksovs her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-31
Spørgsmål fra   :  Jeanette Harris
Spørgsmål   :  jonsons fristelser
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jeanette Harris   :  
Hej Jeanette

Det må næsten være Jansons fristelser du tænker på? Vi har 2 udgaver af opskriften som jeg vil sende et link til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-30
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  jordbærtærte/kage med bastognekiks
I opskriften indgår bl.a   :  bastognekiks rørt med lidt sukker og smør, marengs over, flødeskum og jordbær....
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa

Vi har ikke kunnet finde frem til den eksagte opskrift, men vi har flere opskrifter på ostekage hvor der bruges kiksebund, nogle af den bages.

Jeg har fundet en opskrift frem på en bund som blot trykkes fast og ost lægges over.

Du skal selvfølgelig kun bruge bunden og med bastonekiks i stedet for digstive.

se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-30
Spørgsmål fra   :  Betina Ziegler
Spørgsmål   :  kiksekage for diabetikere
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Betina Ziegler   :  
Hej Betina

Jeg mener ikke at du kan lave en kiksekage som er anvendelig for en diabetiker.

Det kan du ikke da den originalt laves på palmin, sukker og kiks som alle er uegnet for diabetiker.

Med venlig hilsen
Per




2009-07-30
Spørgsmål fra   :  Margrete
Spørgsmål   :  festligt mad
I opskriften indgår bl.a   :  italiensk inspiration
Bemærkninger   :  
jeg skal have 125 dejlige mennesker til fest. Da jeg er meget glad for italiensk inspireret mad kunne jeg godt tænke mig, at hhv forret og hovedret var et eller to store fade til hvert bord med lækerier, som man så kan side og hygge sig med. Men der må gerne være en tydelig forskel, så det fremgår, at det er hhv forret og hovedret. Har du en god ide?

Svar til Margrete   :  
Hej Margrete

Vi har ikke de helt vilde ideer, men måske du kunne overveje at servere maden som buffet i stedet for på fade.

Af opskrifter har vi opdelt opskrifterne efter lande, og jeg vil her send et link til de italienske opskrifter opdelt i retter, som jeg håber du kan bruge til inspiration.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-29
Spørgsmål fra   :  Else Dürr
Spørgsmål   :  Mozartkage
I opskriften indgår bl.a   :  bund som lagkage, lækker kogt creme og ckokoladeovertræk. Der var flere tingi kagerne. Jeg har ikke kunet opdrive dem i flere år.
Bemærkninger   :  
Som barn blev de lavet på Skolegades Konditorri i Herning. Har spurgt dem, men de vil ikke udlevere opskriften

Svar til Else Dürr   :  
Hej Else

Vi er tidligere blevet spurgt om denne opskrift, dog uden held, men en af vore brugere har sendt en opskrift som måske kunne være den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-29
Spørgsmål fra   :  Inge Henningsen
Spørgsmål   :  Strauss kager
I opskriften indgår bl.a   :  aflang makron med (vist nok ) stiftpisket piskefløde og overtræk af blød nougat
Bemærkninger   :  
kender dem som Strauss kager

Svar til Inge Henningsen   :  
Hej Inge

Vi har taget opskriften fra makronbunde og brugt dejen til en opskrift/forklaring på strausskage, vi mangler lidt mål på marmelade, piskefløde og nougat, men mon ikke du kan prøve dig frem, evt, skrive lidt mål på som kommentar.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-29
Spørgsmål fra   :  Jette Høien Hansen
Spørgsmål   :  vist nok Ratutilla
I opskriften indgår bl.a   :  squash
Bemærkninger   :  
Det er en fransk squashsalat, som kan bruges til stort set alt. Har aldrig smagt den, men hørt megeat godt om den.

Svar til Jette Høien Hansen   :  
Hej Jette

Ratatouille er er sammenkogte grønsager som bruges til tilbehør til hovedretter, den kan laves med mange forskellige grønsager, men jeg har her fundet en opskrift frem som er lavet med squash.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-25
Spørgsmål fra   :  kirsten Clausen
Spørgsmål   :  spændende sovs til ålerøget skinke
I opskriften indgår bl.a   :  ålerøget skinke og salat.
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten Clausen   :  
Hej Kirsten

Jeg har altid kun spist ålerøget skinke som pålæg, som røget ål med røræg og purløg. Så jeg ved dårligt hvilken sauce der passer til, men måske en mild sennepssauce.

Med venlig hilsen
Per




2009-07-25
Spørgsmål fra   :  Egon Nielsen
Spørgsmål   :  Chili con Carne
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Egon Nielsen   :  
Hej Egon

Vi har et utal af opskrifter på chili con carne, og jeg har lavet en søgning som jeg vil sende dig linket til. Så har du mulighed for at vælde den opskrift du syntes bedst om.

Se chili con carne opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-24
Spørgsmål fra   :  Melika Gravgaard Reszneki
Spørgsmål   :  mørkt franskbrød
I opskriften indgår bl.a   :  franskbrødsdej og rugbrødsdej
Bemærkninger   :  
Jeg søger en opskrift på brød i stil med Guldbagerens Duetbrød eller Føtex/bilkas Pampasbrød. Altså et franskbrød der er lavet af en blanding af franskbrødsdej og rugbrødsdej. Håber i kan hjælpe, vil nemlig gerne helt af med det hvide brød, men børnene elsker fransbrød til morgenmad....

Svar til Melika Gravgaard Reszneki   :  
Hej Melika

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på mørkt franskbrød i stil med duetbrød.

Beklager meget
Per




2009-07-24
Spørgsmål fra   :  christa Andresen
Spørgsmål   :  amarena fabbri
I opskriften indgår bl.a   :  sure kirsebær
Bemærkninger   :  
kan ikke finde opskrifter med sure kirsebær evtl. andre forslag

Svar til christa Andresen   :  
Hej Christa

Ja det er desværre ikke mange oplysninger der står på opskrifterne med kirsebær, om det skal være søde eller sure bær.

Generelt vil jeg mene at sylteopskrifter med kirsebær at der her bruges sure eller sylte kirsebær.

Med venlig hilsen
Per




2009-07-24
Spørgsmål fra   :  Chr. Østergaard
Spørgsmål   :  Kastanjesnaps
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Chr. Østergaard   :  
Hej Chr. Østergaard

Vi har desværre ikke en afprøvet og målfast opskrift på kastanjesnaps, men jeg har gjort det usædvanlige at jeg har oprettet en opskrift uden en egentlig opskrift, men kun med en opfordring til brugerne på at komme med deres erfaringer med kastanjesnaps.

Se opskrift/opfordring her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-23
Spørgsmål fra   :  marianne jensen
Spørgsmål   :  kalve entrecote
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til marianne jensen   :  
Hej Marianne

Kalveentrecote tilberedes stort set som okseentrecote, og det har vi en del opskrifter på, så jeg vil sende dig et link til dissse, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du synes bedst om.

Se entrecoteopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-21
Spørgsmål fra   :  ole baudier
Spørgsmål   :  ajo blanco
I opskriften indgår bl.a   :  spansk hvidløgs/mandelsuppe, brød,hvidløg,mandler,eddike,suppe,olivenolie,druer
Bemærkninger   :  
serveres med rejer

Svar til ole baudier   :  
Hej Ole

Det må næsten være aioli du tænker på.

Jeg har lavet en søgning som jeg vil sende dig linket til her.

Se aioliopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-21
Spørgsmål fra   :  Iben Larsen
Spørgsmål   :  En sauce der skulle koge i en del tid. Ikke stærk. Brun.
I opskriften indgår bl.a   :  Hele peberkorn, hele fed hvidløg evt. fløde
Bemærkninger   :  
En sauce der skulle koge i en del tid. Ikk stærk. Brun.

Svar til Iben Larsen   :  
Hej Iben

Vi har ikke kunnet finde frem til en sauceopskrift ud fra dine oplysninger om ingredienser.

Beklager meget
Per




2009-07-20
Spørgsmål fra   :  jytte kross
Spørgsmål   :  aronia marmelade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til jytte kross   :  
Hej Jytte

Jeg kender ikke Aronia ud over at jeg kan slå op at det også kaldes for surbær, og opskrifter har vi desværre ingen af.

Beklager meget
Per


Hej Jytte

jeg forsøger at lave noget af mine mange aroniabær , Her kommer opskriften på aroniamarmelade m/ kanel

1 1/2 kg aroniabær
1 1/2 kg modne æbler
1 kg økologisk rørsukker
2 stænger kanel
atamon

frugten koges ca 20 min. med kanelstængerne, til den koger ud, herefter tilsættes sukkeret. det er ikke nødvenvigt med melatin, da marmeladen er tilpas tyk. atamon tilsættes, kommes på rene atamonskyllede glas, som bindes til nar de er kolde. de må gerne trække egt par dage, så sukkeret kan trænge ind i aroniaen.

med venlig hilsen
Solveig Christiansen




2009-07-20
Spørgsmål fra   :  Tullemor1959
Spørgsmål   :  sprækkringel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg fik dem som barn min bedstemor bagte dem men har ikke kunne finde opskriften på dem nogle steder så jeg vil høre om i kan hjælpe mig med opskriften. Hilsen fra Tullemor1959

Svar til Tullemor1959   :  
Hej Tullemor

Vi har en opskrift på Sprækkringler som næsten må være det du søger?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-20
Spørgsmål fra   :  karen
Spørgsmål   :  Riskiks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til karen   :  
Hej Karen

Vi har ingen opskrifter på riskiks.

Beklager meget
Per




2009-07-19
Spørgsmål fra   :  Nina Girling
Spørgsmål   :  dansk fulkorns rugbrod
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Nina Girling   :  
Hej Ninna

Jeg sender dig en opskrift på et rugbrød her som vi selv syntes rigtigt godt om, det har en tendens til at blive noget hård i skorpen, men hvis du putter det i plastpose mens det stadigt er varmt så bliver den blød igen, ellers kan du prøve at pakke det ind i et fugtigt klæde hvis skorpen stadig er for hård.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-18
Spørgsmål fra   :  Aleth Mortensen
Spørgsmål   :  stefado græsk
I opskriften indgår bl.a   :  kød og løg og kanel og nelliker
Bemærkninger   :  
Koges længe

Svar til Aleth Mortensen   :  
Hej Aleth

Det må næsten være stifado som du tænker på.
Jeg har lavet en søgning som jeg vil sende linket til her, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du synes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-18
Spørgsmål fra   :  Carl J. Rasmussen
Spørgsmål   :  kartoffelsuffle
I opskriften indgår bl.a   :  reven kartoffel med krydderier
Bemærkninger   :  
fik det til et stykke kalvekød

Svar til Carl J. Rasmussen   :  
Hej Carl

Vi har en opskrift på kartoffelsouffle, men den er lavet på moste kartofler.
Vi har også en opskrift på kartoffeltimbaler hvor der bruges revne kartofler, det er godt nok ikke en rigtig souffle, men det er nok det som kommer tættest på det du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-17
Spørgsmål fra   :  Bente Dalbro
Spørgsmål   :  annanaskirsebær opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har dyrket annanaskirsebær og kunne godt tænke mig nogle ideer til at andvende dem det behøver ikke atvære til dessert
Bemærkninger   :  


Svar til Bente Dalbro   :  
Hej Bente

Vi har en funktion som heder tøm køleskabet som du kan bruge til at søge på bestemte ingredienser. Jeg har lavet en søgning på ananaskirsebær som jeg vil sende linket til her. Der er lidt forskellige, ikke mange opskrifter med ananaskirsebær som jeg håber du vil kunne bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-17
Spørgsmål fra   :  Robert Jensen
Spørgsmål   :  mornaysovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Robert Jensen   :  
Hej Robert

Jeg har fundet en opskrift frem på mornaysauce her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-16
Spørgsmål fra   :  henny nielsen
Spørgsmål   :  frugt tærter
I opskriften indgår bl.a   :  stikkelsbær eller andet frugt
Bemærkninger   :  
er diabetiker

Svar til henny nielsen   :  
Hej Henny

Nu skriver du stikkelsbærtærte, så jeg har lavet en søgning på stikkelsbær tærte som jeg vil sende dig linket til her.

Se Opskrifterne her

Men du kan også prøve at søge på andre frugter, eller bær i søgefeltet.

Med venlig hilsen
Per




2009-07-16
Spørgsmål fra   :  alice rasmussen
Spørgsmål   :  pølsehorn
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger en hvor man ruller dejen om pølsen , har set den i et blad. vil i hjælpe mig alice
Bemærkninger   :  


Svar til alice rasmussen   :  
Hej Alice

Der findes rigtig mange opskrifter på pølsehorn, måske nok kun med små variationer men alligevel.

Jeg har lavet en søgning efter pølsehorn, og jeg sender her linket til opskrifterne.

Se pølsehornsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-16
Spørgsmål fra   :  anne ladegaardkorsør
Spørgsmål   :  cornfleks toppe
I opskriften indgår bl.a   :  cornfleks palmin appelsinskrald kakao
Bemærkninger   :  


Svar til anne ladegaardkorsør   :  
Hej Anne

Vi har en opskrift på cornflakestoppe som vi har afprøvet og taget billeder af, denne opskrift vil jeg sende dig linket til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-15
Spørgsmål fra   :  Melissa Lucia Nielsen
Spørgsmål   :  med kylling
I opskriften indgår bl.a   :  ovn stekt kylling, en slaks pasta som jeg ikk kan huske hvad hedder, fongen fra kyllingen hældes i en gryde og der tilsættes en slaks nød og våde rusiner, og det hele dender med at blive hældt sammen...
Bemærkninger   :  
denne opskrift har jeg fornylig set i tvet, en ny stor kvindelig kok son laver nem hverdags mad, jeg kan ikk huske navnet på pastaer og mener det er den det hele handler om . den er også en del af navnet på opskriften. mener pastaen ligner båndrede pasta, men er ikk sikker

Svar til Melissa Lucia Nielsen   :  
Hej Melissa

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift, men jeg syntes det kunne lyde som Nigella Lawson som sendes på tv3 puls, men du må næsten selv vide hvilken kanal?

Med venlig hilsen
Per




2009-07-15
Spørgsmål fra   :  steffen andersen
Spørgsmål   :  gaspatio
I opskriften indgår bl.a   :  græskyougurt/chili/?
Bemærkninger   :  


Svar til steffen andersen   :  
Hej Steffen

Der er en spansk tomatsuppe som heder Gaspazho, måske det er den som du tænker på?

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-14
Spørgsmål fra   :  elin kragh
Spørgsmål   :  gammeldas kold kartofelsalat
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler løg purløg
Bemærkninger   :  


Svar til elin kragh   :  
Hej Elin

Vi har fået skrevet kokkens opskrift på gammeldags kold kartoffelsalat ned samtidig med at vi tog billeder af den, så håber jeg bare at det svarer til den som du måske har smagt.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-14
Spørgsmål fra   :  heidi solvold
Spørgsmål   :  varm kattofelsalat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til heidi solvold   :  
Hej Heidi

Jeg sender dig her min mors opskrift på varm kartoffelsalat som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-14
Spørgsmål fra   :  Karin Boldsen
Spørgsmål   :  Missisippi mudcake
I opskriften indgår bl.a   :  smør/margarine æg mel marsmellows mv
Bemærkninger   :  


Svar til Karin Boldsen   :  
Hej Karin

Vi har en enkelt opskrift på mudcake, men her bruges der ikke marsmellows, så der er nok ikke den. Det har ikke være muligt at finde frem til den opskrift som du søger.

Beklager meget
Per




2009-07-12
Spørgsmål fra   :  ingelise
Spørgsmål   :  kage creme
I opskriften indgår bl.a   :  noget man bruger til en lagkage
Bemærkninger   :  


Svar til ingelise   :  
Hej Ingelise

Jeg har fundet en opskrift frem på kogt lagkagecreme som jeg håber du vil kunne bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-11
Spørgsmål fra   :  jytte lauridsen
Spørgsmål   :  græske creps
I opskriften indgår bl.a   :  en slags pandekage med fars og krydderier.
Bemærkninger   :  
var bagt i en slags stentallerken- (keramik)

Svar til jytte lauridsen   :  
Hej Jytte

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på græske creps.

Beklager meget
Per




2009-07-11
Spørgsmål fra   :  Jette Slott Stephansen
Spørgsmål   :  kold multe forret
I opskriften indgår bl.a   :  salatbund m. kold multe rejer og dressing og flute
Bemærkninger   :  
hvad og hvordan gør jeg med mine multer jeg har 6 stks. jeg ville gerne have dem udbenede så de ligger som 2 fileter på fadet og hvordan skal jeg tilberede dem i ovn eller gryde de skal serveres kold ligesom man gør med laks og hvilke krydderier skál jeg bruge?

Svar til Jette Slott Stephansen   :  
Hej Jette

Du fileterer multen som de fleste andre fisk, skællene er meget store og skrabes af med en kniv.

Men faktisk syntes vi det er lidt syndt at dampe multen da den er en rigtig god fisk til at stege på panden.

Hvis du har en fiskekedel er det nok det nemmeste, den skal vel have 15-20 minutter til den er hvid og fast i kødet.

Men ellers kan du lægge den i et fad som kan gå i microovnen , hælde lidt vand eller hvidvin ved og dampe den måske 10 minutter, det kommer an på hvor store og hvor meget fisk du sætter i ovnen, men den skal have indtil kødet bliver hvidt og fast.

Krydderier er jo meget smag og behag, den skal jo saltes godt men ellers kan du bruge næsten alle krydderurter, timian paser godt til.

Med venlig hilsen
Per




2009-07-10
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  cioppino
I opskriften indgår bl.a   :  cioppino er en italiensk "Stew" formentlig mest på fisk og skaldyr
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hej

For ikke så længe siden var der en anden bruger som sprugte efter samme opskrift, og vi var så heldige at en bruger har sendt os en opskrift som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-10
Spørgsmål fra   :  grete helen bergendorff
Spørgsmål   :  kalveculotte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
kan jeg skære en kalveculotte ud til kalvesteaks og bliver det mørt ??? Med smilende hilsner Grete Helen Bergendorff

Svar til grete helen bergendorff   :  
Hej Grete

Jeg mener ikke at du kan bruge culotte til steaks, jo selvfølgelig kan kødet skæres i skiver og steges som steaks, men det vil blive noget sejt noget.

Med venlig hilsen
Per




2009-07-10
Spørgsmål fra   :  Jytte Hasselriis
Spørgsmål   :  Hakket oksekoed, aeg, noedder, mangochutney, ovnret
I opskriften indgår bl.a   :  Hakket oksekoed, aeg, noedder, mangochutney, ovnret
Bemærkninger   :  
Er set i Karolines koekken ??

Svar til Jytte Hasselriis   :  
Hej Jytte

Det har ikke være muligt at finde frem til en opskrift ud fra oplysningerne om ingredienser.

Beklager meget
Per




2009-07-09
Spørgsmål fra   :  Jane Jakobsen
Spørgsmål   :  bountykage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jane Jakobsen   :  
Hej Jane

Vi har to opskrifter som er lidt forskellige som jeg vil sende et link til, så har du mulighed for at vælge den du synes bedst om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-09
Spørgsmål fra   :  leif løvenskjold schwartz
Spørgsmål   :  kammerjunker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til leif løvenskjold schwartz   :  
Hej Leif

Jeg sender dig denne opskrift som vi har afprøvet og taget billeder til, håber du vil synes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-08
Spørgsmål fra   :  anne mette rasmussen
Spørgsmål   :  roseneddike
I opskriften indgår bl.a   :  røde roser, balsamico, eddike sukker - anvendelse
Bemærkninger   :  
økologisk, anvendelse - desserter, marinade salat?

Svar til anne mette rasmussen   :  
Hej Anne Mette

Vi kender ikke roseneddike så vi har lidt svært ved at udtale so omkring anvendelse, men det lyder fornuftigt nok til salater og marinader.

Med venlig hilsen
Per




2009-07-08
Spørgsmål fra   :  Steen Johansen
Spørgsmål   :  Keshi Yena
I opskriften indgår bl.a   :  En ret fra Caribien - Auruba og Curacao med kylling, grøntsager indpakket i ost i en ildfgast skål, som sættes i ovnen.
Bemærkninger   :  


Svar til Steen Johansen   :  
Hej Steen

Jeg har oversat en opskrift her som jeg håber svarer til det ønskede. Hvis det er en opskrift som du kender kand et være at du har mulighed for at kommentere på den hvis den ikke er korrekt ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-07
Spørgsmål fra   :  erik kemp
Spørgsmål   :  shakshouka
I opskriften indgår bl.a   :  tomater,chili,peberfrugter og pocherede æg.
Bemærkninger   :  
nordafrikansk oprindelse. Serveres ofte i Jerusalem, Israel.

Svar til erik kemp   :  
Hej Erik

Jeg har oversat en opskrift som jeg håber svarer til det du søger.
Måske du kender retten så du kan svarer på mit spørgsmål ang. ægget i retten?.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-06
Spørgsmål fra   :  Poul Ankerbo
Spørgsmål   :  Jordbærsmootie
I opskriften indgår bl.a   :  Jordbær, mælk/fløde og???
Bemærkninger   :  
Jeg kunne godt bruge en opskrift på hvordan man laver en smootie af jordbær, den må gerne være meget nærende/fed. DVS. det skal IKKE være en light. Men smagen er den vigtigste ting ved den.

Svar til Poul Ankerbo   :  
Hej Poul

Vi har en del opskrifter på smoothies med jordbær, og måske der er en af disse du vil synes om.

Se opskrifterne her

Nu er jeg ikke den store kender, men det rigtige skulle være ½ juice og ½ yoghurt, jeg går så ud fra at juice kan skiftes ud med frisk frugt.

Ønsker du en federe opskrift kan du jo så vælge at skifte noget af yoghurten ud med piskefløde.

Med venlig hilsen
Per




2009-07-06
Spørgsmål fra   :  Anja
Spørgsmål   :  Vistnok makroner. Lagkagebundene var lyse. Til sidst var der pyntet med flødeskum og jordbær
I opskriften indgår bl.a   :  Vistnok makroner. Lagkagebundene var lyse. Til sidst var der pyntet med flødeskum og jordbær
Bemærkninger   :  
Vi har lige været til 50-års fødselsdag, hvor vi fik den lækreste lagkage! (Den var fra en bager - derfor søger jeg nu efter en opskrift der minder om den.) Det var én stor, firkantet lagkage. Der var nok noget creme af en slags i, og vistnok noget makron"værk". Den var "delt op" i små firkanter med flødeskum, så man kunne se, hvor man skulle skære et stykke. På hvert stykke/firkant var der lagt et jordbær i midten.

Svar til Anja   :  
Hej Anja

Det er jo meget svært at komme med en eksakt opskrift, for er der brugt kagecreme eller flødeskum sammen med makronerne, går ikke ud fra at det kun er makroner der ligger mellem bundene, men hvis det er creme så er det nemmeste jo at bruge en købecreme.

Bundene kan du jo lave selv, og smøre tyndt ud på en bageplade med bagepapir, størrelsesmæssigt ville jeg tro at 2 måske 3 almindelige lagkagebunde svarer til en bradepande fra ovnen, hvis de jo skal være firkantet.

Se opskrift på lagkagebunde her

Ellers tror jeg ikke jeg kan hjælpe dig videre.

Med venlig hilsen
Per




2009-07-06
Spørgsmål fra   :  camilla
Spørgsmål   :  boller uden hvedemel
I opskriften indgår bl.a   :  opskrift på boller uden hvedemel
Bemærkninger   :  
det skal være boller til en pige på 3 år. der må ikke være hvedemel,æg,mælk i.

Svar til camilla   :  
Hej Camilla

Ude i menuen til venstre er der et punkt som heder udvidet søgning, her er det muligt at søge på flere forskellige ting på en gang.

Jeg har prøvet at søge under retter: brød boller og kiks, samt mælk, æg og hvede under allergier, og der kommer lidt opskrifter frem som jeg vil to du kan bruge.

Brødopskrifter kan mange gange også bruges til boller, dog med anden tid i ovnen.

Jeg kan desværre ikke sende søgning til dig, så du må selv søge.

Udvidet søgning.

Med venlig hilsen
Per

Hejsa Camilla.
Jeg fik sidste år en mappe af min søster. Den er udviklet af en klinisk diætist Turid Nagelhus. Og udgivet af W.Ratje Frøskaller aps. tlf 32519600 eller [email protected]

Det er rigtig skønne opskrifter allesammen. Duskal bruge en god røremaskine for et godt resultat, da det skal røres kraftigt og længe. Vi elsker boller og brød derfra. Også de der ikke har allergi. Min favorit er Nøddebrød, den opskrift vil jeg lægge ud her på glutenfri siden.

Hilsen Marianne




2009-07-05
Spørgsmål fra   :  Finn
Spørgsmål   :  cioppino
I opskriften indgår bl.a   :  En form for Italiensk fiskesuppe/stuvning, så den i: Columbo,"selvportræt af en morder" Søndag d.5-7-09 klokken 15:50 Er der nogen der kender opskriften på denne ret?
Bemærkninger   :  
Ville blive glad for en opskrift på dansk af denne ret. MVH. Finn

Svar til Finn   :  
Hej Finn

Vi har fået tilsendt denne opskrift som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-05
Spørgsmål fra   :  Elisa l hansen
Spørgsmål   :  rejercocktail
I opskriften indgår bl.a   :  rejer og salat
Bemærkninger   :  


Svar til Elisa l hansen   :  
Hej Elisa

Vi har en rejecocktail her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-07-04
Spørgsmål fra   :  kaja snediker
Spørgsmål   :  ølbudding
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
søger det er en gammel opskrift

Svar til kaja snediker   :  
Hej Kaja

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på ølbudding.

Beklager meget
Per




2009-07-01
Spørgsmål fra   :  kirsten munk svendsen
Spørgsmål   :  kager med pistaciemasse
I opskriften indgår bl.a   :  kager med pistaciemasse
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten munk svendsen   :  
Hej Kirsten

Pistaciemasse mener jeg er en slags marzipan, blot på pistacienødder i stedet for mandler, og jeg mener at du kan bruge pistaciemasse på samme måde som marcipan.

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2009

Se spørgsmålene for februar 2009

Se spørgsmålene for marts 2009

Se spørgsmålene for april 2009

Se spørgsmålene for maj 2009

Se spørgsmålene for juni 2009

Se spørgsmålene for juli 2009

Se spørgsmålene for august 2009

Se spørgsmålene for september 2009

Se spørgsmålene for oktober 2009

Se spørgsmålene for november 2009

Se spørgsmålene for december 2009