Spørgsmål efter opskrift

2009-03-31
Spørgsmål fra   :  Jette Hedensted
Spørgsmål   :  Highway Dall
I opskriften indgår bl.a   :  Linser
Bemærkninger   :  


Svar til Jette Hedensted   :  
Hej Jette

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på HighwayDall.

Beklager meget
Per




2009-03-31
Spørgsmål fra   :  Ane Marie Vestergaard
Spørgsmål   :  Sandwich
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej. jeg mangler nogle gode idéer til sandwich. Jeg skal være "madmor" til min datters svendeprøve (frisør). De vil ikke have alm. sandwich som (æg med rejer, leverpostej,skinke og ost) det er til 100 personer over 2 dage og de fleste er unge mennesker. Håber I kan hjælpe

Svar til Ane Marie Vestergaard   :  
Hej Ane Marie

Vi har lidt forskellige sandwichopskrifter som du finder under menupunktet opskrifter og herefter retter og frokost.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-30
Spørgsmål fra   :  Wenche Pedersen
Spørgsmål   :  fars i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  fars pastaskruer porre selleri
Bemærkninger   :  


Svar til Wenche Pedersen   :  
Hej Wenche

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener må være den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-28
Spørgsmål fra   :  hcpetersen
Spørgsmål   :  boller med kartofler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til hcpetersen   :  
Hej Hc Petersen

Jeg har fundet en opskrift frem på kartoffelboller som jeg håber er noget lig det du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-27
Spørgsmål fra   :  Lis Jessen
Spørgsmål   :  Elg?
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har et stykke Elgfilet. Hvad gør jeg med det? Tak for hjælpen.
Bemærkninger   :  


Svar til Lis Jessen   :  
Hej Lis

Skær elgen i skiver og lav peberbøffer af det.

Mums!
Birthe




2009-03-27
Spørgsmål fra   :  Randi
Spørgsmål   :  rougefort ost
I opskriften indgår bl.a   :  diverse opskrifter med rougefort ost Jeg har et godt stort stykke som snart skal spises. Det er en gede rougefort
Bemærkninger   :  


Svar til Randi   :  
Hej Randi

Rougefort kan jo spises på et stykke brød, men det ved du jo sikkert allerede.

Ellers så smager den godt i vildtsauce, men her bruges kun 1-2 spsk. til ca. ½ l. sauce. Du kunne jo også bruge den i stedet for gorgonzolasauce til pastaretter og stegt kød, men nok kun med halvt rougefort og halvt gorgonzola.

Ellers har jeg ikke lige nogle ider.

Med venlig hilsen
Per




2009-03-26
Spørgsmål fra   :  Ejler Sørensen
Spørgsmål   :  hel dampet ørred
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Ejler Sørensen   :  
Hej Ejler

Du er faktisk ikke den første som spørger, men sidst fik vi ikke lagt beskrivelsen ind som en opskrift, det har vi gjort nu så du kan se opskrifter på linket herunder.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-26
Spørgsmål fra   :  Inge Riis
Spørgsmål   :  capulka
I opskriften indgår bl.a   :  Skinkekød i tern, reven ost på når den er færdig. På forhånd tak, håber i vil hjælpe. M.V.H Inge Riis.
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Riis   :  
Hej Inge

Jeg har fundet en opskrift frem her på Carapulka som jeg håber er den du efterlyser.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-26
Spørgsmål fra   :  Lene
Spørgsmål   :  Laksefarseret rødtungeroulade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lene   :  
Hej Lene

Vi har en opskrift på laksefarseret rødtunge, det er godt nok ikke som roulade, men måske den kan bruges ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-25
Spørgsmål fra   :  nukaaraq
Spørgsmål   :  rugrødslagekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til nukaaraq   :  
Hej Nukaaraq

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-25
Spørgsmål fra   :  pia vilsmark
Spørgsmål   :  cornflask kylling
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til pia vilsmark   :  
Hej Pia

Jeg var ikke helt sikker på hvordan cornflakes staves, derfor har jeg søgt på corn kylling, og der kommer lidt forskellige opskrifter frem som jeg vil sende linket til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-24
Spørgsmål fra   :  Britta Hessellund
Spørgsmål   :  Skagenslapper/stykker
I opskriften indgår bl.a   :  det er rundstykker. der er sort birkes foroven og solsikkefrø forneden,de overlapper og der er grovkorn idejen 5 kornsblaning kan nok bruges
Bemærkninger   :  


Svar til Britta Hessellund   :  
Hej Britta

Jeg har ikke kunnet finde frem til en opskrift på skagenslapper, men jeg mener det er noget lig håndværkere og dem har jeg en opskrift på her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-23
Spørgsmål fra   :  Leif Nymann Jensen
Spørgsmål   :  Alioli
I opskriften indgår bl.a   :  En Spansk brød dip med masser af hvidløg samt mayonaise........?
Bemærkninger   :  


Svar til Leif Nymann Jensen   :  
Hej Leif

Aioli er en hvidløgsmayonaise, og jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-23
Spørgsmål fra   :  Ulla
Spørgsmål   :  boeuf bourguignon
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla   :  
Hej Ulla

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-22
Spørgsmål fra   :  Helge Svane
Spørgsmål   :  Mormors Sandkage(kort nr. 17/67)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Opskriftklubben Chefkokken kortnr. 17/67

Svar til Helge Svane   :  
Hej Helga

Det skulle vist være denne opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-22
Spørgsmål fra   :  jef jensen
Spørgsmål   :  bøfsandwits
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
mangler opskriften på sovsen til bøfsandwits

Svar til jef jensen   :  
Hej Jef

Er det ikke det er noget burger du tænker på? for der har vi lidt forskelligt.

Se burgeropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-22
Spørgsmål fra   :  ib holm
Spørgsmål   :  fritto mallorquina
I opskriften indgår bl.a   :  svinenyre,svinelever,svinehjerte , hvidløg m.m.
Bemærkninger   :  


Svar til ib holm   :  
Hej Ib

Jeg har fundet frem til en opskrift her som jeg mener kunne være den du søger, her er det dog lammelever der bruges og ikke svinelever, nyre og hjerte.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-21
Spørgsmål fra   :  Jørn Kloster
Spørgsmål   :  Hjertebøf.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil grerne vide, hvordan man laver saftige hjertebøffer, og hvad de laves af. M.V.H., J.B.K.

Svar til Jørn Kloster   :  
Hej Jørn

Vi har en opskrift på hjertebøf her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-21
Spørgsmål fra   :  Ole Nielsen
Spørgsmål   :  Pate m svinelever
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Ole Nielsen   :  
Hej Ole

Jeg har fundet en opskrift frem på svineleverpate som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-21
Spørgsmål fra   :  Sigmund Rasmussen
Spørgsmål   :  Tornedos
I opskriften indgår bl.a   :  Mørbrad af øksekød
Bemærkninger   :  


Svar til Sigmund Rasmussen   :  
Hej Sigmund

Jeg mener at det staves tournedos, og jeg har fundet en opskrift frem her som vi selv har afprøvet for ikke så længe siden.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-21
Spørgsmål fra   :  Elin Steinø
Spørgsmål   :  kylling med cashew nuts (Thailand)
I opskriften indgår bl.a   :  thailandske/kinesiske grøntsager-krydderier
Bemærkninger   :  
er på alle spisekort i Thailand og findes i mange udgaver

Svar til Elin Steinø   :  
Hej Elin

Det havde muligvis hjulpet med et navn på opskriften, men ud fra disse oplysninger har det ikke været muligt at finde frem til opskriften.

Beklager meget
Per




2009-03-21
Spørgsmål fra   :  aage leif nielsen
Spørgsmål   :  blåbærsild
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til aage leif nielsen   :  
Hej Aage

Vi havde en opskrift på brombærsild, og denne har jeg tilladt mig at omforme til blåbær, så er det jo bare det at blåbær er noget mildere end brombær, men prøv dig frem med en lille portion.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-21
Spørgsmål fra   :  Poul Boserup Olsen
Spørgsmål   :  fedtfattige fødselsdagskringler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Poul Boserup Olsen   :  
Hej Poul

Opskrifter på kringler har vi masser af, og der er også et par af opskrifterne som heder noget med fødselsdagskringle, men fedtfattig kringle kan vi desværre ikke hjælpe med.

Se kringleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-21
Spørgsmål fra   :  connie burkarl
Spørgsmål   :  venøbøffer/steaks med meget hvidløg
I opskriften indgår bl.a   :  en dresseng med karry og meget mere...???? Og en anden dressing jeg heller ikke kender...
Bemærkninger   :  


Svar til connie burkarl   :  
Hej Connie

Jeg kender ikke dressingen til venøbøffer/steaks.

Beklager meget
Per




2009-03-19
Spørgsmål fra   :  kate b andersen
Spørgsmål   :  flere
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har ingen ingredienser, jeg mangler nogle opskrifter som kan sænke forhøjet kolesterol. V.H. Kate.
Bemærkninger   :  
det må gerne være nemme opskrifter,.

Svar til kate b andersen   :  
Hej Kate

Om nogen mad direkte kan kaldes for kolesterolsænkende er jeg i tvivl om, men mad kan selvfølgelig indeholde mere eller mindre kolesterol.

Vi har nogle enkelte opskrifter som skulle høre til i den lave del, men det er indtil videre kun som morgenmad og frokost, men måske du kan bruge disse?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-18
Spørgsmål fra   :  john damgaard-larsen
Spørgsmål   :  oksekød i peberrod
I opskriften indgår bl.a   :  oksemellembryst revet peberrod grøntsager
Bemærkninger   :  
når jeg koger et stykke oksebryst til suppe, plejer jeg at spise det med aspargessovs, men jeg har fået det med peberrod istedet. det vil jeg gerne prøve

Svar til john damgaard-larsen   :  
Hej John

Fremgangsmåden er nøjagtig det samme som med asparges. Du kan købe revet peberrod i breve og kvantum i den hvide sovs er jo en smagssag, så tag lidt af gangen og smag dig frem til du synes det passer.

Mvh. Randi




2009-03-18
Spørgsmål fra   :  Helle
Spørgsmål   :  Svendborggryde
I opskriften indgår bl.a   :  fars, grøntsager, perleløg, ris
Bemærkninger   :  


Svar til Helle   :  
Hej Helle

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på svendborggryde.

Beklager meget
Per




2009-03-17
Spørgsmål fra   :  else fromm
Spørgsmål   :  opskrifter til rømergryde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til else fromm   :  
Hej Else

Jeg går ud fra at det er den lergryde som man også kalder for stegeso.

Se opskrifter med stegeso her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-17
Spørgsmål fra   :  [email protected]
Spørgsmål   :  calabau
I opskriften indgår bl.a   :  man kan købe dem i seven-elleven i thjailand
Bemærkninger   :  
Det er en slaks kager ,de bliber ikke bagt, men dampet ved fremstillin

Svar til [email protected]   :  
Hej Bjarne

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på calabau.

Beklager meget
Per




2009-03-17
Spørgsmål fra   :  Vibeke Johansen
Spørgsmål   :  Hvidkålssuppe med chilli (?)
I opskriften indgår bl.a   :  Hvidkål, gullerødder, løg, pastinak?, kylling, chilli
Bemærkninger   :  


Svar til Vibeke Johansen   :  
Hej Vibeke

Vi har en opskrift på hvidkålssuppe som jeg mener du kan bruge.

Det er dog ikke helt de ingredienser som du nævner.
Men som kød kan du bruge kylling eller måske bedre en suppehøne, og følge beskrivelsen for kødet, og så bruge grønsagerne som du nævner.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-17
Spørgsmål fra   :  Tove Møller Jakobsen
Spørgsmål   :  torske forret
I opskriften indgår bl.a   :   torsk - ærter - yogurt - sennep - cremefraise ????
Bemærkninger   :  
Jeg har for længe siden læst opskriften i en af carolines kogebøger,retten har jeg også lavet. Venlig Hilsen Tove Møller Jakobsen

Svar til Tove Møller Jakobsen   :  
Hej Tove

Hvis det er en opskrift fra Karoline så prøv at søg på arlas hjemmeside.

Besøg hjemmesiden her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-16
Spørgsmål fra   :  Christian Damlund
Spørgsmål   :  vinfremstilling
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mangler en opskrift på vin fremstillet af birkesaft. Det haster, for birkesaften tapløber i en vinballon.
Bemærkninger   :  


Svar til Christian Damlund   :  
Hej Christian

Vi har ingen erfaring med vinfremstilling, så dette kan vi ikke hjælpe med.

Beklager meget
Per




2009-03-16
Spørgsmål fra   :  mona lunding
Spørgsmål   :  hvede boller
I opskriften indgår bl.a   :  mel bagepulver mælk smør salt sukker
Bemærkninger   :  
det er en op skrift jeg har set i et blad engang nu er den blevet væk,men de skulle steges på en pande

Svar til mona lunding   :  
Hej Mona

Vi har en opskrift som heder pandeboller, og det er nok det nærmeste vi kan komme på det som du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-15
Spørgsmål fra   :  anette poulsen
Spørgsmål   :  artiskokcream
I opskriften indgår bl.a   :  har fået et glas artiskokcream fra firmaget agromonte ca 200 g i hvordan bruger man det er det til forret eller små snags håber at få nogle forslag på forhånd tak venlig hilsen anette p.
Bemærkninger   :  


Svar til anette poulsen   :  
Hej Anette

Du kan lægge artiskokcreme som en ring på en tallerken lidt salat midt i og så lægge varmrøget laks på salaten. Server som en forret.

Med venlig hilsen
Per




2009-03-15
Spørgsmål fra   :  Marianne Kiersgaard
Spørgsmål   :  creme bolé
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Brun muffins med et stykke chokolade i midten.

Svar til Marianne Kiersgaard   :  
Hej Marianne

Det første jeg tænkte på var creme brulee, men den skal helst ikke blive brun, men creme bole kender jeg ikke, og det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift.

Beklager meget
Per




2009-03-12
Spørgsmål fra   :  susanne skovgaard
Spørgsmål   :  kransekagevugge
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til susanne skovgaard   :  
Hej Susanne

Vi har forsøgt med en kransekagevugge, men vore evner rækker ikke til noget rigtigt kønt, men jeg håber at opskrift og billeder kan hjælpe dig på vej.

Og selvom vuggen måske ikke er den kønneste så smagte den altså rigtig godt.

Se kransekagevuggeopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-11
Spørgsmål fra   :  heidi
Spørgsmål   :  forloren agerhøne
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
kunne i hjælpe mig med at finde opskriften m.v.h heidi.

Svar til heidi   :  
Hej Heidi

Vi har ud far nogle ingredienslister sjusset os frem til en opskrift på forloren agerhøne, og vi syntes den blev rigtig god.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-11
Spørgsmål fra   :  tine pedersen
Spørgsmål   :  græsk fromage
I opskriften indgår bl.a   :  for en del år siden fik vi på et hotel på halkidiki en desert a la vores citron fromage,men den smagte bare himmelsk siden har vi søgt højt og lavt men har ikke ku finde denne vidunderlige desert nogen steder? mkh tine pedersen
Bemærkninger   :  


Svar til tine pedersen   :  
Hej Tine

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på græsk fromage.

Beklager meget
Per




2009-03-11
Spørgsmål fra   :  Christina
Spørgsmål   :  Colorado roast
I opskriften indgår bl.a   :  Colorado roast
Bemærkninger   :  
Jeg er på mit job blevet tilbudt et stykke kød kaldet en colorado roast, kan jeg få lidt hjælp til hvad det er, og kan bruges i?

Svar til Christina   :  
Hej Christina

Jeg har aldrig hørt om colorado roast, så det kan jeg desværre ikke hjælpe med.

Beklager meget
Per




2009-03-11
Spørgsmål fra   :  else fromm
Spørgsmål   :  clementinmarmelade
I opskriften indgår bl.a   :  clementiner eller evt. mandariner
Bemærkninger   :  


Svar til else fromm   :  
Hej Else

Jeg har fundet en opskrift frem på clementinmarmelade som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-10
Spørgsmål fra   :  arne jespersen
Spørgsmål   :  portvinskage
I opskriften indgår bl.a   :  rosiner i blød i portvin, hakkede nødder og chokolade, smør sukker og æg blandes
Bemærkninger   :  
det er ikke den traditionelle med valnødder

Svar til arne jespersen   :  
Hej Arne

Hmmm vi har kun den ene opskrift på portvinskage, men om det er valnødder eller anden nød gør jo ikke det store, og så kan du jo forsøge dig med at tilsætte nogle rosiner til opskriften, og lægge dem i blød i portvinen i stedet for nødderne.

Jeg kan desværre ikke finde frem til det du beskriver.

Se portvinskage her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-10
Spørgsmål fra   :  cecilie kristensen
Spørgsmål   :  bento (japansk)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
det er en ret det kommer fra japan. de fleste mørde i japan kan lave en bento.

Svar til cecilie kristensen   :  
Hej Cecilie

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på bento.

Beklager meget
Per




2009-03-10
Spørgsmål fra   :  k.janby
Spørgsmål   :  sandwich
I opskriften indgår bl.a   :  leverpostej, skinke, æg, laks,tun
Bemærkninger   :  
sandwich der kan laves i forvejen og fryses

Svar til k.janby   :  
Hej K. Janby

Jeg er bange for at det vil blive noget kedeligt noget efter en tur i fryseren.

Men du kan sagtens smøre sandwichene dagen i forvejen, filme dem og stille dem i køleskabet til næste dag.

Med venlig hilsen
Per




2009-03-10
Spørgsmål fra   :  Kirsten Stenild
Spørgsmål   :  nakkekam
I opskriften indgår bl.a   :  når jeg har skåret i kammen vil jeg meget gerne "fylde" den med f.eks. flødeost e.l. evt. grøntsager
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Stenild   :  
Hej Kirsten

Vi har lavet billeder til et par opskrifter på svinekam stegt som vildt, og det mener jeg er hen ad det du ønsker, så kan du så prøve dig frem med forskelligt fyld.

Se opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-10
Spørgsmål fra   :  tartelleter
Spørgsmål   :  jeg söger opskriften paa hjemlavet tartelleter
I opskriften indgår bl.a   :  jeg söger opskriften paa hjemlavet tartelleter da jeg ikke kan köbe tartelleter her.
Bemærkninger   :  


Svar til tartelleter   :  
Hejsa

Jeg har fundet en opskrift frem på hjemmelavede tarteletter her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-09
Spørgsmål fra   :  bodil ejstrup
Spørgsmål   :  desserttærtedej
I opskriften indgår bl.a   :  maizena desserttærtedej hvor kan det købes
Bemærkninger   :  


Svar til bodil ejstrup   :  
Hej Bodil

Jeg vil da mene at du kan købe desserttærtedej i de fleste supermarkeder, dog ikke lavpris, men så som superbest og brugsen mener jeg da har den.

Med venlig hilsen
Per




2009-03-09
Spørgsmål fra   :  Laurits Nielsen
Spørgsmål   :  Stjerneskud.
I opskriften indgår bl.a   :  Fisk
Bemærkninger   :  


Svar til Laurits Nielsen   :  
Hej Laurits

Der er flere variationer af stjerneskud, så jeg ender dig et link til søgning på stjerneskud.

Se stjerneskudopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-09
Spørgsmål fra   :  Nina skriver
Spørgsmål   :  skrædderdus
I opskriften indgår bl.a   :  Der er karfofler i og fløde, bacon.
Bemærkninger   :  


Svar til Nina skriver   :  
Hej Nina

Jeg mener at opskriften du er ude efter er den der heder Skrædderduelse (fattigmandsdryp).

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-07
Spørgsmål fra   :  thomas nielsen
Spørgsmål   :  Amager kage
I opskriften indgår bl.a   :  to lag kagedej lagt sammen a la pirokker med æblemos som fyld. Størrelsen er ca. som en kaffetallernen. Dejen kunne godt tænkes at være mørdej. Ovenpå er drysset tesukker
Bemærkninger   :  


Svar til thomas nielsen   :  
Hej Thomas

Jeg har fundet en opskrift frem på amagerkager, den er godt nok med pærer, men du kan jo vælge at bruge æbler i stedet for, eller som du skriver en æblemos.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-07
Spørgsmål fra   :  Svend Bach
Spørgsmål   :  chili con carde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Svend Bach   :  
Hej Svend

Jeg går ud fra at det er chili con carne du mener.

Der er mange variationer af denne opskrift, så jeg sender her et link til en søgning på chili con carne, så har du mulighed for at vælge den du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-06
Spørgsmål fra   :  Inge Lise Kristensen
Spørgsmål   :  Butterscotch
I opskriften indgår bl.a   :  Æg, sukker mel,
Bemærkninger   :  
en tærtebund som der kommes karamel og marengs ovenpå og så bages det hel i ovnen, opskriften er fra ekstrabladet for omkring 20 år siden

Svar til Inge Lise Kristensen   :  
Hej Inge

Butterscotch heder flødekaramel på dansk.

Jeg kan ikke hjælpe med den nøjagtige opskrift men jeg har fundet en anden opskrift frem som heder blød karameltærte som du måske kunne bruge?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-05
Spørgsmål fra   :  Helle Rahbek
Spørgsmål   :  syltet grønt; peberfrugt, blomkål, cherrytomater osv.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg kunne godt tænke mig at sylte en masse forskellige grønsager til eget forbrug, men har ikke en opskrift.

Svar til Helle Rahbek   :  
Hej Helle

Det første jeg tænkte på med syltede grønsager er pickles, men det er nok nærmere enkelte syltede grønsager du tænker på.

Jeg har søgt og fundet opskrifter på syltede peberfrugter, blomkål og modne tomater her på kogebogen, så du skal nok søge på grønsagens navn og ikke blot grønsager.

Se syltet peberfrugter her

Se syltet blomkål her

Se syltet modne tomater her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-05
Spørgsmål fra   :  berit kristensen
Spørgsmål   :  biggos-polsk ret
I opskriften indgår bl.a   :  svinekød og hvidkål
Bemærkninger   :  


Svar til berit kristensen   :  
Hej Berit

Vi har en opskrift på bigos stavet med kun et g, men det lyder meget som den ret du efterlyser.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-05
Spørgsmål fra   :  kaviarrand med rejer
Spørgsmål   :  kavir rejer crem frachie
I opskriften indgår bl.a   :  kavir rejer crem frachie
Bemærkninger   :  


Svar til kaviarrand med rejer   :  
Hejsa

Jeg har brugt vore søgefelt øverst til højre på kogebogen, og jeg fik denne opskrift frem som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-04
Spørgsmål fra   :  Anne Nielsen
Spørgsmål   :  kringel
I opskriften indgår bl.a   :  kringel med kogte kolde kartofler
Bemærkninger   :  
jeg bagdte denne kage på lillehjemmet i Brønshøj og den smagte dejligt

Svar til Anne Nielsen   :  
Hej Anne

Jeg har fundet en gammel gammel opskrift frem på kartoffelkringler som jeg håber du kan bruge. Opskriften er desværre lidt mangelfuld med nogle af mængderne og bagetemperatur og tid, men måske du kan slumpe dig til det hvis du har bagt dem før, gerne kommenter opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-04
Spørgsmål fra   :  Helene
Spørgsmål   :  Hyldeblomstsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  ????
Bemærkninger   :  
Min mor plejede ofte at lave den da jeg var ung, jeg kunne godt tænke mig at finde en opskrift på den min mormor har ikke opskreften længere,

Svar til Helene   :  
Hej Helene

Hvis det er hyldeblomsterne du tænker på så er det jo ikke lige tiden nu her, men jeg mener at det blot er en tynd hyldeblomstsaft så kan du evt. bruge det koncentrat du kan købe i butikkerne og spæde op med vand, hyldeblomst suppe serveres kold med bær eller is.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-03
Spørgsmål fra   :  Else Marie Rønde
Spørgsmål   :  Scaloppa i hvidvin
I opskriften indgår bl.a   :  Italiensk opskrift. Kalve(okse?) filet i tynde skiver i hvidvins-flødesauce m/ bacon (+ champignons?) Hvad er autentisk tilbehør? Serveres på mange italienske restauranter her i landet. Sikkert usund - men uhm så lækker.
Bemærkninger   :  


Svar til Else Marie Rønde   :  
Hej Else Marie

Scaloppa eller Scaloppine kan laves på mange måder, jeg tror ikke der er en måde som er mere rigtig, og derfor mener jeg heller ikke at der er noget autentisk tilbehør.

Scaloppine er gerne skåret af filet, nogle opskrifter vendes den først i mel, andre steges kødet rent.

Dette er vore bud på en opskrift.
Vend kødet i mel og steg det kort på panden, 30-60 sek. an på tykkelsen. Lige inden kødet er færdigt smides champignoner i skiver på, og de brunes godt af. tilsæt herefter hvidvin som koges let ind, herefter tilsættes fløden og saucen smages til med salt og peber.

Med venlig hilsen
Per




2009-03-03
Spørgsmål fra   :  jensen.brutus.willy
Spørgsmål   :  Gnocchi
I opskriften indgår bl.a   :  Kartoffel blandet med mel,...rullet i fingertykke pølser,delt i hasselnødstørrelse'kogt i saltet vand,til de kommer op til overfladen.
Bemærkninger   :  
kan filføres forskelligt...der angiver hvilken slags Gnocchis der er tale om.

Svar til jensen.brutus.willy   :  
Hej Jensen

Jeg har lavet en søgning efter gnocchi og der kommer lidt forskellige opskrifter frem som jeg håber du vil kunne bruge, specielt dem med kartoffel gnocchi.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-02
Spørgsmål fra   :  Martin Bodilsen
Spørgsmål   :  Boller i skarp sovs
I opskriften indgår bl.a   :  Makaroni m. mørk, krydret sovs, vist med Engelsk sauce i. Når man søger på opskriften boller i skarp sovs får man ikke "min farmors" gamle opskrift, som vist havde både madsherry og engelsk sauce i. Kan du finde den?
Bemærkninger   :  


Svar til Martin Bodilsen   :  
Hej Martin

Det er ikke en klasisk opskrift som jeg lige kan finde frem, jeg vil tro det er din farmors egen opskrift, så jeg mener du vil have nemmere ved at prøve dig frem for at ramme den rigtige smag end mig.

Beklager meget
Per




2009-03-01
Spørgsmål fra   :  kent kristensen
Spørgsmål   :  kuskus eller cuscus
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
det er et stort fad med ris og andet godt som man sidder og spiser sammen direkte fra den store skål og så skal man drikke kernemælk til. men kan ikk finde opskriften

Svar til kent kristensen   :  
Hej Kent

Det staves cous cous, og det er knuste hvedekerne og ikke ris, det er faktisk navnet på grynene, men er også navnet på retter.

Jeg har lavet en søgning på cous cous som jeg vil sende liknet til her, så kan du kigge på de forskellige opskrifter hvilken der passer dig bedst.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-03-01
Spørgsmål fra   :  Petra Iversen
Spørgsmål   :  Jeg søger efter en kage/desert opskrift hvor man bruger Toffifee
I opskriften indgår bl.a   :  Toffifee
Bemærkninger   :  
Jeg søger efter en kage/desert opskrift hvor man bruger Toffifee.

Svar til Petra Iversen   :  
Hej Petra

Vi har ingen dessertopskrifter med toffifee.

Beklager meget
Per




Se spørgsmålene for januar 2009

Se spørgsmålene for februar 2009

Se spørgsmålene for marts 2009

Se spørgsmålene for april 2009

Se spørgsmålene for maj 2009

Se spørgsmålene for juni 2009

Se spørgsmålene for juli 2009

Se spørgsmålene for august 2009

Se spørgsmålene for september 2009

Se spørgsmålene for oktober 2009

Se spørgsmålene for november 2009

Se spørgsmålene for december 2009