Bøf bourguignone

Bøf bourguignone, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Bøf bourguignone, billede 4 Bøf bourguignone, billede 1 Bøf bourguignone, billede 2 Bøf bourguignone, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.skært oksekød
½ dl.hvedemel
 salt
 peber
 
100 g.bacon eller letsaltet, stribet flæsk
 
2 løg, skivede
2 spsk.smør
2 spsk.olie
2 skivede gulerødder
2 skivede porrer
2-3 fedHvidløg
 dl.rødvin (rød bourgogne)
 dl.bouillon
 
 krydderurtebuket 1 bundt persille et par grene timian og 1 laurbærblad
 
250 g.markchampignoner
150 g.skalotteløg
25 g.smør
 
Opskrift:
Skær kødet i 3 cm store terninger og skær bacon eller flæsk i småstykker. Vend kødterningerne i melet.

Brun først flæsketerningerne i en tykbundet gryde. Tilsæt smør og olie og brun derefter kødet. Tilsæt grønsagerne og lad dem svitse med. Kom knuste hvidløgsfed i sammen med rødvin, bouillon og krydderurtebuket. Lad det snurre under låg i ¾-1 time, eller til det er godt mørt.


Svits pillede løg og champignoner i smørret. Kom det i retten og lad det koge med i 5-10 minutter.

Groft brød, små kogte kartofler, kartoffelmos eller løse ris kan serveres til

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Boeuf Bourguignon

karakterer:
Opskriften er vist 54021 gange,
og udskrevet 2283 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-26 20:51:34
Gemmer den i min kogebog til næste gange jeg skal imponere nogen ;-)

  -   2005-01-01 01:01:01
det var en helt sublim ret, jeg brugte forårsløg og okse gullasch kød, og en super god rødvin. en dejlig aften

  -   2005-01-01 01:01:01
Har prøvet den men kun med en okse mørbra og så kun i ca 40 min da den ikke ville blice for tør

  -   2005-01-01 01:01:01
meget delikat ret