Spørgsmål efter opskrift

2009-02-28
Spørgsmål fra   :  Thailansk mad
Spørgsmål   :  thailansk mad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej? Jeg søger efter thailansk mad til en projekt opgave i hjemmekundskab. Den skal ikke være for svære fordi vi går kun i 7. klasse! Det vil være en store hjælp hvis i hjalp... Tak

Svar til Thailansk mad   :  
Ja, der er nok at tage fat på. Og lækkert er det også! Denne her opsrkift kan de fleste vist finde ud af

Nem thai karry med kylling og jordnødder.
til 4 personer (kan fryses)

8(750g) kyllinge overlår
400 ml kokosmælk (ikke "light", der bare betyder, de har kommet mere vand i dåsen)
SOVS:
1 fed hvidløg, knust
2 tskf. stødt spidskommen
1 tskf stødt koriander
1 lille, frisk rød chili, finthakket (fjern evt de meget stærke kerner, og gnid dig endelig ikke i øjnene efter du har rørt ved friske chili(!))
1 tskf thai fiskesovs
4 tskf kinesisk soyasovs
2 tskf sukker (gerne mørk farin)
4 tskf frisk lime saft
1 stor spsf frisk, hakket koriander

Kom kylling og kokosmælk i en gryde, bring i kog og lad det simre uden låg i ca 20 munutter, eller til kylligen er gennem-kogt. Tag kyllingen op og gem ca 2,5dl af kokos-suppen. Skær kyllingekødet i strimler, læg det på et fad og hæld kokos-og jordnødde sovsen over.

Sovs:
Hak eller blend jordnødderne groft. Steg hvidløg, spidskommen, stødt koriander og chili i lidt olie i ca 1 minut. Hæld kokos, nødder, sovse, sukker og lime saft i gryden. Rør rundt til det hele er blandet godt og varmet igennem. Drys frisk hakket koriander over retten.

Server med kogte jasmin ris (uden salt, hvis det skal være som i Thailand)og f eks wok stegte grøntsager og/eller en blandet salat, gerne med stykker af ananas eller halv-moden mango og med en dressing af limesaft, fiskesovs og mørk farin/sukker.

God fornøjelse og velbekomme 7. klasse!

Se flere thailandske opskrifter her






2009-02-28
Spørgsmål fra   :  Margit Callesen
Spørgsmål   :  lakseroulade
I opskriften indgår bl.a   :  laks,spinat,rød peber æg samt letpisket fløde
Bemærkninger   :  
opskriften er til 4 til 6 personer æggeblommerne røres sammen med presset spinat og vendes med pisket hvider bages i oven. Afkøles derefter kommes laksesmåstykker på og rulles sammen (opskriften skulle findes i alletiders kogebog, men jeg kan ikke finde den

Svar til Margit Callesen   :  
Hej Margit

Jeg tror det er opskriften spinatroulade med røget laks du tænker på, så den opskrift vil jeg sende et link til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-28
Spørgsmål fra   :  Gro
Spørgsmål   :  Nøddefarserede kyllingebrystfileter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Gro   :  
Hej Gro

Du skriver ikke så meget om opskriften, så lige hvad du har tænkt dig er svært at vurdere.

Men vi har udviklet en opskrift her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-27
Spørgsmål fra   :  B.Larsen
Spørgsmål   :  karamelsauce
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan laver man karamelsauceog en opskrift så vil jeg blive glad. Hej
Bemærkninger   :  


Svar til B.Larsen   :  
Hej B. Larsen

Karamelsovs kan laves på flg. måde:

Kom 120 g sukker i en lille jerngryde eller på stegepanden og opvarm det til karamel. Tag gryden/panden af varmen og tilsæt 2 dl koldt vand. Hervedstivner sukkeret. Sæt gryden/panden tilbage på varmen og rør mens sukkeret smelter og kog derefter sukerlagen ind til en jævn sovs.

God fornøjelse
Gro




2009-02-26
Spørgsmål fra   :  mudi (bente)
Spørgsmål   :  francipan
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har hørt det i en mad udsendelse på bbc og mener det var i forbindelse med en kage/dessert/nærmest en tærte,tror jeg

Svar til mudi (bente)   :  
Hej Mudi

Jeg kender ikke francipan, og har ikke kunnet finde meget omkring det. Af det jeg har fundet ser det ud til at almindelig marcipan kan bruges i stedet.

Med venlig hilsen
Per




2009-02-25
Spørgsmål fra   :  Vivi
Spørgsmål   :  Friske Vanillestænger.
I opskriften indgår bl.a   :   Måske dejlige opskrifter med Vanille såsom kager og andet.
Bemærkninger   :  
Kan du ikke fortælle mig om jeg kan fryse vanillestænger, jeg har fået 50 stk. fra mit Barnebarn i Indien. Håber et svar. mange tak.

Svar til Vivi   :  
Hej Vivi

Du kan jo bruge vanillekorn i stedet for vanillesukker.

Og du opbevarer bedst vanillestængerne lufttæt, f.eks. i et højt syltetøjsglas. Dog ikke i flere år.

Med venlig hilsen
Per




2009-02-25
Spørgsmål fra   :  Inger Pedersen
Spørgsmål   :  Nem natmad.
I opskriften indgår bl.a   :  Natmad til 21 personer. Evt. suppe.Alle forslag er dog kærkomne. Skal være nemt. Nedfrysning i forvejen vil være rart. Festen holdes i juni. Venlig hilsen Inger Pedersen
Bemærkninger   :  


Svar til Inger Pedersen   :  
Hej Inger

Mudi foreslår en løgsuppe, og da vi for nyligt har afprøvet en opskrift på fransk løgsuppe så får du lige denne opskrift, den er let omskrivet så den vil være nem at klargøre og hurtig at servere.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-25
Spørgsmål fra   :  Connie E
Spørgsmål   :  kalveculotte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Søger opskrift og stegetid på kalveculotte, 2 kg

Svar til Connie E   :  
Hej Connie

Det lyder meget stort af en kalveculotte af være, men da der ikke er den store forskel på stegetid og tilberedning på okse og kalv så sender jeg et link til en okseculotte her. Der er skrevet centrumstemperatur på så det er nok denne du skal regne med, og så lidt længere stegetid.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-25
Spørgsmål fra   :  Tine
Spørgsmål   :  rumænske kager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Tine   :  
Hej Tina

Vi har desværre ingen rumænske kageopskrifter.

Med venlig hilsen
Per




2009-02-24
Spørgsmål fra   :  Lise Jensen
Spørgsmål   :  Noget med krondyr fars
I opskriften indgår bl.a   :  krondyr fars
Bemærkninger   :  
da jeg er så heldig at ha en del krondyr fars i fryseren vil jeg gerne have nogle opskrifter med det og det er jo rasende sundt :-)

Svar til Lise Jensen   :  
Hej Lise

Jeg vil faktisk mene at du kan bruge krondyrfars til de samme ting som du bruger oksekød til, i hvert fald betyder det ikke så meget om det er rådyrfars eller kronhjortefars, og vi har lavet lidt forskellige opskrifter med rådyrfars så måske det er nogle opskrifter du vil kunne bruge.

Men her vi jeg sende dig et link til vildtopskrifterne, så kan du prøve at kigge på de forskellige dyr om ikke der er nogle farsopskrifter som du syntes om.

Se vildtopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-24
Spørgsmål fra   :  Birgitte M. Langberg
Spørgsmål   :  engelsk brød budding
I opskriften indgår bl.a   :  der blev brugt brød mælk rosiner oså tror jeg æg men kan ikke huske mere andet at det var en opskrift der var i en engelsk bog der blev brugt i skolen helt tilbage i ca.år 1976 men der var ikke syltetøj i og heller ingen speritus
Bemærkninger   :  


Svar til Birgitte M. Langberg   :  
Hej Birgitte

Jeg har søgt efter pudding og der har vi lidt forskellige opskrifter, og i hvert fald et par stykker som minder om det du beskriver.

Den ene opskrift er der spiritus i, men den mener jeg godt du kan undlade.

Se puddingopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-23
Spørgsmål fra   :  Hanne T. Madsen
Spørgsmål   :  Mørbrad i kokosmælk
I opskriften indgår bl.a   :  Mørbrad i skiver,Flåede tomat, porre, kokosmælk,måske gulerødder
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne T. Madsen   :  
Hej Hanne

Det lyder som opskriften på eksotisk mørbradgryde, så den sender jeg et link til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-23
Spørgsmål fra   :  Else M. Ørum Hansen
Spørgsmål   :  Sønderjysk svesketorte
I opskriften indgår bl.a   :  Bunden er en butterdejsbund. Hvor der er sveskemos e.l. og pyntet med flødeskum.
Bemærkninger   :  


Svar til Else M. Ørum Hansen   :  
Hej Else

Jeg ved ikke om den er helt autentisk sønderjysk, men vi har for nyligt lavet en opskrift på svesketærte, som jeg vil sende linket til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-23
Spørgsmål fra   :  jørgen b.p.
Spørgsmål   :  angus kød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hej er der mulighed for at du kan oplyse mig om hvor man kan købe angus oksekød?

Svar til jørgen b.p.   :  
Hej Jørgen

Jeg har desværre ingen oplysninger om salgssteder for anguskød.

Beklager meget
Per




2009-02-22
Spørgsmål fra   :  fisk i fad med pasta skrure
Spørgsmål   :  ingen
I opskriften indgår bl.a   :  pasta,,, peberfruget,,,fløde,porre,,,, mere kan jeg detsvære ikke huske mere
Bemærkninger   :  


Svar til fisk i fad med pasta skrure   :  
Hej Laila

Vi har en opskrift på pastafad som kunne minde lidt om det du beskriver, lige bortset fra fisken, så den vil jeg sende linket til her, og så kan du skifte pølserne ud med fisk.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-22
Spørgsmål fra   :  BENNY RAFN
Spørgsmål   :  grill marinade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej er der nogle der kan hjælpe med en amerikansk grill marinade. jeg har flere gange set ovre fra amerika nar de smører en hel gris ind i en kraftig marinade, og sener griller den i deres store "maskiner"er der nogle der ligger inde med hemmeligheden.

Svar til BENNY RAFN   :  
Hej Benny

Jeg vil tror det er noget lignende den marinade som bruges i opskriften amerikanske spareribs.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-21
Spørgsmål fra   :  Anne-Marie
Spørgsmål   :  ligeret sovs
I opskriften indgår bl.a   :  opbagt hvid sovs m. pisket æggeblomme m sukker (røræg) og edike. sådan husker jeg den, men kan ikke forholdet
Bemærkninger   :  


Svar til Anne-Marie   :  
Hej Anne-Marie

Jeg har fundet en opskrift frem på legeret sovs som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-21
Spørgsmål fra   :  caroline
Spørgsmål   :  vaniliebuddig
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til caroline   :  
Hej Caroline

Jeg har fundet en opskrift frem på vanillebudding til dig her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-21
Spørgsmål fra   :  Caroline
Spørgsmål   :  vandbagelse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Caroline   :  
Hej Caroline

Jeg har fundet en opskrift frem på vandbakkelser hers om jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-19
Spørgsmål fra   :  Vesti Larsen
Spørgsmål   :  Hajfinnesuppe den ægte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Vesti Larsen   :  
Hej Vesti

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg mener er så tæt på den ægte hajfinnesuppe som vi kan komme det i DK.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-19
Spørgsmål fra   :  Helle sørensen
Spørgsmål   :  proteinrige opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger proteinrige opskrifter, da min mand er meget småtspisende. Synes ikke at kan finde noget om det i jeres ellers meget gode og tilfredsstillende hjemmeside. Med venlig hilsen Helle Sørensen
Bemærkninger   :  


Svar til Helle sørensen   :  
Hej Helle

Vi har ingen kategorier med proteinrige opskrifter, men vi er for nyligt begyndt at næringsberegne opskrifterne, så det kan være vi skulle kigge på det emne på et tidspunkt.

Opskrifterne som er næringsberegnede er der en lille hvid firkant med nogle sorte streger (papir med tekst) ud for, og det er muligt at søge på disse under den udvidet søgning, dog kan du ikke på forhånd se om de er proteinrige.

Se udvidet søgning her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-19
Spørgsmål fra   :  vibeke skovrup
Spørgsmål   :  bobolie
I opskriften indgår bl.a   :  hakket okeskød, løg æbler druer mangothotny carry, mandler--låg af brødtern i fløde og æg og mandler
Bemærkninger   :  


Svar til vibeke skovrup   :  
Vibeke fandt selv frem til opskriften og den kan ses herunder.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-18
Spørgsmål fra   :  Ole Lotz
Spørgsmål   :  Paneforte
I opskriften indgår bl.a   :  mandler, honning m.m.
Bemærkninger   :  
italienske kage fra Sienna

Svar til Ole Lotz   :  
Hej Ole

Vi har en enkelt opskrift her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-17
Spørgsmål fra   :  Nina
Spørgsmål   :  schackenborg tærte
I opskriften indgår bl.a   :  lys lagkagebund, evt abrikos syltetøj marengs top
Bemærkninger   :  


Svar til Nina   :  
Hej Nina

Det lyder som en bedstefarskægkage, så det vil jeg sende dig en opskrift på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-17
Spørgsmål fra   :  mette Rørbæk
Spørgsmål   :  nøddemarengskage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
fra lone viggers i ude og hjemme.der var ikke angivet hvor meget mel der skal i kagen.

Svar til mette Rørbæk   :  
Hej Mette

Du skriver ikke meget om kagen, om det er bunde med creme imellem eller bradepandekage.

Jeg har fundet en bradepandekage frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-17
Spørgsmål fra   :  harriet
Spørgsmål   :  supper
I opskriften indgår bl.a   :  har i ikke opskrifter til en stavblenter
Bemærkninger   :  


Svar til harriet   :  
Hej Harriet

De fleste grønsagssupper kan du jævne ved at blende dem med stavblenderen, det er ikke noget vi har lagt i specielle kategorier så du må ind og kigge på nogle af suppeopskrifterne.

Se blendet kartoffelsuppe her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-16
Spørgsmål fra   :  Else Steenberg
Spørgsmål   :  Lise Nørgaard kage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Else Steenberg   :  
Hej Else

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på lise nøregårdskage.

Beklager meget
Per




2009-02-16
Spørgsmål fra   :  Mercedes Czank
Spørgsmål   :  kålruller
I opskriften indgår bl.a   :  kød + ris
Bemærkninger   :  


Svar til Mercedes Czank   :  
Hej Mercedes

Kåldolmar mener jeg også nogle gange kaldes for kålruller, og jeg tror det er dem du tænker på. Normalt er der ikke ris i, men jeg har fundet en opskrift frem her hvor der er ris i farsen som jeg håber du vil synes om, ellers kan du prøve at putte ris i en almindelig kåldolmer.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-16
Spørgsmål fra   :  Pernille Krohn
Spørgsmål   :  fastalavnsboller uden mælk
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan man bage fastalavnsbolller uden mælkeprodukter og stadig lave dem med creme i??

Svar til Pernille Krohn   :  
Hej Pernille

Jeg beklager at jeg ikke nåede at svare dig inde fastelavn, men måske du har det som mig at man godt kan spise fastelavnsboller hele året.

Vi havde en lagkagecreme uden mælk, og denne har jeg brugt til cremefyldet, jeg er dog ikke helt sikker på om den er bagefast nok, måske der skal lidt ekstra maizena i.

Bolledejen var der originalt mælk i, men denne har jeg byttet ud med sojamælk, og præciseret at det skal være mælkefri margarine.

Jeg håber at opskriften svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-16
Spørgsmål fra   :  Niels Andersen
Spørgsmål   :  Sukat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg savner en opskrift på hjemmelavet sukat!!

Svar til Niels Andersen   :  
Hej Niels

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på hjemmelavet sukat.

Beklager meget
Per




2009-02-16
Spørgsmål fra   :  Annika Steen
Spørgsmål   :  Raclette opskrifter!!
I opskriften indgår bl.a   :  Raclette mad, alt lige fra forret til dessert, som kan laves på racletten!! På for hånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Annika Steen   :  
Hej Annika

Hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og så scroller lidt ned på siden, her er der et punkt der heder tilberedning, og her har vi delt opskrifterne op efter tilberedningsmetoder, bla. raclette.

Se racletteopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-15
Spørgsmål fra   :  NESL
Spørgsmål   :  Paneret torsk stegt på pannen, i smør.
I opskriften indgår bl.a   :  Paneret torsk stegt på pannen, i smør.
Bemærkninger   :  
Små torsk der blev gjort ren og skrapt for skel og finnerne fjernet, de blev stegt til de var mører. Det må ikke værer filer.

Svar til NESL   :  
Hej Nesl

Din beskrivelse af istandgørelsen af torsken er faktisk ok.

Herefter krydres de med salt og peber, vendes først i mel, derefter i æg, og til slut i rasp.

Steges så på panden til de er møre, det vil sige til kødet smider hvidt saft, og fisken er fast.

Jeg ville servere torsken med persillesauce og små pillede kartofler, samt citron.

Med venlig hilsen
Per




2009-02-15
Spørgsmål fra   :  susanne madsen
Spørgsmål   :  gelerand med rosevin i og rejer som tilbehør
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har læst om det i en brochure som blev sendt ud i forbindelse med bestilling af julefrokost med venlig hilsen susanne madsen

Svar til susanne madsen   :  
Hej susanne

Jeg har fundet en opskrift frem på gelerand her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-15
Spørgsmål fra   :  Ina Jørgensen
Spørgsmål   :  Muflon
I opskriften indgår bl.a   :  Har både fars af muflon-kød og mørbrad og en muflon-kølle
Bemærkninger   :  
Gerne opskrifter på brug af alle 3 eller bare på en af dem....

Svar til Ina Jørgensen   :  
Hej Ina

Muflon skulle være stamfaderen til vore tamfår, så jeg vil bestemt mene at du kan bruge vore opskrifter på lammekød.

se lammekødsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-15
Spørgsmål fra   :  Kaj Dalsgaard
Spørgsmål   :  Lever
I opskriften indgår bl.a   :  Har I en ret med grillet lever - eller anden måde at lave retter med lever - + tilbehør)???
Bemærkninger   :  
Jeg venter spændt.

Svar til Kaj Dalsgaard   :  
Hej Kaj

Jeg har fundet en opskrift frem på en grillet lever som jeg håber du vil synes om, men ellers så prøv at brug søgefeltet øverst til højre på siden, og skriv blot lever.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-13
Spørgsmål fra   :  Bente Rodholm
Spørgsmål   :  overflødighedshorn
I opskriften indgår bl.a   :  marcipan
Bemærkninger   :  


Svar til Bente Rodholm   :  
Hej Bente

Jeg har fundet en opskrift frem på overflødighedshorn her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-13
Spørgsmål fra   :  mia holme bulgin
Spørgsmål   :  Murgh Mugni eller noget i den retning
I opskriften indgår bl.a   :  kylling med bukkehornsfrø, tomat ??
Bemærkninger   :  
Murgh Mugni?? Gordon Ramsey´s indiske favoritret. Mugni er nok forkert, er der hjælp at hente?

Svar til mia holme bulgin   :  
Hej Mia

Jeg har desværre ikke kunnet finde frem til en opskrift, men jeg kan da fortælle at murg betyder kylling på Indisk, men jeg har ikke kunnet finde det Indiske navn for bukkehornsfrø, men bukkehornsfrø er meget brugt i Indien, bla. i karry.

Med venlig hilsen
Per




2009-02-13
Spørgsmål fra   :  Lizzie Kaas
Spørgsmål   :  and stegt á la John Price
I opskriften indgår bl.a   :  and
Bemærkninger   :  
anden koges først inden stegningen

Svar til Lizzie Kaas   :  
Hej Lizzie

Arb.stid: 40 min.
Koge-ogstegetid ca.1½ time.
Ikke fryseegnet.
( 4-5 pers.)

1 and 3000 g.
salt
peber
1 stor klase druer

Gnid anden indvendigt med salt og peber og fyld den med de skyllede, afribbede druer. Sy anden tæt og sirligt sammen og kom den i en gryde med spilkogende, letsaltet vand, som lige dækker. Kog anden - ja, den skal koges - under låg i ca. 1 time. Tag anden op af gryden og gem suppen, den skal bruges til sovsen og risene. Læg anden i et ovnfast fad med brystet opad, og sæt den i ovnen ved 250 gr. Steg anden til den er gyldenbrun - det varer 15-20 min.

Sovs:
smelt smørret ( 50 gr) i en gryde og rør melet ( 3 spsk), spæd med suppen ( ca. ½ l) Smag til, tilsæt evt. kulør, hvis det er nødvendigt.

Safranris:
Smelt 50 gr. smør i en gryde, lad hakkede løg ( 2 mellemstore, finthakkede) snurre klart heri. Rør 4 dl. løse ris i og rør om til risene er klare. Tilsæt koghed suppe ( ca. 1 l.) lidt ad gangen. Når risene er møre tilsættes safran, der er udrørt i lidt suppe. Smag risene til.

Del anden i portsionsstykker og anret den på et fad sammen med druerne.
Server safranrisen til.

Med venlig hilsen
Anne




2009-02-12
Spørgsmål fra   :  elise
Spørgsmål   :  kolesterolsænkende mad
I opskriften indgår bl.a   :  kolesterolsænkende mad
Bemærkninger   :  


Svar til elise   :  
Hej Elise

Desideret kolesterolsænkende mad kan vi ikke hjælpe med, men vi har en kategori med opskrifter på kolesterolfattig mad som du måske kan bruge.

Der er pt. ikke SÅ mange opskrifter, men vi håber med tiden at der kan blive en del flere, specielt med vore nye tiltag med at næringeberegne opskrifterne.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-12
Spørgsmål fra   :   Betty mather
Spørgsmål   :  fastelavnsboller med marsipan
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Betty mather   :  
Hej Betty

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-12
Spørgsmål fra   :  Johnna Toft Kristensen
Spørgsmål   :  Vatrushka
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Johnna Toft Kristensen   :  
Hej Johnna

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på vatrushka.

Beklager meget
Per




2009-02-12
Spørgsmål fra   :  marianne b nielsen
Spørgsmål   :  rygning af mørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  mørbrad
Bemærkninger   :  
har fået en røgeovn og vil gerne selv prøve at ryge en mørbrad

Svar til marianne b nielsen   :  
Hej Marianne

Jeg kender ikke meget til røgning, men der er en hjemmeside som heder røgeovnens venner, og her finder du mange nyttige oplysninger som jeg håber du kan bruge.

Besøg hjemmesiden her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-12
Spørgsmål fra   :  inge møller
Spørgsmål   :  arioli
I opskriften indgår bl.a   :  mayonaise og hvidløg
Bemærkninger   :  
Spansk sovs/tilbehør til spanske saltkartofler, dip,

Svar til inge møller   :  
Hej Inge

Det har ikke været muligt at finde frem til en Spansk opskrift med navnet arioli.

Der er opskrift som heder aioli, som er en hvidløgsmayonnaise.
Men jeg mente faktisk det var en Fransk opskrift, som godt nok bruges mange steder i Sydeuropa.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-12
Spørgsmål fra   :  Helle Kristensen
Spørgsmål   :  Smedegårdskage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
ønsker opskrift derpå

Svar til Helle Kristensen   :  
Hej Helle

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på smedegårds kage.

Beklager meget
Per




2009-02-11
Spørgsmål fra   :  Ahmed Khalil
Spørgsmål   :  wienerpekan
I opskriften indgår bl.a   :  wienerbrød med nødder fylde og jeg tror sirub eller lig...
Bemærkninger   :  


Svar til Ahmed Khalil   :  
Hej Ahmed

Det ligner at det er Schulstad som har dette styk vinerbrød i deres bakeoff, det er ikke noget jeg har hørt om ellers.

Jeg går ud fra at det er almindelig wienerbrødsdej som evt. flettes over en gang remonce, pensles med æg og drysses med pekannødder, efter bagningen hældes der en forholdsvis tyk sirup over, syntes jeg så et sted at det var ahornsirup, men den plejer bare at være lidt tynd i det.

Se opskrift på wienerbrødsdej her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-11
Spørgsmål fra   :  susB
Spørgsmål   :  kartoffelsuppe med seranoskinke
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler løg porrer
Bemærkninger   :  


Svar til susB   :  
Hej Sus

Prøv at brug søgefeltet øverst på siden, der hvor du kan søge på navnet af opskriften, og søg så efter kartoffelsuppe, de fleste opskrifter på kartoffelsuppe vil du kunne bruge seranoskine som pynt.

Med venlig hilsen
Per




2009-02-11
Spørgsmål fra   :  Anna Marie Dyrmose
Spørgsmål   :  LAKSETÆRTE MED SPINAT
I opskriften indgår bl.a   :  TÆRTEDEJ, LAKS,SPINAT,ÆG OST?
Bemærkninger   :  
fORRET

Svar til Anna Marie Dyrmose   :  
Hej Anna

Vi har valgt en opskrift ud som vi har afprøvet og beregnet, så håber jeg bare den falder i din smag.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-11
Spørgsmål fra   :  Lise Jensen
Spørgsmål   :  en bornholmerhane lavet til suppe, men gerne lidt fedtfattigt på grund af diabetes.
I opskriften indgår bl.a   :  en bornholmerhane lavet til suppe, men gerne lidt fedtfattigt på grund af diabetes. TAK
Bemærkninger   :  


Svar til Lise Jensen   :  
Hej Lise

Jeg vælger at sende dig en opskrift på klar hønsekødssuppe. Den kan du koge dagen i forvejen og stille i køleskabet, næste dag har du så mulighed for at fjerne det tynde fedtlag som samler sig øverst over suppen.

Nye grønsager efter smag tilsættes så og koges møre i suppen, eller du kan fiske grønsagerne op når de er møre når du koger hønen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-10
Spørgsmål fra   :  Erling Konrad
Spørgsmål   :  Hasselbagte Katofler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Erling Konrad   :  
Hej Erling

8 mellemstore kartofler skrælles og skylles. Hver kartoffel skæres næsten igennem i tynde skiver og lægges i et smurt ildfast fad. Pensles med olie og drysses med salt og evt. paprika. Bages i 50-60 min. ved 200 grader.

Med venlig hilsen
Allan




2009-02-09
Spørgsmål fra   :  Leon Sørensen
Spørgsmål   :  mad til en fest som går over tema med Argentinsk mad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Er der nogen som kan hjælpe mig jeg skal finde mad til en fest som går over tema med Argentinsk mad Mvh. Leon

Svar til Leon Sørensen   :  
Hej Leon

Vi har en kategori hvor opskrifterne er opdelt i lande, og der er nogle enkelte opskrifter fra argentina som jeg håber kan hjælpe dig.

Se opskriftern her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-09
Spørgsmål fra   :  Allan Mikkelsen
Spørgsmål   :  Fibersnegl
I opskriften indgår bl.a   :  groft mel.
Bemærkninger   :  
Hører til "rundstykkefamilien" - spises overskåret med smør - er rullet som en snegl - findes i en lys og en mørk udgave - er drysset med kerner bla. sesamfrø

Svar til Allan Mikkelsen   :  
Hej Allan

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på fibersnegle.

Beklager meget
Per




2009-02-09
Spørgsmål fra   :  Alice >Habiecht
Spørgsmål   :  frokostmenu
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad kan jeg lave af mad til frokost udover makrel m. maryonaise
Bemærkninger   :  


Svar til Alice >Habiecht   :  
Hej Alice

Der er utallige muligheder, men det er jo lidt afgørende hvad og hvor det skal bruges.

Men under menupunktet opskrifter er der et punkt som heder retter, herunder er der et punkt med frokost hvor du helt sikkert kan finde nogle ideer som kan passe dig.

Se frokostopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-08
Spørgsmål fra   :  Anne F. Nordgarden
Spørgsmål   :  Fraselite
I opskriften indgår bl.a   :  Kaffekrem, mandler, melis til topping
Bemærkninger   :  
Kaken er en lagvis kake med lag av tynne (ca 1mm) mandelbunner adskilt av lag med kaffekrem. Kaken har opptil femten lag, og blir sjelden mer enn to cm. høy. Toppet med melis (icing sugar).

Svar til Anne F. Nordgarden   :  
Hej Anne

Det må næsten være fragilite som du mener, hvis det er kagen med fem lag som kun skal være 3 cm. høj så syntes jeg det lyder som meget tynde bunde, men prøv at kig på opskriften her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-08
Spørgsmål fra   :  Birgit Andersen
Spørgsmål   :  Sprød butterdej med dildcreme og rejer
I opskriften indgår bl.a   :  Apetina
Bemærkninger   :  
I hvilken butik kan man købe det?

Svar til Birgit Andersen   :  
Hej Birgit

Det er vist en arla opskrift du har fat i der?

Apetina er et fetalignende produkt, det må jo ikke sælges som feta længere.

Med venlig hilsen
Per




2009-02-08
Spørgsmål fra   :  Birgit Søndergaard
Spørgsmål   :  kalkun langtids stegt
I opskriften indgår bl.a   :  4 kilo kalkun og krydderet fars med evt æbler og svesker
Bemærkninger   :  
ønsker en opskrift på stegetid og fremgangsmåden i ovnen... tak

Svar til Birgit Søndergaard   :  
Hej Birgit

Vi har flere opskrifter på farseret kalkun, der er dog ingen af dem der langtidssteges, men i prinsipet er det jo kun at sætte temperaturen ned og forlænge stegetiden.

Det kan gøres efter prinsipet at du ganger stegetid med tempereturen, dette dividere du så med den nye temperatur, og så skulle du få den nye tid, regn i minutter.

Samme prinsip kan også bruges til at regne en ny stegetid ud hvis den fugl du står med har anden vægt end opskriften beskriver.

Det er ikke 100% men det er der jo ikke noget som er når det er mad det drejer sig om.

Se opskrifter på farseret kalkun her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-08
Spørgsmål fra   :  elsa
Spørgsmål   :  bagemaskine
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til elsa   :  
Hej Elsa

Vi har lidt opskrifter med bagemaskine som jeg vil sende et link til her.

Se bagemaskineopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-07
Spørgsmål fra   :  Peer Bonnerup
Spørgsmål   :  roemertopf retter
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har købt en roemertopf kartoffelgrill, hvor man bl.a. kan lave bagte kartofler, kun ved anvendelse af en kogeplade. Jeg tænkte om der fantes forskellige danske opskrifter.
Bemærkninger   :  
Se evt. producentens hjemmeside: http://www.roemertopf.de

Svar til Peer Bonnerup   :  
Hej Peer

Jeg kender ikke denne kartoffelgril, kender kun den der også kaldes for stegeso.

Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.

Med venlig hilsen
Per




2009-02-07
Spørgsmål fra   :  elsa
Spørgsmål   :  brød i bagemaskine ????????
I opskriften indgår bl.a   :  Opskrifter på hvedebrød i bagemaskine. Hvor meget gær bruger man i forhold til tørgær. Gulerodsbrød med alm. gær hvedebrød med mange kerner opskrift søges...
Bemærkninger   :  


Svar til elsa   :  
Hej Elsa

Vi har nogle enkelte opskrifter på bagemaskine som jeg håber du vil kunne bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-07
Spørgsmål fra   :  sonja fynbo
Spørgsmål   :  kylling og forårløg i wok
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til sonja fynbo   :  
Hej Sonja

Hermed en opskrift på kylling og forårsløg i wok.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-06
Spørgsmål fra   :  lissyknoblauch
Spørgsmål   :  svinemørbradbøffer
I opskriften indgår bl.a   :  opskrift på almindelig svinemørbradbøfmed tilbehør -souce til 5personer
Bemærkninger   :  


Svar til lissyknoblauch   :  
Hej Lissy

Rens champinon og skær dem i skiver. Steg dem på en tør pande.Kom dem i en skål og hold dem varme. Skær løg i skiver og steg dem på panden i margarine. Bliv ved med at vende løgene, så de bliver bløde og ikke mørke.Tag løgene af panden og hold dem varme.

Rens mørbraden for sener. Skær den i 3 cm tykke skiver og bank dem flade. Bland mel,salt,peber og paprika og vend boggerne heri.Steg dem på panden i ca.2 min på hver side ved god varme.Tag bøfferne af varmen ig læg dem på et fad.Kom de stegte champinon og løg over bøfferne og hold dem varme medens du laver sovsen.

Kom piskefløde på panden og kog den af, smag til med salt og pebber og kom kulør på.

Tilbehør:
kartofler haricotvert bønner gulerødder.

Med venlig hilsen
Alice




2009-02-06
Spørgsmål fra   :  Birthe Frederiksen
Spørgsmål   :  coquilles St.jacques
I opskriften indgår bl.a   :  Muslinger gratineret i sauce i store muslingeskaller
Bemærkninger   :  
i Frankrig kan man købe dem frosne.Lige til at stikke i ovnen

Svar til Birthe Frederiksen   :  
Hej Birthe

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-06
Spørgsmål fra   :  Georg
Spørgsmål   :  Vildtsvinekølle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Georg   :  
Hej Georg

Vi har lidt forskellige opskrifter med vildsvinekølle, og jeg vil sende et link til disse opskrifter her.

Se vildsvinekølleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-05
Spørgsmål fra   :  Hanne Schrøder Nielsen
Spørgsmål   :  Rød skum
I opskriften indgår bl.a   :  æggehvider, ribssaft, sukker, husblas,evt. vand
Bemærkninger   :  
Der serveres gul cremesovs til

Svar til Hanne Schrøder Nielsen   :  
Hej Hanne

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på rød skum.

Beklager meget
Per


Ved det er længe siden men faldt lige over Hanne Schrøders Nielsens spørgsmål om Rød skum og det beklagende svar fra Per.

Tror hun manglede opskriften på "Rødmende Jomfru". Opskriften kan findes på "Spise Med Mormor" på følgende link:
http://spisemedmormor.blogspot.com/2010/03/rdmende-jomfru.html

Jeg har indsat opskriften nederst.

Mvh. Bettina.

RØDMENDE JOMFRU 1 æggehvide 2 1/2 dl rød frugtsaft sukker efter smag gelatine (husblas) rød frugtfarve Pisk æggehvide, saft og evt. sukker i 20 minutter og tilsæt den opløste gelatine og frugtfarven. Pisk atter til det er et stift skum. Serveres med cremesovs CREMESOVS 3 dl mælk 1 æg eller 2 æggeblommer 1 spsk. sukker vanille Pisk æg og sukker godt sammen. Ophed mælken og hæld den i æggesnapsen. Hæld det hele i gryden og bring det til kogepunktet under piskning. Afkøles og røres nogle gange for ikke den skal trække skind.

Server desserten i nogle spændende glas.




2009-02-05
Spørgsmål fra   :  Evy Nygaard
Spørgsmål   :  Panakotta
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Evy Nygaard   :  
Hej Evy

Hermed en opskrift på pannakotta som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-04
Spørgsmål fra   :  pia madsen
Spørgsmål   :  bruchettabrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til pia madsen   :  
Hej Pia

Bruchetta er italiensk så jeg vil tro at det er ciabattabrød som bruges oprindeligt, men flutes eller andet hvidt brød kan også bruges. Det skæres i tynde skiver, gerne på skrå.

Jeg har fundet en opskrift frem på ciabattabrød her.

Se opskriften her

Se bruchettaopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-04
Spørgsmål fra   :  Birthe Falk
Spørgsmål   :  kiksekage
I opskriften indgår bl.a   :  æg,flormelis,cacao,kaffe,palmin, - jeg kan ikke huske hvor meget der skal til, af hver slags.før stod opskriften på pakken med kiks.det gør den ikke mere.
Bemærkninger   :  


Svar til Birthe Falk   :  
Hej Birthe

Vi har en opskrift som er afprøvet og taget billeder til så den vil jeg sende et link til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-04
Spørgsmål fra   :  birthe jørgensen
Spørgsmål   :  stegt røget bakskulder
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til birthe jørgensen   :  
Hej Birthe

Vi har et par enkelte opskrifter med bakskulder, og jeg har valgt en opskrift ud som jeg vil sende et link til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-03
Spørgsmål fra   :  Claudia
Spørgsmål   :  Flødebollekage
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg prøver at finde en opskriftpå flødebollekage, som jeg skal bruge til et projekt. Da jeg har en flødebollekage opskrift, der ikker tager så lang tid, vil jeg gerne finde den helt rigtige opskrift, som skal på en bradpandee!
Bemærkninger   :  
Intet

Svar til Claudia   :  
Hej Claudia

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på flødebollekage.

Beklager meget
Per




2009-02-02
Spørgsmål fra   :  Charlotte Brown
Spørgsmål   :  Kyllingefilets i karry-kokos sovs
I opskriften indgår bl.a   :  kyllinge bryst, karrypulver, rød peberfrugt, løg og kokosmælk
Bemærkninger   :  
Jeg har fået at vide at opskriften skulle være fra uge 38 men jeg kan ikke finde den nogenvegne. Jeg håber i kan...på forhånd tak.

Svar til Charlotte Brown   :  
Hej Charlotte

Det må næsten være opskriften fra ugemadplanen i uge 38, den har jeg fundet frem til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-02
Spørgsmål fra   :  hansvivi
Spørgsmål   :  Røbet mørbra
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Er der nogle der har forslag til hvordan man laver en ret med røbet mørbra i.

Svar til hansvivi   :  
Hej Hans

Jeg har lavet en søgning efter røget mørbrad, og jeg vil her sende et link til søgningen, så har du mulighed for at vælge blandt opskrifterne.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-02
Spørgsmål fra   :  kurt
Spørgsmål   :  f arsfyldte pepperfrugt
I opskriften indgår bl.a   :  røde pepperfrugt fyldt med kødfars
Bemærkninger   :  


Svar til kurt   :  
Hej Kurt

Jeg har fundet en af vore afprøvede opskrifter frem til dig her, som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-01
Spørgsmål fra   :  Evald N Jensen
Spørgsmål   :  Lagen til Sild
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har fundet en opskrift på alm. mariderede sild, men hvordan er doseringen til lagen, når de skal nedsaltes.
Bemærkninger   :  


Svar til Evald N Jensen   :  
Hej Evald

Jeg går ud fra at det er lage til spegesild du tænker på, for man bruger jo ikke salt til marinerede sild.

Se opskrift på spegesild her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-01
Spørgsmål fra   :  J. Christensen
Spørgsmål   :  Jægersild
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til J. Christensen   :  
Hej J. Christensen

vi har en opskrift på jægersild, men der er ikke nogle mål på den. Jeg har skrevet nogle mål på som jeg mener det kunne være, så jeg håber du har mod på at prøve opskriften, og evt. skrive kommentare til målene.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-02-01
Spørgsmål fra   :  KarenDyrholm
Spørgsmål   :  Harepate.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til KarenDyrholm   :  
Hej Karen

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2009

Se spørgsmålene for februar 2009

Se spørgsmålene for marts 2009

Se spørgsmålene for april 2009

Se spørgsmålene for maj 2009

Se spørgsmålene for juni 2009

Se spørgsmålene for juli 2009

Se spørgsmålene for august 2009

Se spørgsmålene for september 2009

Se spørgsmålene for oktober 2009

Se spørgsmålene for november 2009

Se spørgsmålene for december 2009