Fragilite med moccacreme

Fragilite med moccacreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bente

Indsendt :      Red :
Fragilite med moccacreme, billede 4 Fragilite med moccacreme, billede 1 Fragilite med moccacreme, billede 2 Fragilite med moccacreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
  Creme:
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Kaffe. instant. pulver 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 20 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Bund:
Hviderne piskes stive. De smuttede mandler ristes på en tør pande og hakkes fint evt. i minihakkeren De hakkede mandler og sukker foldes i hviderne.

Smøres ud på 2 stk. bagepapir (smurt) og bages midt i ovnen ved 150 grader i 45 minutter.

Creme:
æggeblommer, sukker, vaniljesukker piskes. Kaffepulver og maizena røres i.

Mælken varmes op til kogepunktet og smørret piskes i. Mælken vendes med den øvrige crememasse og varmes op underomrøring til kogepunktet. Afkøles.

Når cremen er helt kold vendes 2.5 dl. flødeskum i.

Bundene skæres ud i lige store firkanter, en "underdel" der smøres med moccacremen + en "overdel" lægges på som låg og drysses med sigtet flormelis





karakterer:
Opskriften er vist 40709 gange,
og udskrevet 957 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11289 (2688 kcal)
KJ pr. Pers. 1881 (448 kcal)
Vægt ialt 969 gram
Vægt pr. Pers. 161 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1165 KJ (277 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 17.8 gram
Kulhydrat 25.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-08-26 22:06:57
Bundene kan fint laves dagen før, blot pakkes lufttæt ned til næste dag. Cremen bliver lidt tynd, måske lidt mindre flødeskum.

  -   2010-10-24 16:33:17
Kan man bage bundene dagen før. Jeg skal nemlig kun bruge bunden til noget andet.

  -   2009-09-05 11:53:29
Rigtig lækker kage! blander dog også 1,5 spsk mel i dejen til bundene for at 'stive dem lidt af'.

  -   2009-08-21 15:02:45
Super opskrift. Tak! Lavede den med 4 lag