Spørgsmål efter opskrift

2009-10-31
Spørgsmål fra   :  Anne
Spørgsmål   :  stegt and
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne stege anden dagen før og partere den..og varme den op næste dag, hvordan gør jeg det for at få et godt resultat uden den bliver tør. Hilsen Anne

Svar til Anne   :  
Hej Anne

Vi har en opskrift/forklaring på hvordan du gør som jeg vil sende dig linket til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-31
Spørgsmål fra   :  birthe christiansen
Spørgsmål   :  frysning af æbler og pærer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hej kan man fryse æbler og pære mvh birthe

Svar til birthe christiansen   :  
Hejsa Birthe

Jeg ved at man kan fryse æbler - jeg fryser mange i denne periode hvor der er mange af dem...

Jeg ved ikke om du kan fryse dem i hel tilstand, men jeg koger dem til mos så har jeg til æblegrød og æblekage.

Her er hvad jeg gør:
Jeg skræller dem og fjerner kærnerne og ligger dem i vand med citronsaft (det forhindrer at de bliver brune) Når alle er skrællede, skærer jeg dem i skiver - derefter koger jeg dem, med lidt vand ved.

Når de er kogte til mos - moser jeg dem yderlig med kartoffelmoseren og kommer citron saft ved - kommer den på poser og fryser dem.

Du kan komme sukker ved hvis du syntes det - smag dig frem...

Med venlig hilsen Kiss




2009-10-31
Spørgsmål fra   :  Marianne Tinggaard
Spørgsmål   :  Frikandos - stavemåde?
I opskriften indgår bl.a   :  kalvekød, bacon
Bemærkninger   :  


Svar til Marianne Tinggaard   :  
Hej Marianne

Fricando er navnet på yderlår, gerne kalv.

Desværre er det ikke en opskrift vi ligger inde med.

Med venlig hilsen
Per




2009-10-31
Spørgsmål fra   :  Hans Damm
Spørgsmål   :  Kylling/høne med 50 fed hvidløg
I opskriften indgår bl.a   :  Kylling, hvidløg, tomatsalat og flutes
Bemærkninger   :  


Svar til Hans Damm   :  
Hej Hans

Vi har en opskrift på kylling med 40 fed hvidløg, måske du kan bruge den?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-30
Spørgsmål fra   :  Bente Wiinbad
Spørgsmål   :  Lise Nørgaards brunkager
I opskriften indgår bl.a   :  forfatteren lise nørgaard har oplyst en opskrift på brunkager (småkager til jul) Dem vil jeg gerne have opskriften på På forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Bente Wiinbad   :  
Hej Bente

Det har ikke været muligt at finde frem til netop Lise Nørgaards opskrift på brunekager, men vi har en del andre opskrifter på brune kager som du måske kan bruge?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-30
Spørgsmål fra   :  eli sørensen
Spørgsmål   :  rødbederøsti
I opskriften indgår bl.a   :  rødbede,salt,peber,olie,evt.æg
Bemærkninger   :  


Svar til eli sørensen   :  
Hej Eli

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-29
Spørgsmål fra   :  Marianne
Spørgsmål   :  Andreakage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Min søn ønsker sig både kaj og Andrea kager til fødselsdag. Har rimelig styr på Kaj. Men hvordan laver jeg Andrea. Tænker specielt på pynt. Det må gerne være lidt nemt da jeg skal lave 25 stk.

Svar til Marianne   :  
Hej Marianne

Vi kender ikke andrekager, men måske du kunne lave kajkager, blot i en anden farve?

Med venlig hilsen
Per




2009-10-28
Spørgsmål fra   :  Jeppe Kjær
Spørgsmål   :  Rugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Rugbrød bagt i bagemaskine
Bemærkninger   :  


Svar til Jeppe Kjær   :  
Hej Jeppe

Jeg har fundet en opskrift frem på rugbrød som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-28
Spørgsmål fra   :  Doris Jensen
Spørgsmål   :  sorte linser / belugalinser
I opskriften indgår bl.a   :  sorte linser / belugalinser
Bemærkninger   :  
Jeg har fået fat på nogle sorte linser - belugalinser, og kunne godt tænke mig nogle opskrifter hvor man kan anvende disse.

Svar til Doris Jensen   :  
Hej Doris

Vi kender ikke de sorte linser, men vil tro at de kan bruges som almindelige linser.

Se opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-28
Spørgsmål fra   :  Kim Neesgaard
Spørgsmål   :  Salat af iceberg, ærter og ristet bacon. Den har et fint fransk navn, men jeg kan ikke finde den.
I opskriften indgår bl.a   :  Salat af iceberg, ærter og ristet bacon. Den har et fint fransk navn, men jeg kan ikke finde den.
Bemærkninger   :  


Svar til Kim Neesgaard   :  
Hej Kim

Vi har navnet lige på tungen, men vi kan desværre ikke få det frem.

Beklager meget
Per




2009-10-28
Spørgsmål fra   :  kaj toft
Spørgsmål   :  stegte oksekæber
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kaj toft   :  
Hej Kaj

Vi har ingen opskrifter på oksebæber.

Beklager meget
Per




2009-10-28
Spørgsmål fra   :  marianne ludvigsen
Spørgsmål   :  semule er en norsk ingrediens i rømmegrød, men hvad er det?
I opskriften indgår bl.a   :  semule
Bemærkninger   :  
semule er en norsk ingrediens i rømmegrød, men hvad er det?

Svar til marianne ludvigsen   :  
Hej Marianne

Jeg tror der er tale om semulje.

Semulje gryn er fremstillet af hvedemel, dyrket syd på og med et meget højt gluten indhold. Det kan købes i almindelige fødevare butikker. Semulje gryn kan nogle steder erstattes med majs mel.

Med venlig hilsen
Per




2009-10-27
Spørgsmål fra   :  Lena Ljatifi
Spørgsmål   :  makedonsk retter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lena Ljatifi   :  
Hej Lena

Vi har kun meget få markedonske retter, men måske du kan bruge dem?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-27
Spørgsmål fra   :  Arno Larsen
Spørgsmål   :  Sweinhaxel
I opskriften indgår bl.a   :  Svineskank. Jeg mener den først er kogt og derefter brunet i ovn. Serveret med sauerkraut. Ikke at forvksle med Eisbein med sauerkraut
Bemærkninger   :  
Som navnet antyder stammer retten fra Tyskland hvor jeg har fået den serveret bl.a.i Goslar.

Svar til Arno Larsen   :  
Hej Arno

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Sweinhaxel.

Beklager meget
Per




2009-10-25
Spørgsmål fra   :  Torben Moritz Jacobsen
Spørgsmål   :  Granatæbelsnaps
I opskriften indgår bl.a   :  Granatæbler - Kanel - Svendborgsnaps
Bemærkninger   :  


Svar til Torben Moritz Jacobsen   :  
Hej Torben

Vi har desværre ingen afprøvet opskrift på granatæblesnaps.

Med venlig hilsen
Per




2009-10-24
Spørgsmål fra   :  Linda Rasmussen
Spørgsmål   :  banankage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Linda Rasmussen   :  
Hej Linda

Vi har rigtig mange opskrifter på banankage som du kan finde ved at bruge søgefeltet øverst til højre på kogebogen. Du kan evt. også søge på bananbrød, der er flere af disse opskrifter som er mere kage end brød.

Se banankageopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-24
Spørgsmål fra   :  bent kornerup
Spørgsmål   :  duepate
I opskriften indgår bl.a   :  duehjerter kråser lever hvad der ellers mangler ved jeg ikke. Savner en opskrift har hørt det skulle være en delikatse
Bemærkninger   :  


Svar til bent kornerup   :  
Hej Bent

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på duepate.

Beklager meget
Per




2009-10-24
Spørgsmål fra   :  Benny Petersen
Spørgsmål   :  Blender opskrifter.
I opskriften indgår bl.a   :  Har lige fået foræret mig en blender, og nu kunne jeg tænke mig nogle gode opskrifter,,både til drinks, frugt og lignende. Jeg ved ikke hvad jeg skal finde det under ?? Benny Petersen.
Bemærkninger   :  


Svar til Benny Petersen   :  
Hej Benny

Du skal ind under menupunktet opskrifter, så skal du lidt ned på siden til det punkt som heder tilberedning, og igen lidt nede finder du blender.

Se blenderopskrifter her


Men milkshake og smouties er gerne lavet på blender, så det kan du evt. søge efter navn.

Med venlig hilsen
Per




2009-10-23
Spørgsmål fra   :  Anni Poulsen
Spørgsmål   :  Rodfrugtkompot
I opskriften indgår bl.a   :   lyse rodfrugter
Bemærkninger   :  


Svar til Anni Poulsen   :  
Hej Anni

Jeg har fundet en opskrift frem på rodfrugtkompot som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-23
Spørgsmål fra   :  Jørgen Hansen
Spørgsmål   :  Brød eller mad med kastaniemel
I opskriften indgår bl.a   :  Kastaniemel osv.,
Bemærkninger   :  
Hvordan bruger man kastaniemel optimalt - og specifikt hvordan ? ?

Svar til Jørgen Hansen   :  
Hej Jørgen

Vi har ingen erfaring med kastaniemel og ej heller opskrifter med kastaniemel, så vi kan ikke hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2009-10-23
Spørgsmål fra   :  Elin Esmarch Parkø
Spørgsmål   :  franskbrød med havre
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Elin Esmarch Parkø   :  
Hej Elin

Jeg har fundet en opskrift frem på havrebrød som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-22
Spørgsmål fra   :  Laila Christensen
Spørgsmål   :  græsk mandeltærte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Laila Christensen   :  
Hej Laila

Vi har en opskrift på Amygdalopita som måske kunne være opskriften du søger?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-22
Spørgsmål fra   :  Palle Rosenqvist
Spørgsmål   :  syltede rodbeder
I opskriften indgår bl.a   :  rodbeder og sukker
Bemærkninger   :  


Svar til Palle Rosenqvist   :  
Hej Palle

Hermed et link til opskrifter på syltede rødbeder.

Se opskrifterne her


I søgefeltet øverst til højre på kogebogen kan du erstatte æ, ø og å med et mellemrum, det kan give en del flere resultater, men det vil give resultat.

Med venlig hilsen
Per




2009-10-22
Spørgsmål fra   :  inger lise pedersen
Spørgsmål   :  kold torskeanretning
I opskriften indgår bl.a   :  Torsk, æg, bacon.
Bemærkninger   :  
Jeg mener det er en dressing med creme fraice, mayonaise og sennep og at retten er pyntet med ristede bacontern

Svar til inger lise pedersen   :  
Hej Inger

Vi har komponeret en opskrift som vi håber passer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-22
Spørgsmål fra   :  shan naranderan
Spørgsmål   :  svine carre
I opskriften indgår bl.a   :  kan mulighet to og finne opskrift til svinecarre
Bemærkninger   :  


Svar til shan naranderan   :  
Hej Shan

Jeg kan ikke se ud fra dit spørgsmål hvad du har i tankerne, men jeg har fundet en opskrift frem på skinketern i karry som jo kunne være en mulighed.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-22
Spørgsmål fra   :  Dorte Nielsen
Spørgsmål   :  Ottomann
I opskriften indgår bl.a   :  Ovnret med kødfyld under låg af kartoffelmos
Bemærkninger   :  
var i tyrkiet og fik denne skønne ret, kan ikke finde opskrift nogen steder

Svar til Dorte Nielsen   :  
Hej Dorte

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på ottomann.

Beklager meget
Per




2009-10-22
Spørgsmål fra   :  Jytte Bjørnbak
Spørgsmål   :  mælke- og melfri 0pskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har et problem med at finde på opskrifter. Er pga. sygdom på kur som er totalt fri for mælkeprodukter og mel/kornsorter, bortset fra boghvede og ris. Kan I hjælpe mig? Mange hilsner Jytte
Bemærkninger   :  


Svar til Jytte Bjørnbak   :  
Hej Jytte

Vi har et punkt i menuen ude til venstre som heder udvidet søgning, her er det muligt at søge på en eller flere af de allergier som vi har, og her er bla. både mælk, gluten, rug og hvede.

Se udvidet søgning her

Der kommer en del drinks frem men du kan så evt. også søge på hovedretter eller hvad du nu skal bruge.

Med venlig hilsen
Per




2009-10-21
Spørgsmål fra   :  Marie Louise
Spørgsmål   :  Kold kogt flæsk (julefrokost)
I opskriften indgår bl.a   :  Ribbensteg
Bemærkninger   :  
Kold kogt flæsk som det laves til (primært gammeldags) julefrokost. Jeg ved ikke meget andet end, at en ribbensteg skal koges i saltvand, men jeg ved ikke hvor længe den skal have, eller hvad der skal koges med. Endvidere mangler jeg en idé om, hvor meget kold kogt flæsk man beregner pr person i forbindelse med julefrokost.

Svar til Marie Louise   :  
Hej Marie

Carsten kunne fortælle at opskriften du søger er den der heder surrib.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-21
Spørgsmål fra   :  jeanette Harris
Spørgsmål   :  Opskrifter på kager/muffins efter pritiken sundsheds kriterier
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Opskrifter på kager/muffins efter "pritiken" sundsheds kriterier.

Svar til jeanette Harris   :  
Hej Jeanette

Jeg har aldrig før hørt om pritiken diæt, så det kan jeg ikke hjælpe dig med.

Beklager meget
Per




2009-10-20
Spørgsmål fra   :  johanne hansen
Spørgsmål   :  lakse rovn
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til johanne hansen   :  
Hej Johanne

Carsten foreslår blinis med løgrom, så det sender jeg et link til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-20
Spørgsmål fra   :  ketty gloggengieser
Spørgsmål   :  caeser salat
I opskriften indgår bl.a   :  er interesseret i en god dressing til salaten. har faaet det tit paa hotellerne, og vil nu gerne forsoege selv...
Bemærkninger   :  


Svar til ketty gloggengieser   :  
Hej Ketty

Jeg har udvalgt en opskrift på cæsarsalat med opskrift på dressing som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-19
Spørgsmål fra   :  Marlies Petersen
Spørgsmål   :  kandisering af frugt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jegvil gerne kandisere forskellige frugter, men hvordan????

Svar til Marlies Petersen   :  
Hej Marlies

Vi har en opskrift på kandiseret frugt som du måske kan bruge?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-19
Spørgsmål fra   :  Lilli
Spørgsmål   :  Couscous- posteg
I opskriften indgår bl.a   :  løg, champignoner, hytteost, couscous, æg, timian, salt og peber
Bemærkninger   :  
kan det lade sig gøre, kunne jeg godt bruge opskriften til 25 vuggestuebørn ;-) venligst Lilli

Svar til Lilli   :  
Hej Lilli

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på cous cous postej.

Beklager meget
Per




2009-10-19
Spørgsmål fra   :  Chi
Spørgsmål   :  Honning kage snitte
I opskriften indgår bl.a   :  honngkage, og fyld?
Bemærkninger   :  
Jeg leder efter en opskrift på traditionelle honning snitter alá dem man kan få chokoladeovertrukne i 4kanter fra "karolines" jeg er klar over hvordan de traditionelle honninghjerter osv laves, og skal bruge "opskriften" på det der kommes imellem lagene...? er det bare honning eller en mix af honning og sirup, akaciehonning eller noget helt tredje? nogen der kan hjælpe? mvh Siri

Svar til Chi   :  
Hej Chi

Jeg mener at fyldet plejer at være abrikosmarmelade eller en smørcreme af smør flormelis og lidt vand.

Flormelis og kogende vand piskes sammen. Smørret piskes i lidt ad gangen. Når kagen er kold, lægges den sammen med smørcréme.

Med venlig hilsen
Per




2009-10-18
Spørgsmål fra   :  Flemming Eriksen
Spørgsmål   :  Fusskager
I opskriften indgår bl.a   :  Kødboller pakket ind i dej og kogt i vand
Bemærkninger   :  
Kommer fra Sejerø

Svar til Flemming Eriksen   :  
Hej Flemming

Det må næsten være Fuldskager som du tænker på?

Se fuldskageopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-18
Spørgsmål fra   :  friis
Spørgsmål   :  havregrynsmarkroner
I opskriften indgår bl.a   :  æg.sukker.mandelessens. sådan ligesom kokosmarkroner.
Bemærkninger   :  


Svar til friis   :  
Hej Fris

Jeg har fundet en opskrift frem på havregrynsmakroner som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-18
Spørgsmål fra   :  Karin Simonsen
Spørgsmål   :  fulling brød er en egns ret i vendsyssel
I opskriften indgår bl.a   :  et brød der er bagt på en specielt måde er meget tung i det ,man vender det i smør på panden og kommes i retten som består af sirup3-4 bøtterog ribensteg,kamsteg revelsben og medister og meget lidt vand. blev spist ude på gårdene til jul på landet.
Bemærkninger   :  
vil gerne have opskriften da den er meget sjællen og laves i andre udgaver.Specilt omkring Hjørring egnenmen også Nørhalne

Svar til Karin Simonsen   :  
Hej Karin

Vi har 2 opskrifter på fulling som jeg vil sende et link til, så kan du prøve og se om det ikke skulle være en af de opskrifter du søger.

Se fullingopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-17
Spørgsmål fra   :  Birgit Rambusch
Spørgsmål   :  sherry heeringkirsebaervingelee
I opskriften indgår bl.a   :   Vin, husblas,kirsebaer ? pynt,floedeskum,mandler
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit Rambusch   :  
Hej Birgit

Vi har skrevet en opskrift på Sherry Heering fromage og afprøvet den, så håber jeg blot at den falder i din smag.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-16
Spørgsmål fra   :  liselotte fleischer
Spørgsmål   :  klejner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg leder efter en opskrift på klejner der ikke indholder svinefedt da jeg få gæster der er muslimer. håber i kan hjælpe

Svar til liselotte fleischer   :  
Hej Liselotte

ca. 50 stk klejner
1 æg,
1dl sukker,
50g smeltet smør/margarine,
2 spsk. cremefraice 38%,
1 spsk cognak, ( kan undlades),
3 dl hvedemel

Raffinol til kogning

Pisk æg og sukker luftig, tilsæt letafkølet smør/margarine, cremefraica og evt. cognacen, bland melet i og ælt alt godt Lad dejen hvile ca. 1 time på køl.

rul derefter ud på meldrysset bord og brug klejnespore,

varm fedtet op, og kog ca. 4 klejer ad gangen, vend dem under kogningen, læg dem på fedtsugende papir

Lilli




2009-10-16
Spørgsmål fra   :  brita bjerregaard
Spørgsmål   :  bund med is og marengs
I opskriften indgår bl.a   :  havregrynsbund is marengs bagt i ovn
Bemærkninger   :  


Svar til brita bjerregaard   :  
Hej Britta

Hvis rækkefølgen af ingredienserne du har skrevet ned skal tages bogstaveligt så mener jeg vi er ude i noget issurprise, dog plejer bunden at være en lagkagebund.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-15
Spørgsmål fra   :  kirsten
Spørgsmål   :  forlorne hjerper
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  
er en varm middagsret

Svar til kirsten   :  
Hej Kirsten

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på forloren hjerpe

Beklager meget
Per




2009-10-15
Spørgsmål fra   :  Jørn Vincent Madsen
Spørgsmål   :  chili con cane
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jørn Vincent Madsen   :  
Hej Jørn

Vi har et utal af opskrifter på chili con carne som jeg vil sende et link til her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-15
Spørgsmål fra   :  René
Spørgsmål   :  Pyt Panna
I opskriften indgår bl.a   :  2 løg 500 g oksekød 750 g katofler 200 g rødbeder
Bemærkninger   :  
Brun løg og kød sammen ligesom til en kødsovs. skær rødbederne i små stykker og koge kartoflerne når det er sket så skær dem ud i små stykker lige som til biksemad put det hele sammen i en stor gryde og rør rundt med lidt ketchup.

Svar til René   :  
Dette er vist mere en egentlig opskrift end spørgsmål efter opskrift




2009-10-15
Spørgsmål fra   :  henry petersen
Spørgsmål   :  krægesaft
I opskriften indgår bl.a   :  krægebuske fundet på fyn
Bemærkninger   :  
ved ikke

Svar til henry petersen   :  
Hej Henry

Jeg har skrevet en opskrift på krægesaft ned, men er ikke 100% sikker på mængden af sukker, så det må du lige smage dig frem med.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-15
Spørgsmål fra   :  Bodil Frederiksen
Spørgsmål   :  Sherry Hering Fromage
I opskriften indgår bl.a   :  Sherry Hering, æg, piskefløde, makroner
Bemærkninger   :  
Jeg havde opskriften fra et gammelt ugeblad, måske for 20 år siden, har desværre mistet opskriften.

Svar til Bodil Frederiksen   :  
Hej Bodil

Vi har skrevet og afprøvet en opskrift på Sherry Heering fromage som sikkert ikke er magen til den du har mistet, men som er vort bud på opskriften, og som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-13
Spørgsmål fra   :  grethe
Spørgsmål   :  tilbehør til stegt ål
I opskriften indgår bl.a   :  æbler med peberrod evt. æbelmos med peberrod
Bemærkninger   :  
har fået det til stegt ål på Hjarbæk kro

Svar til grethe   :  
Hej Grethe.

Du skræller et par æbler koger dem med lidt sukker.De skal vare lidt grove,køler det af og putter revet peberrod i til det smager dig,smager skønt til ål tager lidt af al det fede.

God ålegilde
friis




2009-10-13
Spørgsmål fra   :  erling pedersen
Spørgsmål   :  grovboller
I opskriften indgår bl.a   :  jeg havde en opskrift på boller der skulde frisk hakket persille i
Bemærkninger   :  


Svar til erling pedersen   :  
Hej Erling

Persilleboller har vi ingen opskrift på, men vi har en opskrift på spinatboller som jeg vil mene at du kan skifte spinaten ud med persille.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-12
Spørgsmål fra   :  ilse andersen
Spørgsmål   :  tysk peberrodssuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til ilse andersen   :  
Hej Ilse

Vi havde ingen opskrifter på peberrodssuppe så vi har komponeret en opskrift som måske ikke matcher den tyske, men jeg håber at du kan bruge opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-09
Spørgsmål fra   :  Lis Meiniche
Spørgsmål   :  kalverygfillet uden ben
I opskriften indgår bl.a   :  kalverygfillet uden ben
Bemærkninger   :  
vejer 1,7 kg.

Svar til Lis Meiniche   :  
Hej Lis

Jeg tror at det slet og ret er en kalvefilet du står med, og jeg har lavet en søgning som jeg vil sende dig her, så har du lidt forskellige muligheder at vælge blandt.

Se kalvefiletopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-08
Spørgsmål fra   :  Hanne Enevoldsen
Spørgsmål   :  Farfars halvfina
I opskriften indgår bl.a   :  Sirup,anis og fint mel
Bemærkninger   :  
Har tidlige kunne købes i Irma.

Svar til Hanne Enevoldsen   :  
Hej Hanne

Farfars halvfina skulle være handelsnavnet på det svenske brød limpa.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-08
Spørgsmål fra   :  burmann
Spørgsmål   :  kødfarve
I opskriften indgår bl.a   :  hvor kan man købe kødfarve til spegepølse
Bemærkninger   :  


Svar til burmann   :  
Hej Burmann

prøv med salpeter, kan ikke købes i forretninger men prøv at gå til en slagter og spørg ham om du kan købe lidt ellers prøv hos materialisten.

God fornøjelse
grethe




2009-10-08
Spørgsmål fra   :  steen jacobsen
Spørgsmål   :  friterede zucchini
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til steen jacobsen   :  
Hej Steen

Jeg har valgt en opskrift ud som jeg håber svarer til det ønskede

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-08
Spørgsmål fra   :  sonja nielsen
Spørgsmål   :  fedtfri klegnr
I opskriften indgår bl.a   :  jeg vil gerne have en op skrift på fedtfri klegner
Bemærkninger   :  


Svar til sonja nielsen   :  
Hej Sonja

Jeg mener ikke det er muligt at lave fedtfri klejner da klejner jo skal koges i olie.

Med venlig hilsen
Per




2009-10-08
Spørgsmål fra   :  lene hansen
Spørgsmål   :  pasta cabanara
I opskriften indgår bl.a   :  hakke kød æg mælk
Bemærkninger   :  


Svar til lene hansen   :  
Hej Lene

Vi har en opskrift på pasta cabonara som jeg mener er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-07
Spørgsmål fra   :  Gitte Chridtiansen
Spørgsmål   :  nougatroulde
I opskriften indgår bl.a   :  æggehvider-hasselnøddeflager - ?
Bemærkninger   :  


Svar til Gitte Chridtiansen   :  
Hej Gitte

Der findes en fransk konfektopskrift som heder Bûche de Noël som er det første jeg tænker på.

Se opskriften her

Men det kunne også være at det var en mere almindelig roulade du var ude efter.

Se nougatrouladeopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-07
Spørgsmål fra   :  flemming olsen
Spørgsmål   :  koteleter kataofler fløde
I opskriften indgår bl.a   :  koteleter kataofler fløde
Bemærkninger   :  


Svar til flemming olsen   :  
Hej Flemming

Vi har en funktion som heder tøm køleskabet som jeg har brugt til at søge på de ingredienser du nævner, og denne søgning vil jeg sende et link her.

Se søgningen her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-05
Spørgsmål fra   :  frank nielsen
Spørgsmål   :  ved ikke
I opskriften indgår bl.a   :  hamburgryg der er skåret i skiver og som jeg gerne vil prøve at lave.men ved ikke hvordan jeg skal lave det til en ret
Bemærkninger   :  


Svar til frank nielsen   :  
Hej Frank

Jeg kunne godt have ønsket lidt flere oplysninger omkring hamburgerryggen. Hamburgerryg sælges normalt ikke i skiver ud over som pålæg og det er jeg ikke sikker på egner sig til en ret. Er hamburgerryggen rå eller kogt??

Nå men vi har en opskrift som heder adventsgryde hvor der bruges skiver af hamburgerryg, så måske du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-04
Spørgsmål fra   :  EVA DAMGAARD
Spørgsmål   :  BOLLER
I opskriften indgår bl.a   :   MED SOLSIKKER GULLERØDDER
Bemærkninger   :  


Svar til EVA DAMGAARD   :  
Hej Eva

Jeg har valgt en opskrift ud som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-04
Spørgsmål fra   :  line
Spørgsmål   :  brunsvigerkone
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til line   :  
Hej Line

Jeg har valgt en opskrift ud på brunsvigerkagemand som jeg håber du kan bruge, skal den være stører så prøv at søg på brunsviger, der er en opskrift på 70*100.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-03
Spørgsmål fra   :  maja michaelsen
Spørgsmål   :  suppe
I opskriften indgår bl.a   :  fennikel
Bemærkninger   :  


Svar til maja michaelsen   :  
Hej Maja

Jeg har valgt en opskrift ud på fennikelsuppe som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-02
Spørgsmål fra   :  bo brygge
Spørgsmål   :  lammelunger
I opskriften indgår bl.a   :  lammelunger ?
Bemærkninger   :  
har algrig prøvet det før men er der nogen der ved hvordan man laver det så skriv

Svar til bo brygge   :  
Hej Bo

Jeg har aldrig prøvet at lave lammelunger, men det første jeg tænker på er den skotske ret haggis, måske den kunne bruges ?

Se haggisopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-02
Spørgsmål fra   :  Jonna Struve
Spørgsmål   :  Små kransekager bagte m. nød eller bær i toppen
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har 1 kg. Kranse xx Bagemasse og bil gerne lave nogle små bagte stk. kransekager dem man kommer i små papirforme, men har ikke en opskrift. venlig hilsen Jonna Struve
Bemærkninger   :  


Svar til Jonna Struve   :  
Hej Jonna

500 g. marcipanmasse
2 æggehvider
200 g. sukker

Æltes godt sammen og trilles til kugler, tryk lidt flad bær eller nødder på. Bag ca. 7 minutter ved 200 grader C. gå ikke fra ovnen imens.

Eva




2009-10-02
Spørgsmål fra   :  Birgit Andersen
Spørgsmål   :  konditerkage
I opskriften indgår bl.a   :  Linsebund fyld, macipan med smag og farve, der overpå måske lidt hvid crem. efterfuldt med fast macipan. hjørnet var dyppet i chokolade.
Bemærkninger   :  
Den er købt hos bageren Bavinchi,

Svar til Birgit Andersen   :  
Hej Birgit

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til en opskrift ud fra disse oplysninger. Det er ikke umiddelbart en konditorkage som vi kender til.

Beklager meget
Per




2009-10-02
Spørgsmål fra   :  Alice Habiecht
Spørgsmål   :  Æbletærte med smulre dej
I opskriften indgår bl.a   :  Æbler smør æg mel sukker kanel
Bemærkninger   :  
Det er en tærte man laver i tærteform. Lægger æblebåde i bunden og kommer(smulre) dejen over bager i ovnen og servere lun med flødeskum

Svar til Alice Habiecht   :  
Hej Alice

Vi her netop afprøvet en opskrift på smuldre-æblakage som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-10-01
Spørgsmål fra   :  magda jørgensen
Spørgsmål   :  Tilbehør til kyllingenuggets
I opskriften indgår bl.a   :  hvad serverer man til kyllinge nuggets. det er til børn
Bemærkninger   :  


Svar til magda jørgensen   :  
Hej Magda

Du kan servere revet gullerod med citron og rosiner, samt bagte skivekartofler.

Alice




Se spørgsmålene for januar 2009

Se spørgsmålene for februar 2009

Se spørgsmålene for marts 2009

Se spørgsmålene for april 2009

Se spørgsmålene for maj 2009

Se spørgsmålene for juni 2009

Se spørgsmålene for juli 2009

Se spørgsmålene for august 2009

Se spørgsmålene for september 2009

Se spørgsmålene for oktober 2009

Se spørgsmålene for november 2009

Se spørgsmålene for december 2009