Fennikelsuppe

Fennikelsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Grøntsager - Fennikel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
8 cl.olivenolie
1 stortløg, fint hakket
4 fedhvidløg, hakkede
2 fennikelknolde, i tynde skiver
2 middelstore courgetter, skåret i terninger
6 tomater, flåede, udhulede og hakkede
8 bladefrisk basilikum, fint skåret
1.5 l.hønse- eller grønsagsbouillon
0.25 l.hvidvin
 Salt
 peber
 Frisk hakket basilikum som pynt
 
Opskrift:
Hæld olivenolien i en stor gryde, kom de hakkede løg i, og lad dem stege, til de er bløde. Tilsæt hvidløgene, og lad dem stege med ca. 1 minut.

Tilsæt fennikel, courgetter, tomater og basilikum. Rør godt rundt, skru ned til middel varme, og lad det hele svitse 2-3 minutter under omrøring, så grønsagerne ikke brænder på.

Hæld derefter bouillonen over grønsagerne. Tilsæt vinen, og bring det hele i kog. Rør godt, læg låg på, og lad suppen koge ved svag varme i 30 minutter. Kom salt og peber i, rør rundt igen, og lad det hele simre 10 minutter til. Server suppen varm, og pynt hver portion med finthakket frisk basilikum.

Denne suppe kan laves hele året, men er bedst om efteråret, når grønsagerne er friske.





karakterer:
Opskriften er vist 29118 gange,
og udskrevet 573 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
fennikelsuppe smager fortrinligt med karry og rejer, evt. i stedet for tomat og basilikum