Spørgsmål efter opskrift

2007-03-30
Spørgsmål fra   :  Anni Wacht
Spørgsmål   :  Figensennep (feigensenf)
I opskriften indgår bl.a   :  sennepfrø, figen, evt. honning
Bemærkninger   :  
Jeg har lige pü Naschmarkt smagt en dejlig mild figensennep til et stykke bergkäse, men jeg kunne desværre ikke få opskriften lokket ud af dem. Mon der er nogen som ligger inde med en sådan opskrift ville jeg blive meget glad. Jeg kan bytte med opskriften på en meget stærk sennep. Med venlig hilsen og god påske fra Anni

Svar til Anni Wacht   :  
Hej Anni

Der er desværre ingen som har henvendt sig med den efterlyste opskrift, og jeg har ikke selv været i stand til at finde frem til opskrfiten, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2007-03-29
Spørgsmål fra   :  Vibeke Meyer
Spørgsmål   :  Mont Athos
I opskriften indgår bl.a   :  Olivenolie
Bemærkninger   :  
Det er et brød der indeholder olivenolie, det er gult når det bliver skåret over

Svar til Vibeke Meyer   :  
Hej Vibeke

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Mont Athos brød.

Beklager meget
Per




2007-03-28
Spørgsmål fra   :  hanne petersen
Spørgsmål   :  skolebrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
De blev anvendt meget i 1980-1990 hvor man spiste dem uden noget på.

Svar til hanne petersen   :  
Hej Hanne

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på skolebrød.

Beklager meget
Per




2007-03-28
Spørgsmål fra   :  Ole Pedersen
Spørgsmål   :  palmekager
I opskriften indgår bl.a   :  Ved ikke
Bemærkninger   :  
En skik fra Lolland. Den går ud på, at dr spises palmekager på Palmesøndag, som er nu på søndag.

Svar til Ole Pedersen   :  
Hej Ole

Det eneste jeg har kunnet finde frem til er en småkage som heder palmeblade, jeg ved ikke om det er den du søger??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per

Heidi skriver følgende om palmekagerne
Det er en egnsspecilatet fra Falster, og ikke fra Lolland. Det købes hos bagere og består af wienerbrødsdej med hakkede nødder og perlesukker på toppen...





2007-03-28
Spørgsmål fra   :  sarah
Spørgsmål   :  kan ikk stave det.. (sqwaeambulage
I opskriften indgår bl.a   :  Det er en Engels opskrift. Morgenmad. man bruger æg og mælk
Bemærkninger   :  
Engelsk opskrift med æg

Svar til sarah   :  
Hej Sarah

Det må være Scrambled eggs som du tænker på, så jeg har fundet en opskrift frem til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-28
Spørgsmål fra   :  inger pedersen
Spørgsmål   :  glutenfri opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger glutenfri opskrifter, da jeg skal have besøg af en dame med glutenallergi
Bemærkninger   :  


Svar til inger pedersen   :  
Hej Inger

Vi har en kategori for glutenallergi som jeg håber du kan bruge, når du vælger opskrifter har du mulighed for at søge på opskriftens navn eller at finde opskrifterne i opdelingen i retter.

Se glutenallergien her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-27
Spørgsmål fra   :  Erik Jørgensen
Spørgsmål   :  Apelsinmarmelade
I opskriften indgår bl.a   :  Hva mer en apelsinskrell, vann og sukker ?
Bemærkninger   :  
Jeg er mann og har ikke peiling på apelsinmarmelade som jeg synes er spesiellt godt. Vennlig hilsen

Svar til Erik Jørgensen   :  
Hej Erik

Jeg har fundet en opskrift frem på appelsin marmelade som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-25
Spørgsmål fra   :  rikke marie boje
Spørgsmål   :  eksotisk vildt
I opskriften indgår bl.a   :  Hvor kan man købe eksotisk vildt? Fx antilope, kudu eller springbuk? Eller hval, bjørn, bison, sæl & hvalros?
Bemærkninger   :  


Svar til rikke marie boje   :  
Hej Rikke

Fiskehandlere handler også en del med vildt, men det er måske nok mest dansk vildt, men du kunne jo høre ad.

Der er et firma som heder Kalu som handler med vildt fra det meste af verden, men de fungerer som grossister for flere store supermarkeder, så selvom de ikke har det hjemme så burde de kunne skaffe det hjem.

Besøg Kalu her og se listen med supermarkeder.

Endelig er der den grønlandske butik i København som forhandler grønlandske specialiteter.


Med venlig hilsen
Per




2007-03-24
Spørgsmål fra   :  Maria Leth
Spørgsmål   :  Dessert med kød.
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på en dessert, hvor en af ingredienserne er kød. Findes det?
Bemærkninger   :  


Svar til Maria Leth   :  
Hej Maria

Jeg vil da ikke 100% afvise at der findes desserter med kød, men det er ikke noget der har været muligt at finde frem til.

Beklager meget
Per




2007-03-24
Spørgsmål fra   :  Vivi
Spørgsmål   :  creme brullè
I opskriften indgår bl.a   :  en slags budding med hård karamel ovenpå
Bemærkninger   :  
I Paris fik vi en dessert der smagte himmelsk. En slags budding med hård karamel ovenpå. Er der nogen der kan hjælpe med den opskrift

Svar til Vivi   :  
Hej Vivi

Jeg har fundet opskriften på creme brule frem til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-24
Spørgsmål fra   :  Birgit Simson
Spørgsmål   :  Lammeforkølle
I opskriften indgår bl.a   :  Har fået foræret lammeforkøller. tilberedes de som lammekøller?? mvh birgit
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit Simson   :  
Hej Birgit

En lammeforkølle det må være lammeboven du lænker på, den kan godt steges som lammekølle, men benet i den fylder noget mere og det er sværer at få pæne skiver af den.

Vi har rigtig mange opskrifter på lammekød, og jeg vil sende dig linket til dem her, så kan du vælge hvilke stykker som du ønsker.

Se lammeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-24
Spørgsmål fra   :  Christina Matthiesen
Spørgsmål   :  Arashu
I opskriften indgår bl.a   :  Hvidkål, kartofler, bacon, svinesmåkød
Bemærkninger   :  
Jeg tror det er en egnsret på Als

Svar til Christina Matthiesen   :  
Hej Christina

Mon det kunne være Airsju som du tænker på?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-22
Spørgsmål fra   :  Britt schrøder
Spørgsmål   :  færøsk plumkage
I opskriften indgår bl.a   :  marengsbund og bla. æbler
Bemærkninger   :  
min opskrift er blevet under flytning. jeg ville blive glad hvis der er en der har den, og vil dele den med mig.

Svar til Britt schrøder   :  
Hej Britt

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener svarer til færøsk plumkage.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-22
Spørgsmål fra   :  Christina Storc
Spørgsmål   :  opbagt hvid sovs
I opskriften indgår bl.a   :  margarine mel mælk salt hvid peber
Bemærkninger   :  


Svar til Christina Storc   :  
Hej Christina

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber, beskriver processen godt nok.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-22
Spørgsmål fra   :  Jette Lange Poulsen
Spørgsmål   :  fisk: wirl el. lignende??
I opskriften indgår bl.a   :  har 2 filletter af en fisk, fiskhandleren sagde den hedder wirl - whill?? el. lignende??
Bemærkninger   :  


Svar til Jette Lange Poulsen   :  
Hej Jette

Men ud fra det du skriver, kan det være en hvilling. Den hedder Hvitting på islandsk, Wittling på finsk og Vitling på norsk. Men det er altså bare et gæt!

Se hvilling opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-21
Spørgsmål fra   :  Unni Fjellhaug
Spørgsmål   :  Frikadeller
I opskriften indgår bl.a   :  Hei. Jeg er på jakt etter mormors frikadeller, så var jeg her inne og tittet, men det var jo så mange. Kan dere anbefale meg en av dem som er god gammel dansk oppskrift. Jeg savner frikadeller så fælt og har tenkt og lage dem selv. Også lurte jeg på en annen ting også, søtpoteter, vil jeg også gjerne ha oppskrift på. Kan dere hjelpe meg med dette? På forhånd tusen takk. Med vennlig hilsen Unni Fjellhaug
Bemærkninger   :  


Svar til Unni Fjellhaug   :  
Hej Unni

Jeg har fundet en opskrift frem på frikadeller som jeg håber du vil syntes om, i stedet for mel som står i opskriften kan du bruge rasp eller havregryn.

Se frikadelleopskriften her

Søtpoteter er jeg ikke sikker på hvad du tænker på, søde kartofler er jo en rodfrugt, men kan også være en opskrift på sødkogte kartofler du tænker på, og jeg vælger at sende dig en opskrift på det sidste.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-21
Spørgsmål fra   :  Mona Rasmussen
Spørgsmål   :  Æblekage
I opskriften indgår bl.a   :  Rørt kagedej med taglagt æble overpå og drysset med kanel serveret med Flødeskum eller cremefraese
Bemærkninger   :  


Svar til Mona Rasmussen   :  
Hej Mona

Jeg vil tror det er noget lignende denne opskrift du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-19
Spørgsmål fra   :  dorte jørgensen
Spørgsmål   :  pommes florentine
I opskriften indgår bl.a   :  kartoffelskive (bagt eller friteret) med kartoffelmos ovenpå. I kartoffelmosen er der noget grønt eller lign.
Bemærkninger   :  


Svar til dorte jørgensen   :  
Hej Dorte

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Pommes florentine.

Beklager meget
Per




2007-03-19
Spørgsmål fra   :  Hanne Holm
Spørgsmål   :  Moskusokse
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har et stykke ryg af moskusokse (højreb)og jeg vil meget gerne vide, hvorledes man steger det og hvad man kan servere til.
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Holm   :  
Hej Hanne

Jeg har tidligere ment at moskusokse var noget lig vores store kronvildt, men det skulle faktisk mere ligne almindeligt oksekød, og skulle kunne bruges som sådant.

Så jeg syntes at du skulle gå ind og kigge på vore opskrifter med oksekød.

Se oksekødsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-19
Spørgsmål fra   :  Frederik Sass Meyer
Spørgsmål   :  Græske desserter
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  
Kan i finde nogen græske desserter for jeg kan ikke og mangler... :-(

Svar til Frederik Sass Meyer   :  
Hej Frederik

Vi har ikke mange græske desserter, men enkelte har vi da, så jeg vil sende dig linket til de græske opskrifter, opdelt i retter, så skal du blot vælge om det skal være varm eller kold dessert.

Se græske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-19
Spørgsmål fra   :  lotte tietze
Spørgsmål   :  rungsted lyksalighed
I opskriften indgår bl.a   :  mørdejsbund. med nødder og evt.honnimng.
Bemærkninger   :  


Svar til lotte tietze   :  
Hej Lotte

Jeg har fundet en opskrift frem på Rungsteds lyksalighed, den passer dog ikke helt på det som du beskriver, men jeg håber alligevel at du kan bruge opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-18
Spørgsmål fra   :  Irene Wejlemand
Spørgsmål   :  Fulskager
I opskriften indgår bl.a   :  Byggrynsdej rullet ud og hakket pattesul rørt med salt og peber og andet? puttes indeni dejen der er rullet ud og foldes omkring kødet. Koges i saltet vand og spises med groft salt og godt med en øl til.
Bemærkninger   :  
Stammer fra Sejerø, men kan ikke huske opskriften. Venlig hilsen Irene

Svar til Irene Wejlemand   :  
Hej Irene

Jeg har fundet opskriften frem som jeg vil tro er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-18
Spørgsmål fra   :  Gitte Christensen
Spørgsmål   :  lam eller kylling?
I opskriften indgår bl.a   :  lam eller kylling?
Bemærkninger   :  
skal have besøg af Afghansk par og vil gerne tilberede noget de må spise

Svar til Gitte Christensen   :  
Hej Gitte

Nu ved jeg jo ikke hvad parret må og ikke må spise, men hvis det skal være noget med lammekød eller kylling, så syntes jeg du skal prøve at kigge på vore opdeling af opskrifterne i hovedingredienser, på siden jeg sender dig skal du først vælge dyreart, og bagefter får du mulighed for at vælge enkelte kødstykker.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-18
Spørgsmål fra   :  Britta Vestergaard
Spørgsmål   :  Surdej til rugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Rugbrød 2 brød 300 g. surdej 1½ l. lunkent vand 3 spsk. salt 600 g. kerner – knækket rugkerner, solsikke, græskar, hørfrø eller lign. 150 g rugmel 750 g. hvedemel – evt. ½ speltmel og ½ hvedemel Ingredienserne røres sammen og stilles til hævning i 12-24 timer Efter hævning tilsættes: ½ l lunkent vand 1 kg. rugmel Dejen røres godt sammen – brug en træske. Den er nu som en meget stiv grød. 300 g. af dejen tages fra til næste portion rugbrød, drysses med 1 spsk. Salt og stilles i køleskab. Den kan anvendes efter 8 dage, men kan holde sig i køleskabet i ca. 3 uger (surdejen må IKKE komme i fryseren) Formene pensles med smeltet margarine. Dejen fordeles i formene (op ti 1½ cm fra kanten) og glattes. Hæver i 4-6 timer. Dejen pensles herefter med smeltet margarine. Bages på nederste rille ved 200° i 1½ time. Vendes straks ud af formene og afsvaler på en bagerist. Dækkes med et fugtigt viskestykke - så bliver skorpen ikke så hård. Brødene skal stå til næste dag inden de kan skæres – de er meget velegnet til frysning.
Bemærkninger   :  
Jeg har ovenstående rigtig gode opskrift på rugbrød, men min surdej er ikke længere god. Hvordan får jeg lave en ny?

Svar til Britta Vestergaard   :  
Hej Britta

Jeg har fundet en opskrift på rugbrød frem til dig, ikke fordi du skal bruge selve rugbrødsopskriften, men fordi at den indeholder en opskrift på surdej.

Se surdejsopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-17
Spørgsmål fra   :  Annette
Spørgsmål   :  Duer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg skal lave 16 duer, til en middag og er nød til at tilberede dem i ovnen, er der nogen der har en god idee, til hvordan det bliver til en dejlig middag. mvh. Annette

Svar til Annette   :  
Hej Annette

Jeg syntes jo at duer bliver bedst grydestegt, Mette foreslår at du skal stege duerne i en stegeso, men det skal være en stor stegeso for at der kan være 16 duer i, så det går nok heller ikke.

Jeg ville nok stege duerne af nogle gange i gryde, og så holde dem varme i ovnen, eller måske stege nogle af dem i gryde, og nogle i stegeso.

Med venlig hilsen
Per




2007-03-17
Spørgsmål fra   :  Inger Marie
Spørgsmål   :  vafler
I opskriften indgår bl.a   :  vafler der kan gemmes i en kagedåse
Bemærkninger   :  


Svar til Inger Marie   :  
Hej Inger

Tove mener at det er franske vafler som du tænker på, og jeg har fundet nogle opskrifter frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-16
Spørgsmål fra   :  Lene Nerstrøm
Spørgsmål   :  mexikansk buffet
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg skal have 20 voksne og børn til mexikansk buffet, hvordan skal jeg sammensætte buffeten. Kan I hjælpe mig?
Bemærkninger   :  


Svar til Lene Nerstrøm   :  
Hej Lene

Jeg har ikke megen erfaring med mexikansk mad så jeg kan ikke hjælpe dig så meget, men du kan prøve at kigge på vore mexikanske opskrifter, kunne være du kunne finde hjælp der.

Se mexikanske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-15
Spørgsmål fra   :  Peter Spøer
Spørgsmål   :  Sild låda ?
I opskriften indgår bl.a   :  Kartofler.fars,ansjoser
Bemærkninger   :  
Lægges i ovnfast fad i lag skiftevis. Måske svensk ret.

Svar til Peter Spøer   :  
Hej Peter

Jeg tror at den opskrift du leder efter er den der heder Jansons Fristelser, så den vil jeg sende dig en opskrift på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-13
Spørgsmål fra   :  conny strufve
Spørgsmål   :  Likørsoufflé
I opskriften indgår bl.a   :  Isdessert med likør makroner æg og flødeskum
Bemærkninger   :  


Svar til conny strufve   :  
Hej Conny

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på likørsouffle.

Beklager meget
Per




2007-03-13
Spørgsmål fra   :  berith guldbæk pedersen
Spørgsmål   :  bagte rodfrugter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
retten som jeg søger er en pureret mos af forskellige rodfruter så som gulerødder selleri persillerødder og pastinak og det er en anelse stærkt i smagen. Jeg fik det serveret til kandis koncerten i Bælum hallen lørdag d10 marts. Håber nogen kan hjælpe da det var virkelig lækkert. På forhånd tak. MVH. Berith

Svar til berith guldbæk pedersen   :  
Hej Berith

Jeg har ikke en enkelt opskrift på det ønskede, men jeg har fundet 2 opskrifter frem til dig som du kan parre.

Se opskrift på persillerodspure her

Se opskrift på bagte rodfrugter her

Opskriften på puren , her kan du jo bruge andre rodfrugter end lige persille, og i stedet for at koge som opskriften beskriver, så bruger du beskrivelsen af bagte rodfrugter, igen med den blanding af rodfrugter du nu syntes.

Med venlig hilsen
Per




2007-03-13
Spørgsmål fra   :  Helle
Spørgsmål   :  Forret
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej! jeg mangler inspiration til forret lørdag aften. Vi skal have taco skaller med kødfyld til hovedret og dåsepære med Tosca-fyld i ovnen dertil rørt is.

Svar til Helle   :  
Hej Helle

Jeg syntes ikke jeg har nogle rigtig gode ideer, men Elly har skrevet og fåreslået en mexikansk suppe som forret, så jeg vil sende dig et link til de mexikanske supper her som jeg så håber du kan bruge.

Se mexikanske suppeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-13
Spørgsmål fra   :  Birgit Robert
Spørgsmål   :  blåbærparfait
I opskriften indgår bl.a   :  Frosne blåbær - piskefløde - æg
Bemærkninger   :  
Kan blåbærrene bruges direkte eller skal de først syltes?

Svar til Birgit Robert   :  
Hej Birgit

Jeg har fundet en opskrift frem på blåbærparfait som jeg håber du vil syntes om, blåbær er ikke nødvendige at fryse før brug, jeg tror du tænker på slåen og rønnebær som er nødvendige at fryse for at undgå en bitter smag.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-11
Spørgsmål fra   :  mette
Spørgsmål   :  tabuleh salat.. mener den er arabisk
I opskriften indgår bl.a   :  bulgur, citron, tomat osv.
Bemærkninger   :  


Svar til mette   :  
Hej Mette

Tabuleh staves på mange måder, jeg er dog ikke klar over hvilken der er den rigtige, men jeg har fundet en opskrift frem til dig hers om jeg håber du vil syntes om.

Se tabulehopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-11
Spørgsmål fra   :  kirsten reedtz jepsen
Spørgsmål   :  mørbrad i fad med rødløg æbler svesker
I opskriften indgår bl.a   :  honningsennep æbler svesker løg fløde)Cremefine)
Bemærkninger   :  
det er noget med at mørbraden bliver vent i sennepen når de er skåret ud i tern og kommer i et ildfastfad og i ovn i ca ½time og til sidst sukkerærter med bådekartofler til

Svar til kirsten reedtz jepsen   :  
Hej Kirsten

Jeg har søgt på de nævnte ingredienser men jeg har desværre ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på mørbrad, det minder lidt om forloren and, men her bruges hel svinemørbrad.

Jeg vil sende dig linket til vore opskrifter på svinemørbrad som er skåret ud, måske du selv kan finde frem til den rigtige opskrift.

Se svinemørbradopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-11
Spørgsmål fra   :  Marlene
Spørgsmål   :  Tigerrejer på melon
I opskriften indgår bl.a   :  Tigerrejer vendt i sød chillisauce på spyd. Spyd sat ned i galiamelon (kan sikkert også være honningmelon) Kompot af pære, rødløg og passionsfrugt. Sauce af soja og ?. Dertil creme fraice med ristede blå birkes
Bemærkninger   :  
Hejsa. Jeg håber virkelig I kan hjælpe mig med at finde denne fantastiske opskrift (som er en forret) Tak for hjælpen!! Hilsen Marlene

Svar til Marlene   :  
Hej Marlene

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift, men måske du selv kan stykke den sammen, jeg vil i hvert fald sende dig linket til vore rejeopskrifter, måske du kan finde det du søger her i en eller flere af opskrifterne.

Se rejeopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-11
Spørgsmål fra   :  kirsten andersen
Spørgsmål   :  turnips
I opskriften indgår bl.a   :  turnips- [hvor kan jeg købe det.
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten andersen   :  
Hej Kirsten

Turnips er det engelske ord for majroe, så du burde kunne købe det hos grønthandleren.

Med venlig hilsen
Per




2007-03-11
Spørgsmål fra   :  per hjort
Spørgsmål   :  mælk og hvedeallergi
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har fået at vide fra lægen at jeg skal holde mig langt væk fra hvede-mel og mælk
Bemærkninger   :  


Svar til per hjort   :  
Hej Per

Vi har jo flere forskellige kategorier med fødevareallergi, og for ikke så længe siden har vi oprettet en kategori til netop allergi over for både hvede og mælk, kategorien finder du under fødevareallergi.

Se mælk og hvedeallergi her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-10
Spørgsmål fra   :  inger lakjer
Spørgsmål   :  russian teacakes
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
småkager - bolde rullet i flormelis

Svar til inger lakjer   :  
Hej Inger

Jeg har oversat en opskrift på denne kage fra engelsk, så vægt og mål tages med lidt forbehold.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-10
Spørgsmål fra   :  Susanne Dahlmann
Spørgsmål   :  semor
I opskriften indgår bl.a   :  marcipan, hvedemel, kardemomme, gær, hjortetakssalt, piskefløde m.m.
Bemærkninger   :  
svenske fastelavnsboller, hvedeboller der hæver ialt 50 min. udhules og fyldes med marcipan.

Svar til Susanne Dahlmann   :  
Hej Susanne

Tror det er semlor du mener, så dem sender jeg en opskrift på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-10
Spørgsmål fra   :  mz
Spørgsmål   :  tærte
I opskriften indgår bl.a   :  kokosmel, æg, kakao
Bemærkninger   :  
"tærte" med bund af en form for kokosmarenges. Herover kakaosmørcreme/fromage

Svar til mz   :  
Hej MZ

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på tærte.

Beklager meget
Per




2007-03-10
Spørgsmål fra   :  laila sorensen
Spørgsmål   :  jordbaerkage
I opskriften indgår bl.a   :  taertedej marcipan chokolade cream af kagecream blandet med floedeskum jordbaer og gele
Bemærkninger   :  
jeg ved hvordan man laver den og hvad der skal bruges men ikke hvormeget jeg har haft opskriften men den er blevet vaek og skal nu bruge den til en konfirmation

Svar til laila sorensen   :  
Hej Laila

Det lyder som jordbærtærten, og der har vi en rigtig populær opskrift med billeder til som jeg vil sende til dig, håber det er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-10
Spørgsmål fra   :  janne aareskjold
Spørgsmål   :  kylling
I opskriften indgår bl.a   :  kylling kogt i en form for æggerøre eller røræg med sukker
Bemærkninger   :  


Svar til janne aareskjold   :  
Hej Janne

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift.

Beklager meget
Per




2007-03-09
Spørgsmål fra   :  Lene Fragtrup
Spørgsmål   :  Sund slik
I opskriften indgår bl.a   :  Hej er der måske nogen der har nogle supergode opskrifter på sund slik med evt.honning og andet udover grøntsager med dip. Måske kan du henvise til materiale Per?
Bemærkninger   :  
Det er til børn i skolealderen og hm selvfølgelig også voksne.Måske frugtslik?

Svar til Lene Fragtrup   :  
Hej Lene

Jeg har ikke selv kunnet komme på noget sundt slik, men Noura har skrevet og foreslået muslibar, og Noura har selv sendt en opskrift med, men jeg har valgt at sende et link til alle vore opskrifter på muslibarer så har du lidt at vælge blandt.

Se muslibaropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-08
Spørgsmål fra   :  Anne Klarskov
Spørgsmål   :  hasselbalch-kartofler
I opskriften indgår bl.a   :  Kartofler!
Bemærkninger   :  
Er hasselbalch-kartofler og hasselbagte kartofler det samme? hvis ja, hvorfor?

Svar til Anne Klarskov   :  
Hej Anne

Hasselbach og hasselbagte kartofler skulle være det samme, de heder hasselbach fordi det er navnet på opfinderen, hasselbagte er blot lidt sprogforviring.

Med venlig hilsen
Per




2007-03-08
Spørgsmål fra   :  charlotte christensen
Spørgsmål   :  kage
I opskriften indgår bl.a   :  blendet ananas,gullerod og kokos,JEG TROR BRADEPANDE KAGE
Bemærkninger   :  
den har været på siden,men jeg kan ikke finde den igen,den hedder måske noget med anans/GULLERODS KAGE HÅBER I KAN HJÆLPE PÅ FORHÅND TAK

Svar til charlotte christensen   :  
Hej Charlotte

Det skulle vist være kagen her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-08
Spørgsmål fra   :  Lena
Spørgsmål   :  Ølgryde
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød i tern, mørkt øl, bla.
Bemærkninger   :  


Svar til Lena   :  
Hej Lena

Elly har sendt denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-07
Spørgsmål fra   :  yvonne
Spørgsmål   :  frugt-grød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej, jeg søger en opskrift på grød, som er lavet af figner. Har i sådan en? venligst yvonne.

Svar til yvonne   :  
Hej Yvonne

Jeg har skrevet en opskrift på sveskegrød om til figner, svesker er nok det som kommer nærmest på fignerne, du må selvfølgelig meget gerne kommentere på opskriften hvis der er noget som skal justeres.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-05
Spørgsmål fra   :  Grete Nielsen
Spørgsmål   :  Tapas?
I opskriften indgår bl.a   :  Vi ville gerne lave en tall. med div. pølser og skinke,til en forret, er der en bestemt måde at sætte det sammen på og med forskelligt tilbehør.Og hvilke pølser skal man bruge?
Bemærkninger   :  


Svar til Grete Nielsen   :  
Hej Grete

Vi har en lille kategori med tapas under forretter, måske du kan bruge disse opskrifter til inspiration.

Se tapasopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-05
Spørgsmål fra   :  lillian sørensen
Spørgsmål   :  udskærringer
I opskriften indgår bl.a   :  jeg mangler en seddel hvor man kan se hvad de forskellige stykker kød fra en okse bruges til jeg ved den findes men kan ikke finde den
Bemærkninger   :  


Svar til lillian sørensen   :  
Hej Lillian

jeg kan anbefale kogebogen "Bogen om rødt oksekød" af Lotte Haveman. Deri er både oversigt over udskæringerne og en lille forklarende tekst til. Bogen er lidt halvgammel (min er fra 73), så jeg ved ikke, om den stadig kan købes. Måske kan den lånes på biblioteket?

:-)
/Sille




2007-03-05
Spørgsmål fra   :  Jørgen
Spørgsmål   :  Holiday dipmix
I opskriften indgår bl.a   :  majs, kartoffelstivelse, salt (16%), paprika (11%), smagsforstærker E621, modificeret kartoffelstivelse, sukker, løgpulver (6%), gærekstrakt, hvidløg, peber, cayennepeber, askorbinsyre, aroma, peberfrugt
Bemærkninger   :  
Kims legendariske Holiday dipmix, et brev indeholder 17 g der opblandes i 1,5 dl creme fraiche

Svar til Jørgen   :  
Hej Jørgen

Du skriver ikke hvad du søger, men jeg må gå ud fra at det er opskriften på denne holiday dipmix.

Jeg har desværre ikke kunnet finde frem til en opskrift på denne, men du kan prøve at kigge i vore øvrige opskrifter på dip, måske du kan finde noget der som ligner, eller du måske kan bruge opskrifterne til at komme frem til den rigtige blanding.

Som jeg ser det skal du bruge paprika, sukker, fint revet løg, hvidløg, peber, cayennepeber og peberfrugt, du må vide hvor fint peberfrugten er skåret ud og formentlig lidt salt. Det hele røres op i en creme fraiche.
Se dipopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-04
Spørgsmål fra   :  h.j.henriksen
Spørgsmål   :  frikadeller i sur-og sød sovs
I opskriften indgår bl.a   :  frikadeller, pickles, med mere.
Bemærkninger   :  
En gammel ret, som min bedstemor lavede den for omkring 50 år siden. Blev serveret i Herning, så mon ikke det er en gammel jydsk egnsret. Mvh. hjh

Svar til h.j.henriksen   :  
Hej H.j.

Det er ikke en opskrift jeg ligger inde med, men mon ikke det blot er almindelige stegte frikadeller som bliver serveret i en sur sød sauce.

Se sursødsauceopskrift her

Se frikadelleopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-02
Spørgsmål fra   :  Kate Grambo
Spørgsmål   :  majsmel
I opskriften indgår bl.a   :  majsmel
Bemærkninger   :  
da min mand ikke må få hvedemel men kun majsmel håber jeg I kan en opskrift på brød. på forhånd tak

Svar til Kate Grambo   :  
Hej Kate

At din man ikke må få hvedemel, det forstår jeg godt, men at han ikke må få andet en majsmel, det forstår jeg ikke rigtig?

Hvis det drejer sig om hvedeallergi, så har vi et punkt med dette under fødevareallergi, her har vi sorteret opskrifter med hvedemel fra, dog ikke opskrifter med pasta og rasp, da disse kan skaffes uden hvede.

Besøg hvedeallergi her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-02
Spørgsmål fra   :  Jane
Spørgsmål   :  salatbar/salatbuffet
I opskriften indgår bl.a   :  Ethvert tip er velkomment
Bemærkninger   :  
Ønsker at variere salatbaren på arbejdspladsen uden at punktere budgettet.

Svar til Jane   :  
Hej Jane

Jeg synes at det er lækkert når der er lidt krydret mad ved salatbaren. Hvad med couscous-salat, bønnesalat, pasta, advokado, grønsagschips, rissalat, stegte krydrede kartoffeltern, kyllingetern, rejer, marinerede champignoner.. Kan ikke komme på mere..

Med venlig hilsen
Noura




2007-03-02
Spørgsmål fra   :  Anna-Kari E.Thomsen
Spørgsmål   :  Fødselsdags glasur
I opskriften indgår bl.a   :  Da min søn bliver 7 år, og er vildt interesseret i fodbold, vil jeg gerne lave en grøn "fodboldbane" ovenpå en brun bradepandechokoladekage, som jeg allerede har en opskrift på. Mit ønske er, at få idéer til pynten, hvordan jeg får en rigtig grøn fodboldbane, hvordan jeg får lavet målene m.m.
Bemærkninger   :  


Svar til Anna-Kari E.Thomsen   :  
Hej Anna-Kari

Forslag fra Nordjylland:
Prøv at putte varm chokolade i en sprøjtepose,lav 8 sider med net,og sæt dem sammen når de blir kolde.Bolden kan være en kugle kold chokolade. Græsset vil jeg foreslå at putte kokosmel i grøn glasur.Så blir den lidt ujævn.Jeg håber det kan bruges og god fødselsdag.

Med venlig hilsen
Lene




2007-03-02
Spørgsmål fra   :  helle pihl
Spørgsmål   :  belgisk ølgryde
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød eller svinekød Øl Timian og porretop bundet sammen Laurbærblade porrer resten er jeg ikke sikker på
Bemærkninger   :  


Svar til helle pihl   :  
Hej Helle Vi har kun en enkelt opskrift på ølgryde, og den passer ikke helt på din beskrivelse, men måske du alligevel har lyst til at kigge på den, og så prøve dig lidt frem.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-01
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  æblepie
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
er en gammel opskrif fra canada der blev brugt for 70 80 år siden så måske er den 100 år

Svar til   :  
Hejsa

Det har ikke været muligt at finde frem til den canadiske æblepie, men prøv og kig i vore opskrifter på æblepie, måske der er en af disse som ligner?

Se æblepieopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-03-01
Spørgsmål fra   :  vibber
Spørgsmål   :  mad fra walls
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
min datter skal have besøge af en ung pige fra Walls hvad skal vi finde på til morgem og aftensmad!har i nogen gode ider. på forhånd tak

Svar til vibber   :  
Hej Vibber

Jeg kender ikke til maden fra Wales, men måske du kan finde inspiration under de Engelske opskrifter.

Se Engelske opskrifter her

Jeg syntes dog at du skal overveje om ikke det skal være almindelig dansk mad, jeg ville da selv gerne smage maden fra det sted jeg besøgte.

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2007

Se spørgsmålene for februar 2007

Se spørgsmålene for marts 2007

Se spørgsmålene for april 2007

Se spørgsmålene for maj 2007

Se spørgsmålene for juni 2007

Se spørgsmålene for juli 2007

Se spørgsmålene for august 2007

Se spørgsmålene for september 2007

Se spørgsmålene for oktober 2007

Se spørgsmålene for november 2007

Se spørgsmålene for december 2007