Spørgsmål efter opskrift

2007-01-31
Spørgsmål fra   :  Karen Bertelsen
Spørgsmål   :  Ingefærmarmelade.
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på en engelsk ingefærmarmelade lavet af frisk ingefær- uden æbler, pærer eller rabarber, den må gerne indeholde citrusfrugter; men hovedsagligt ingefær. mvh. Karen
Bemærkninger   :  


Svar til Karen Bertelsen   :  
Hej Karen

Jeg har ikke kunnet skaffe yderligere opskrifter på ingefærmarmelade end dem som du sikkert allerede har set hvor der bruges andre frugter i.

Beklager meget
Per




2007-01-31
Spørgsmål fra   :  Inger Pedersen
Spørgsmål   :  Ricottatærte
I opskriften indgår bl.a   :  færdig butterdej med forårsløg, ricottaost, krydderier m.m.. Jeg har opskriften fra Tupperware, men udskriften er ulæselig.
Bemærkninger   :  


Svar til Inger Pedersen   :  
Hej Inger

Det har ikke været muligt at finde frem til en lignende opskrift som den du beskriver fra tupperware.

Beklager meget
Per




2007-01-30
Spørgsmål fra   :  Benedikte
Spørgsmål   :  kartoffel pandekager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hej, jeg ved at kartoffel pandekager stammer fra sverig men jeg kunne godt tænke mig at få fingerne i den.

Svar til Benedikte   :  
Hej Benedikte

Hej du kan bruge opskriften enten som klatkager eller pandekage og det kan være du skal lege med den.

500 g kartofler,1 stort løg,salt og peber,3 æg,stegeolie,mel efter konsistens, ik for meget,blot samles. Skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af råkostjernet.Tryk væden af. Blandes med fintrevet løg,salt,peber og letsammenpiskede æg.

Tilbehør:risted tomatbåde,ristet bacon,brøndkarse.

Som stor pandekage:Kartoflerne fordeles i et jævnt lag på en pande,æggemassen hældes over.Varmen dæmpes og dækkes med låg. Du kan tilsætte hvidløg og ost paprika fløde, som sagt, leg med den, du har grundopskriften nu

Venlig hilsen Lene




2007-01-30
Spørgsmål fra   :  Conni Bodholdt
Spørgsmål   :  helstegt hestefilet
I opskriften indgår bl.a   :  Hestefilet 2 kg
Bemærkninger   :  
Jeg har købt en hestefilet og nu kunne jeg godt tænke mig at stege den hel, jeg har lavet bøffer før, så for at prøve noget nyt. Conni

Svar til Conni Bodholdt   :  
Hej Conni

Du skulle kunne bruge hestefiletten som oksefilet, jeg vil sende dig linket til opskrifterne med oksefilet her.

Se oksefiletopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-30
Spørgsmål fra   :  jytte sørensen
Spørgsmål   :  stegt andestegt med rosmarinsauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
superbest ugetilbudsbrochure uge 3 eller 4/2007

Svar til jytte sørensen   :  
Hej Jytte

Susanne har gjort os opmærksom på at man kan finde opskrifterne inde på superbedsts hjemmeside, og jeg har fundet frem til opskriften her.


Med venlig hilsen
Per




2007-01-29
Spørgsmål fra   :  Margrethe Madsen
Spørgsmål   :  Multe
I opskriften indgår bl.a   :  Hej ! jeg vil gerne bede om en opskrift med multe ( en slags fisk ). Kan man købe multe i DK ? Jeg har aldrig hørt om den før. Tak for den sidste opskrift( SURRIB ) Det blev rigtig lækkert. Venlig hilsen Margrethe
Bemærkninger   :  


Svar til Margrethe Madsen   :  
Hej Margrethe

Ja multe er blevet en almindelig dansk fisk i de sidste 10 år, de fleste bliver nok fangede af lystfiskere, da de stimer rundt helt tæt på kysten, det sker dog, at erhvervsfiskere får dem i deres bundgarn, så prøv at bestille dem ved din fiskehandler. Sæsonen er fra ca. 1. juli til 1. oktober. For øvrigt er Randers Fjord et kendt multevand. prøv denne opskrift, den er simpelthen super en sommeraften i haven.

Se multeopskrifter her

God appetit, Arne




2007-01-29
Spørgsmål fra   :  Anni
Spørgsmål   :  hirsebudding
I opskriften indgår bl.a   :  en budding = dessert jeg lavede en gang, men opskriften er væk.
Bemærkninger   :  


Svar til Anni   :  
Hej Anni

Vi har en enkelt opskrift på hirse budding som jeg håber du vil syntes om.

Se hirsebuddingopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-28
Spørgsmål fra   :  Grethe
Spørgsmål   :  velsignelsesbrød
I opskriften indgår bl.a   :  bruges til påske bliver bagt i en dertil egent urtepotte, indeholdense mel, og meget gær da den er meget hævet. Og indendi er der lidt indbagt chokolade.
Bemærkninger   :  


Svar til Grethe   :  
Hej Grethe

Kunne det være urtepottebrød du søger, de to opskrifter som vi ligger inde med er godt nok uden chokolade, men det kan du jo så tilføje.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-28
Spørgsmål fra   :  Lone Rasmussen
Spørgsmål   :  opskrift med Skinkekød, kokos mælk annanas, karry, nødder.
I opskriften indgår bl.a   :  Skinkekød, kokos mælk annanas, karry, nødder. serveres med ris
Bemærkninger   :  
Dejlig ret man kan lave i forvejen.

Svar til Lone Rasmussen   :  
Hej Lone

Jeg har ikke kunne vælge en enkelt opskrift ud som lige den du søger, men jeg har lavet en søgning på nogle af de ingredienser du beskriver så kan du selv vælge ud, men jeg vil tro at det er den der heder eksotiske svinekoteletter du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-28
Spørgsmål fra   :  Arne Jensen
Spørgsmål   :  Boggermælk
I opskriften indgår bl.a   :  retten består af kogt mælk hvori der sejler brokker,det vil sige franskbrødsstykke på 2 x 2 cm der er behandlet som Armw Riddere, altså strøet med kanelsukke og ristet i smør på panden.
Bemærkninger   :  
Navnet Boggermælk stammer Seggelund i Sønderjylland, hvor min mor stammede fra, hvor naboens lille pige spiste retten i haven, mens en hugorm lystigt spiste med, indtil pigen slog den i hovedet med sin ske og sagde:"bis a bogger mæ"

Svar til Arne Jensen   :  
Hej Arne

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på boggermælk.

Beklager meget
Per




2007-01-28
Spørgsmål fra   :  Morten Kjærsgaard
Spørgsmål   :  And med oliven
I opskriften indgår bl.a   :  hel and fyldt med oliven
Bemærkninger   :  
Jeg har fået ovennævnte i Paris. Anden kogte/stegte hele dagen fyldt med oliven, det smagte himmelsk

Svar til Morten Kjærsgaard   :  
Hej Morten

Den eksakte opskrift har jeg ikke kunnet skaffe dig, men hvis anden steger hele dagen så må vi være over i noget langtidsstegt and som så er fyldt med oliven.

Jeg har fundet en opskrift på langtidsstegt and med sveske/æblefyld frem til dig, jeg mener så du kan skifte fyldet ud med oliven.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-28
Spørgsmål fra   :  inge
Spørgsmål   :  wienergryde
I opskriften indgår bl.a   :  hvidkål,gulerødder,karry,kartofler,og små frikadeller
Bemærkninger   :  
kan måske købes på dåse

Svar til inge   :  
Hej Inge

Vi har en enkelt opskrift på wienergryde, men den minder slet ikke om det som du beskriver, men jeg har søgt på ingredienserne du nævner, og der dukker nogle opskrifter frem som du måske kan bruge, selvom de jo ikke heder noget med wienergryde.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-28
Spørgsmål fra   :  Elin Nielsen
Spørgsmål   :  Mayonaisekage
I opskriften indgår bl.a   :  kakao, mayonaise mm
Bemærkninger   :  
en chokoladekage hvor mayonaise erstatter fedtstof

Svar til Elin Nielsen   :  
Hej Elin

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Mayonaisekage.

Beklager meget
Per




2007-01-28
Spørgsmål fra   :  Yvonne
Spørgsmål   :  Amaretti kager
I opskriften indgår bl.a   :  Marcipan Flormelis Amarettilikør ?
Bemærkninger   :  
Jeg søger opskrift på små marcipankager, som hos bageren kaldes Amaetti. Jeg kan smage, at de indeholder marcipan. Det er små bløde runde kager på størrelse med en stor 5-krone og ca. 2 cm høje. De er bløde og drysset med flormelis. Jeg vil gerne selv bage dem, men kan ikke finde en opskrift. På forhånd tak for hjælpen.

Svar til Yvonne   :  
Hej Yvonne

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg vil mene er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-26
Spørgsmål fra   :  Paul Bjergager
Spørgsmål   :  Elgsdyrhøjreb
I opskriften indgår bl.a   :  elgsdyrhøjreb
Bemærkninger   :  
Jeg har noget Elgsdyrhøjreb hvordan tilbereder jeg det bedst

Svar til Paul Bjergager   :  
Hej Poul

Jeg har desværre ikke så mage opskrifter med elgsdyr, og ingen med højreb.

Jeg vil tro at du skal ind og kigge på opskrifterne med oksekød, da jeg mener det passer meget godt størrelsmæssigt.

Se oksekødsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-26
Spørgsmål fra   :  ejvind
Spørgsmål   :  brunkål med flæsk
I opskriften indgår bl.a   :  hvad drikker man til denne ret
Bemærkninger   :  


Svar til ejvind   :  
Hej Ejvind

Helle skrifer og foreslår øl og snaps, og jeg vil i hvert fald holde med Helle i øllen.

Med venlig hilsen
Per




2007-01-26
Spørgsmål fra   :  Jette Halling
Spørgsmål   :  wienersnitzler af kalvekød med brasede kartofler, ærter og SOVS til
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger opskrift på wienersnitzler af kalvekød med brasede kartofler, ærter og SOVS til kalvesnitzler m/citron, kapers, peberrod og benfri sild
Bemærkninger   :  


Svar til Jette Halling   :  
Hej Jette

Jeg har en opskrift her som jeg håber du vil syntes om, du skal blot bruge kalveschnitzel i stedet for skinkeschnitzel som opskriften beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-25
Spørgsmål fra   :  Inga Christensen
Spørgsmål   :  Gule ærter med sprængt gås
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne have flere opskrifter med sprængt gås. Tak.

Svar til Inga Christensen   :  
Hej Inga

Vi har 2 opskrifter på sprængt gås som jeg vil sende her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-25
Spørgsmål fra   :  Lena Timmermann
Spørgsmål   :  brød/morgenmad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg er lige blevet testet og har fået oplyst at jeg er allergisk overfor soya, hvede, rug, byg, ris, jordnød, majs. Kan jeg finde noget jeg kan bagebrød på?

Svar til Lena Timmermann   :  
Hej Lena

Som jeg lige ser det så er det næsten alle kornsorter med gluten, på nær havre og boghvede, jeg ved ikke om du kan tåle durumhvede og spelt, men det vil jeg ikke tro.

Men glutenfrit brød bruger tit ris og majs, så det er ikke alle glutenfrie opskrifter som du kan bruge, men jeg tror nu alligevel at det er her som du vil kunne finde flest opskrifter.

Soja og jordnøder vil jeg ikke mene er helt så stort problem ved bagning.

Se glutenfrie opskrifter her


Jeg vil gerne lave noget til dig, noget magen til glutenallergien, men jeg vil lige sikre mig at du kan tåle havre og boghvede.

Med venlig hilsen Per




2007-01-24
Spørgsmål fra   :  maj-britt johansen
Spørgsmål   :  kold kartoffelret
I opskriften indgår bl.a   :  kold kartoffelret, hvor de bliver skåret i skiver, rå agurk, hvid sovs, fetaost,
Bemærkninger   :  


Svar til maj-britt johansen   :  
Hej Maj-Britt

Det lyder jo som en kartoffelsalat, og dem har vi rigtig mange forskellige udgaver af.

Se kartoffelsalatopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-24
Spørgsmål fra   :  søren storgaard
Spørgsmål   :  Bøf bourgignon
I opskriften indgår bl.a   :  oksesmåkød skåret i terninger, 1kg skivet, saltet flæsk, 200 gr. små pillede løg, 250 gr., mel, boillon,rødvin, 5dl. laurbær, timian,hvidløg hvidløg
Bemærkninger   :  


Svar til søren storgaard   :  
Hej Søren

Det lyder jo nærmest til at du har opskriften, bortset fra at det lyder af rigtig meget med 250 g. mel.

Jeg kan ikke se hvad du ønsker, så jeg vil sende dig en af vore afprøvede opskrifter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-24
Spørgsmål fra   :  lene
Spørgsmål   :  Energi
I opskriften indgår bl.a   :  Hej. I hvilke type fødevarer finder man mest energi til at bedre koncentration og muskler(sportsudøvere) til unge mennesker der går i skole. Også drikkevarer.Hvad med hyperaktive. Venlig hilsen og tak.
Bemærkninger   :  


Svar til lene   :  
Hej Lene

Fødevaredirektoratet har en liste med en lang række fødevare, hvor du kan se hvad de indeholder, måske du kan bruge denne liste.

Se listen her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-23
Spørgsmål fra   :  Tina
Spørgsmål   :  Iranske drikkevarer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Skal til middag med iransk tema, og skal medbringe drikkevarer fra Iran. Jeg kender kun til at man i Iran drikker sød te og youghurt med vand. Er der nogle her der har nogle idder ?

Svar til Tina   :  
Hej Tina

Jeg har ikke megen viden om Iranske drikke, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2007-01-23
Spørgsmål fra   :  bodil hansen
Spørgsmål   :  troldegryde
I opskriften indgår bl.a   :  gullerødder hvidkål oksefars salt peber
Bemærkninger   :  


Svar til bodil hansen   :  
Hej bodil

Jeg har ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på troldegryde, men med oksefars, hvidkål og gulerødder lyder det lidt som den opskrift der heder Amagergryde, så den vil jeg sende til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-22
Spørgsmål fra   :  Ib Ellersgaard
Spørgsmål   :  Kænguro steaks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi har hos nogle venner fået nogle pakker kænguro steaks. Disse steaks er købt i en "Aktiv Super" forretning. Hvordan tilberedes dis se bedst?

Svar til Ib Ellersgaard   :  
Hej Ib

Vi fik det samme i weekenden. Vi lavede dem som når vi laver engelsk bøf, altså på panden med lidt fedtstof. Hvorlænge er afhængigt af om de skal være røde eller gennemstegte.

Held og lykke med det
Mvh Tina




2007-01-21
Spørgsmål fra   :  eml
Spørgsmål   :  Ungarsk hovedret
I opskriften indgår bl.a   :  Hejsa. Vi skal have venner over til en ungarsk aften. Jeg har tænkt mig at servere Ungarsk kartoffelsuppe til forret, men har ingen ideer om hvad hovedret skal være - er der nogen der har nogle gode forslag?
Bemærkninger   :  


Svar til eml   :  
Hej Eml

Jeg syntes ikke jeg kan komme på nogle rigtig gode forslag til en ungarsk hovedret, men vi har jo lidt forskellige ungarske opskrifter som du kunne prøve at kigge på, og se om der er en du kan bruge der, evt. prøv at kig under Østrig.

Se ungarske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-19
Spørgsmål fra   :  Niels Korsgaard Nyeboe
Spørgsmål   :  coxauxvin
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vi er inieteret i byen til en ret med en hanekylling, der hedder Cxauxvin - det skal være helt enestående. Problemet er, at værten har mistet opskriften. Derfor har jeg fået til opgave at forsøge at skaffe den. Jeg stoler selvfølgelig på Jer.

Svar til Niels Korsgaard Nyeboe   :  
Hej Niels

Jeg har fået beskeder fra Jette og eml om at det sikkert er Coq au vin (kylling i vin) som du søger, og jeg er enige med dem så her kommer denne opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-19
Spørgsmål fra   :  dorte møller lundtofte
Spørgsmål   :  bestefarsskæg
I opskriften indgår bl.a   :  brapandekage med syltetøj og marings
Bemærkninger   :  
håber der er nogle der kan hjælpe mig med denne kage opskrift

Svar til dorte møller lundtofte   :  
Hej Dorthe

Solveig har sendt os en opskrift som jeg håber svarer til det ønskede.

Se bedstefarskægopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-18
Spørgsmål fra   :  katrine petersen
Spørgsmål   :  tunsalat eller laksemousse
I opskriften indgår bl.a   :  tunsalat eller laksemousse tror jeg mayonaise,æg,agurk,tomat,rejer
Bemærkninger   :  
den bliver lavet som en lagkage med toastbrød som lag,enten firkantet eller rund

Svar til katrine petersen   :  
Hej Katrine

Jeg har fundet en opskrift frem til dig på mousselagkage som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-18
Spørgsmål fra   :  ulla hinnerup
Spørgsmål   :  carlot
I opskriften indgår bl.a   :  dessert evt.med roulade og fromage
Bemærkninger   :  


Svar til ulla hinnerup   :  
Hej Ulla

Jette har skrevet at hun mener det er Charlotte russe du søger, og vi har 2 opskrifter liggende i kogebogen som jeg vil sende med her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-18
Spørgsmål fra   :  Marie
Spørgsmål   :  tærte med tomat og tun
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har engang smagt den, men siden har det ikke været mig muligt at få en opskrift på det..

Svar til Marie   :  
Hej Marie

Jette har sendt os denne opskrift som hun mener passer på dit ønske.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-17
Spørgsmål fra   :  Jes johan Schmidt
Spørgsmål   :  fuglen Tjur
I opskriften indgår bl.a   :  TJUR
Bemærkninger   :  
opskrift med fuglen Tjur

Svar til Jes johan Schmidt   :  
Hej Jes

Jeg har aldrig før hørt om en fugl som skulle hede TJUR, så jeg kan ikke hjælpe dig videre.

Beklager meget
Per

Arne har skrevet og fortæller at fuglen en Tjur er en svensk skovfugl, på størrelse med en Urhøne, på svensk hedder den "Tjäder"




2007-01-17
Spørgsmål fra   :  Niels Ørtoft Andersen
Spørgsmål   :  Sdjanke
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har hørt det er en fiskesuppe, vist nok med laks.
Bemærkninger   :  


Svar til Niels Ørtoft Andersen   :  
Hej Niels

Jette Andersen skriver at det kunne være Soljanka (russisk fiskesuppe) som du søger, og hun har sendt en opskrift med som jeg vil sende til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-16
Spørgsmål fra   :  Carl Wittstrøm
Spørgsmål   :  Paradiseæblecele
I opskriften indgår bl.a   :  Det eneste jeg har er: gule Paradiseæbler
Bemærkninger   :  
Det er en gammel opskrift fra min Bedstemor, men, kender du den, hvad skal der i, og hvilke æbler bruger man,der er vel fflere sorter på Paradiseæbler. Mange tusind tak.

Svar til Carl Wittstrøm   :  
Hej Carl

Det lyder til at du allerede har opskriften?

Jeg kender ikke til at der skulle være den store forskel på paradisæbler, så du bruger blot dem du har.

Med venlig hilsen
Per




2007-01-16
Spørgsmål fra   :  lise klit
Spørgsmål   :  Viktoria fisken
I opskriften indgår bl.a   :  Viktoria fisken - hvor kommer den fra og hvordan kam man anvende den hilsen Lise
Bemærkninger   :  


Svar til lise klit   :  
Hej Lise

Så har jeg lidt om Viktoriabarsen - der faktisk er en aborre.

Viktoriabarsen blev førhen kaldt Nilaborre (Nile perch) Egentlig er det ikke en ægte Bars, og den har aldrig boet i Nilen. Fisken blev i midten af 50erne udsat i Victoriasøen for at holde udviklingen af forskellige ubrugelige fisk nede. I 60erne brugte man den til at tiltrække turister, der ville fange store fisk.

Desværre skete der det (vist meget typisk) at fisken ikke passede ind i økosystemet, og den udrydde flere af de såkaldt indfødte fisk. Mange mennesker omkring søens bred var afhængige og havde opbygget deres madkultur på søens fisk, og de fik ødelagt denne kultur, og måtte finde andre alternativer. (Det var dengang det var kvinderne der var fiskere i Afrika!)

I Victoriasøen blev Barsen efterhånden toppen af fødekæden, den kan blive meget stor, der er fanget eksemplarer på over 250 kg.

Idag er Victoriabarsen den mest betydningsfulde fiskemad i Afrika, og den er en stor indtægtskilde. I 1995 blev der fanget ca. 600.000 tons, og man mente den stadig underfisket Lige nu, fanges der ca. 7 millioner tons af fisken - og nu menes den overfisket.

De største aftagere er Israel, tyskland, England og USA.

Fisken er på grund af dens store fedtindhold god at røge.

Fisken er slet ikke en Bars, men tilhører Snook familien (En næsefisk, men der findes mig bekendt ikke noget dansk ord) og den er så i familie med aborren. Se mere her

Se opskrifter med fisken her

Med venlig hilsen
Jørgen




2007-01-15
Spørgsmål fra   :  Birgit Hansen
Spørgsmål   :  Landskronatærte
I opskriften indgår bl.a   :  tærtedej og hindbærsyltetøj
Bemærkninger   :  
gammel opskrift, min mor bagte den tit, da jeg var barn, nu er jeg 7

Svar til Birgit Hansen   :  
Hej Birgit

Jeg har fundet frem til denne opskrift som jeg håber svarer til den du fik som barn.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-15
Spørgsmål fra   :  Lisbeth
Spørgsmål   :  andre lande
I opskriften indgår bl.a   :  helst ikke lam
Bemærkninger   :  
hey.. jeg er ved at finde opskrifter fra andre lande , men der er nogle lande jeg ikke lige kan finde noget om , eller kan bruge.. det er andorra , slovakiet , makedonien , moldavien og monaco.. måske i kan hjælpe... mvh Lisbeth Larsen

Svar til Lisbeth   :  
Hej Lisbeth

Vi har jo en kategori hvor vi har inddelt opskrifterne med oprindelsesland i de forskellige lande, ud over dette kan jeg desværre ikke hjælpe dig.

Se de forskellige lande her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-15
Spørgsmål fra   :  Mette Rahbek
Spørgsmål   :  pirogger med kødfyld
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg kunne godt tænke mig at lave de der pirogger med kødfyld. Det ealt lyder lækkert med kødfylden osv men kan man undvære tomatpuréen. Min familie kan nemlig ikke lide noget med tomat. Eller er der et andet alternativ? Men bare så det ikke bliver at for fedt? mvh Mette

Svar til Mette Rahbek   :  
Hej Mette

Du skriver godt nok kun at i ikke kan lide tomater, men hvis du kigger under vore kategori fødevareallergi, så er der et punkt med tomatallergi, her har vi frasorteret opskrifter med tomater, og dette kunne måske være noget for dig.

Når du er inde under tomatallergi så vælger du punktet opskrifter, og her har du så mulighed for at søge på f.eks. pirog, og så kommer der en del forskellige opskrifter frem som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifter uden tomater her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-14
Spørgsmål fra   :  kim
Spørgsmål   :  citronkage med birkes
I opskriften indgår bl.a   :  citron skræl æg mel mælk birkes
Bemærkninger   :  
opskriften er fra en jamie oliver (twist) bog

Svar til kim   :  
Hej Kim

Vi har en opskrift her på citronkage med blå birkes, men om det er den helt rigtige opskrift kan jeg desværre ikke love dig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-14
Spørgsmål fra   :  stark
Spørgsmål   :  kyllingefillet på cremet porrebund
I opskriften indgår bl.a   :  bacon,kylling porre,fløde
Bemærkninger   :  


Svar til stark   :  
Hej Stark

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg vil tro er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-14
Spørgsmål fra   :  jane madsen
Spørgsmål   :  frikadeller med bladselleri
I opskriften indgår bl.a   :  frikadeller med bladselleri
Bemærkninger   :  
opskriften har været i ugebladet ude & hjemme

Svar til jane madsen   :  
Hej Jane

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på frikadeller med bladselleri, men er det ikke blot en almindelig frikadellefars tilsat fintskåren bladselleri ??

Med venlig hilsen
Per




2007-01-13
Spørgsmål fra   :  Bente Krag
Spørgsmål   :  kagemand uden mælk og æg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
evy hjælp hvor jeg bruger ægerstatning,til barn på 3år. på forhånd tak

Svar til Bente Krag   :  
Bente fandt selv frem til en opskrift som kunne bruges med et par enkelte ændringer.

Se opskriften her


Hey Bente

du kan købe et produkt der hedder No Egg det er Orgran der laver det..det er nemt at bruge. Det kan købes i helse-økobutikker.




2007-01-13
Spørgsmål fra   :  Bente Kjehr
Spørgsmål   :  mælkeris
I opskriften indgår bl.a   :  Er der nogen som har en opskrift på mælkeris.
Bemærkninger   :  
Jeg skal bruge den når jeg skal lave mad under 6-dagsløbet i Ballerup. Så det haster lidt

Svar til Bente Kjehr   :  
Hej Bente

Mælkeris siger mig ikke rigtig noget, jeg tænker på ymerris eller risifruti, men vi har nogle forskellige risdesserter som jeg vil sende dig linket på, måske du kan bruge noget af dette.

Se risdesserter her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-13
Spørgsmål fra   :  Birgit
Spørgsmål   :  Opbevaring af friske hvidløg
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan opbevarer man friske hvidløg.
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit   :  
Hej Birgit

Jeg plejer at have hvidløg liggende i køleskabet sammen med grønsagerne.

Med venlig hilsen
Per




2007-01-13
Spørgsmål fra   :  Bodil Andersen
Spørgsmål   :  Indbagte Muslinger
I opskriften indgår bl.a   :   Muslinger + frituredej ?????????? vil jeg tro
Bemærkninger   :  


Svar til Bodil Andersen   :  
Hej Bodil

Vi har fået skrevet en opskrift ned her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-13
Spørgsmål fra   :  Eva Andersen
Spørgsmål   :  Ingefær Småkager
I opskriften indgår bl.a   :  Småkager bagt på Ingefær ;o)
Bemærkninger   :  
Eventyr småkager ;o) Hvad var jeg hørte de blev kaldt, da jeg en morgen på TV2 hørte om "Freud´s egen Kogebog" Nu kunne jeg tænke mig en opskrift på "Ingefær Småkager" Kan nogen mon hjælpe med en sådan.? PfT. /Eva

Svar til Eva Andersen   :  
Hej Eva

Freuds opskrift på ingefærkage kan jeg ikke hjælpe med, men der er 2 opskrifter på ingefærsmåkager på kogebogen som du måske kan bruge i stedet?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-12
Spørgsmål fra   :  Yasemin
Spørgsmål   :  Indiansk kage/brød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Har brug for opskrifter til indiansk mad. Helst indiansk kage eller brød. Men alt andet er jeg også åben for. Hvis ikke, kender i så nogle hjemmesider der har?

Svar til Yasemin   :  
Hej Yasemin

Vi har nogle forskellige opskrifter på indianer*noget, men jeg tror mere det er et navn fra opfinderens side end traditionel indiansk opskrift, jeg kender heller ikke til andre hjemmesider med indianske retter, så jeg er ikke i stand til at hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2007-01-12
Spørgsmål fra   :  Ulla
Spørgsmål   :  Poussiner med timiankartofler og fennikel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla   :  
Hej Ulla

Vi har ikke den ønskede opskrift med poussiner, men vi har en del andre opskrifter med pousiner som du måske kan brug i stedet, eller som inspiration.

Se poussinopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-11
Spørgsmål fra   :  Dorte Gjelstrup
Spørgsmål   :  Sweet Dumbling græskar
I opskriften indgår bl.a   :  Sweet Dumbling græskar
Bemærkninger   :  
Jeg er kommet i besiddelse af ovennævnte græskar, men kan ikke finde ud af, hvordan det bedst tilbereddes.

Svar til Dorte Gjelstrup   :  
Hej Dorte

Jeg kender ikke det nævnte græskar og er derfor ikke i stand til at hjælpe dig med en opskfrift.

Beklager meget
Per




2007-01-11
Spørgsmål fra   :  majlis micelle
Spørgsmål   :  fedtfattig og sukker fattig brød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg søger opskrifter på brød der kan være anvendelige når man er på kur

Svar til majlis micelle   :  
Hej Majlis

Vi har en kategori med opskrifter til diabetiker, og her er der også lidt forskellige opskrifter på brød og boller som jeg håber du vil syntes om.

Se diabetesopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-07
Spørgsmål fra   :  Medusa
Spørgsmål   :  Hvidvinsdampet søtunge
I opskriften indgår bl.a   :  Søtunge, rejer, muslinger, hvidvin,m.m.
Bemærkninger   :  
Det hele ligger i en dejlig lys sauce, men ved ikke hvordan det er lavet og hvad der mere er i den, har smagt det på en restaurant i Vorupør, Restaurant Klitten, i Thy, mums siger vi bare...Men Kokken er rejst og restauranten er blevet lukket, så det er ikke muligt at få opskriften...Håber i finder den et sted???

Svar til Medusa   :  
Hej Medusa

Jeg har lokket en opskrift ud af kokken, målene på ingredienserne er lidt usikre, men jeg håber du kan bruge opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-07
Spørgsmål fra   :  Anni Wacht
Spørgsmål   :  forret til Gule Ærter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg leder efter en forret til Gule Ærter. Jeg ved, at det er tradition at servere pandekager bagefter, men er der også en tradition for en forret? Måske bare en Bloody Mary?

Svar til Anni Wacht   :  
Hej Anni

Kokken siger at der ikke hører forret til gule ærter, men lise har skrevet følgende som du måske kan bruge:

jeg har i mange år serveret gule ærter til jagtmiddag for op til 20 sultne jægere - hvis du serverer pandekager (med is og blåbærsyltetøj) til dessert, skal du ikke servere en forret. Det er enten eller - de arme mennesker kan ganske simpelt ikke spise så meget. Jeg har gerne hvert andet år serveret en forret og hvert andet år efterretten. Som forret har jeg enten haft hjemmelavet gammeldags sylte med rugbrød, sennep og rødbeder eller rugbrød, smør og krydderfedt samt kryddersild og marinerede sild med ægge-karrysalat Husk at der hører snaps til forretten. Håber, det hjælper dig. Hilsen Inge Lise.

Med venlig hilsen
Per




2007-01-05
Spørgsmål fra   :  Lise Sall Fuglsang
Spørgsmål   :  Garbo kager
I opskriften indgår bl.a   :  småkagedej (cookie), mandler/nødder, marmelade
Bemærkninger   :  
En slags kæmpesmåkage (cookie) med hakkede mandler eller nødder på kanten og en stor klat marmelade i midten!

Svar til Lise Sall Fuglsang   :  
Hej Lise

Bergmann har sendt os denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-05
Spørgsmål fra   :  Annette
Spørgsmål   :  Jægerfugle
I opskriften indgår bl.a   :  Svinekød fyldt med svedsker og omviklet med bacon.
Bemærkninger   :  
Har købt 6 stk. jægerfugle hos slagteren, som gerne ville fortælle mig rullerne skal brunes, der hældes lidt vand ved og koger ca. 45 min. Giver en utrolig god sovs (iflg. slagteren) Personligt skal vi prøve retten for første gang i aften. Derfor ville jeg søge lidt nærmere oplysninger/idéer til tilbehør. Tak for en god kogebog. Jeg bruger den ofte!

Svar til Annette   :  
Hej Annette

Jeg har aldrig hørt om jægerfugle, mon ikke det er noget slagteren har døbt dem. Jeg vil mene tilbehøret er hvide kartofler, evt nogle pastinak/persillerødder eller gulerødder og så en frisk salat, evt. waldorff.

Med venlig hilsen
Per




2007-01-05
Spørgsmål fra   :  Lene
Spørgsmål   :  Opskrifter med Selleri
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg efterlyser opskrifter på andet end boller i selleri,supper eller andet. Jeg kan godt lide den bløde søde smag.På forhånd tak.Eller henvise til steder hvor jeg kan finde opskrifter.Venlig hilsen Lene
Bemærkninger   :  
Hvilke vitaminer indeholder rodfrugter?

Svar til Lene   :  
Hej Lene

Vi har den funktion som vi kalder for tøm køleskabet, her kan du søge på ingredienser, og så kommer den op med opskrifter hvor der bruges den ingrediens du søger på, jeg har lavet en søgning på selleri som jeg vil sende med her, den tager dog også sellerisalt.

Se søgning her


Vi har også delt opskrifterne op i hovedingredienser, og her er der også lidt opskrifter med selleri som hovedingrediens.

Se selleriopskrifter her

Håber der er noget du kan bruge.

Med venlig hilsen
Per




2007-01-04
Spørgsmål fra   :  Helle Hjorth
Spørgsmål   :  helligtrekongerskage
I opskriften indgår bl.a   :  så vidt jeg kan læse mig til er det en gærdej med fyld i af en eller anden slags
Bemærkninger   :  


Svar til Helle Hjorth   :  
Hej Helle

Vi har kun en enkelt opskrift som måske kunne være den du søger, dog er den e ikke med gærdej.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2007-01-03
Spørgsmål fra   :  Tinna
Spørgsmål   :  Belgiske vafler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Har prøvet en opskrift på belgiske vafler, men kan ikke rigtig få dem som jeg før har smagt dem. Det jeg gerne vil have er en sprød "tung" vaffel som ikke ligner den almindelige vaffel, men netop en belgisk vaffel. Gerne med et sprødt "sukkerlag".

Svar til Tinna   :  
Hej Tina

Jeg kender ikke selv de belgiske vafler, og er tidligere blevet spurgt efter nogle som frituresteges, dog uden at finde frem til det helt rigtige.

Så du bliver desværre nok nødt til at prøve dig frem.

Med venlig hilsen
Per




2007-01-03
Spørgsmål fra   :  jimmy-k
Spørgsmål   :  pølser
I opskriften indgår bl.a   :  i opskriterne om hvordan man laver pølser af forskellige slags kød, skal der bruges "nitritsalt" og "pølsefarve". kan jeg som privat købe det? evt hvor så?
Bemærkninger   :  


Svar til jimmy-k   :  
Hej Jimmi

Mange af opskrifterne på pølser er nogle rigtig gamle nogen, og der er desværre nogle af tingene som man ikke længere kan skaffe, jeg ville prøve at høre hos matas, apoteket eller hos den lokale slagte.

Med venlig hilsen
Per




2007-01-03
Spørgsmål fra   :  Jeannette
Spørgsmål   :  Gær ?
I opskriften indgår bl.a   :  Gær
Bemærkninger   :  
Har både en svensk og engelsk brugsanvisning til min bage maskine. Begge steder beskrives tre slags gær.Alm. gær og tør gær. Og så kommer mit spørgsmål, den sidste slags gær kaldes på engelsk fast action yeast og på svensk snabbjãst.Hvad er det for en slags gær ?

Svar til Jeannette   :  
Hej Jeannette

Jeg har ikke kunnet finde en forklaring på ordene, men Majlis har skrevet følgende:

Jeg er ikke sikker men tror måske det ikke er gær.. det kunne være surdej, da man når man søger i ordbogen får det til at blive til klar gær.

Med venlig hilsen
Per




2007-01-02
Spørgsmål fra   :  kjeld holbek
Spørgsmål   :  Rå hvidløg og pølseforgiftning
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
er det rigtigt at man ikke må lægge rå hvidløg i olie da der så kan udvikles bakrerier som kan forårsage botolisme (pølseforgiftning) venlighilsen kjeld holbek

Svar til kjeld holbek   :  
Hej Kjeld

Jeg ved desværre ikke om det er rigtig eller forkert at man ikke må lægge rå hvidløg i olie, så jeg kan ikke hjælpe dig med dette spørgsmål.

Beklager meget
Per




2007-01-02
Spørgsmål fra   :  lone nielsen
Spørgsmål   :  lykkeligfamillie
I opskriften indgår bl.a   :  risret okse og svinekød bambusskud kan ikke huske mere
Bemærkninger   :  


Svar til lone nielsen   :  
Hej Lone

Det er desværre ikke en opskrift der siger mig noget, og jeg har ikke kunnet finde frem til en opskrift.

Beklager meget
Per




2007-01-02
Spørgsmål fra   :  Ruth Vestergård
Spørgsmål   :  Plum Pudding el. Christmas Pudding
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Ruth Vestergård   :  
Hej Ruth

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2007

Se spørgsmålene for februar 2007

Se spørgsmålene for marts 2007

Se spørgsmålene for april 2007

Se spørgsmålene for maj 2007

Se spørgsmålene for juni 2007

Se spørgsmålene for juli 2007

Se spørgsmålene for august 2007

Se spørgsmålene for september 2007

Se spørgsmålene for oktober 2007

Se spørgsmålene for november 2007

Se spørgsmålene for december 2007