Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















And (Dansk) langtidsstegt

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : And - Ænder

And helHøjtid: Mortens aften

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

And (Dansk) langtidsstegt 4 And (Dansk) langtidsstegt 1 And (Dansk) langtidsstegt 2 And (Dansk) langtidsstegt 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel 2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
2 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
450 gram Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Opskrift:

Rens anden og gnid den med salt og peber, inden den fyldes med æblestykker og svesker, der har ligget i blød i vand nogle timer. Luk hullet med kødnåle.

Læg anden med brystet nedad på en bradepande med rist og sæt den i en 130 grader C varm ovn (110 grader C ved varmlufts). Hæld vand i bradepanden og lad den stege fire timer, inden den vendes og steges yderlig halvanden til to timer. I alt skal stegetiden være på ca. 6 timer.

Nu er skindet sprødt og lækkert, anden er saftig og mør, meget velsmagende og ikke svundet særlig meget. Giv evt. Lidt hård varme eller grill de sidste minutter.

Lav sauce af skyen fra bradepanden (husk at si skyen og skum for fedt) og server med brunede kartofler, rødkål og agurkesalat.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (399 stemmer)

Opskriften er vist 276012 gange,
og udskrevet 17543 gange.


Energi:
KJ total 21787 (5187 kcal)
KJ pr. Pers. 5446 (1296 kcal)
Vægt ialt 3650 gram
Vægt pr. Pers. 912 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 596 KJ (142 kcal)
Protein 3.5 gram
Fedt 10.9 gram
Kulhydrat 8.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2016-11-06 19:51:38
Hvor lang tid skal en and på 2400 Gram havde

hans.rossing  -  2015-11-10 13:25:44
til sovsen - hvorfor ikke bruge andefedtet fra anden,i stedet for Becel

Anna  -  2015-11-10 11:37:10
Passer opskriften fint til 4 personer? Skal nemlig lave mad til mange, så ville høre, om det bare passer med at gange op? :)

Bente  -  2015-11-10 11:24:29
10 timer på 75 grader bliver også en succes.

G.F.O.  -  2014-12-23 06:47:01
ANDESOVS! MIN SOVS BLIVER VIRKELIG LÆKKER OG SMAGER HELT FANTASTISK, BRUG KUN ALT INDMADEN SOM ER RENGJORT KLIP DET HALVE AF VINGERNE OG HALSEN, 2 SVISKER OG 1/4 ÆBLE.SMELT BECEL TILDET ER BRUST AF ,KOM ALT I GRYDEN OG BRUN DET LIDT TILSÆT VAND OG LAD DET STÅOG SIMRE I CA ET PAR TIMER HUSK AT KOMME VÆDE VED ,FOR AT UNDGÅ AT DET IKKE BRÆDER PÅ ,KOM DER EFTER FLØDE CA 1HALV PISKEFLØDE OG EVT MÆLK I GRYDE ,KOG DEN GODT IGENNEM,OG TILSÆT MELJÆVNINGEN,SAMT LIDT KULØR,HUSK,AT SMAG TIL MED SALT.VELBEKOMME.

Svend fra sejs  -  2013-11-15 23:58:07
Fantastisk opskrift og resultatet er en sikker succes hver gang!! Alle i familien nød anden i fulde drag og udtrykte, at det var den bedste andesteg, de nogensinde havde smagt. Prøvede så her for nylig at skære sviskerne over på langs inden de blev puttet i anden. Det gav en vidunderlig og mere intens sovsesmag.

Siri  -  2012-12-23 16:50:32
Har brugt denne opskrift de sidste mange år, og anden bliver perfekt hver gang. Har lige sat den ind i ovnen :-) Køber altid en and på mindst 3 kg, og steger den så i 6 timer dagen før, og parterer den når den er blevet kold. Juleaften får vi også medisterpølse. Medisterpølsen og andestykkerne bliver penslet med andefedt og lægges i samme fad og varmes i ovnen inden vi spiser. Medisterpølsen smager også helt fantastisk :-)

Cecilia  -  2012-11-10 22:01:59
Genial og nem opskrift. Har her til aften lavet and for første gang og den blev helt perfekt. Dog fik den ikke alle 6 timer. Det var en and på 3,4 kg og den fik lige lidt over fem timer nederst i ovnen hvorefter jeg tog den ud og gav den lov til at hvile. Den skabte så meget begejstring

Inge  -  2012-11-05 09:59:05
SUPER dejlig opskrift. Har brugt den i flere år, steger den om morgenen,eller aftenen inden, lader den blive kold, parerer den. Ligger den på risten over bradepande pensl med andefedt,på 200c,eller grill i ca 10 min, lige inden den skal spises. Så slipper man jo som Lotte skriver, for fedt på sit pæne tøj,og for udskæringen lige inden servering, så anden er dejlig varm og lækker.

MRJ  -  2012-10-01 13:12:20
Har lige i dag købt 3 3000 grams ænder, og de skal steges efter denne opskrift Mortensaften. Gjorde det også sidste år, de blev supergode, men vil nok skære ½ time af stegetiden.. Mums kan næsten allerede dufte dem...

Plet  -  2012-02-20 12:01:18
Beregn 0,12 min pr gram and.

Krista Villadsen  -  2011-12-23 23:55:17
Jeg har netop brugt denne opskrift, og tilberedt 3 stk ænder til i morgen aften, hvor jeg så vil bruge metoden med at varme dem, som Lotte skriver i sin kommentar.. Jeg kan kun sige at resultatet indtil nu er super...

Ernst  -  2011-12-08 19:11:49
Kan man ikke stege anden 4 timer dagen før, og så give den 1 time næste dag?

Shc  -  2011-11-16 16:34:13
Pragtfuld.

Alberte Bloch Greve  -  2011-11-12 13:25:04
Anden er super god men sovsen var lidt saltet men ellers var det en super and...

Biersted  -  2010-12-24 16:49:47
Første and jeg laver... Fantastisk resultat... Tak

Eva  -  2010-12-24 07:30:58
I går lavede jeg anden efter denne opskrift for 5. år i træk. Noget så fantastisk lækkert skal man lede længe efter! ANBEFALES!! Mums ♥

Julemanden  -  2010-12-23 11:31:02
Langtidsstegning af and giver en kedelig, gummiagtig, kønsløs, trist andesteg, som er mere kogt end stegt. Grid anden med salt og fyld den med æbler og svesker. Skru op for varmen og steg anden ved 160 grader, så får du en velstegt og velsmagende and med sprød skind. En time med ryggen op og resten af tiden 1-2 timer, alt efter vægt, med brystet op. Og du har aldrig fået bedre and.

FruMøller  -  2010-11-14 22:25:11
Var ikke super imponeret over denne opskrift. Skindet var ikke sprødt, måtte tage bradepanden ud og give høj varme - det hjalp lidt. Anden var/eller blev lidt tør og sej i det (den vejede 3,2 kg, måske den skulle have været lidt større).. men man skal jo selvfølgelig heller ikke give op første gang..

Ubercake  -  2010-11-11 10:13:17
Lavede to ænder på 3 kg i to ovne. Den ene blev perfekt, den anden blev lidt tør fordi jeg glemte den i ovnen da jeg skulle parterer den første, men det er jo min fejl ;-D

  -  2010-10-16 07:37:25
Stegte min 2400 g billige and fra Lidl i ca 4½ time efter denne opskrift og den var super perfekt, saftig og smagfyldt, vi køber aldrig de dyre ænder mere når en billig and bliver endnu bedre...

minion  -  2010-08-26 17:52:15
Kan man lave anden uden fyld eller med noget andet fyld end svesker og aebler. Jeg kan ikke fordrage hverken svesker eller varmt aeble men er bange for at anden bliver toer uden fyld... kunne man evt. bruge persille som ved kyllinger? Hvad mener i?

  -  2010-01-01 22:44:23
Hadde en 2960 grams and og den ble litt tørr.

Alice  -  2009-12-25 01:02:41
Kun 45 min tilbage så er anden klar :) har aldrig før tilberedt noget så stort, især fordi jeg næsten aldrig laver mad, men den ser rigitg god ud! Tak til dem der har skrevet alle de goder anmeldelser - det har givet meget lidt ekstra mod :)

nanna  -  2009-12-23 00:08:35
Efter at have læst jeres kommentarer skal jeg prøve opskriften i morgen. første gang jeg overhovedet steger en and men med så mange thumbs op kan det kun blive godt.

Anders And  -  2009-12-20 21:52:20
hvad med at stege anden ENDNU længere? fx. 8-9 timer ved 90 grader? Nogen med efaringer?

Lea  -  2009-12-18 19:51:42
Kan man godt undvære sveskerne?

Kirsten  -  2009-11-11 17:28:06
Har brugt denne opskrift i mange år og den er bare perfekt hver gang.

Cookie  -  2009-11-07 10:39:24
Perfekt opskrift den er værd og anbefale. Da jeg selv er igang med en kokkeuddanelse må jeg indrømme denne er helt afgjort værd, da anden bliver super god og saftig.

Tina Studsgård Hansen  -  2009-06-07 10:39:37
Denne opskrift er den bedste jeg har prøvet. Anden bliver perfekt hver eneste gang ;)

  -  2008-12-20 16:07:51
Hvor meget skal man ligge til stegetiden, hvis anden er på 4kg?

  -  2008-11-14 12:39:18
En fantastisk opskrift. Anden bliver sprød og lækker og skal ikke tilses og dryppes ustandselig.

Mansse 17 år  -  2008-11-11 12:38:11
Rigtig god opskrift. Den vil jeg anbefale! Kan ikke huske at have smagt en bedre and, den var rigtig mør, behøvede knapt nok at skære i den. Og så smagte den bare godt, ikke tør. 10 her fra

Mansse 17 år  -  2008-11-10 12:50:15
Jeg er ved at lave and til Mortens Aften, følger denne opskrift. Det sværeste indtil nu var bare at finde ud af hvor andens bryst var, pinligt. Glæder mig til at se resultatet, og hvad mor og lillebror siger.

Jesper Riis LIndholm  -  2008-10-27 20:25:26
Perfekt opskrift. Men jeg har med stor succes kombineret opskriften med and ala orange. det giver et dejligt pift som tager lidt af den fede andesmag. jeg vil dog anbefale ikke at bruge så megen appelsin som i and ala orange. Jeg bruger kun halvdelen.

birthe  -  2007-12-29 22:52:26
Det er bare den bedste måde vi har stegt and på overhovedet, meget lækker... tak for det

Mie  -  2007-11-16 23:32:32
Vent med at komme vand i bradepanden. Når anden har stegt ca 1 1/2 time, hældes fedtet fra og der hældes vand i bradepanden. Læg evt vingespidser, hals, kråse, gulerod og persille i vnadet. Det gi'r en kanon god sovs

annie  -  2007-11-07 09:12:26
jeg har lavet and sådan her i mange år. klart den bedste måde!!!!!!

Bjarne  -  2007-11-05 17:01:59
Prøv en Berberieand - sprøjt piskefløde ind under skindet ved bryst og lår - fyld med æbler svesker og ikke mindst kernefri vindruer - det er bare vildt godt laver det altid til jul

Karen KOK  -  2007-11-05 10:03:32
Helt i top, laver den på den måde hveerrt år på arbejde. Det lykkes altid

nilsson  -  2007-11-05 09:53:59
har altid bruget den metode, altid med et perfekt resultat

Eva  -  2006-12-25 09:08:03
Bare for en ordens skyld, så er det idag 25/12-06. Gik i løbet af de 6 timer og hældte fedt og sky fra bradepanden, så sovsen var færliglavet da anden var det. :-)

Eva  -  2006-12-25 08:58:52
Med tanke på Vagn som var uheldig kan jeg tilføje, at jeg havde anden nederst i ovnen. Dryppede ikke en eneste gang.

Eva  -  2006-12-25 08:54:30
Fantastisk opskrift og en fantastisk and som blev ud af det. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Tip Top!!!

klm  -  2006-12-24 10:13:28
en rigtig god opskrift! nu tør jeg godt lave and til gæster!!

benthe  -  2006-12-23 12:15:46
rigtig god opskrift

bøgh  -  0000-00-00 00:00:00
kok,handelsflåden

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Indmad hals og afskærringer kan lægges i bunden af bradepanden for at give mere smag til skyen

morten  -  0000-00-00 00:00:00
den er gode tak for hjælpen

Fam Saabye Børkop  -  0000-00-00 00:00:00
Super and

Vagn  -  0000-00-00 00:00:00
Det gik ikke så godt. Anden blev lidt tør og skindet brændt. 6 timer var for lang tid

Boling  -  0000-00-00 00:00:00
rent 10 tal herfra

jonna  -  0000-00-00 00:00:00
denne and er bare perfekt gav opskriften videre til min datter som brugte den juleaften og sagde den er bare god ikke spor tør og dejlig sprødt skind.:O)

de 4 mesterkokke  -  0000-00-00 00:00:00
Vi serverede den for vore hustruer. Den var HELT i top. Og så med en vellagret Valpolicella Ripasso til! Endnu en gang måtte konerne sande, at når vi følger en så perfekt opskrift, bliver maden også god - srelv når 4 mænd tilbereder den.

Anette  -  0000-00-00 00:00:00
super saftig and, let måde at stege på, kræver ikke meget pasning.

Anja B. Rasmussen  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at hælde en flaske rødvin i bradepanden, dette giver en kanongod andesovs...

Katy  -  0000-00-00 00:00:00
Skal anden ha' det sidste pift, laves der lidt huller i anden og skyen spøjtes i. Jeg plejer at bruge en alm stor sprøjte (Dog uden nål) de fåes på apoteket

Ivan  -  0000-00-00 00:00:00
Brug for alt i verden en and på over 3 kilo - ellers bliver den let tør...

SP  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har brugt denne metode til de sidste tre ænder - og det bliver fantastisk godt. Den sidste var juleaften, hvor jeg stegte en 4,5 kilos and i 9 timer. Den kunne godt have fået ½ time mindre - ellers perfekt.

Jane  -  0000-00-00 00:00:00
Mine lillesøster lavede and til mig på den måde. Det var den bedste and, jeg har fået længe.

birte  -  0000-00-00 00:00:00
dette er den bedste måde at stege en and på , intet svind og den er bare lækker

Dorthe Bregnhøj  -  0000-00-00 00:00:00
Dette er simpelhen den bedste måde at stege en and på- så derfor prøvede jeg i år også at langtidsstege flæskestegen ( den fik 4 timer ) sammen med anden. Det blev den bedste and & steg vi har fået i de 31 år vi har boet sammen.

Jozzy  -  0000-00-00 00:00:00
Denne and fik karakteren som den bedste and min søn nogensinde haar smagt, han var hjemme fra udlandet lige før jul, så jeg lavede den, og det er jo meget nemmere at stege den dagen før, og kunne skumme alt fedtet fra skyen, han havde slet ikke ondt i maven da han rejste, tak.

Christiansen  -  0000-00-00 00:00:00
Super resultat - næsten ingen svind, mør & saftig & sprødt skind.

Henriette  -  0000-00-00 00:00:00
Familien mente det var den bedste and de havde smagt til dato

Mikkel  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har haft stor succes med at bruge stegeposer, anden bevar saften og det sviner ikke ovnen til!

Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har brugt opskriften i mange år og anden bliver altid perfekt. Men lige et lille tip, hvis I ikke gider at stå og partere den brandvarme og fedtede and med jeres pæne tøj på, så steg anden dagen i forvejen eller fra morgenstunden, parter den, når den er halvkold, i store stykker (vent med at skære brystet i mindre stykker). Når I skal spise så pensl anden med andefedt og sæt den i ovnen ved 200 ° i ca 10 min. evt med lidt grill til sidst for at gøre skindet sprødt. Jeg gjorde det sidste år til jul og vil gentage succen igen i år.

farfar tommy.  -  0000-00-00 00:00:00
lidt persille stængler ,og lidt løvstik.blandes med svesker og æbler i anden,sætter priken over iet.

henry  -  0000-00-00 00:00:00
jeg har selv brugt opskriften i mange år, og mine venner bruger den også, så jeg kan kun sige - brug opskriften - den er den bedste

morgreta  -  0000-00-00 00:00:00
super-lækker-opskrift, jeg der ellers var blevet træt af andesteg p.g. af det store svind under stegning, men her er intet svind

hjoppe  -  0000-00-00 00:00:00
den eneste rigtie måde at stege på

Wilmar  -  0000-00-00 00:00:00
Helt i top dejlig saftig,sprød skind ingen fejl ved den opskrift