Spørgsmål efter opskrift

2003-02-28
Spørgsmål fra   :  Philip Bessmann
Spørgsmål   :  ved ikke
I opskriften indgår bl.a   :  Brødet var en slags frankbrød, men det som facignerede os var en meget tyk skorpe som var vidunderlig sprød og brødet var meget velsmagende og det var mørkebrunt i farven
Bemærkninger   :  
Vi forstår godt at vores oplysninger er meget mangelfulde, men vi har aldrig siden smagt et så velsmagende brød!!!

Svar til Philip Bessmann   :  
Hej Philip

Som du selv er inde på er det svært at finde en opskrift med de få oplysninger.

Nu er jeg ikke så stiv i geografi men jeg mener da at kreta er en græsk, så en mulighed var jo at du kiggede på de græske opskrifter jeg har.

Se de græske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-28
Spørgsmål fra   :  laila
Spørgsmål   :  fedt fattige foccacia boller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til laila   :  
Hej Laila

Denne opskrift her er ret fedtfattig, så jeg håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-28
Spørgsmål fra   :  Mellanie
Spørgsmål   :  Mad-muffin
I opskriften indgår bl.a   :  En muffin som ikke er sød (som f.ex en muffin med chokolade er) men med forskelligt fyld. Det kunne være: soltørrede tomater/oliven ost/bacon broccoli/gulerod spinat/feta Jeg smagte dem i London, men har ikke kunne finde dem andre steder, så nu vil jeg bage dem selv, men ved bare ikke hvordan? Har I et forslag?
Bemærkninger   :  


Svar til Mellanie   :  
Hej Mellanie

Jeg har fundet en stribe opskrifter frem til dig som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne på madmufins her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-28
Spørgsmål fra   :  Britt Jensen
Spørgsmål   :  amo pikant rand
I opskriften indgår bl.a   :  hvedemel æg sukker cacao smørcreme
Bemærkninger   :  
Da jeg var barn lavede amo mel små firkantede opskrifter, kagen jeg søger blev lavet i en rund springform og den hed pikant rand efter bagning blev den delt og der kom smørcreme i midten og efter den var lagt sammen igen blev der flormelis over. Min mor og jeg vil blive rigtig hvis vi kan få den opskrift igen. Venlig hilsen Britt

Svar til Britt Jensen   :  
Hej Britt

Jeg har desværre ikke kunnet finde frem til den opskrift du søger.

Beklager meget
Per




2003-02-28
Spørgsmål fra   :  Lotte
Spørgsmål   :  Kakaosnitter
I opskriften indgår bl.a   :  Kakao, kokos, mm.
Bemærkninger   :  
Jeg smagte nogle hjemmebagte kakaosnitter engang som barn, og de var lige så gode som dem man køber ved bageren.

Svar til Lotte   :  
Hej Lotte

Jeg er ikke lige klar over hvilken slags snitter du tænker på, selv tænker jeg på noget lignende hindbærsnitter, så det er sådan en opskrift jeg har fundet frem til dig.

Se opskriften her

Hvis det derimod er noget lignende småkager så har jeg en opskrift her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-27
Spørgsmål fra   :  Tove jensen
Spørgsmål   :  hverdagsmad til en person, der kan laves i mikroovn
I opskriften indgår bl.a   :   opskrifter på hverdagsmad til en person, der kan laves i mikroovn.
Bemærkninger   :  


Svar til Tove jensen   :  
Hej Tove

Jeg ved ikke om du allerede har været inde og kigge på de opskrifter vi har til mikroovn, jeg ved godt at det ikke er mange af dem der er til en person, men det er det bedste vi kan gøre ind til videre.

Se mikroopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-27
Spørgsmål fra   :  Torben Hansen
Spørgsmål   :  Bastogner
I opskriften indgår bl.a   :  På et tidspunkt så jeg en udsendelse på satelit tv hvor nogle engelske kokkeelever skulle bage småkagerne bastogner. Jeg vil gerne selv prøve om det kan lykkes, men jeg fik ikke skrevet opskriften ned Har du den? Hilsen Torben
Bemærkninger   :  


Svar til Torben Hansen   :  
Hej Torben

Jeg har ikke kunnet finde frem til den helt rigtige opskrift, men jeg har fundet en opskrift der skulle minde meget om den, så hvis du kan huske lidt omkring opskriften så kan det være du kan rette den ind, og du må meget gerne lave en bemærkning omkring rettelserne på opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-26
Spørgsmål fra   :  Birgit Johannsen
Spørgsmål   :  Kikskage
I opskriften indgår bl.a   :  palmin, cacao, æggeblommer,kiks - en kold klapsammen kage
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit Johannsen   :  
Hej Birgit

Jeg tror det er denne opskrift du leder efter

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-26
Spørgsmål fra   :  hans christian
Spørgsmål   :  citronfromache
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til hans christian   :  
Hej Hans

Jeg har en flere opskrifter med citronfromage som du kan se sammen med andre typer fromage i linket herunder.

Se opskrifter med fromage her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-26
Spørgsmål fra   :  Anette Hansen
Spørgsmål   :  Moskusokse
I opskriften indgår bl.a   :  Moskusokse bov. Ønskes: gode ideer til hvordan man tilbereder en lækker steg af en 2,5 kg moskusoksebov - eller evt. anden inspiration til anvendelse af boven. (den stammer fra et ungt dyr)
Bemærkninger   :  


Svar til Anette Hansen   :  
Hej Anette

Jeg har fået spørgsmålet et par gange før, men jeg har desværre stadig ikke fundet et ordentligt svar.

Med moskusokse så tænker jeg jo på vildt, og mener den minder lidt efter en bisson, så det var nok der jeg ville lede efter en opskrift, eller måske noget kronvildt.

Jeg har fundet en side med opskrifter på bisson som du kan se her neden under, men ellers ved jeg desværre ikke lige hvad jeg skal råde dig til.

Se bissonopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-25
Spørgsmål fra   :  Jette Hörup
Spørgsmål   :  Brød bagt i potte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jette Hörup   :  
Hej Jette

Jeg tror det du leder efter er det som jeg har kaldt krukkebrød, så prøv at kig på den en gang.

Se opskriften på krukkebrød her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-25
Spørgsmål fra   :  birte jensen
Spørgsmål   :  ymer eller tykmælkskage
I opskriften indgår bl.a   :  ymer el. tykmælk kanel eller nelliker, der er nogle fremtrædende krydderier i. kagen pyntes med glasur
Bemærkninger   :  


Svar til birte jensen   :  
Hej Birthe

Jeg har to opskrifter her som jeg tror er det du søger, der er i hvert fald både ymer eller tykmælk og så kanel.

Tykmælkskage

Ymerkage

Med venlig hilsen
Per




2003-02-25
Spørgsmål fra   :  Bente Leo Nielsen
Spørgsmål   :  Daimis
I opskriften indgår bl.a   :  Bund af daim,samt daim i isen
Bemærkninger   :  
Med og uden æg

Svar til Bente Leo Nielsen   :  
Hej Bente

Jeg har fundet noget af det du leder efter, men desværre ikke helt.

Men prøv at kig på opskriften her og se om du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-24
Spørgsmål fra   :  Jette Hörup
Spørgsmål   :  Wienersalat.
I opskriften indgår bl.a   :  Både en luksus og fedtfattig udgave ønskes, hvis muligt ? Har ledt længe. Mange tak for hjælpen. Venligst Jette Hörup
Bemærkninger   :  


Svar til Jette Hörup   :  
Hej Jette

Jeg har fundet frem til en opskrift som jeg håber du kan bruge, jeg har kun denne ene men jeg håber det går endda.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-24
Spørgsmål fra   :  H.P
Spørgsmål   :  ovenstegt oksesteg med spændende tilbehør
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til H.P   :  
Hej HP

Jeg synes det er svært at komme med en konkret opskrift til dig, jeg kunne godt have brugt lidt mere om hvilke ingredienser du havde tænkt dig, og oksesteg kan jo være op til flere udskæringer.

Men jeg har fundet en opskrift frem til dig, som jeg håber du kan bruge, ellers kan du jo prøve at kigge under ingredienser og så klik på oksekød, der er mange muligheder.

Helstegt oksemørbrad med citronbagte persillerødder, olivenkartoffelmos, rødløgsrelish og persillepesto

Med venlig hilsen
Per




2003-02-24
Spørgsmål fra   :  Flemming Jensen
Spørgsmål   :  argentinske desserter
I opskriften indgår bl.a   :  alle typer af desserter har interresse
Bemærkninger   :  


Svar til Flemming Jensen   :  
Hej Flemming

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med en argentinsk dessert, men så kan jeg jo bruge lejligheden til at opfordre andre til at indsende opskrifter fra argentina.

Med venlig hilsen
Per




2003-02-23
Spørgsmål fra   :  cindy hristensen
Spørgsmål   :  fedtfattigt thousand island dressing
I opskriften indgår bl.a   :  har i en opskrift på en fedtfattigt thousand island dressing og gerne andre fedtfattige dressinger på forhånd tak cindy
Bemærkninger   :  


Svar til cindy hristensen   :  
Hej Cindy

Jeg ved ikke hvor fedtfattig denne dressing er, men du kan jo prøve at eksperemintere med indholdet af olie.

Se Opskrift på Thausand Iceland dressing her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-23
Spørgsmål fra   :  Sanne
Spørgsmål   :  Rådyr - hals
I opskriften indgår bl.a   :  Rådyr - hals
Bemærkninger   :  
Jeg har købt et rådyg og alle de øvrig stykker har jeg brugt men har stadig halsen liggende - har du en ide til hvad jeg kan bruge den til.

Svar til Sanne   :  
Hej Sanna

Rådyrhals kan bruges hel i gryderetter, som småkød eller til fars.

Jeg er selv glad for gryderetter så jeg ville nok vælge at skære det til småkød, eller bruge stykket helt i en gryderet.

SE opskrifter på rådyrsmåkød her

Eller kig under ingredienser efter flere opskrifter med rådyr.

Med venlig hilsen
Per




2003-02-23
Spørgsmål fra   :  Gunhild Løksa
Spørgsmål   :  pinnekjøtt
I opskriften indgår bl.a   :  Lammekød, koteletter,
Bemærkninger   :  
Udvandede, saltede koteletter

Svar til Gunhild Løksa   :  
Hej Gunhild

Jeg har en opskrift på Pinnekjøtt, men det er ikke med koteletter men derimod med lammebryst, men jeg håber du kan bruge den alligevel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-23
Spørgsmål fra   :  Helle Johansen
Spørgsmål   :  Høns i asparges
I opskriften indgår bl.a   :  Høns i asparges til 50 pers.
Bemærkninger   :  
Jeg bruger reelt kød uden ben og skind

Svar til Helle Johansen   :  
Hej Helle

Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge, den er godt nok angivet med en hel høne og kun til 4 personer, men mon ikke du kan bruge den alligevel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-23
Spørgsmål fra   :  Jenny Holm Olesen
Spørgsmål   :  Fedtfattige pandekager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har du en opskrift på fedtfattige pandekager, vil jeg gerne om du vil sende den til mig. På forhånd mange tak

Svar til Jenny Holm Olesen   :  
Hej Jenny

Jeg har ikke nogen pandekager som jeg har opgivet som fedtfattig.
Men jeg har en række opskrifter på pandekager, og du kan jo prøve at sameligne dem for at finde den mindst fedtholdig.

Se opskrifterne på pandekagerne

Med venlig hilsen
Per




2003-02-22
Spørgsmål fra   :  Dan Hansen
Spørgsmål   :  Annanas gulerods kage ( eller også Gulerod annanas kage )
I opskriften indgår bl.a   :  Gulerødder, annanas, mel, sukker(sødestof).
Bemærkninger   :  
Den skulle være i en kogebog som Diabetes foreningen har udgivet for nogle år siden, men kan ikke finde den nogen steder

Svar til Dan Hansen   :  
Hej Dan

Jeg har heller ikke kunnet finde opskriften, ej heller nogen der lignede.så jeg må desværre skuffe dig.

Men du kunne jo prøve Diabetesforeningen

Med venlig hilsen
Per




2003-02-22
Spørgsmål fra   :  Stine bierlich
Spørgsmål   :  Glaseret skinke
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hvordan skal jeg gøre til 20 mennesker og hvilken sovs bruger man til???tak.

Svar til Stine bierlich   :  
Hej Stine

Jeg har en opskrift på glaseret skinke som jeg synes du skal kigge lidt på.

Opskrift på glaseret skinke

Her kan du se hvordan du tilbereder skinken.
Med hensyn til sovsen så vil jeg sige det kommer an på hvilket tilbehør du bruger til. men selvfølgelig også an på smag og behag.

Med venlig hilsen
Per




2003-02-21
Spørgsmål fra   :  Pia Sørensen
Spørgsmål   :  Hvidkåls ruletter
I opskriften indgår bl.a   :  hakket svinekød pakkes ind i hvidkåls blade
Bemærkninger   :  


Svar til Pia Sørensen   :  
Hej Pia

Jeg tror jeg har den opskrift du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-20
Spørgsmål fra   :  Niels Ziethen
Spørgsmål   :  langtidsbagte grøntsager
I opskriften indgår bl.a   :  blandede rodfrugter, gul peber cherry tomater og den slags! :D
Bemærkninger   :  


Svar til Niels Ziethen   :  
Hej Niels

Jeg har ikke kunnet finde en opskrift som indeholder rodfrugter og pebre eller tomater som så bliver langtidsbagt.

Det kan godt være det kan lade sig gøre, men jeg tror det vil være lidt hårdt ved pebre og tomater.

Jeg har derimod to opskrifter som du måske kan bruge.

Langtidsbagte rodfrugter

Bagte grønsager

Med venlig hilsen
Per




2003-02-20
Spørgsmål fra   :  eva-maria damstedt
Spørgsmål   :  pandekager uden æg
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg savner en opskrifte på pandekager uden æg, da min søn er æggeallerigker Findes det? Venlig hilsen Eva Maria Damstedt
Bemærkninger   :  


Svar til eva-maria damstedt   :  
Hej Eva Maria

Jeg har læst at man kan købe ægteerstatning i helsebutikker og at det med fordel kan bruges i pandekager og vafler.

Men til kager skulle potetmel og majsmel samt bagepulver være lige så godt og billiger.

Jeg har kigget mine opskrifter på pandekager igennem og fundet den med mindst æg i, og faktisk indeholder den allerede bagepulver, så måske du kan nøjes med at bruge lidt ekstra bagepulver og en sjat mælk.

Det var da et forsøg værd eller ??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-20
Spørgsmål fra   :  Yvonne Rasmussen
Spørgsmål   :  lammemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har købt 2 lammemørbrad, hvordan kan jeg tilbrede dem?? Tak for en rigtig god side Yvonne Rasmussen
Bemærkninger   :  


Svar til Yvonne Rasmussen   :  
Hej Yvonne

Hvis du går ind under kategorien er opskrifterne delt op i de enkelte dyregruper, samt nogle med grøntsager og lidt diverse.

Under lammekød er opskrifterne med lam så delt op endnu en gang i de dele som lammet kan parteres i.

Se opskrifterne med lammemørbrad her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-19
Spørgsmål fra   :  Henry Bærentsen
Spørgsmål   :  Rugkringler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi kommer fra Herning, og når vi besøger byen køber vi Rugkringler. det er en rund sprødt som smøres med smør og spises til kaffe. Men her i Esbjerg er der ingen der har hørt om en Rugkringler. Jeg vil blive glad hvis i kan hjælpe mvh. Henry Bæretsen

Svar til Henry Bærentsen   :  
Hej Henry

Jeg tror det er denne opskrift du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-19
Spørgsmål fra   :  Claudia
Spørgsmål   :  eliminationdiæt
I opskriften indgår bl.a   :  
KØD:
Kalvekød, fjerkrø, svinekød, lammekød, kogevang som suppe og indmad (lever og hjerte) fra kylling og kalkun, frisk torskerogn, fladfisk og ørred.

KORNPRO:
Majsmel, maizena, johannesbrødsmel (aprestagum), gær+bagepulver, popcorn, cornflakes, buggles, rugknækbød.

FEDTSTOF:
Nutana soyafri margerine, vegetabilske olier (-soya og kokosolie).

GRØNT OG FRUGT:
Champignon, majs, bambusskud, søde kartofler el. bagekartofler, avocado, artiskok, kiwi, lidt solbær, vandmelon, abrikos, pastinak, persillerod.

DRIKKE:
pasteuriseret solbærsaft 200 ml. dgl., kinesisk keemunthe 3 kopper dgl., kurvand, postevand, ½ dl. piskefløde eller creme fraiche dgl., fromage fraiche.

KRYDDERIER:
Sukker (drue-, rør-, hugget-, melis, brun farin, sirup, glucose), køkkensalt, vanillestænger, ½ fed hvidløg dgl.
Bemærkninger   :  
Jeg leder generelt efter morgen, middag og aftensretter med udelukkende ovennænvnte indgrediense i, da jeg skal være på eliminationdiæt i 1 måned for at udrede evt. allergi, det ville være dejligt hvis I kan hælpe. Råvarerne skal være friske eller frosne.

Svar til Claudia   :  
Hej Claudia

Jeg sider og kigger på dit spørgsmål, det er lidt af en mundfuld og jeg ved ikke rigtig om jeg kan hjælpe dig, for det er jo ret omfattende.

Men inden jeg giver fortabt vil jeg da lige høre lidt nærmere om hvad du havde forestilt dig.

For det første vil jeg høre om der skal være alle tingene i kosten hver dag, eller om det kun er dem du har nævnt som dgl du skal have hver dag.

Jeg vil også gerne vide lidt om hvad du havde forestilt dig at spise til morgen og middag, her tænker jeg lidt i den bane at kornprodukterne var oplagte at bruge her, og så mere kød og grøntsager til aftensmaden (varm ret).

Med venlig hilsen
Per

Efter lidt mail med Claudia har jeg sorteret en del opskrifter fra som ikke indeholder de nævnte ingredienser, men diæten bliver nu nok lidt ensformig aligvel.

Se opskrifterne her






2003-02-19
Spørgsmål fra   :  Karen Zandersen
Spørgsmål   :  Opskrift på grøntsags lasange
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har regnet med at bruge plader, evt spinat. Håber det kan lade sig gøre. hilsen Karen
Bemærkninger   :  


Svar til Karen Zandersen   :  
Hej Karen

Jeg har en opskrift her jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-18
Spørgsmål fra   :  Lone Jørner
Spørgsmål   :  chokolademousse sukkerfri
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er vigtigt, at chokolademoussen er sukkerfri.

Svar til Lone Jørner   :  
Hej Lone

Jeg har en opskrift her som er uden sukker, men hvis det er til diabetes så er der jo stadig sukker i chokoladen hvis du ikke køber den sukkerfrie slags.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-18
Spørgsmål fra   :  Dorthe Bækgaard
Spørgsmål   :  Marinerede Champignons
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Findes i salatbaren på Jensens Bøfhus

Svar til Dorthe Bækgaard   :  
Hej Dorthe

Jeg tror ikke at den opskrift jeg har er den samme som på Jensens Bøfhus, men mon ikke du kan prøve dig frem og ramme noget der ligner.
Her har du i hvert fald en start.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-18
Spørgsmål fra   :  Niels Søndergaard
Spørgsmål   :  Helstegt Rådyrkølle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er egentlig nogle forskellige opskrifter på tilbehør til køllen, som jeg gerne vil have. Blandt andet med tranebær Mvh. Niels

Svar til Niels Søndergaard   :  
Hej Nils

Jeg kunne godt vælge nogle opskrifter ud, men da smag og behag er så forskellige, så synes jeg heller du skulle prøve at søge på navn eller tøm køleskabet efter tranebær.

Der kommer lidt over 20 resultater frem, og en del af dem er med dyrekød, eller vildt.

Med venlig hilsen
Per




2003-02-17
Spørgsmål fra   :  mie jørgensen
Spørgsmål   :  fedtfattige scones
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til mie jørgensen   :  
Hej Mie

Jeg mener nedenstående opskrift er ret fedtfattig, så jeg håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-17
Spørgsmål fra   :  wienberg
Spørgsmål   :  spætsle
I opskriften indgår bl.a   :  østrig,hverdagsret fløde spagetti el kål lys velkrydret ret serv i bradepande-let ret-muligvis kartoffel.tak
Bemærkninger   :  


Svar til wienberg   :  
Hej Wienberg

Jeg har oversat en opskrift på Spetzle til dig fra svensk, Jeg er lidt i tvivl om hvorledes selve formningen af pastaen skal gøres, så der må du prøve dig lidt frem.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-17
Spørgsmål fra   :  Thomas Larsen
Spørgsmål   :  Scrample eggs and frenchs toast
I opskriften indgår bl.a   :  æg og toast
Bemærkninger   :  


Svar til Thomas Larsen   :  
Hej Thomas

Det lyder som noget brunch du leder efter, og dertil har jeg samlet nogle opskrifter, der iblandt de to opskrifter du søger.

Se brunchopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-16
Spørgsmål fra   :  margretha ferja
Spørgsmål   :  fastelavensboller
I opskriften indgår bl.a   :  Har i en opskrift på fastelavensboller?
Bemærkninger   :  


Svar til margretha ferja   :  
Hej magretha

Vi har op til flere opskrifter med fastelavnsboller.

Se opskrifter på fastelavn'sboller her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-15
Spørgsmål fra   :  Majbritt Bundgård lauridsen
Spørgsmål   :  proteindrik
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Da jeg har en syg far, som kommer hjem fra sygehuset efter en længere ophold. Han har tabt sig meget, og har brug for noget næring...kan du ikke hjælpe mig med en opskrift på proteindrik. Hvis du har en så send den venligst. Med venlig hilsen Majbritt Bundgård Lauridsen

Svar til Majbritt Bundgård lauridsen   :  
Hej Majbritt

Jeg har fundet frem til denne opskrift som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-15
Spørgsmål fra   :  Kirsten
Spørgsmål   :  Mexikansk forret
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg mangler en opskrift på en mexikansk forret og eventuelt hvilken vin der skal serveres til

Svar til Kirsten   :  
Hej Kirsten

Jeg ved ikke om du har været inde og kigge på de mexicanske opskrifter jeg har under lande, men det er desværre det eneste jeg kan hjælpe dig med lige pt.

Se mexicanske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-14
Spørgsmål fra   :  Per Madsen
Spørgsmål   :  Glaseret skinke (hel)
I opskriften indgår bl.a   :  1 stk. hel skinke, hvor nøglebenet er fjernet. Skinken er desuden røget, men ikke kogt. Vægt = 7,5 kg
Bemærkninger   :  
Hvorlænge skal den koges inden den skal glaseres?. Evt en nem tilberednings metode. På forhånd tak!

Svar til Per Madsen   :  
Hej Per

Jeg tror du kan bruge nedenstående opskrift, der dog ikke nævnt glasering, men der kan du muligvis kigge på en af opskrifterne med glaseret skinke eller hamburgerryg.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-14
Spørgsmål fra   :  Ingrid
Spørgsmål   :  oksehøjreb i stegeso
I opskriften indgår bl.a   :  kan en oksehøjreb steges i en stegeso
Bemærkninger   :  
opskrift på oksehøjreb

Svar til Ingrid   :  
Hej Ingrid

Der skulle ikke være noget i vejen for at stege oksehøjreb i stegeso, blot at stegesoen passer i størrelse til kødet.

Desværre har jeg ikke lige en opskrift på oksehøjreb i stegeso, men jeg har flere opskrifter med højreb som du kan se herunder.

Oksehøjreb uden ben

Oksehøjreb med ben

Du kan evt. prøve denne opskrift og så skifte fileten ud med højreb.

Oksefilet i madeira (Stegeso)

Med venlig hilsen
Per




2003-02-14
Spørgsmål fra   :  Ældrecenter
Spørgsmål   :  Oksemørbrad indbagt i saltdej
I opskriften indgår bl.a   :  Oksemørbrad indbagt i saltdej
Bemærkninger   :  


Svar til Ældrecenter   :  
Hej Mastruplund

Jeg har en opskrift på saltbagt oksemørbrad her som jeg håber i kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-13
Spørgsmål fra   :  bettina skov
Spørgsmål   :  Bønnesalat
I opskriften indgår bl.a   :  grønne bønner,hvidløg, eddike
Bemærkninger   :  
desværre kender jeg ikke flere af ingredienserne. Man spiser bønnesalaten som tilbehør til f.esk. kød. Smager af hvidløg og har også eddikesmagen.

Svar til bettina skov   :  
Hej Betina

Jeg kommer her med nogle forslag til bønnesalat.
Det er sikkert ikke nogen der er lige den du leder efter, men måske du så selv kan eksperimentere lidt der hjemme.

Bønnesalat I

Bønnesalat II

Marinerede bønner

Med venlig hilsen
Per




2003-02-13
Spørgsmål fra   :  christa jørgensen
Spørgsmål   :  sovs
I opskriften indgår bl.a   :  stuvet porre
Bemærkninger   :  


Svar til christa jørgensen   :  
Hej Christina

Stuvede porrer tilberedes faktisk som f-eks. stuvede ærter og gulerødder, om sovsen bliver opbagt, jævnet, eller smørbolle røres i grøntsagerne er en smagssag.

Se Opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-12
Spørgsmål fra   :  dorthe iversen
Spørgsmål   :  indbagte rejer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg vil gerne have en opskrift på dej til indbagte rejer, det skal ikke være butterdej. jeg har en gang hørt om en der havde fået det, hvor dejen var en slags pandekage-dej, som rejerne blev dyppet ned i inden de blev firture stegt. jeg håber du kan hjælpe mig, på forhånd tak

Svar til dorthe iversen   :  
Hej Dorthe

Det du skal bruge er en dej der heder beignetdej, og som kan bruges til at dyppe mange forskellige ting i, til friturestegning.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-11
Spørgsmål fra   :  rene thiemer
Spørgsmål   :  rødfisk på svampebund
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
fisken var grillet.serveret som forret, godt krydret

Svar til rene thiemer   :  
Hej Rene

Denne opskrift kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.

Beklager
Per




2003-02-11
Spørgsmål fra   :  jens mulbjerg
Spørgsmål   :  rød grød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til jens mulbjerg   :  
Hej Jens

Det er vist denne opskrift du leder efter.

Rødgrød med fløde

Med venlig hilsen
Per




2003-02-08
Spørgsmål fra   :  Birgitte Kristensen
Spørgsmål   :  menuen fra Babettes gæstebud
I opskriften indgår bl.a   :  skildpaddesuppe blinis Damidoff Cailles en sarkofage ost frugt
Bemærkninger   :  
det er menuen fra Babettes gæstebud

Svar til Birgitte Kristensen   :  





2003-02-08
Spørgsmål fra   :  Birthe
Spørgsmål   :  Bov fra krondyr
I opskriften indgår bl.a   :  Bov fra krondyr.
Bemærkninger   :  
Hejsa Jeg har købt et krondyr, men ved hvordan jeg tilbereder de lidt "unormale" stykker kød, f.eks. bov. Håber du kan hjælpe. Mvh. Birthe

Svar til Birthe   :  
Hej Birthe

Når du siger bov fra krondyr, så tænker jeg på de stører krondyr som kronhjort og dådyr, og det har jeg aldrig selv prøvet at tilberede.

Jeg har størst erfaring med lammekød, og med lam kan man tilberede boven som en lille kølle, men kødet er selvfølgelig ikke helt så reelt.

Men boven bruges også til skåret ud i stører stykker til gryderetter, eller hvis du har lyst til noget fars så er boven også godt til det, for som du selv siger så er det sådan lidt unormalt.

Men jeg har faktisk 3 opskrifter hvor der bliver brugt hjortebov, som måske kan give dig ekstra inspiration.

Se opskrifterne med hjortebov her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-06
Spørgsmål fra   :  Kristine
Spørgsmål   :  Sakuk
I opskriften indgår bl.a   :  Ved det ikke..
Bemærkninger   :  


Svar til Kristine   :  
Hej Kristine

Jeg tror det er denne opskrift du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-05
Spørgsmål fra   :  hanne bruun
Spørgsmål   :  Marcipanis
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til hanne bruun   :  
Hej Hanne

Jeg har en opskrift her som jeg tror du kan bruge.

Opskrift på marcipanis

Med venlig hilsen
Per




2003-02-05
Spørgsmål fra   :  Inga Pedersen
Spørgsmål   :  paela
I opskriften indgår bl.a   :  jeg ved ikke om det er stavet rigtig men det er en ret vi fik på Gran Canarie med mange forskellige fisk jeg vil gerne have en med kød og en med kylling
Bemærkninger   :  


Svar til Inga Pedersen   :  
Hej Inga

Jeg ved faktisk heller ikke med sikkerhed hvordan det staves, men jeg har flere opskrifter hvor det staves paella.

Så den nemmeste måde for dig til at finde opskrifterne er at gå ind på søgning på navn, og så søge på paella.

Søg på navn her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-05
Spørgsmål fra   :  Sonja Beck
Spørgsmål   :  Fersk røget laks
I opskriften indgår bl.a   :  Fersk røget laks med frossen flødepeberrod og stuvet spinat
Bemærkninger   :  


Svar til Sonja Beck   :  
Hej Sonja

Jeg har en opskrift på Varmrøget laks med flødestuvet spinat som du måske kan bruge.

Se opskriften her

Og se opskrift på Flødepeberrod her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-04
Spørgsmål fra   :  louise
Spørgsmål   :  kikskage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til louise   :  
Hej louise

Du kan se opskriften på kiksekage her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-04
Spørgsmål fra   :  Jesper
Spørgsmål   :  Indbagt Is
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jesper   :  
Hej Jesper

Se opskrift på bagt is her

Med venlig hilsen
per




2003-02-02
Spørgsmål fra   :  oda winther
Spørgsmål   :  Indbagt oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  vil meget gerne have en opskrift på "oksemørbrad i en saltdej",hvor man kassere dejen når mørbraden er færdig. Hjertelig hilsen og tak.oda
Bemærkninger   :  


Svar til oda winther   :  
Hej oda

Jeg mener jeg har nettop den opskrift du søger.

Se opskriften på saltindbagt oksemørbrad her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-01
Spørgsmål fra   :  laila h. lund
Spørgsmål   :  marvsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  marvben
Bemærkninger   :  
Kunne fås på den hedengangne "Cheval Blanc" restaurant i Mikkel Bryggersgade (lige ved siden af Grand. Kok??)

Svar til laila h. lund   :  
Hej Laila

Jeg kan jo af gode grunde ikke komme med den eksakte opskrift, men jeg har fundet en opskrift på marvsuppe frem til dig som du så kan prøve.

Om du stadig kan få oksmarve vil jeg nu nok mene er tvivlsomt pga. kogalskaben, men jeg ved det ikke med sikkerhed.

Se opskrift på oksemarvsuppe her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-01
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  durum med kebab
I opskriften indgår bl.a   :  fladbrød, hvorpå der lægges kebab salat, tomater, agurker og dressing
Bemærkninger   :  
man kan ofte bestille dem ved pizzariaerne. Jeg er interesseret i opskriften på selve brødet.

Svar til   :  
Hej ???

Jeg er før blevet spurgt på denne opskrift, og har ikke været i stand til at finde frem til den.
Men nu tror jeg at jeg har været heldig at finde en opskrift.

Jeg har aldrig selv smagt det, men jeg har fået det beskrevet.

Om det er den helt rigtige opskrift, ved jeg ikke, men efter beskrivelserne skulle det være tæt på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-02-01
Spørgsmål fra   :  Jane Duun Hansen
Spørgsmål   :  Partering af okseklump
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan udskærer man en hel okseklump, jeg mener at hvis den er velmodnet kan det en af kødskykkerne bruges til roastbeef. Kan man evt.også udskære Venøsteaks
Bemærkninger   :  


Svar til Jane Duun Hansen   :  
Hej Jane

Du må undskylde den lange svartid, men det med udskæringer er jeg ikke så god til, så jeg har ledt lidt efter et ordentligt svar til dig.

Desværre blev jeg ikke meget klogere af det, så jeg kan ikke hjælpe dig så langt.

Jeg har en plan over parteringen af en okse, det ved jeg ikke om kan hjælpe dig.

Se parteringsplan for oksekød

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2003

Se spørgsmålene for februar 2003

Se spørgsmålene for marts 2003

Se spørgsmålene for april 2003

Se spørgsmålene for maj 2003

Se spørgsmålene for juni 2003

Se spørgsmålene for juli 2003

Se spørgsmålene for august 2003

Se spørgsmålene for september 2003

Se spørgsmålene for oktober 2003

Se spørgsmålene for november 2003

Se spørgsmålene for december 2003