Spørgsmål efter opskrift

2003-10-31
Spørgsmål fra   :  levi bruun
Spørgsmål   :  wokret med skinketern (svinekød)
I opskriften indgår bl.a   :  wokret med skinketern (svinekød)
Bemærkninger   :  


Svar til levi bruun   :  
Hej Levi

Den nemmeste måde at finde opskrifter til wok er at gå ind under opskrifter og der vælge tilberedning, og dernæst vælge wok.

Men jeg har lavet en søgning på "opskriftsnavn" efter wok skin så hermed er der en 5 opskrifter jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-30
Spørgsmål fra   :  Finn Lysgaard
Spørgsmål   :  Forret
I opskriften indgår bl.a   :  Kogt rødspættefilt evt citronsovs asparges sovs rejer
Bemærkninger   :  
serveres varm på fad der sendes rundt

Svar til Finn Lysgaard   :  
Hej Finn

Jeg har en opskrift her som ligger tæt på det du ønsker, håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-30
Spørgsmål fra   :  Sonja Hansen
Spørgsmål   :  Lammehjerter
I opskriften indgår bl.a   :  Lammehjerter. Jeg har fået 20 lammehjerter, og nu mangler jeg forskellige opskrifter på tilberedningen af dem, kan man fylde dem med evt. persille eller svedsker som man gør med grisehjerter, og stege dem i gryde, hjælp mig så er i søde
Bemærkninger   :  
Jeg har fundet lammehjerter a la china og Færøsk festmåltid, men der må da være flere mugligheder, måske som gullash eller hvad ved jeg, er der en speciel smag ved lammehjerter, siden der ikke er flere opskrifter om det. På forhånd tak mange hilsner Sonja

Svar til Sonja Hansen   :  
Hej Sonja

Det var godt nok mange hjerter, og jeg har desværre ikke flere opskrifter med lammehjerter end dem du nævner.

Jeg har selv tilberedt lammehjerter godt kogt i en vildt sovs og med ris til, og jeg syntes ikke at hjerterne smager anderledes end f.eks. svinehjerter, så jeg mener snildt du kan bruge sådanne opskrifter.

Grunden til at der kun er 2 opskrifter på lammehjerter, tjaaa det er jo ikke noget der bliver solgt i supermarkederne, så det er nok her forklaringen ligger.

Med venlig hilsen
Per




2003-10-30
Spørgsmål fra   :  henry
Spørgsmål   :  gl. daws oksesteg
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg vil gerne have en opskrift på en gl. daws oksesteg som virkelig bliver mør. jeg har enkelte gange fået ovenstående på restaurant hvor kødet var så mørt at man kunne tygge det med øjenvipperne hvor er hemligheden????
Bemærkninger   :  


Svar til henry   :  
Hej Henry

Jeg kender desværre ikke hemligheden bag, men jeg har da nogle opskrifter men jeg har nogle opskrifter på gammeldags oksesteg som du måske kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-30
Spørgsmål fra   :  Bodil Gershøj
Spørgsmål   :  opskrift på strudsefilet ?
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Bodil Gershøj   :  
Hej Bodil

Jeg har en lille samling af opskrifter på strudsefilet som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-30
Spørgsmål fra   :  June Robinson-Bendsen
Spørgsmål   :  allegi over for rug og havre mel
I opskriften indgår bl.a   :  jeg kunne rigtig godt tænke mig en opskrift på noget rugbrød uden. rug og havre.. kan du hjælpe mig.???? mvh. June
Bemærkninger   :  


Svar til June Robinson-Bendsen   :  
Hej June

Jeg har en samling af glutenfrie opskrifter, som du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-29
Spørgsmål fra   :  Inge Renate Pharao
Spørgsmål   :  Mangler opskrifter på boller, almindelig hverdagsmad uden hvedemel
I opskriften indgår bl.a   :  Mangler opskrifter på boller, almindelig hverdagsmad osv, som ikke indeholder hvedemel, da mit barnebarn på 2½ år har hvedemelallergi. På forhånd tak. Venlig hilsen Inge
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Renate Pharao   :  
Hej Inger

Det lyder som glutenallergi, og dertil har jeg et punkt med nogle opskrifter, ikke mange men der er da nogle stykker.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-28
Spørgsmål fra   :  Morlil
Spørgsmål   :  Müsli
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi har engang (15 år siden) lavet en müsli med alt muligt spændende, bla kan jeg huske græskarkerner. Findes der ikke en opskrift på en rigtig lækker müsli, som måske også passer til dagens ernæringsråd ??

Svar til Morlil   :  
Hej Morlil

Jeg har et par opskrifter på müsli som du måske kan bruge, men det er jo faktisk kun fantasien der sætter grænser.

Om opskrifterne passer til ernærringsrådene ved jeg ikke, men så længe der ikke er enorme mængder sukker eller honning i kan det jo ikke være enormt usundt.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-28
Spørgsmål fra   :  Penille andersen
Spørgsmål   :  Rejer i ovnen, som forret
I opskriften indgår bl.a   :  Rejer i ovnen, som forret. Jeg har fået det sydpå, kommer ud på bordet i et lille ovnfastfad (potion) Der er rejer i, champingon, løg, måske følde og hvidløg mm.
Bemærkninger   :  
Jeg tror at alle indigrienserne puttes i dette lille fad og så i ovnen, derefter klar til severing med brød til, direkte fra ovnen. Håber virkelig i kan hjælpe, får nemlig gæster på lørdag:)

Svar til Penille andersen   :  
Hej Pernille

Der er godt nok ikke alle de ingredienser i som du nævner, men dette er det bedste bud jeg har lige nu.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-28
Spørgsmål fra   :  Morten Baier
Spørgsmål   :  Høns i aspars til tarteletter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Morten Baier   :  
Hej Morten

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-28
Spørgsmål fra   :  Lennart Rasmussen
Spørgsmål   :  Wienersalat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lennart Rasmussen   :  
Hej Lennart

Jeg har en opskrift her som jeg mener du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-28
Spørgsmål fra   :  sandra wilki
Spørgsmål   :  risotto
I opskriften indgår bl.a   :  ris rusiner
Bemærkninger   :  
det er en gryderet

Svar til sandra wilki   :  
Hej Sandra

De opskrifter jeg har på risotto er ikke med rosiner, men jeg har fundet en opskrift frem her på pillau krydrede ris, hvor der er både ris og rosiner i.

Måske det er den du leder efter, ellers prøv at søg på ingredienser og så ris og rosiner.

Se opskriften på pillau krydrede ris her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-28
Spørgsmål fra   :  Tove Hansen
Spørgsmål   :  Tyrkisk brød
I opskriften indgår bl.a   :  Vi har under ferier i Tyrkiet fået brød, som dyppes i en hvidløgsdip. Brødet hæver op og er meget sprødt og lækkert. Nu har vi anskaffet en bagesten og kunne godt tænke os at prøve at bage et sådant brød men mangler en opskrift. Opskriften på dip'en fik vi, da vi var dernede sidst. På forhånd tak Tove Hansen
Bemærkninger   :  


Svar til Tove Hansen   :  
Hej Tove

Det er altså kun brøde du mangler opskriften på ??.

Jeg har jo en samling af tyrkiske opskrifter, der er også nogle opskrifter på brød, så måske du kan vælge en af dem ud ??.

Se de tyrkiske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-27
Spørgsmål fra   :  Heidi
Spørgsmål   :  Sønderjysk Rugbrød uden kerner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har set der er opskrifter på rugbrød med surdej og kerner, men ingen opskrift direkte på sønderjysk rugbrød uden kerner - håber på hjælp fra dig

Svar til Heidi   :  
Hej Heidi

Jeg har desværre ingen opskrifter på sønderjysk rugbrød, men jeg har jo en del opskrifter på rugbrød, kan du evt. bruge en af dem ??

Se opskrifter på rugbrød her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-27
Spørgsmål fra   :  Vibeke Schou
Spørgsmål   :  Sauce
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger opskriften på en sauce hvor den bare er kogt ind og ind så den næsten er helt sirupagtig og har en meget koncentreret smag så man behøver ikke så meget. Bruges ofte når man er på de fine restauranter.
Bemærkninger   :  


Svar til Vibeke Schou   :  
Hej Vibeke

Jeg kender ikke lige den sovs du nævner, men jeg har fundet en opskrift frem som jeg mener er et godt bud.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
per




2003-10-26
Spørgsmål fra   :  john rothe
Spørgsmål   :  sauce orange-til børnene andelår
I opskriften indgår bl.a   :  andebryst til 6 pers. evt. med en sauce orange-til børnene andelår - helst lavet sammen med brysterne også 6 børn i alderen 4-12 år.
Bemærkninger   :  


Svar til john rothe   :  
Hej John

Jeg har her fundet en opskrift frem til dig på Andebryst à l´orange.

Se opskriften her

Nu der er gang i appelsinerne så har jeg valgt Råmarineret andelår med appelsinsalat.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-25
Spørgsmål fra   :  eva mortensen
Spørgsmål   :  diabetikermarmelade/syltetøj
I opskriften indgår bl.a   :  Grønne og røde tomater Evt m. æbler -gerne med krydderier
Bemærkninger   :  
Hvad kan jeg erstatte sukker med, - og hvordan regner jeg mængden ud i forhold til den angivne i en evt. almindelig opskrift på marmelade/syltetøj

Svar til eva mortensen   :  
Hej Eva

Jeg har desværre ikke en opskrift på marmelade med lige de ingredienser som du nævner men jeg har en række andre opskrifter til diabetiker som du måske kan bruge.

Se opskrifterne her

I stedet for sukker kan du bruge sødemiddel, men lige hvad forholdet er er vist forskelligt fra produkt til produkt, og jeg går ud fra at det står på pakningen.

Med venlig hilsen
per




2003-10-24
Spørgsmål fra   :  Inger Jørgensen
Spørgsmål   :  rødvinskage
I opskriften indgår bl.a   :  rødvin
Bemærkninger   :  
stammer fra Tyskland

Svar til Inger Jørgensen   :  
Hej Inger

Jeg har fundet en enkelt opskrift frem, men om det er den rigtige kan jeg jo kun håbe på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-24
Spørgsmål fra   :  nit
Spørgsmål   :  opskrifter på elgkød- både hakket og i hele stykker
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger nogle opskrifter på elgkød- både hakket og i hele stykker, man må jo som udgangspunkt gå ud fra at det er som andet vildt, men det ku være sjovt at finde en rigtig opskrift på det...
Bemærkninger   :  


Svar til nit   :  
Hej Nit

Jeg har desværre ikke så mange opskrifter med elg.

Men hvis du besøger vores norske samarbejdspartner og har mod på det norske så er jeg sikker på du kan finde nogle opskrifter der.

Se deres hjemmeside her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-23
Spørgsmål fra   :  Kirsten
Spørgsmål   :  Frøsnapper
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg kunne godt tænke mig en opskrift på Frøsnapper - så tæt på som muligt - dem fra Bageren
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten   :  
Hej Kirsten

Jeg har en enkelt opskrift på frøsnapper, så håber jeg blot at du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-23
Spørgsmål fra   :  køkkenskriveren
Spørgsmål   :  røget laks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg har en hel røget lakseside, er der en nem, god og "festlig" måde at lave den på. Og gerne ikke mindst HURTIGT! at lave Laksen skal indgå i en lille buffet, som skal laves til min datters fødselsdag.

Svar til køkkenskriveren   :  
Hej Køkkenskriveren

Jeg har en del opskrifter med røget laks som jeg syntes du skal studere, jeg syntes det er svært at vælge en enkelt opskrift ud til andre da jeg jo ikke kender deres smag.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-23
Spørgsmål fra   :  Anette Sundbøl
Spørgsmål   :  hakket elgkø
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg savner opskrifter med hakket elgkød.
Bemærkninger   :  


Svar til Anette Sundbøl   :  
Hej Anette

Jeg har desværre ikke så mange opskrifter med elg.

Men hvis du besøger vores norske samarbejdspartner og har mod på det norske så er jeg sikker på du kan finde nogle opskrifter der.

Se deres hjemmeside her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-21
Spørgsmål fra   :  Tina Petersen
Spørgsmål   :  glutenfri æbleskiver
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
æbleskiver bagt med glutenfrit mel

Svar til Tina Petersen   :  
Hej Tina

Jeg har her 2 opskrifter på glutenfri æbleskiver, jeg håber du kan bruge en af dem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-21
Spørgsmål fra   :  lena thomsen
Spørgsmål   :  osmanisher gryde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi har lige været i Tyrkiet og har fået dejlig mad. Jeg kan ikke finde en opskrift på osmanisher (sikkert ikke stavet korrekt) gryde. Kan I hjælpe med den? På forhånd tak venlig hilsen Lena thomsen

Svar til lena thomsen   :  
Hej Lena

Jeg har nogle opskrifter på tyrkisk gryde, som jeg mener skylle svare til det du ønsker.

Jeg er flere gange blevet spurgt om osmanisk gryde, og har til dem svare det samme som til dig, men endnu har jeg ikke fundet ud af om mit svar rent faktisk er rigtigt.

Så hvis du prøver en af opskrifterne vil jeg da meget gerne høre om det er den rigtige, eller om det er helt hen i vejret.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-21
Spørgsmål fra   :  Sisse
Spørgsmål   :  Lasagne
I opskriften indgår bl.a   :  En fedtfattig lasagne UDEN bechamel sauce. Den må ikke være tør !
Bemærkninger   :  


Svar til Sisse   :  
Hej Sisse

Jeg kunne godt vælge en opskrift ud til dig, men sansynligheden for at det ikke lige var den du ønskede ville være ret stor, så jeg vælger i stedet at sende dig et link til alle opskrifterne på lasnage, så kan du selv vælge den ud du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-21
Spørgsmål fra   :  Anja Thiede Andersen
Spørgsmål   :  gås
I opskriften indgår bl.a   :  perleløg
Bemærkninger   :  


Svar til Anja Thiede Andersen   :  
Hej Anja

Du skriver jo ikke så meget om hvad der skal ske med gås og perleløg. så jeg sender her en opskrift på stegt vildgås, dog uden perleløg, men hvis du skal bruge løg i opskriften så kan du jo servere brunede perleløg til ??.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-20
Spørgsmål fra   :  Per Trøjborg
Spørgsmål   :  tørre Morels Svampe
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad kan jeg bruge tørre Morels Svampe til På for hånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Per Trøjborg   :  
Hej Per

Jeg har prøvet at finde ud af hvad morels er for en svamp, men desværre uden held, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med nogle opskrifter.

Beklager meget.
Per




2003-10-20
Spørgsmål fra   :  Lene
Spørgsmål   :  Broccolisuppe
I opskriften indgår bl.a   :  Broccoli
Bemærkninger   :  
Min datter (på 6) har fået serveret broccolisuppe, og var meget begejstret for det. Er der mulighed med hjælp til en opskrift på dette ? På forhånd tak - Lene

Svar til Lene   :  
Hej Lene

Jeg har en enkelt opskrift på broccolisuppe, så jeg håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-20
Spørgsmål fra   :  Leif Christensen
Spørgsmål   :  mørbrad indbagt i salt
I opskriften indgår bl.a   :  mørbrad indbagt i salt
Bemærkninger   :  


Svar til Leif Christensen   :  
Hej Lief

Jeg har en opskrift her som jeg mener du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-19
Spørgsmål fra   :  Annika Klint Hansen
Spørgsmål   :  lettisk mad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har en lettisk pige boende som aupair og vi vil gerne overraske hende på hendes 20 års dag med noget spiseligt på, så derfor leder vi efter nogle opskrifter på noget lettisk mad, og det håber vi at i kan hjælpe os med

Svar til Annika Klint Hansen   :  
Hej Annika

Jeg beklager den lange svartid, men jeg havde lidt problemer først med oversættelsen siden gik min computer død, jeg håber ikke det er for sent.

Jeg kunne ikke finde så mange opskrifter fra letland, men jeg fandt dog denne kage som skulle stamme fra letland, så håber jeg bare at din aupair kan lide kagen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-19
Spørgsmål fra   :  Tine Nielsen
Spørgsmål   :  Rosiner, smeltet chokolade, palmin Konfekt
I opskriften indgår bl.a   :  Rosiner, smeltet chokolade, palmin Konfekt i små papirsforme - pyntet med kandiserede violer.
Bemærkninger   :  
Jeg mangler en opskrift / mål på indgredienserne. Evt. er der andet i ??? Jeg mener min mormor plejede at smelte palminen med chokoladen, og blandede rosinerne i.

Svar til Tine Nielsen   :  
Hej Tine

Jeg kan ikke umilbart komme på en opskrift med disse ingredienser, hvis du havde et navn på konfekten ville det være noget nemmere at komme med et forslag.

Med venlig hilsen
Per




2003-10-19
Spørgsmål fra   :  sara sasha hansen
Spørgsmål   :  champignonstuvning
I opskriften indgår bl.a   :  champignoner fløde citron salt+peber basilikum
Bemærkninger   :  


Svar til sara sasha hansen   :  
Hej Sara

Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-17
Spørgsmål fra   :  Bent Kjær
Spørgsmål   :  Sufle
I opskriften indgår bl.a   :  hvad er en sufle
Bemærkninger   :  


Svar til Bent Kjær   :  
Hej Bent.

Jeg tror du tænker på souffle. ??

Jeg har slået ordet op og der stod følgende:
Ret, der består af en blanding af piskede æggehvider, forskellige smagsingredienser og sukker; bages i form.

Med venlig hilsen
Per




2003-10-17
Spørgsmål fra   :  Pernille
Spørgsmål   :  Bacon løgsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  Bacon, løg, paprika tror jeg, måske chili, hvidløg. Jeg har ledt og ledt efter en opskrift, men forgæves. Håber virkelig du kan hjælpe mig.
Bemærkninger   :  


Svar til Pernille   :  
Hej Pernille

Jeg har ellers en masse opskrift på løgsuppe, men desvære ingen med bacon, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2003-10-16
Spørgsmål fra   :  Torben Sørensen
Spørgsmål   :  Moskusand, ovnstegt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Torben Sørensen   :  
Hej Torben

Jeg mente faktisk at moskusand var lidt hen ad en vildand, men da jeg slog det op læste jeg så at det faktisk skulle være det samme som en berberieand.

Men det kan vi sikkert få opklaret ved at kigge på vægten på den fugl du står med, da vildænder er noget mindre end de 3 kg som nedestående opskrift nævner af vægt på en moskusand.

Jeg har valgt en opskrift ud til dig her som jeg så håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-16
Spørgsmål fra   :  Ulla Hansen
Spørgsmål   :  gløg-ekstrat (kryderier)
I opskriften indgår bl.a   :   ?
Bemærkninger   :  
jeg vil lave en lille pose med de kryderier der skal i gløg men ved ikke hvad det er for nogle

Svar til Ulla Hansen   :  
Hej Ulla

Kryderrierne er normalt kanel, kardemomme og nelliker.

Men jeg har en opskrift her du kan kigge efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-15
Spørgsmål fra   :  lars mosbak
Spørgsmål   :  paneret tigerrejer
I opskriften indgår bl.a   :  det er rejer på spyd der er bagt ind i en masse af æg med et lag rasp uden på jeg fik det på en rasturent en gang men de laver dem ikke mere fordi man skulle bruge mange æg det var en thai ret
Bemærkninger   :  


Svar til lars mosbak   :  
Hej Lars.

Jeg har desværre ikke en opskrift der svare til det du leder efter.

Beklager meget.
Per




2003-10-15
Spørgsmål fra   :  Tina Clausen
Spørgsmål   :  Skumfidusser
I opskriften indgår bl.a   :  Slik lavet af suker og ????
Bemærkninger   :  


Svar til Tina Clausen   :  
Hej tina

Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-15
Spørgsmål fra   :  mie svendsen
Spørgsmål   :  chokolade is
I opskriften indgår bl.a   :  is og chokolade
Bemærkninger   :  
Er der mulighed for at lave en ganske alm. vanille is og så skifte vanillen ud med cacaopulver?? Således at man har chokolade is?? Eller anbefaler du en anden opskrift? På forhånd tak Mie

Svar til mie svendsen   :  
Hej Mie

Der er jo mange måder at lave is på, eller i hvert mange forskellige opskrifter, men jeg har her en opskrift på chokoladeis som jeg håber du kan bruge enten som den er eller som inspiration til at ændre din egen opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-14
Spørgsmål fra   :  maja mosegaard
Spørgsmål   :  itailenske kage canalonis
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er kagerør.... ca. 2 cm. i diameter og ca. 7-10 cm. lange. Har oprskrifter på forskelligt fyld.

Svar til maja mosegaard   :  
Hej Maja

Jeg kan ikke finde frem til en opskrift med det navn, men selve navnet ligger meget tæt op af navnet på de store spagetti "rør" som man kan fylde med forskelligt fyld.

Men det er vel ikke dem du tænker på ??.

Jeg kan desværre ikke komme det nærmere lige pt.
Men høre gerne fra dig igen.
Med venlig hilsen
Per




2003-10-14
Spørgsmål fra   :  marie thorsen
Spørgsmål   :  sukkerfri chokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
det skal være en chokoladekage uden sukker da det er til en person der har sukkersyge ???????

Svar til marie thorsen   :  
Hej Marie

Jeg har en enkelt opskrift på chokoladekage til diabetes, så jeg håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Ellers kan du se på de øvrige kager i form til diabetes, om der var nogen af dem du kunne bruge i stedet.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-14
Spørgsmål fra   :  Elise Lundsgaard
Spørgsmål   :  abrikoser i siruplage
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på abrikoser, som ligger i en slags siruplage. Jeg ved ikke, om det er sirup eller måske honning, men har fået det i fobindelse med ostean-retning. Jeg vi blive meget glad, hvis I kender sådan en opskrift.
Bemærkninger   :  


Svar til Elise Lundsgaard   :  
Hej Elise

Jeg kender desværre ikke opskriften, og har heller ikke nogen opskrift her på kogebogen der kunne ligne, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget.
Per




2003-10-13
Spørgsmål fra   :  Tim Gjerlufsen
Spørgsmål   :  Mac and Cheese (Macaroni and Cheese)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
En amerikansk ret som man har hørt om og set i diverse serier/film. men mangler en opskrift. Håber at i kan hjælpe mig. På forhånd tak. :-)

Svar til Tim Gjerlufsen   :  
Hej Tim

Jeg mener at det er denne ret her du efterlyser.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-13
Spørgsmål fra   :  Jóhannes Tjkaldrastein
Spørgsmål   :  Holiday dip
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jóhannes Tjkaldrastein   :  
Hej Jóhannes

Jeg har desvære ikke en dip med det navn, og uden nogle ingredienser at gå ud fra kan jeg desværre ikke finde en opskrift frem til dig.

Med venlig hilsen
Per




2003-10-13
Spørgsmål fra   :  Trine
Spørgsmål   :  sur-stærk suppe
I opskriften indgår bl.a   :  forskellige kinesiske grøntsager
Bemærkninger   :  
en kinesisk suppe, man ofte får på kinesiske restauranter til forret... Den smager stærk og har en rød/brunlig farve, og en lidt cremet konsistens

Svar til Trine   :  
Hej Trine

Det kunne være peking suppe, jeg er ikke sikker, men prøv at kig på den, så kan du jo vende tilbage hvis det ikke er den.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-13
Spørgsmål fra   :  E.Linnet
Spørgsmål   :  And på kuglegril
I opskriften indgår bl.a   :  And. Flæskesteg.
Bemærkninger   :  
Jeg kunne ønske mig nogle stegetider for and på kuglegril. Samme for flæskesteg,samt indetemperatur.

Svar til E.Linnet   :  
Hej E. Linnet

Stegetider i kuglegrill kan jeg desværre ikke hjælpe med, men under teknik / stegetider har jeg nogle oplysninger om centrumstemperaturer som jeg håber du kan bruge.

Se dem her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-12
Spørgsmål fra   :  henning christiansen
Spørgsmål   :  gammeldags finker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til henning christiansen   :  
Hej Henning

Jeg er ikke helt klar over om dette er den gammeldags måde at lave finker på, men da det jo ikke er en moderne ret så tænker jeg at det er.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per

PS:
Hvis du søger på opskriftsnavn så finder du nemt de retter de leder efter, finder du ikke nogen opskrifter på første søgning så prøv i stedet på en del af navnet.




2003-10-12
Spørgsmål fra   :  hennng
Spørgsmål   :  hjerter i flødesovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til hennng   :  
Hej Henning

Opskriften kommer lige her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-12
Spørgsmål fra   :  Annette Petersen
Spørgsmål   :  kærnemælkssobe
I opskriften indgår bl.a   :  En sukkerlage og kærnemælk, men jeg kan ikke finde resten. det er en desert jeh har smagt, og ønsker opskriften på. Med venlig hilsen Annette
Bemærkninger   :  


Svar til Annette Petersen   :  
Hej Annette

Jeg kan desværre ikke finde en opskrift der ligner det ønskede.

Beklager meget.
Per




2003-10-11
Spørgsmål fra   :  Gitte
Spørgsmål   :  rucola salat?
I opskriften indgår bl.a   :  rucolasalat og pinjekerner
Bemærkninger   :  
rigtig lækker salat, kun med rucola og ristede pinjekerner og en "dressing". Ved ikke om det bare var olivenolie eller hvad, men utrolig lækkert var det. Oprindelsen er måske sydamerikansk?

Svar til Gitte   :  
Hej Gitte

Jeg har flere opskrifter på rucolasalat, men de er alle med mere end rucola og pinjekerner, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig nærmere.

Beklager meget.
Per




2003-10-11
Spørgsmål fra   :  Rikke
Spørgsmål   :  Spansk paella
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Rikke   :  
Hej Rikke

Jeg har lidt forskellige opskrifter på paella, så dem sender jeg her, så kan du selv vælge den du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-11
Spørgsmål fra   :  Lone Stidsholt
Spørgsmål   :  chorros
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
morgenmad der frituresteges. store stjerneringe, vaffellignende.

Svar til Lone Stidsholt   :  
Hej Lone

det lyder lidt som churros, men jeg er ikke helt sikker. Men du kan jo prøve at kigge på opskriften, og så vende tilbage hvis det ikke er den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-11
Spørgsmål fra   :  Rikke
Spørgsmål   :  Eventyrs kage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
der chokolade på det er endste jeg kan huske

Svar til Rikke   :  
Hej Rikke

Det er jo ikke meget at gå ud fra, og jeg kan heller ikke hjælpe dig så meget.

Jeg har søgt på eventyr, og der kommer da lidt resultater frem, men om det er nogen af dem kan jeg jo ikke love.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-11
Spørgsmål fra   :  Bodil Baunsgaard
Spørgsmål   :  Finsk suppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Bodil Baunsgaard   :  
Hej Bodil

Undskyld det sene svar, men jeg har måttet oversætte en opskrift fra engelsk for at kunne komme med et forslag til en finsk suppe.

Jeg er på ingen måde sikker på at det er lige nettop denne opskrift du søger, men da du jo ikke nævnte nogen ingredienser er der jo ikke så meget at gå ud fra, så jeg håber du kan bruge opskriften.

Du kan se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-10
Spørgsmål fra   :  Charlotte Pedersen
Spørgsmål   :  kartoffelmos med kylling
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler, kylling mm.
Bemærkninger   :  
kartoffelmos med kylling, jeg mener det hele er mos, ingen store stykker, de spiser det i iran bla. til morgenmad, og det smager helt vildt godt

Svar til Charlotte Pedersen   :  
Hej Charlotte

Jeg er slet ikke sikker på at denne opskrift er den du søger, men det er desværre det tætteste jeg kan komme lige nu.
Hvis du havde et navn på retten ville det hjælpe mig meget.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-10
Spørgsmål fra   :  Christina Pankratz
Spørgsmål   :  salat til fondue lørdag d. 11/10-03!!!!!
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad kan man spise af grønt til en fondue, I ved med oksekød, pølser,frikadeller....Vi skal også have Tzaziki til.
Bemærkninger   :  


Svar til Christina Pankratz   :  
Hej Christina

Der er ikke rigtig noogle regler elelr retningslinier for hvad slags salat der spises til fondue, det kommer an på ens egen smag.

Se salatopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-09
Spørgsmål fra   :  Inger
Spørgsmål   :  Hyldebærsaft med sødemiddel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Inger   :  
Hej Inger

Jeg har en opskrift på hyldebærsaft her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-09
Spørgsmål fra   :  Randi flink
Spørgsmål   :  KLIFTIKO
I opskriften indgår bl.a   :  lammekød i tern,kartoffler,græsk yoghurt/feta ost
Bemærkninger   :  
vi fik det på korfu i sommers det kom ind i sølvpapir pakker, på ens tellerken. tjenerne sagde at det tog lang tid af lave, for det skulle ha længe i ovnen mm. derfor skulle denne ret bestilles dagen før håber i ka hjælpe, for jeg ville så gerne lave den ret , når vi skal holde græsk aften snart mvh Randi Flink

Svar til Randi flink   :  
Hej Randi

Jeg har her en opskrift som jeg tror er der den du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-08
Spørgsmål fra   :  m holm
Spørgsmål   :  osmansk gryde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til m holm   :  
Hej M. Holm

Jeg har ikke nogen opskrift på osmansk gryde, men derimod har jeg nogle opskrifter på tyrkisk gryde som jeg mener svare lidt hertil.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-08
Spørgsmål fra   :  Birthe Agerlund
Spørgsmål   :  Scaloppine
I opskriften indgår bl.a   :  Kalvekød med smeltet mozzarellaost og tomatsauce
Bemærkninger   :  


Svar til Birthe Agerlund   :  
Hej Birthe

Jeg har fået oversat denne opskrift som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-08
Spørgsmål fra   :  Connie Andersen
Spørgsmål   :  Fasaner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det undrer mig at der ikke er opskrifter på fasaner, når der er på mange andre fugle,Jeg er interresseret i alt omkring fasaner.Jeg er iøvrigt meget glad for Alletiders kogebog

Svar til Connie Andersen   :  
Hej Connie

Vi har da mange opskrifter med fasaner, de gemmer sig blot under betegnelsen hønsefugle, og derefter har vi delt fasanerne op efter diverse fasanopskrifter, opskrifter på kokke, og så opskrifter på høner.

Se opskrifterne på hønsefugle her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-07
Spørgsmål fra   :  Hanne
Spørgsmål   :  mayonaise
I opskriften indgår bl.a   :  Æg, olie - og hvad mere. Min mayo er flydende.... hjælp!!
Bemærkninger   :  
Jeg mangler en opskrift på mayonaise fra bunden. Hvor utroligt den end lyder så er der her kun én opskrift med navnet med mayonaise og den starter med "200 g god mayonaise" Og det er lige den jeg mangler.

Svar til Hanne   :  
Hej Hanne

Jeg har en opskrift her som jeg mener du kan bruge.

Se opskriften her

Jeg har også en samling af forskellige mayaonaiser.

Se de forskellige opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-07
Spørgsmål fra   :  bjørn banke
Spørgsmål   :  spinatlasange
I opskriften indgår bl.a   :  spinat,flåede tomater
Bemærkninger   :  


Svar til bjørn banke   :  
Hej Bjørn

Jeg har her en opskrift som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-06
Spørgsmål fra   :  nettie
Spørgsmål   :  den amerikanske drøm
I opskriften indgår bl.a   :  det er en slanke suppe som man skal spise i syv dage hvor man kan tabe op til syv et halvt kilo
Bemærkninger   :  


Svar til nettie   :  
Hej Nettie

Jeg har nettop fået indsendt denne opskrift, som ligner den du spørger efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-06
Spørgsmål fra   :  Mia
Spørgsmål   :  Orangeand - and a l´orange
I opskriften indgår bl.a   :  Andebryst, Appelsin, salt, Æble
Bemærkninger   :  


Svar til Mia   :  
Hej Mia

Jeg har søgt på "Opskriftsnavn" and orange, og har fået 7 resultater som du så kan vælge imellem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-05
Spørgsmål fra   :  katrine2120
Spørgsmål   :  mac and cheese
I opskriften indgår bl.a   :  ost og makeroni
Bemærkninger   :  
den ret som amerikanere altid spiser, og som er deres pasta med ketchup

Svar til katrine2120   :  
Hej Katrine

Jeg har her en opskrift som kunne være den du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-05
Spørgsmål fra   :  Anette
Spørgsmål   :  julelikør
I opskriften indgår bl.a   :  snaps, appelsin, sukker, kaffebønner
Bemærkninger   :  
Jeg har haft en opskrift på denne julelikør. Det er noget med en appelsin der skal overhældes med snaps i 30 dage men mængden af de øvrige ting kan jeg ikke huske. Jeg håber du kan hjælpe mig.

Svar til Anette   :  
Hej Anette

Jeg har en opskrift på julelikør her som svar nogen lunde til det du nævner der, så jeg håber du kan bruge opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-05
Spørgsmål fra   :  Anette Boserup
Spørgsmål   :  brunt sukker kontra hvidt sukker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har en kageopskrift hvor der er anvendt brun sukker. Kan jeg erstatte dette med den samme mængde hvid sukker ?

Svar til Anette Boserup   :  
Hej Anette

Jeg må erkende at jeg ikke ved om du kan erstatte brun sukker med farin.

Men umildbart ville jeg sige nej, der må blive en smagsforskel.

Med venlig hilsen
Per




2003-10-05
Spørgsmål fra   :  Sisse
Spørgsmål   :  Råcreme
I opskriften indgår bl.a   :  Kvark eller fromage fraise Vanilje
Bemærkninger   :  
En god råcreme til frisk frugt. Uden sukker og fløde.

Svar til Sisse   :  
Hej Sisse

Jeg har her en opskrift på frugtsalat med kvarkcreme, som jeg tror du kan bruge opskriften på kvarkcreme fra.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-04
Spørgsmål fra   :  Lis
Spørgsmål   :  varm peberfrugtsalat (?)
I opskriften indgår bl.a   :  svitset peberfrugter i 2 farver svitsetløg (rødløg?) fetaost ristede pinjekerner basilikum persille
Bemærkninger   :  
Fetaost og pinjekerner skulle vist erstatte hinanden, men det smagte nu godt at bruge begge dele på en gang.

Svar til Lis   :  
Hej Lis

Jeg har desværre ikke hele opskriften du søger, men en del af den kan jeg dog hjælpe med, og så håber jeg du har lyst til at prøve dig frem med det sidste.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-04
Spørgsmål fra   :  josefine østerby
Spørgsmål   :  donuts eller doughnuts
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til josefine østerby   :  
HeJ Josefine

Jeg har 3 forskellige opskrifter på dougnuts så jeg håber der er en af dm du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-03
Spørgsmål fra   :  Peder Christensen
Spørgsmål   :  Grillet Smørfisk
I opskriften indgår bl.a   :  Citron, salt og peber
Bemærkninger   :  


Svar til Peder Christensen   :  
Hej Peder

Jeg har nogle forskellige opskrifter med smørfisk, der i blandt en opskrift på grillet smørfisk.

Jeg vælger at sende linket til alle smørfiskeopskrifterne da jeg tænkte det kunne give lidt ekstra inspiration.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-03
Spørgsmål fra   :  Hanne Damsgaard
Spørgsmål   :  Isdessert med pebermyntesovs
I opskriften indgår bl.a   :  Vi har fået en isdessert med grøn klar pebermyntesovs. Det var iskugler i en højt glas hvorover der var hældt denne sovs og så pyntet med after Eight stykker. Jeg kan bare ikke finde nogen opskrift på en sådan sovs og det ønsker min søn når han bliver 18 år snart. Vil nogen hjælpe mig??
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Damsgaard   :  
Hej Hanne

Jeg er meget i tvivl om det er den rigtige opskrift jeg har fundet frem til dig, men der er jo ik så meget at gå frem efter.

Så hvis du nu prøver denne opskrift, så kan det være at du selv kan eksperimentere lidt videre med den, du er også meget velkommen til at skrive igen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-03
Spørgsmål fra   :  Ellen Koch Jensen
Spørgsmål   :  Bresaoli
I opskriften indgår bl.a   :  Bresaoli skiver anrettet på tallerken med ruccolasalat, citronbåd, revet ost, olie, salt og peber
Bemærkninger   :  
En meget dekorativ og velsmagende tallerkenret. Jeg er i tvivl om der også var eddike, men mener citronen her var i stedet. Håber på svar. Med venlig hilsen Ellen

Svar til Ellen Koch Jensen   :  
Hej Ellen

Jeg har en opskrift på carpaccio, det er ikke helt det samme som bresaola som er italiensk lufttøret oksefilet, men det er det tætteste jeg kan komme på.

Du kan jo så vælge at bruge bresaola i stedet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-03
Spørgsmål fra   :  Pernille Soelberg Jensen
Spørgsmål   :  Beef & Kidney pie
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg leder efter opskriften Beef & Kidney pie, også kaldet oksekød og nyre tærte, det er en engelsk opskrift. Håber der er nogen der kan hjælpe mig. På forhånd tak

Svar til Pernille Soelberg Jensen   :  
Hej Pernille

Jeg har fået oversat en opskrift fra engelsk, som skulle være den opskrift du leder efter, viste du at den var på menuen på titanic ???.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-02
Spørgsmål fra   :  karen westh-hansen
Spørgsmål   :  gaxpacho tomatsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til karen westh-hansen   :  
Hej Karen

Jeg har her nogle forskelige opskrifter på gazpacho som du kan vælge blandt.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-10-01
Spørgsmål fra   :  camilla riisberg
Spørgsmål   :  efterskolemad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
er igen med en opgave om unge på efterskoler. og der skal jeg lave en ugeplan fra morgen til sen aften. det er min sendeprøve

Svar til camilla riisberg   :  
Hej Camilla

Jeg vil meget gerne hjælpe med enkelte retter, men jeg duer ikke til at sammensætte menuer eller madplaner.

Beklager meget.
per




2003-10-01
Spørgsmål fra   :  Anita Christiansen
Spørgsmål   :  Røget lammekølle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan røget lammekølle anrettes som carpaccio? Jeg har kigget på øvrige opskrifter med røget lammekølle, men ikke fundet den rette...

Svar til Anita Christiansen   :  
Hej Anita

Det vil jeg bestemt mene at den kan.

Jeg har en stribe opskrifter på carpaccio her som du kan vælge imellem, og så skifte kødet ud til lammekølle.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2003

Se spørgsmålene for februar 2003

Se spørgsmålene for marts 2003

Se spørgsmålene for april 2003

Se spørgsmålene for maj 2003

Se spørgsmålene for juni 2003

Se spørgsmålene for juli 2003

Se spørgsmålene for august 2003

Se spørgsmålene for september 2003

Se spørgsmålene for oktober 2003

Se spørgsmålene for november 2003

Se spørgsmålene for december 2003