Kalvekød med spidskål

Kalvekød med spidskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvesmåkød - Skært kalvekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kalvekød med spidskål, billede 4 Kalvekød med spidskål, billede 1 Kalvekød med spidskål, billede 2 Kalvekød med spidskål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
5 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Kalvesmåkød
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 kviste Timian, frisk
1.5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
600 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
   
  meljævning
250 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
1000 gram Kartofler, nye
   
Opskrift:
Svits de halve løgringe, de pillede hvidløgsfed og kalvekødet (ca. 3 x 3 cm evt. skåret af kalveculotte) i fedtstoffet i en gryde. Krydr med salt og peber, tilsæt timian. Tilsæt hvidvin eller æblejuice og bouillon gradvis under omrøring. Lad retten småkoge under låg i 45-60 minutter.


Når kødet er mørt, vendes det groft snittede spidskål eller sommer- eller savojkål i og lad det småsimre endnu 10 minutter.


Lige før serveringen jævnes retten med en meljævning eller smørbolle og der tilsættes ærter og plukket dild. Smag til med salt og peber.

Serveres med nye kogte kartofler





karakterer:
Opskriften er vist 53314 gange,
og udskrevet 6274 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10421 (2481 kcal)
KJ pr. Pers. 2605 (620 kcal)
Vægt ialt 3348 gram
Vægt pr. Pers. 837 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 311 KJ (74 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-26 00:04:23
Smager helt fantastisk og er nem at gå til. Jeg lavede mos af pastinak og knoldselleri til.

  -   2005-01-01 01:01:01
Se, det her, det var godt, især dagen derpå, hvor det hele havde fået lov til at trække smag af hinande.