Mørbradbøffer i fad

Mørbradbøffer i fad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Mørbradbøffer i fad, billede 4 Mørbradbøffer i fad, billede 1 Mørbradbøffer i fad, billede 2 Mørbradbøffer i fad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
600 gram Svinemørbrad, afpudset
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sovs:
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver.
Kom kartoffelskiverne i et smurt ovnfast fad og drys dem med salt og peber. Hæld fløden over. Sæt fadet nederst i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter.

Afpuds mørbraden og skær den i skiver til mørbradbøffer som bankes let.
Brun mørbradbøfferne på begge sider i fedtstof på panden. Tag dem af panden og drys dem med salt og peber.

Rist derefter løg i halve skiver, champignon i skiver og peberfrugt i strimler hver for sig i fedtstoffet, tages op.

Sovs:
Kog panden af med bouillonen og de hakkede tomater.


Fordel mørbradbøffer, løg, champignon og peberfrugter over kartoflerne efter ca. 45 minutter i ovnen.

Hæld sovsen over og sæt atter fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.





Beskrivelse:

Mørbradbøffer i fad - en favorit på middagsbordet

Mørbradbøffer i fad er en skøn dansk klassiker, som falder i mange danskeres smag. Retten kan nemt nydes som en hverdagsret, da en mørbradbøf i ovn passer sig selv. En af grundene til at mørbraden er en hverdagsfavorit er, at den er relativ billig sammenlignet med okse- eller kalvemørbrad, og så kan kødet tilberedes og anvendes i alskens retter. For at få den bedste smag frem i mørbraden er det vigtigt at krydre den godt med krydderier, salt og peber. Mange anvender desuden løg og champignon.

Mørbraden - et fedtfattigt og saftigt stykke kød

Grunden til at mørbraden er særlig mør, skyldes placeringen af mørbraden. Kødstykket er en muskel, som er placeret midt i grisen ved rygsøjlen. Musklen kommer derfor ikke i brug som grisens andre muskler. Det er vigtigt at håndtere mørbraden korrekt, da indholdet af bindevæv og fedt er minimalt. Du kan med fordel servere en omgang mørbradbøffer i fad, da mørbrad har et højt proteinindhold, som bidrager til en øget muskelmasse og vedligeholdelsen af knogler.

karakterer:
Opskriften er vist 182589 gange,
og udskrevet 4129 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11002 (2619 kcal)
KJ pr. Pers. 2750 (654 kcal)
Vægt ialt 3375 gram
Vægt pr. Pers. 843 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 326 KJ (77 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 8.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-01 12:16:17
Det er en helt igennem fantastisk opskrift prøvede den for 14 dage siden og nu skal vi allerede havde den igen. Både ungerne som er 5 og 8 år er vilde med den og den er super nem at lave. Den får 10 ud af 10 fra os.

  -   2012-02-25 18:20:24
Dejlig velsmagende ret. Det er ikke sidste gang jeg laver den.

  -   2010-10-24 17:19:34
Sammen med fløden har jeg hældt mornaysauce ved Kartofleren så behøver man ikke bruge så meget Fløde. Det smagte rigtig godt.

  -   2007-01-21 09:20:00
Nok det bedste mørradfad jeg har smaft indtil nu, genial, skal bare prøves...