Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Wienerschnitzel af skinkeschnitzel

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

Skinkeschnitzel - SkinkeschnitzlerOprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

Wienerschnitzel af skinkeschnitzel, billede 4 Wienerschnitzel af skinkeschnitzel, billede 1 Wienerschnitzel af skinkeschnitzel, billede 2 Wienerschnitzel af skinkeschnitzel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Skinkeschnitzel af inderlår Skinkeschnitzel skæres af inderlåret og vejer ca. 125 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
5 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Kapers
50 gram Peberrod, høvlet Høvlet peberrod sælges gerne i bæger med 50 gram.
8 Ansjos. marineret. konserves 1 ansjosfilet vejer ca. 10 gram
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
    1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
  Skysauce: 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
1 dl. Svinebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Brasede kartofler: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1000 gram Kogte kolde kartofler
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
500 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
    1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.


Opskrift:

Kødet bankes ud. Ægget piskes med 2 tsk. vand. Kødet vendes i ægget og derpå i rasp. Kødet steges i smør 4 - 6 min. på hver side.

Kødet lægges på et varmt fad og pyntes med 1 tsk. kapers, revet peberrod, 2 - 3 ansjoser og en skive citron på hvert stykke.

Panden koges af med bouillon som bruges til skysovs.

Brasede katrtofler:
Skær kartoflerne i mindre stykker og rist dem på en tefalpande i den varme olie.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (113 stemmer)

Opskriften er vist 211795 gange,
og udskrevet 6264 gange.


Energi:
KJ total 12359 (2942 kcal)
KJ pr. Pers. 3089 (735 kcal)
Vægt ialt 2525 gram
Vægt pr. Pers. 631 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 489 KJ (116 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 4.8 gram
Kulhydrat 11.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


sur  -  2017-02-04 11:56:20
Det er ikke Winerschnitzel men Snitzel Weiner art.

Michael koger  -  2017-01-21 12:09:45
Jeg undre mig lidt over alt den polemik der er omkring kødet. Læser man om wienershcnitzel (også kaldet elefantøre) så er retten i gamle dage lavet af svinekød. Banket ud på str med elefantøre (derfra navnet) Og hvad tilbehør og drikkelse skal være burde jo være en smagssag.

kim thybo  -  2012-06-29 16:38:42
Retten er nem og rigtigt lækker , den bør dog nydes med en god mørk øl.

Rikke  -  2012-06-22 09:20:47
Nu er overskriften jo så lige også "Wienerschnitzel af skinkeschnitzel så "forfatteren" har lagt op til det er en variant. Derfor er det ganske unødvendigt at påpege den er "forkert" i forhold til kødets ophav. Synes det er en kanon-opskrift, især fordi det er nemmere at opdrive skinkeschnitzler og billigere når man skal bespise en hel familie. Er dog enig i at det er ærter der skal til og som et evt. alternativ til sauce kunne nævnes en lækker hjemmelavet bearnaise.

Kasper GN  -  2011-12-01 17:52:24
Fantastisk ret! Men sikke noget sludder - man skal ikke skifte ærterne ud med salat! Til gengæld enig i at der skal bruges kalv i stedet for skinke.

fritten  -  2011-02-23 20:38:06
har fået mig en ny hofret her det smager bare super godt prøv det spiser salat til i stedet for ærter 10 herfra..

Mad-Karen  -  2010-05-25 12:44:53
Det lyder lækkert. Glæder mig til at høre mere fra dine kødgardiner. bbw!

dorte  -  2010-04-07 16:48:00
super god hverdags "wienersnitzel" - mums mums....sommetider bruner jeg dem og sætter dem derefter i ovnen,så de står der og småsteger 1/2 time ell lign.., så bliver skinkesnitzlerne super møre....

Manja, kokkeelev  -  2009-12-18 18:20:21
Jeg vil nu også mene det er lidt svindel, en rigtig wienerschnitzel er nemlig lavet af kalveinderlår, som skrevet før. Botset fra det ser det meget rigtigt ud :) P.s. I den klassiske udgave serveres der smørsovs til.

steffen, slagterlærling i føtex hillerød  -  2009-07-26 17:45:02
den ret er et øl, men den går bedre med en belgisk Duvel, og så hvis det skal laves rigtigt, skal schnitzelen være lavet af kalveinderlår...bon apetit

Per Mesergok, Nødebo  -  2008-05-20 15:59:46
Efter min mening, er der mere smag i HØVLET peberrod. Af øl, kan jeg varmt anbefale Brøckhouse, Esrum Kloster eller Galathea.Jeg foretækker smeltet smør fra stegepanden.

Hanne  -  2007-12-10 08:26:18
Prøv også :Vend først kødet i lidt mel, børst overflødigt mel af - vend derefter i sammenpisket ægog til sidst i rasp med salt og peber, børst overflødigt rasp af. Denne panering må gerne "trække" i 10-15 min. Dette skulle være en helt rigtig panering.

  -  2007-11-28 18:21:11
denne ret er et sandmesterværk og bør nydes sammen med en kold carlsberg. Retten opfylder alles krav, men ærterne skulle bare skiftes ud med noget salat og så en god dressing på.