Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Ristaffel

Antal:
Pers. 6 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Gryn / Korn

RisOprindelsesland : Indien - Indisk - Indiske

Indsendt :

Ristaffel, billede 4 Ristaffel, billede 1 Ristaffel, billede 2 Ristaffel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Skinketern, rå
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Karry
3 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.25 tsk. Paprika
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
6 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
    1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.


Opskrift:

Kødet skæres terninger og brunes i margarinen i en stor gryde eller en sautepande (bruges evt. at to omgange, hvis der ikke er plads). Løgene skæres i tern og tilsættes sammen med karry og svitses med. Salt, peber, paprika, rosiner, vand og fløde tilsættes.
Retten småkoger ca. 1 time til kødet er mørt. Æbler i tern koger med de sidste 10 min.

Retten serveres rygende varm med tilbehør efter eget valg i små skåle.

Obs:
Ved brug af tyndere fløde end piskefløde skiller retten. Det smager dog stadig rigtig godt, og man kan evt. vente med at tilsætte fløden til allersidst hvorefter retten ikke må koge.

Tips:

Tilbehør:
Løse ris til 6 pers.

Forslag til andet tilbehør:
Peanuts eller ristede mandler
Bananer i skiver
Rød/gul/grøn peber i tern
Kokosmel
Bambusskud
Palmemarv
Syltede ingefær
Rå champignonskiver
Mangochutney
Sød chilisauce



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (109 stemmer)

Opskriften er vist 251764 gange,
og udskrevet 15451 gange.


Energi:
KJ total 12760 (3038 kcal)
KJ pr. Pers. 2126 (506 kcal)
Vægt ialt 2945 gram
Vægt pr. Pers. 490 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 433 KJ (103 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Christian   -  2016-11-13 14:11:52
Kokosmælk - Puppadom

  -  2015-02-20 09:57:13
god og hyggelig ret. kommentaren om hjemmehjælperen synes jeg dog ikke hører til her på siden. måske manden har en privat hjemmehjælper eller en aftale udenfor arbejdstiden tæl til ti inden der kommenteres.

Kirsten  -  2014-08-08 14:20:52
Brugte opskriften sidste år til et spejderarrangement - og blev meget glad, da jeg oplevede, at opskriftens opgangede mængde passede til arrangementet, hvor vi var 70 personer

Gnaskekongen  -  2014-01-11 16:25:33
Karry skal først i, så den bliver "brændt" af og duft/smag kommer ud i retten. Krydr også med kanel og stødte nelliker, der giver uovertruffen duft og smag. Brug evt. Kokosmælk i stedet for mælk. Tilsæt evt julehvidtøl eller mørk sirup, der giver en fyldigere smag. Tilsæt skiver af ingefær (med tandstik, så de kan tages op lige inden servering), hvis du vil have retten lidt mere spids.

  -  2011-01-15 16:28:08
mums det smager rigtig. Godt

  -  2011-01-13 12:19:56
Lavede hjemmehjælperen det?!? Så kan jeg da godt forstå det hyleri over manglende tid hos brugerne..... Men super ret. Smager jo godt (det er man jo heldigvis selv herre over i den her ret)

Erik Bjørn  -  2010-07-16 15:13:46
Ristaffel eller Rijstafel stammer altså fra Indonesien, ikke Indien. Det er en ret, De hollandske koloniherrer konstruerede på baggrund af forskellige lokale specialiteter, tilsammen skulle det udgøre en "nationalret" for hele indonesien, der som bekendt består af en lang række øer og forskellige folkeslag.

egner  -  2009-09-12 14:27:50
lækker mad er 72 år gammel men fik min hjemmehjælper til at lave det det smagte skønt det bedste jeg nok har smagt indtil da mums.... spiste det med familien smager skønt i skulle prøve.

???  -  2009-04-13 12:35:18
det smager også godt med ferskner...

Annette  -  2007-10-21 22:03:00
Lækker, hyggelig og flot gæsteret.

Lisser  -  2007-01-26 16:19:06
Super lækker ,og noget man hygger sig over

Mia  -  0000-00-00 00:00:00
man kan osse bare jævne saucen med maizena til sidst i stedet for fløde.

Sune!  -  0000-00-00 00:00:00
Fnt mad og meget godt!

Pia & Martin  -  0000-00-00 00:00:00
Drønlækkert

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv med kalkun i stedet for gris. Det er mums

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
kan den fryses

madmor  -  0000-00-00 00:00:00
mel og mælk så ahr vil også tænkt på fedt% i disse slanke tider

madmor  -  0000-00-00 00:00:00
problemet med at fløden skiller!! kom lidt mel i fløden så sker det ikke. Super ret og er "hyggelig" at spise

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
det er guf for alle ..

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
virkeligt lækkert,selv for de kræsne.