Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Verdens bedste svenske pølseret

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød

PølserFryseegnet : nej

Indsendt af : liane

Indsendt :

Verdens bedste svenske pølseret, billede 4 Verdens bedste svenske pølseret, billede 1 Verdens bedste svenske pølseret, billede 2 Verdens bedste svenske pølseret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kogte kolde kartofler
500 gram Pølser
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Paprika, edelsuss
1 ds. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
lidt Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Opskrift:

Skær kartofler og pølser i mindre stykker. Pil og hak løget.

Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse i ca. 3 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpure og de øvrige ingredienser.

lad retten koge i ca. 10 min og så er den klar til at blive serveret.

Tips:

tilberedningstid ca. 30 min



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (500 stemmer)

Opskriften er vist 902984 gange,
og udskrevet 14151 gange.


Energi:
KJ total 10318 (2456 kcal)
KJ pr. Pers. 2579 (614 kcal)
Vægt ialt 1712 gram
Vægt pr. Pers. 428 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 602 KJ (143 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 8.9 gram
Kulhydrat 11.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Verdens bedste svenske pølseret

Heidi   -  2017-10-09 13:42:37
Den dåse tomat pure er det en stor eller den lille?

Karsten m  -  2017-09-15 17:52:59
Smager super. Kan det fryses?

Sigrid Marie  -  2017-08-13 17:23:38
MMMmmmmm. Det er bare så lækkert med sådan en pølse ret så den for 5 stjerner af mig. GOD OPSKRIFT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anne-Marie  -  2017-08-10 19:06:09
Jeg prøvede opskriften her til aften, og den smagte godt og er mættende. Så kan varmt anbefales. Jeg koger dog kartoflerne inden de skal i retten.

Julie H  -  2017-06-28 00:58:55
Dejlig nem og hurtiglavet ret. Mange tak 😉👍

mad mad mad   -  2017-05-13 15:33:14
Siden den for så mange gode kommentarer tror jeg også jeg prøver den

Kermit  -  2017-02-26 22:04:44
Er det store eller små dåser tomatpuré?

Dennis  -  2017-02-26 14:39:24
0.5 dl fløde det er 50 ml. Fløde. Meget mærkeligt mål. Skulle der ikke have stået 5 dl fløde og i så fald vil jeg fraråde mælken.

Michael Alexander  -  2017-02-06 18:24:42
God opskrift. Hvis man gemmer kartoffelvandet - gerne tilsat en terning grøntsagsbouillon - kan det sagtens erstatte det meste af fløden, det tykner faktisk på samme måde. Desuden kommer vi hakket hvidløg i, når vi svitser pølserne - du kan ikke smage dem bagefter, men de fremhæver de øvrige smagsindtryk i retten. Og så skal der altid lidt Dijon-sennep i sammenkogte retter, giver et pift til smagsløgene.

Sanne  -  2016-12-15 17:01:32
ds. = dåse

Vesper  -  2016-12-05 16:38:15
Dåse?

Den der synes i skal få styr på jeres mål  -  2016-11-19 22:41:53
Det går simpelthen ikke at i siger at der skal en "ds" i. Hvad skal det nu betyde??? God dag:D

Martin [Delicious & Sweet]  -  2016-11-04 16:08:49
Fremragende opskrift, den smager godt og giver også en smule kunstnerisk frihed. Jeg vil anbefale madfløde 18% fremfor piskefløde. Piskefløde er ikke en optimal madløsning.

Allan  -  2016-09-18 13:59:57
Er det samme ret Steffen har lavet som han kommenterer på? Det er ikke godt at fryse en ret med fløde og så varme den op igen.... Og hvor kommer hans purløg lige fra?

Maria  -  2016-08-30 21:44:13
Jeg kom til at putte tre tsk cayennepeber i i stedet for paprika og puttede så 3 tsk paprika i bagefter. Giver retten en spark uden at blive stærkt og smager dejligt!

Tommy  -  2016-08-27 17:13:51
Den er lang tid om at stivne i sovsen. De 10 min kan ikke lade sig gøre. Men smager godt

Ingelise  -  2016-08-11 16:35:53
Det er en hamrede god ret ikke sidste gang vi prøver den😊😊😊😊

Ditte  -  2016-05-23 18:32:35
Vildt god! Prøv at tilsæt lidt æbleeddike, det er godt!

Steffen B.  -  2016-03-18 20:03:56
@Marianne D; - Retten kan godt fryses, purløg bliver dog blødt, men bevarer smagen.

Steffen B.  -  2016-03-18 20:01:16
Glimrende opskrift - fem stjerner fra mig, og der var ingen bitterhed fra paprika'en whatsoever.

Søren W  -  2016-02-18 16:37:53
Lad retten stå i køleskab 1 døgn og genopvarm dagen efter - så smager den ENDNU bedre

Marianne D  -  2016-02-03 21:06:44
Kan retten fryses???

Glad for mad :-)))  -  2016-02-01 21:03:19
- fortsat- Fløde kan iøvrigt undlades. Retten bliver smagfuld og i en skøn konsistens alligevel :-) Velbekommen

Glad for Mad :-)))  -  2016-02-01 21:01:49
@Thomas Hansen Det er svært at læse en opskrift ;-) Kartoflerne er kogte inden de kommer i retten. Tilberedningstiden er derved helt fin :-)))) Jeg oplevede på ingen måde bitterhed fra paprikaen? Tjek evt. dine råvarer eller brugen heraf :-) Syntes bare det er så ærgerligt at din kommentar står øverst og er misvisende for en ellers fin anvisning og opskrift af slagsen. Jeg anbefaler på det varmest.

Thomas Hansen  -  2015-11-09 20:39:09
Retten mangler sødme og smager for meget af bitter paprika. Kartoflerne skal have mere end 10 min i mit tilfælde hvilket betyder at pølserne koger alt for længe.

Jan V  -  2015-10-28 10:06:30
Bruger opskriten som den står, dog smider jeg også lige 200 g. bacon i skiver oveni, som jeg svitser sammen med løj og pølser. Det bliver da ikke bedre :)

Kristian W  -  2015-10-15 18:41:46
Tilsæt 1 dl. eddike samt 2 spiseskeer med sennep og retten vil få 5****! Velbekommen

Johnny   -  2015-08-24 13:52:15
Super god ret prøv med kålpølser og rødløg smager meget bedre

Kathrine  -  2015-06-10 17:41:29
God mad

Betina Chamberlain   -  2015-05-15 18:31:36
Fantastisk

Knud Laursen  -  2015-03-13 09:15:52
Vores barnebarn på knapt tre år sad og så fjernsyn ca. halvanden time efter, at vi havde spist. Pludselig vender han sig og siger: "Farfar, du skal komme i morgen igen og lave aftensmad"......så havde den svenske pølseret ikke været helt forkert.

Jette  -  2015-03-04 20:34:20
Er det en lille eller en stor ds tomatpure??

Elo  -  2015-01-25 13:11:33
Jeg var engang i Sverige hvor vi fik pølseret med sild. Det smagte bare herligt. Har prøvet retten her med 5-6 sild i lage tilsat. Det er næsten min livret!

Sheila8  -  2014-08-11 12:58:49
Virkelig god ret :)

  -  2012-12-20 05:30:13
den her pølseret lyder tilgengæld satme god, den skal prøves imorgen.. mums, fløde hære næsten alt mad, og nu hvor jeg siger fløde mener jeg 38% da fløde med procenterne under ikke har en dyt med fløde og gøre.