Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Hjemmelavet rødkål 02

Antal:
Pers. 5 Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Kål

RødkålFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Ole j

Indsendt :

Hjemmelavet rødkål 02, billede 4 Hjemmelavet rødkål 02, billede 1 Hjemmelavet rødkål 02, billede 2 Hjemmelavet rødkål 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rødkål. rå
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Ribssaft. sød. koncentreret
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Opskrift:

Tilberedning af hjemmelavet rødkål

Snit kålen fint og svits den i smør (brug andefedt hvis du har det) i en gryde.

Tilsæt eddike når kålen er faldet lidt sammen.

Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg.

Tilsæt ribssaft og salt og læg låg på gryden.

Kog kålen ved svag varme i ca. 1 time.
Smag til med sukker og evt. mere salt.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (134 stemmer)

Opskriften er vist 471137 gange,
og udskrevet 6577 gange.


Energi:
KJ total 4781 (1138 kcal)
KJ pr. Pers. 956 (227 kcal)
Vægt ialt 1382 gram
Vægt pr. Pers. 276 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 346 KJ (82 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 12.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Hjemmelavet rødkål 02

René Lundsgaard  -  2016-12-24 14:44:48
Prøv med honning i stedet for sukker, giver et fantastisk blankt udtryk og en helt fabelagtig smag.

Nem og god opskrift smør kan byttes til olie og ande fedt bedst kh Anders eigen. Glædelig jul   -  2016-12-23 08:55:19
Lækre sager

Pia  -  2016-12-05 17:02:28
Jeg mener helt sikker at det/den er fryseegnet. Vi er 2 og jeg koger normalt et helt rødkål af gangen og pakker det så i 2personsposer i fryseren - helt perfekt

  -  2016-11-06 11:29:02
Jeg har haft frosset rødkålen uden problemer, men uden "saften". Efter optøning varmes rødkålen med frisk ribs, solbær eller hyldebærsaft.

Elisabeth Price  -  2016-03-09 04:06:54
En god, praktisk opskrift, som man self kan lave om på efter smag og de lokale muligheder. Vi har ingen ribs her i St Louis, så jeg bruger tranebaersaf og tilsaetter et aeble. Hjemme brugte vi fedtet fra flaeskestegen, og krydrede med en kanelstang,nogle nelliker og et par laurbaerblade, og vi kunne godt lide at bruge rødbedeeddike til at fordybe farven og give lidt sødme, da der endelig ikke måtte kommes hvidt sukker i. Når man har den rigtige fremgangsmåde kan man let finde frem til de game familie variationer.

  -  2016-02-18 22:28:42
Den brune farin giver også en let karamelagtig smag. Hvorfor fryse den, skold et par glas og smid den på, den holder i årevis i skabet, ganske som hjemmelavet syltetøj. Julemodellen skal have kanel, nelliker, laurbærblade .... :)

  -  2015-12-22 15:27:10
Prøv at skifte det hvide sukker ud med brun farin. Det giver en super flot mørk farve.

Per  -  2015-12-19 18:01:05
God opskrift Prøv med en presset sød appelsin, det er godt.

Rikke  -  2015-12-14 20:43:19
Hvilke eddike skal der bruges

  -  2015-12-14 14:23:58
Super rødkål ungerne elsker den

Dorthe  -  2015-12-07 19:04:03
Der står den ikke er frysegnet 😀men jeg har tit frossen den ned med godt resultat

Amine  -  2015-12-06 19:32:45
Tilsatte et par kanelstænger, nelliker og laverbærblade. Ellers dejlig opskrift!

.  -  2015-12-05 06:39:56
Hvis man putter rødkålen på patentglas skyllet med atamon, kan det holde sig meget længere. Mange uger og nok også måneder.

Susann  -  2015-11-14 11:47:15
Prøv at søde med honning, gerne med rosmarin i. Giver en fin smag

Ulla Nielsen  -  2015-11-11 20:22:35
Jeg vil også gerne vide hvor længe det kan holde sig i et sylteglas i køleskabet?

S.R.J.N  -  2015-11-02 16:16:36
Hejsa hvor længe kan det holde sig i et sylte glas????? på forhånd tak

Keld   -  2015-11-01 12:58:47
Hvad med en kanel stang, kom man ikke det i i gamle dage.. Ved juletid

Henrik  -  2015-10-13 15:50:02
Selvfølgelig kan rødkål fryses. Prøv at tilsæt lidt revet/snittet æble og hakket trænebær.

Henrik  -  2015-10-13 15:48:14
Prøv at tilsæt lidt æbler og blændet tranebær

Beate  -  2014-12-23 21:49:29
Glimrende rødkål. Er taget lige ud af Frk. Jensens Kogebog. Kan sagtens fryses. Ribssaft kan med fordel erstattes af hyldebærsaft (ikke fra Frk. Jensen).

Karin  -  2014-12-22 16:38:56
Tilsatte friske ribs, super, også velegnet til nedfrysning.

  -  2014-12-22 13:07:04
Prøv at komme nogle stykker æbler i

Anne   -  2014-12-17 11:35:27
Hvorfor kan den ikke fryses? Jeg har altid lavet meget rødkål, hvorefter jeg lagt det i fryseren.

Helle C.  -  2014-12-16 18:18:39
Super god opskrift, lige som vor mor lavede det

Heidi  -  2014-12-14 16:58:29
Tilsatte lidt ekstra sukker. Ellers super fin opskrift.

Hanne E. H.  -  2014-11-21 10:06:58
god opskrift.. tilpas sødme.. Kan anbefales