Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Mørbradgryde ( sorte gryde )

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

Svinemørbrad i stykkerIndsendt af : pjuske

Indsendt :

Mørbradgryde ( sorte  gryde ), billede 4 Mørbradgryde ( sorte  gryde ), billede 1 Mørbradgryde ( sorte  gryde ), billede 2 Mørbradgryde ( sorte  gryde ), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
125 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
400 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Paprika, edelsuss
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Opskrift:

Bacon ristes i en gryde tages op på fedsugende papir og gemmes til pynt.

Mørbraden skæres i skiver og vendes i mel og brunes i gryden, tages op på en tallerken.

Løg i halve skiver brunes sammen med champignon i skver.

Tilsæt tomatpure, drys paprika og mel over og rør det i løg og champignon. Tilsæt fløden og kog op og rør så tomaterne i.

Læg mørbraderne i og småsimrer i ca. 20 minutter.

Til allersidst kommes pølserne i.

Serveres med ris eller kartoffelmos.

Tips:

Boullion kan evt tilsættes sammen med fløden, men så bliver den meget tynd og skal jævnes.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (566 stemmer)

Opskriften er vist 1502827 gange,
og udskrevet 40332 gange.


Energi:
KJ total 19677 (4685 kcal)
KJ pr. Pers. 4919 (1171 kcal)
Vægt ialt 3453 gram
Vægt pr. Pers. 863 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 569 KJ (135 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 10.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Mette B  -  2017-08-12 18:43:56
Lækker opskrift.

Brita  -  2017-08-02 09:11:36
Verdens bedste møbradgryde. 😍

  -  2017-05-21 17:14:35
Jeg har lavet den nogle gange. Jeg kommer hvidløg og chili i og undlader bacon, lige meget hvad jeg gør, så slipper jeg heldigt..

Andreas   -  2017-05-10 06:35:15
Det er en mega go opskrift smager rigtig godt men lidt Engelsk sovs skader ikke lige at komme i også 😀

Kim  -  2017-04-19 08:08:55
Øhh hvad med baconskiverne som er lagt på fedtsugende papir? Skal de med som tilbehør til ris eller smides i sammen med pølserne?

Helle  -  2017-01-25 18:22:06
Til Michael: vandet er vist tænkt til at koge risen i😊Jeg skal lave retten til mine gæster på lørdag, så håber den bliver top dollar😜

Michael  -  2017-01-04 18:08:24
Hvornår kommes vandet i??????

Laila  -  2016-12-27 15:07:11
Jeg brugte kyllingefilet som jeg skar ud i tern, bare for at prøve. Det kan stærkt anbefales og smager super lækkert

lejf.   -  2016-12-19 14:05:12
jeg får gæster og har røvet den sorte gryde før retten er dejligt krydret og nem at lave. Den er bare super til gæster.

anonym  -  2016-04-06 14:47:39
Super ret, og det smager ligeså godt, hvis man bytter fløden ud med milda 4%.

anonym  -  2016-02-18 18:24:02
Fantastisk mørbradgryde. Dem der spare på fløden må enten være rygere eller fitness freaks, der skal ikke spares på fløde, den er fantastisk som den er.

  -  2016-02-03 14:21:22
Den bedste. Og man kan godt halvere piskefløden m minimælk uden det kan smages

Claus  -  2015-12-11 17:49:32
Ville det være muligt at tilføje hvor meget smør der bliver brugt til at brune kødet , til os som aldrig har lavet det før.

Mig  -  2015-10-03 15:40:29
Kan man bruge madlavningsfløde i stedet for piskefløde

Lene H.   -  2015-08-16 20:45:12
Det var en virkelig lækker ret :) det var både børn og voksne helt enige om !

Thomas  -  2015-08-04 09:00:08
Super god ret, putter dog et par Boullion terninger når jeg laver den...

Henrik36  -  2015-06-01 16:49:57
Super lækker ret. familien spiser meget

Allan D  -  2015-05-17 13:19:36
Smager fantastisk og er forholdsvis nemt og hurtigt at lave :-)

jesper  -  2015-02-18 18:18:34
Jet syntes kart der skal servers pommesfrites til :)

Susanne  -  2014-12-30 13:46:08
Nu findes der jo massevis af forskellige opskrifter på mørbradgryde. Denne er absolut en af de bedre. Lækker.

  -  2014-10-25 16:36:33
det der har intet med mørbradgryde at gøre, det er nærmere stroganoff med svinemørbrad...

Claus Nyby  -  2014-10-21 19:55:12
Utrolig dårlig opskrift!!!! Hvad laver tomat i en mørbradgryde???

:)   -  2014-08-29 12:13:12
Hvilken slags boullion er det, man kan bruge i denne ret?

eik  -  2014-06-20 19:39:07
Helt i top. Fik ros af mine gamle forældre på 85 år. Nok til dagen efter og en portion til nedfrysning. Lidt fint i den alder og man helst vil klare sig selv

[email protected]  -  2014-01-26 09:28:38
Super laekker moerbrad ret ,den var totalt udsolgt her da vi var faerdige mummmmmsssss

lissi  -  2013-06-24 18:41:15
Super opskrift, alle jeg har lavet den til synes den er fantastisk. Laver den godt nok med kyllingebryst i tern i stedet for og vender det ikke i mel + jeg kommer kyllinge boillion terning i og kulør til sidst. Smager ganske enkelt himmelsk.

Kristian  -  2013-01-05 13:06:08
Dejlig ret

Frankie  -  2012-12-17 13:18:48
En favorit! OG så bliver den altså lige i øjet hvis man tjipper en lille snaps i. Helt efter egen smag :o) Kan også være et skvæt rødvin men schnaps'en giver et pift...!

Henrik  -  2012-02-08 10:55:11
Kan det svare sig, at lave retten dagen i forvejen?

Lisa  -  2012-01-19 07:18:03
Den smager ikke helt som den Sorte gryde som min svigermor lavede, men den er hammer god, og det er en god ret hvis man har mange gæster til spisning. Lavede den sommeren 2011 til en weekend sammen med 15 personer, brugte dog ekstra kød, da det ikke lyder af meget kød. Alle var vilde med den og så kunne jeg lave mad til 15 pers. for kun 30,- pr. næse, købte nemlig mørbrad på tilbud. dog synes jeg at det er synd at der er cocktailpølser i, så dem undlader jeg, men ellers følger jeg opskriften. Det er lidt træls at læse at folk vil have mindre fløde, for pokker det er jo ikke en ret du lever af i flere dage så hvad gør det at der bruges meget fløde, der står jo intet om at det er en fedtfattig ret :-).

ALM  -  2011-08-13 17:46:45
Har tilføjet bacon i tern (i stedet for skiver) og dijon sennep

Bettina 1965  -  2011-05-28 21:46:54
Super lækker ret, alle i familien er vilde med den :-) MUMS

Henrik  -  2010-10-24 16:03:57
Jeg synes mit kom til at smage alt for meget af tomatpure. Men nu købte jeg også ind i Aldi og de har nogle gange nogle sære produkter. Men umiddelbart virker tomatpure og hakket tomat som om det helt overtager kødsmagen og alt det andet lækre.

albanj  -  2010-10-18 19:40:30
Super lækker opskrift. lavede den til 25 mennesker tilen fødselsdag, og alle var vilde méd det

michael  -  2010-08-26 21:18:23
Vil bare sige at den er top dollar og vil lave den til sviger når de kommer i næste weekend det er ikke sidste gang jeg laver den !! 10 her fra!!

Hansen  -  2010-08-11 15:22:35
LAV JERES EGEN OPSKRIFT HVIS I SKAL ÆNDRE DEN! DEN ER GOD SOM SKREVET ;) MUMS

JOC  -  2010-03-27 11:02:47
Næste gang vil jeg nok bruge en del mindre fløde og tilsætte noget mælk i stedet, for med den fedtprocent skal man ikke spise den mange gange før man får et hjerteanfald...

Kone  -  2008-10-10 10:35:56
Dejlig opskrift. Uhm ;-)

[email protected]  -  2008-08-27 13:37:50
Boullion kan smeltes ( udrøres ) direkte i fløden, så behøver man ikke at jævne