Sprødstegt multe med sauteret sommergrønt

Sprødstegt multe med sauteret sommergrønt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Multe

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Sprødstegt multe med sauteret sommergrønt, billede 4 Sprødstegt multe med sauteret sommergrønt, billede 1 Sprødstegt multe med sauteret sommergrønt, billede 2 Sprødstegt multe med sauteret sommergrønt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Multefilet med skind Multen er egentlig en varmtvandsfisk og er derfor overvejende tilgængelig om sommeren.
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauterede sommergrøntsager:
200 gram Gulerødder nye med top
150 gram Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
250 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
250 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Krydderurte Beurre Blanc:
4 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
0.5 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
0.5 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
1 spsk. Estragon, frisk
   
800 gram Kartofler, nye
   
Opskrift:
Multen fileteres og skællene skrabes af (få fiskehandleren til det), indvendigt renses den for hinder og benene i ryggen fjernes med en fisketang. Multen skæres i portionsstykker og skindet ridses, evt. på kryds.

Steges i olie på skindsiden til den er mør (løft den fra panden ind i mellem så skindet ikke brænder helt fast) og vendes kun lige kort tid på den anden side. Krydres med salt og peber.


Sauterede sommergrønsager:
Skær gulerødderne i lange skrå stykker. Forårsløg og asparges skæres i ca. 5 cm stykker på skrå. Spidskålen skæres i kvarte, stokken skæres ud og kålen snittes.

Varm olien op i en sauterpande og sauter først gulerødderne et par minutter før de øvrige grønsager tilsættes. Sauter 4-5 minutter til grønsagerne er møre, men stadig har bid.


Krydderurte Beurre Blanc:
Hvidvin og skalotteløg koges ned til ca. 1/3. Smøren smeltes forsigtigt heri, må ikke komme op og koge. De hakkede krydderurter (ca. 2 dl) vendes i.





karakterer:
Opskriften er vist 62362 gange,
og udskrevet 1797 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17849 (4249 kcal)
KJ pr. Pers. 4462 (1062 kcal)
Vægt ialt 3260 gram
Vægt pr. Pers. 815 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 547 KJ (130 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 8.6 gram
Kulhydrat 6.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-29 01:05:36
Steg fisken i smør, det smager 10 gange bedre, og fisken suger IKKE fedtstoffet.

  -   2010-05-29 00:58:18
Rigtig god, også hvis man normalt ikke er vild med fisk. Husk at skrabe skindet godt, og fjerne alle ben, eller få fiskehandleren til det.