Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Millionbøf - som mor lavede den

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Hakket oksekød - OksefarsIndsendt af : Schlosser

Indsendt :

Millionbøf - som mor lavede den, billede 4 Millionbøf - som mor lavede den, billede 1 Millionbøf - som mor lavede den, billede 2 Millionbøf - som mor lavede den, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
   


Opskrift:

Pil løgene og hak dem groft. Brun dem i en gryde med lidt margarine (olie kan også bruges) Tilsæt det hakkede oksekød og brun det sammen med løgene til det har fået farve.

Bouillon laves ved at opløse en oksekøds bouillon terning i 4 dl. Vand. Når denne er oplyst tilsættes den færdige bouillon i gryden og gryden bringes i kog i 5 – 10 minutter

Retten jævnes med lidt koldt vand der er rystet sammen med 2 spk. Mel og det røres i sovsen. Lad sovsen koge i 5 minutter til den harv fået lidt tykkelse.

Smag sovsen til med salt og peber til den har den rette smag. Andre krydderier kan også tilføjes alt efter ønsker.

Tilsæt kulør efter behag, jeg mener en millionbøf skal være kul sort mens andre mener den skal være lettere brun.

Sovsen serveres til kartoffelmos eller pasta, men kan også gå til kogt kartofler.
Smager godt med tzatziki ved siden af.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (214 stemmer)

Opskriften er vist 571946 gange,
og udskrevet 6276 gange.


Energi:
KJ total 5530 (1316 kcal)
KJ pr. Pers. 1382 (329 kcal)
Vægt ialt 1218 gram
Vægt pr. Pers. 304 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 454 KJ (108 kcal)
Protein 8.8 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 3.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Karsten R.  -  2017-09-18 20:05:36
Som i gamle dage- Sådan skal millionbøf smage.

Maja  -  2017-09-14 20:49:24
Tilsatte 1/4 dl madlavningsfløde. Mums det var lækkert

Hans, Glutenfri  -  2017-08-29 08:59:56
Dejlig ærkedansk middag som i barndommen. To store forandringer denne gang; 1: brukte rensdyrfars. Virkelig vilt-dejlig. 2: glutenfri udgave med Maizena denne gang, vil prøve med glutenfri mel næste gang, selvom Maizena funger udmærket. Tilsatte meget tynne skiver ny-gulerødder de siste 5 minutter / al dente. La det simre i god tid - 1 til 11/2 time. Super drøj middag for små penge.

lotte  -  2017-08-17 12:55:08
super opskrift , men når man bruger mel til jævning skal den mindst små snurre i 15-20 min så der ikke er mel smag i retten . jeg lader den selv koge ind så det passer , syntes det giver en mere intens smag

René  -  2017-05-10 17:18:37
Denne millionbøf smager fantastisk, og så vil mine børn også spise den modsat hvis jeg laver kødsovs med champignon og pølser👍👍

  -  2017-01-14 17:08:53
En milionbøf skal stå og simre mindst halvanden time,og så skal man altid huske laurbærblade

god mad  -  2016-10-31 16:40:39
perfekt mad hvis man tager lidt ribs gele i sovsen

janas33  -  2016-10-11 12:12:08
Man da ikke lave millionbøf på 15 min.. alt oksekød der grydesteges/koges skal have mindst 3 timer i følge en slagterikok.

John Johansen  -  2016-09-18 21:06:42
Mere piskefløde¡ Absolut, mere piskefløde!

John Johansen  -  2016-09-18 21:05:00
Vås! tzatziki har intet at gøre med millionbøf!!!

Robert  -  2015-06-28 17:23:19
Lagerbær??

Allan Rasmussen  -  2015-06-27 19:56:21
Har kommet tyndtskårne gulerødder i, samt rød snack peber i tern og det samme med gul peber, kød og løg simrer i 45 minutter og grøntsagerne i 20 min til sidst. Jævner med 1.5 dl mælk og en stor spsk økologisk hvedemel. Fremragende når jeg selv skal sige det, men konen nægter at smage det da det ikke er kødsovs, men millionbøf.

Torben  -  2015-04-03 19:06:11
Min mor Insisterer på at der skal lagerbær blade i, og det er essensen af hele retten.

  -  2014-12-02 17:44:27
Som barn tilsatte min mor altid champignon. Det smager fantastisk!

Frederikke 9 År  -  2014-08-21 18:24:39
Jeg syntes at denne opskrift er rigtig god + jeg selv har lavet den

Marianne i Nice  -  2013-02-04 09:59:09
et par laurbærblade i giver god smag

Martin   -  2012-03-12 20:06:28
Rigtig lækker, hurtig og nem ret! Lavede en halv portion til mig selv og spiste det hele, så vil sige at en halv ikke er nok til 2 sultne voksne mennesker

Inge V.  -  2011-08-18 18:12:30
Til Cille, ja en halv portion med tilbehør er nok til to personer. Du kan også lave hele portionen og så lægge halvdelen i fryseren (hvis du har en) så er der til en nem middag.

Cille  -  2011-08-10 11:47:19
Hvis jeg kun laver halv portion er der så stadig nok til at to kan blive mætte?

Anne-Mette  -  2011-07-14 21:41:06
Dejlig nem og lækker ret. Lige som den skal være uden noget ekstra. For personligt syntes jeg at når man kommer alt muligt ekstra i, bliver det kødsovs i stedet for millionbøf, som skal være helt helt almindelig :D Vi spiser altid hjemmelavet kartoffelmos til, det et hit herhjemme. En ret børnene uden problemer kan være med til at lave - uden stres ;) smiler.

Emiliesmor  -  2011-06-24 19:46:06
Super lækker ret, den bliver absolut lavet igen, min datter på 10mdr elskede den!! :-)

Martin  -  2011-05-07 19:57:23
Det her er den helt rigtige opskrift..præcis som min mor lavede den:-) Har efterhånden også selv lavet den et utal af gange, tilsætter gullerødder og porrer (og sommetider selleri) og den er bare helt fjong med katrtoffelmos eller ris. Og ja, børnene elsker den..selv de kræsne drenge:-)

isbo  -  2011-03-03 20:52:27
Helst med 3 løg og måske man kunne tilsætte et skvæt champignon...mums!

Nicklas  -  2011-01-07 20:02:05
Jeg er ikke nogen fantastisk kok, men det var lige til at gå til! Fik min kæreste scoret endnu en gang her til aften ;)

HH Lanzarote  -  2010-07-14 18:51:36
Sådan ! Den skal nemlig ikke koge længere end 10 - 15 min. Jeg opløser okseterningen i 2 dl vand og kommer 2 dl tomatpuré i også.

Mundilfare  -  2010-06-01 22:01:53
Hvad kan jeg sige? Suveræn!!!

  -  2010-06-01 20:07:07
Endelig! - som vor mor lavede millionbøf. Perfekt!! - Uhhmm!!!!

Maibritt  -  2010-04-21 21:59:50
Jeg glaeder mig til at lave den i aften, jeg vil dog tilsaette majs, guleroedder og peberfrugter.

  -  2009-01-21 09:05:29
præcist som jeg selv laver den...sjovt...men det er selvfølgelig også en godt, nem og billig ret. hurra!!! og sandt nok, jeg kender ikke nogle børn der ikke kan lide millionbøf. selv min datter, som ellers aldrig spiser kød - spiser gerne millionbøf. ;)

Mona 27-10-2008  -  2008-10-27 08:58:08
Denne opskrift er super nem og lave og det smager fantastisk. hvis man syndes kan man putte gulerødder i det smager også godt.

Gitte (Norge)  -  2008-08-10 19:53:33
Smager bare mumsfilibaba!

Mikkelinas mor  -  2008-06-21 17:15:17
Rigtig velsmagende og meget nemt. Tilsætter selv gullerods skiver, så retten bliver lidt sundere :0)og det bedste af det hele, min datter på 9 mån. ELSKER det !!!