Rullesteg i gryde med persille

Rullesteg i gryde med persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rullesteg i gryde med persille, billede 4 Rullesteg i gryde med persille, billede 1 Rullesteg i gryde med persille, billede 2 Rullesteg i gryde med persille, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Svinebryst. slag. rullesteg
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Kulør
   
1500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
300 gram Rødkål. konserves
   
Opskrift:
Svinebrystet eller Slaget som det hedder i fagsprog skal bruges til rullesteg. Det er samme stykke af grisen som også bruges til rullepølse. Det er sikkert nødvendigt at få slagteren til at skære stykket ud. Få også skåret sværen af med det samme, så er du selv fri for at bakse med det.

Bred kødstykket ud og skær evt. lidt af det tykkeste spæk væk, hvis rullestegen skal være mager. På kødsiden krydres godt med salt og peber og persillen bredes ud over stykket.

Rul stegen stramt sammen og bind en snor omkring i begge ender så den holder sammen mens den snøres fint hele vejen. (Den kan også holdes sammen af kødnåle mens der snøres.)

Brun den i smørret i en stegegryde på alle sider. Hæld ca. 2-3 dl vand ved og et lidt persille. Krydr med salt og peber og lad stegen småstege i ca. 1 1/2 time. Vend den et par gange undervejs og pas på den ikke koger tør.

Når rullestegen er færdig tages den op og stegeskyen får lov til at stå et øjeblik før der drysses lidt mel på og som for lov til at opsuge fedtet, skyen sies og farves lidt med kulør.





karakterer:
Opskriften er vist 110773 gange,
og udskrevet 8977 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 25340 (6033 kcal)
KJ pr. Pers. 4223 (1005 kcal)
Vægt ialt 4152 gram
Vægt pr. Pers. 692 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 610 KJ (145 kcal)
Protein 9.6 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-11-19 13:11:34
Hvad skal kerne temperaturen være?

  -   2016-02-07 16:33:40
Det er bare guf :) også med svesker hvis man lide det. jeg krydrer med oregano. salvie timian og salt , peber inden jeg bruner den. Putter laubærblade i vandet og løgstykker. det giver en fantastisk god sovs. :)