Benløse fugle

Benløse fugle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Benløse fugle, billede 4 Benløse fugle, billede 1 Benløse fugle, billede 2 Benløse fugle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Okseklump
100 gram Spæk fersk
100 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
175 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
75 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Oksekødet skæres i 7-8 skiver på tværs af kødtrådene, bankes, krydres med salt og peber.

Spæk og gulerod skæres ligeledes i 7-8 stave som lægges på kødet og det rulles, ombindes med garn eller lukkes med stegenåle.

Kød og løg brunes.
Drysses med mel og afbages, tilsæt vand og tomatpure, dækkes med låg og braiseres i gryde til kødet er mørt, 1-1.5 time.

Kødet tages op, når det er mørt, garn eller nåle fjernes. Skyen sigtes og smages til med fløde, salt og peber.

De benløse fugle serveres i saucen med kartoffelmos.





karakterer:
Opskriften er vist 369316 gange,
og udskrevet 13645 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (412 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10046 (2391 kcal)
KJ pr. Pers. 2511 (597 kcal)
Vægt ialt 2089 gram
Vægt pr. Pers. 522 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 480 KJ (114 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 8.6 gram
Kulhydrat 2.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-10-29 03:29:38
ci kan godt lide benløse fugle , kærlige hilsner mor

  -   2015-12-28 16:37:39
Brug løg i stedet for gulerødder så er den god.

  -   2015-05-28 00:33:10
En god bacon samt persille er heller ikke værst i fuglene hvis man ikke er til spæk:) mos og rødbeder er et must som tilbehør!

  -   2010-04-11 10:46:14
Lavede den med flydende oksefond fra Oscar, puttede flæsk i den ene halvdel, persille i den anden halvdel, puttede en halv liter fløde i da det havde kogt i næsten 1 time, og puttede en lille sjat rødvin i, da jeg smagte den til. Havde hverken gulerødder eller porrer, så nøjes med løg. Og valgte almindelige kogte kartofler. Formidabel ret! En ren 10'er fra hele familien :) Tak for alle de gode råd

  -   2009-10-11 13:45:06
En sjat rødvin i saucen, så er den næsten perfekt :)

  -   2007-10-30 16:21:54
De er lidt kedelige med gulerødder, men prøv med porrer..Så biver de rigtig gode

  -   2007-04-04 23:45:44
Jeg er ikke så vild med spæk, så jeg ruller hakket persille ind i kødet. Rigtig god spise!!

  -   2007-03-11 19:54:12
Kan også serveres med ris - og hvis man er lidt doven kan man få kartofler til istedet for kartoffelmos. Man behøver ikke at drysse med mel og afbage - man kan bare tilsætte fløde til sidst og lade det koge ind som en sovs. Det får man sådan en god sidefælsk af!! ;-)