Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Gammeldages boller i karry

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød

Andet blandet kødIndsendt af : pernille ahm

Indsendt :

Gammeldages boller i karry, billede 4 Gammeldages boller i karry, billede 1 Gammeldages boller i karry, billede 2 Gammeldages boller i karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Boller:
500 gram Kalv og flæsk. hakket 11%
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Sovs: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 spsk. Karry, madras
0.25 spsk. Gurkemeje, stødt
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Kogevand
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Opskrift:

Løget rives og farsen røres sammen.

En gryde med vand bringes i kog, skru ned på laveste blus og sæt bollerne med en teske eller dessertske. Når de kommer op til overfladen er de færdig og tages op og lægges på en tallerken gem kogevandet, det skal bruges til sovsen.

Farsen kan også bruges til frikadeller og forloren hare.

Karry Sovsen:
Kom smørret i en gryde når den bruser hakket æble og løg som steges bløde, Så tilsættes karry, gurkemeje og mel og rør godt nu kan man ikke gå fra gryden, tilsæt det varme kogevand mens du rør det hele tiden, bliv ved med at komme kogevand i og pisk indtil man synes sovsen har den rigtig konsistens. Gem resten af kogevandet, hvis sovsen bliver for tyk.

Smag sovsen til med salt og peber og lad den koge et par minutter, for at få melsmagen væk. Rund af med en sjat fløde eller mælk.

Serverer ris til.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (149 stemmer)

Opskriften er vist 678752 gange,
og udskrevet 12087 gange.


Energi:
KJ total 7905 (1882 kcal)
KJ pr. Pers. 1976 (470 kcal)
Vægt ialt 1168 gram
Vægt pr. Pers. 292 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 676 KJ (161 kcal)
Protein 10.4 gram
Fedt 10.7 gram
Kulhydrat 6.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Gammeldages boller i karry

  -  2017-10-17 18:13:57
Den ret fungere fuldkommen ikke Kødbollerne er da over hovedet ikke færdige når de flyder op

Mark  -  2017-07-06 17:21:13
Nogle som ved hvor længe man skal koge de kødboller

Nybegynderen  -  2017-05-01 16:46:30
Må blot tilstå at de er altså ikke klar når de kommer op til overfladen. Har gjort det nogle gange nu og mine skal altid have længere tid desværre.

Kokken Ole  -  2017-03-05 19:28:21
Tänk på at om man som der står her, vil ha til frekadeller dagen efter eller för, så lav ködbollerne , först af halve farsen, og UDEN löj, da der Ikke ska löj i ködboller som alle Ups, fleste ved, hakket löj ska i til frekadeller , ikke i ködbollerne, helt fejl, det giver en bitter smag og passer ikke , men men så klart, vil man lave dem som man selv vil, ja så behöver men inget resept,

Josefine Pedersen   -  2016-09-15 20:04:43
Virkelig lækker ret! Puttede ikke æble i. Men ellers var den lige mig. 👍🏽😊

Anna  -  2016-08-12 17:18:41
Rigtig god opskrift, men jeg tilsatte Herbamare grøntsagsbuillon til sovsen, hvilket gjorde hele forskellen 😊

Flemming   -  2016-02-08 16:28:52
Jeg bruger kokos mælk fra dåse i stedet for fløde. Det giver en mere rund smag.

  -  2016-01-19 10:04:50
Jeg ser først det med bouillon terningen til vandet hvor man laver bollerne i, lyder smags godt - så det vil jeg gøre næste gang. Så vil jeg også bruge en mindre ske, for de blev lidt store mine boller. Til slut, sørge for at lave dobbelt af sovsen, så der er rigeligt. Selve opskriften er rigtig god og på den gode gamle dags måde, det kan jeg altså godt li. 😊

Hans Peter  -  2015-12-17 10:25:47
Hvis sovsen er lidt grynet vil en tur med stavblenderen hjælpe på det

René  -  2015-10-15 18:59:26
Det er lige præcis sådan her jeg vil have mini Boller I Karry. Men jeg hoppede med på opfordringen om at tilsætte en (grøntsags)bouillon :-) Dog laver jeg dobbelt portion af selve sovsen til samme mængde kødboller.

Karry madness  -  2015-09-14 15:29:28
Når jeg laver boller i karry, putter jeg altid krydderier og bulion terninger i mit koge vand. f.eks. timian, oregano, basilikum eller klar suppe terning. Det giver en dejlig smag til bollerne og et pift til sovsen..

Kasper Madsen   -  2015-09-03 18:24:43
Første gang det lykkedes mig at slippe heldig fra boller i karry :-) syntes dog sovsen bliver lidt grynet. Tror jeg prøver uden løg og æbel næste gang

Claus  -  2015-07-29 21:27:37
fulgte opskriften til punkt og prikke, dog x 3. Stor succes og nok den bedste karryret endnu

Alex 11år  -  2015-06-17 20:04:31
Mega god mad. Man skulde tro at man var profetionel kok. :-)

Jens  -  2015-02-21 18:29:24
Smagen forøges væsentligt ved at tilsætte bouillon. Jeg brugte en spsk bouillon-paste, hvilket svarer nogenlunde til en terning. Og det passer IKKE at bollerne er færdige når de kommer op til overfladen. De skal have minimum 5 minutter.

Anja  -  2015-02-12 18:11:05
God opskrift. Jeg tilsatte en bouillon terning. Ungerne stor spiste.

SkipperKurt  -  2013-11-29 10:52:50
jeg troede først der stod 'Kongevand' haha