Pangasius

Pangasius, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Pangasius - Hajmalle

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : merete

Indsendt :     
Pangasius, billede 4 Pangasius, billede 1 Pangasius, billede 2 Pangasius, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Pangasiusfilet Pangasius er en spisefisk, der bliver opdrættet i ferskvand i Sydøstasien.

Fisken har fast lyst kød, med en let og fin smag.

Pangasius kan steges, koges, bages og grilles.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.75 dl. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 spsk. Estragon, frisk
0.5 tsk. Karry
1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
   
1000 gram Kartofler, nye
500 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
Opskrift:
Fold den tynde ende ind under. Gnid fisken med salt og dryp dem med citronsaft, læg dem i et ovnfast fad.

Rør smørret blødt med hakket persille, estragon, karry og sennep, fordel smørret over fisken.

Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter til den er mør.

Øs smørret over fisken et par gange under stegning.

Server små kogte pille kartofler til.

Pynt retten med citronskiver og friskhakket persille Velbekomme !





karakterer:
Opskriften er vist 130603 gange,
og udskrevet 3558 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (64 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10678 (2542 kcal)
KJ pr. Pers. 2669 (635 kcal)
Vægt ialt 2497 gram
Vægt pr. Pers. 624 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 427 KJ (101 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-05-26 18:20:38
Smager rigtig godt for dem der ikke kan lide fisk

  -   2011-01-20 12:30:08
En super god ret, let at lave og så smager den fantastisk. Børnene jubler når vi skal have retten. :-D Kan varmt anbefales.

  -   2010-11-14 17:32:38
Ja har prøvet pangasius på flere måder og denne er sidst prøvede . Den smager rigtig deligt , og den lille på 3 år spiste det med velbehag.

  -   2010-08-17 19:51:39
Mums - fra en som ikke bryder sig om fisk :)

  -   2009-08-04 21:28:38
Glemte helt at fortælle, at selvfølgelig skal den krydres - helst med citronsalt (hjemmelavet)(blander groft salt med masser af citronsaft + revet citronskal + ca. 1 tsk. grovt knust peber - ovntørres på bagepapir i ca. 2 timer på 100 gr.,(grov peber drysses over filletten inden den kommer i ovnen).

  -   2009-08-04 21:22:23
Pangadius er formiddabel, fordi man kan tilsætte mange forskellige krydderier. Jeg bruger oftest at finthakke persille, 1-2 presset hvidløg, og rør det sammen. Smør det ud på filetten, og lad den stå oprejst i ovnen. Tilbehør kan være af enhver art, foretrækker et godt stykke brød. Der bliver meget saft af filliten, og HVIS, så bland lidt piskefløde i, og kog op. Super duper

  -   2009-05-20 17:11:38
Smager godt slev for dem der ikke er så glade for fisk. Så er retten hurtig at lave

  -   2009-03-08 09:43:57
veldig god, lett å lage litt annerledes !

  -   2008-08-01 21:31:31
Simpelthen en super god ret.. En ret næsten alle kan lide, også dem der ikke er vilde med fisk.

  -   2006-12-23 12:48:21
hurtig, nem, få ingredienser, smager rigtig godt, børnene kan også lide det