Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Gode Ben (stegeben)

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

Diverse svinekødOprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

Gode Ben (stegeben), billede 4 Gode Ben (stegeben), billede 1 Gode Ben (stegeben), billede 2 Gode Ben (stegeben), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.Flæskeben
30 g.margarine
 
1 spsk.Salt
 peber
15 dl.vand
 
 jævning
 salt
 peber
 


Opskrift:

Benene brunes i en stor gryde, nogle stykker af gangen så de alle bliver brune.

Benene lægges alle tilbage i gryden og der tilsættes ca. 1½ l. vand eller til det næsten dækker benene. Tilsæt salt, peber og lad retten koge langsomt til kødet er mørt ca. 2-3 timer.

Tag benene op og sigt evt skyen. Lad skyen koge ned til ca. ½ l. og jævn den med mel. Smag den til med salt og peber.

Serveres med kogte kartofler og rigelig sovs til.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (62 stemmer)

Opskriften er vist 110449 gange,
og udskrevet 2146 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Gode Ben (stegeben)

Michael Nielsen   -  2017-08-09 01:45:22
Hvis i vil have ovnstegte ben, så søg dog på de ord!! Denne opskrift er gammeldags stege ben, den helt rigtige måde at lave dem på. Ovnstegte ben bliver tørre, sådan er det bare! !

Erik Andersen  -  2017-05-12 16:03:07
Stegeben SKAL STEGE. IKKE KOGE

Jørgen Jensen  -  2017-01-15 16:25:08
Første gange jeg skulle lave stegeben selvom jeg er 52. men for dælen da en opskrift- jeg sad og smovsede i ben kartofler og, ja sovs. sikke en sovs. uummm- tak for opskriften. mvh

Annette K K Andersen  -  2015-12-14 22:29:27
Fantastisk opskrift. 2-2½ time kogte jeg benene i bouillonen, så falder kødet af, derefter på med hjemmelavet barbecue, og så ind i ovnen i 10 min på 200° Vi har lige spist benene som spareribs I morgen piller jeg kødet af, og så får vi sovsen og kartofler til.😁

Kim Kjærgaard  -  2014-11-22 11:43:57
IGEN reddede siden mig. Stod med et køb af nøgleben. Fint, men hvordan skulle de tilberedes.Var gået I glemmebogen, men nu plager husets beboere om denne ret!? Som altid opskrift fundet her.

  -  2013-02-10 11:58:49
nej nej nej de gode ben skal brunes evt på en pande og så skal de i en gryde med vand og der skal de så gerne stå ca 6 timer så kødet faktisk falder af knoglerne..

Tomse  -  2012-10-30 17:15:27
Prøv at steg røgetbacon i smør og derefter brun kødet der i. også godt.

  -  2012-09-15 14:41:48
ben bør laves i ovenen helt enig med sandra. men bruning og simren i gryde med bullion lauerbær blade to knuste enebær er svært og undgå hvis man vil have en god sovs til. sovs ska der til.

Mutti  -  2012-03-13 08:34:14
Tilsæt 8-10 svesker, det giver en himmelsk smag!

Marianne  -  2010-05-16 09:30:54
Tilsæt f.eks lidt hakket løg, en mørk øl og suppeterning - det giver en bedre smag i saucen. Ellers er det bare mums - ligesom i gamle dage.

sandra  -  2009-08-22 14:30:06
rigtig gode ben laves kun i ovnen, men masser af salt og intet til

  -  2008-08-29 17:57:59
Inden benene brunes, bør de gnides i salt.