Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Indisk tandoorimørbrad

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

Svinemørbrad i stykkerFedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Indien - Indisk - Indiske

Kilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :

Indisk tandoorimørbrad, billede 4 Indisk tandoorimørbrad, billede 1 Indisk tandoorimørbrad, billede 2 Indisk tandoorimørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
   
  Marinade:
2 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 spsk. Tandori Masala rødt, stærkt, indisk blandingskrydderi
    rødt, stærkt, indisk blandingskrydderi
  Salat rødt, stærkt, indisk blandingskrydderi
1 Radicchio rosso, salat Et hoved Radicchio rosso vejer ca. 300 gram.
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
    1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
  Dressing: 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
2 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Spidskommen, stødt
1 Rød chilipeber
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Opskrift:

Marinade:
Rør yoghurt sammen med knust hvidløg, citronsaft, salt og tandoori krydderi.

Mørbraden skæres i til mørbradbøffer. Vend mørbradbøfferne i marinaden og sæt dem i køleskabet mindst 30 minutter.

Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn.
Læg bøfferne på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen ca. 5 minutter på hver side.

Salat:
Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne og skær den i skrå skiver. Skær salaten i strimler.

Dressing:
Rør dressingen sammen af yoghurt, spidskommen og hakket chili. Smag den til og dryp den over.

Fordel mørbradbøfferne på salaten og server med indisk brød, f.eks. nanbrød.

Tips:

Du kan stege mørbraden som et helt stykke. Så skal den stege i ovnen ca. 10 minutter på hver side og hvile 10 minutter, inden den skæres i tynde skiver og anrettes på salaten.

Kødet kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (10 stemmer)

Opskriften er vist 83959 gange,
og udskrevet 1938 gange.


Energi:
KJ total 4581 (1090 kcal)
KJ pr. Pers. 1145 (272 kcal)
Vægt ialt 1642 gram
Vægt pr. Pers. 410 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 279 KJ (66 kcal)
Protein 9.1 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 2.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


bauneerik  -  2015-08-17 19:01:34
Hvor mange sider har en RUND mørbrad

  -  2013-05-24 09:28:04
Kan man bruge kylling istedet for mørbrad??

Astrid  -  2011-01-22 13:14:00
Jeg lavede denne ret igår aftes. Jeg anbefaler den i høj grad! Den smager simpelthen fantastisk.