Pandekager med fyld

Pandekager med fyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madpandekager

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Pandekager med fyld, billede 4 Pandekager med fyld, billede 1 Pandekager med fyld, billede 2 Pandekager med fyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Madpandekager:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Fyld:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 tsk. Oregano, tørret
1 tsk. Basilikum, tørret
   
  Toppings:
125 gram Cheddarost 50+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Madpandekager:
Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min.

Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter).

Fyld:
Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til.

Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost.

Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min.

De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.





Beskrivelse:

Opskriften på pandekager med fyld

Kan du ikke få nok af pandekager, vil denne opskrift på pandekager med fyld helt sikkert falde i god smag. Mad pandekager med fyld er et fint alternativ til den traditionelle kødgryde, og du kan sagtens have ungerne med i køkkenet, når I skal pandekagedejen og fylde den med jeres favorit fyld. Mad pandekager er også en god måde at komme madspild til livs på, da du kan blande stort set alle slags grøntsager i fyldet.

Andre variationer af mad pandekager med fyld

I denne opskrift er der anvendt oksekød, men du kan nemt erstatte oksekødet med f.eks. kyllingekød. Hvis du ønsker en kødfri dag, kan du fylde madpandekagen med køderstatning eller bønner og kikærter. Har du modne avocado til overs, kan du servere en hjemmelavet guacamole sammen med din madpandekage. I denne opskrift er der brugt cheddarost på toppen af pandekagerne, men du kan sagtens prøve at eksperimentere med eksempelvis hytteost eller en anden ost med lavere fedtindhold.

Bliv i pandekagens verden og server en omgang gammeldags pandekager til dessert.

FAQ

Kan man fryse pandekager med fyld?

Ja, du kan nemt fryse pandekager med fyld. De skal blot opvarmes ved 200 grader i alm. ovn i 25-30 minutter.

karakterer:
Opskriften er vist 921906 gange,
og udskrevet 47845 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (311 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18034 (4293 kcal)
KJ pr. Pers. 4508 (1073 kcal)
Vægt ialt 2626 gram
Vægt pr. Pers. 656 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 686 KJ (163 kcal)
Protein 8.4 gram
Fedt 9.9 gram
Kulhydrat 10.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-07-16 18:33:52
Lækre og nemme

  -   2020-11-23 17:03:38
Pandekagedejen er simpelthen for porøs .. tror det skyldes for mange æg !

  -   2020-11-12 15:32:13
Så har i da vidst også snart skiftet alle ingredienserne ud 😳😳

  -   2019-04-16 18:22:31
Fantastisk god opskrift! Tilsatte lidt oregano til pandekagedejen, og undlod at putte dem i ovnen - de blev perfekte!

  -   2016-06-27 07:40:53
Tilføjelse : en brik Mornay sovs til et kilo hvedemel 😉

  -   2016-06-27 07:39:19
Prøv at skifte noget af væden i dejen ud med En brik Mornay sovs og give dejen et fed hvidløg, SUPER, lav derefter det hakkede oksekød til som man ville gøre til Græsk Musaka 😘

  -   2016-03-19 13:07:03
prøv med små champignoner det smager fantastik og med lidt mozzarella det er mmmmmm nam nam total godt

  -   2016-03-19 13:00:50
Det går godt med at lave mad pandekagerne smager rigtig godt

  -   2015-11-07 13:03:59
Hvis i rister noget bacon, hakker det og kommer det i dejen tilfører det en fantastisk smag til pandekagerne 👍🏼👍🏼👍🏼

  -   2015-11-07 13:01:57
En opskrift der bliver flittig brugt i vores hus 👍🏼 Jeg bytter 300g hvedemel ud med Grahamsmel eller en anden form for fuldkornsmel, så bliver de lidt sundere og mætter mere. Der kan sagtens bruges let- mini- eller skummetmælk i stedet for sødmælk 👌🏼 Vi bager vi dem aldrig i ovnen, ungerne elsker at de selv kan få lov til at fylde dem med det de gerne vil have. Vi laver en masse forskellig tilbehør som de kan vælge mellem. Hvis der er for meget tilbehør, kan det bruges i en gryderet dagen efter og der,de undgå madspild 😉

  -   2013-10-23 18:36:17
det var vildt lækkert!!! prøv med romarin i dejen, det smager rigtig godt, og brune bønne.... ;-)

  -   2013-04-16 21:08:34
kan man bruge minimælk eller letmælk istedet for sødmælk???

  -   2012-10-19 18:35:26
Er det kun mine pandekager som var svære at arbejde med? Ellers smagte det godt. Jeg bruger dog også mere fyld næste gang.

  -   2012-10-07 19:13:39
Den er rigtig god jeg kom ost over og lave karry ris til og en god brokkoli salat til,den kan varieres med fylket kun fantesien sætter grænsen :-)

  -   2012-03-29 09:52:54
vi skal lave den i hjemkundskab

  -   2010-08-03 10:02:45
I love this food! jaja det gør jeg!!! Især men et årdenligt lag ost på;) LOVE IT Når jeg laver det til aftensmad iaften jeg skal nok skrive en kommenter om det var godt!<3

  -   2010-03-23 11:00:58
Det er en rigtig god hjælp, til f. eks elever fra Mørkhøj skole der skal lave en ret i hjemkundskab og som er sultne :D Mange tak for hjælpen.

  -   2009-10-21 19:50:09
det smager dejligt. børnene var vilde med det. så kan anbefales med revent gulerod eller andre revene grønsager.

  -   2009-08-19 10:53:20
Halløjsa:) Vi har prøvet opskriften, og den var lækker.

  -   2009-06-17 19:42:26
De var et godt måltid. God opskrift.

  -   2009-05-11 10:18:25
Det lyder kanon lækkert, det må vi have i aften.... Skal lige ud og handle råvarer ind ;-)

  -   2009-01-19 06:56:39
Mmmm, de smager vildt godt vores familie har allerede gjort det til en ret vi får hver uge. så laver vi en masse forskelige ting til. Mums man kan jo bare tage opskriften til dejen og så lave sin egen "indmad" det gjorde vi.

  -   2008-05-10 09:21:14
Det er nogle super dejlige pandekager. jeg har et godt lille tip der pifter smagen lidt mere op. her kommer det: det smager rigtig godt hvis putter ærder og majs i fyldet NAM. det er også rigtig delicat med rissalat altså ris blandet med salat og majs og ærter og squers.:)

  -   2008-04-24 17:54:03
de er rigtig gode især med ost og ris salat.. mmmmmmm... jeg elsker dem :)

  -   2008-03-24 19:57:03
Vi glæder os rigtig rigtig meget til og smage den :D

  -   2008-01-14 16:23:43
De er rigtig gode, men der kunne måske godt komme lidt flere forskellige ting i.

  -   2007-12-31 12:51:22
Prøv at lave pandekagerne som dessertpandekager med lidt sukker og vanille eller kardemomme i dejen. Det giver virkelig det sidste pift. Har lavet det flere gange til gæster, som alle har været helt vilde med det. Lader dog folk selv samle pandekagerne ved bordet, så får man den ønskede mængde kødfyld osv. i. Bruger ud over kødsovs blandet salat, revet ost, fromage frais/creme fraiche, guacamole som fyld. Osten smelter inde i den bløde pandekage ud over fyldet. Det er bare så englene synger. Pandekagerne kan evt. bages i god tid og fryses ned i en stor stak. Opvarmes efterfølgende i ovnen ved lav varme dækket med sølvpapir.

  -   2007-12-04 13:55:07
det ser bare totalt fantastisk ud..det bilver nød til og blive prøvet...

  -   2007-10-30 16:30:55
Pandekagerne kan man også sagtens bruge til dessert med is i eller lign.. 10 point herfra

  -   2007-10-18 21:17:19
De blev super. Jeg kom peberfrugt i fyldet og ost på. Det minder om lasagna men 1000 gange bedre. Jeg brugte ikke så meget olie i fyldet. Min mand spiste til hans mave ar ved at eksplodere :=)

  -   2007-07-07 17:54:24
Uhmmm.. prøv med salat,tomat og tazikki

  -   2007-05-17 17:33:32
Det er noget lækkert mad . jeg kan godt lide det, det r fantastisk

  -   2007-05-15 20:51:23
prøv også at putte grøn peber i og skift kryderi til all round.

  -   2007-05-07 19:19:09
smager også godt med laks i hvis man kan li FISK!!

  -   2007-03-25 15:31:55
Super dejligt nemt godt bedre. Bedre kan det vidst ikk beskrives :D

  -   2007-03-12 23:02:29
umm det lyder godt, dem prøver vi at lave i morgen :-)

  -   2007-02-19 08:56:36
Pandekagerne er rigtig gode fyldet bruger jeg min egen

  -   2007-01-23 16:33:26
brug kogte lagsagneplader i stedet for pandekager og riv lidt gulerod i fyldet

  -   2007-01-17 20:50:28
Det lyder som italienske pandekager som jeg har en opskrift på, de er lækre, men prøv at drysse dem med revet ost, inden de kommer iovnen.

  -   2007-01-15 19:32:55
Simpelthen den bedste maade at spise pandekager paa. Läkre!!!

  -   2007-01-15 05:56:13
Try filling them with fried up green peppers, mushrooms, onions and chopped ham ... ad paprica and dill ... it is delicious !!

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her