De dejligste havtaskekæber

De dejligste havtaskekæber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havtaskekæber

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Bema_dk

Indsendt :      Red :
De dejligste havtaskekæber, billede 4 De dejligste havtaskekæber, billede 1 De dejligste havtaskekæber, billede 2 De dejligste havtaskekæber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Havtaskekæber
150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
Timian, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
Timian, frisk
2 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Noilly prat 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Kål:
1 Savoykål, renset vægt Et savoykål vejer ca 500 gram
1 tsk. Spidskommen, hel
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Sæt risene over ( brug evt. ris m/ vilde ris )

Fiskestykkerne krydres med salt og peber og lidt timian og pakkes ind i en strimmel bacon og lukkes med en tandstikker. Steges ved svag-mellemvarme til baconen er sprød.

Sauce:
Tomaterne hakkes og kommes i en gryde. Tilsæt Nolly Prat og kog ind til 1/3. Kom herefter de finthakkede løg og en tsk. tørret eller et par stilke frisk Timian i sammen med bouillon og fløde. Når konsistensen er cremet er den færdig. Smag evt. til med salt og peber.

Kål:
Savoykålen snittes groft lægges i en skål. Overhæld med kogende vand og lad det stå i 10 min. Hæld finthakket løg i en gryde og klar dem i lidt smør. Tilsæt herefter spidskommen og rør blandingen i kålen

Tips:

Serveringsforslag :
Fordel lidt sauce på en tallerken. Placer en passende mængde kål rundt i kanten. Smør en ring med lidt olie og læg risene i og placer midt på tallerkenen (og fjern ringen) Læg fisken ovenpå og dekorer med tynde gulerodsstave og persillestilke.





karakterer:
Opskriften er vist 37176 gange,
og udskrevet 706 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12206 (2906 kcal)
KJ pr. Pers. 3051 (726 kcal)
Vægt ialt 2609 gram
Vægt pr. Pers. 652 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 467 KJ (111 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 13.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu