Pebersteaks

Pebersteaks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Pebersteaks, billede 4 Pebersteaks, billede 1 Pebersteaks, billede 2 Pebersteaks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
   
  Tilbehør:
100 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
  Porretop det grønne
0.25 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
100 gram Kantareller, friske
1 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
  Steaks:
600 gram Oksemørbrad, afpudset
Peber, sort, knust
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Pebersovs:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Peber, sort, knust
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Cognac 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Start med at skylle bagekartoflerne, pak dem i staniol og sæt dem i en 200 grader C. varm alm. Ovn, de skal bage 1½-2 timer alt efter størrelse.


Tilbehør:
Skalotteløg pilles og koges halvmøre i rigeligt letsaltet vand, groft snittet porretop og peberfrugt ringe gives et opkog med løgene til slut. Tages op og sættes til side.
Kantareller børstes rene for jord Tomat skæres i både.


Skær 2 store steaks ud af mørbraden eller bestil ved slagteren. Drys steaksene med rigeligt knust sort peber og krydr med salt.

Steaksene brunes 2 minutter på hver side på brandvarm pande i olie Skru ned for varmen stadig god varme og steg yderligere 4-5 minutter på hver side.

Lige før steaksene er færdige kommes 25 gram smør på panden. Steaksene tages af og hviler indtil servering.

Pebersauce:
Knust sort peber kommes på panden som koges af med piskefløde, creme fraiche og cognac. Smages til.

Tilbehør fortsat:
På en anden pande smeltes smør og skalotteløg evt, delt i halve og kantareller kommes på og ristes godt, til slut tilsættes tomatbåde, porretop og peberfrugtstrimler, de skal lige varmes med.





karakterer:
Opskriften er vist 14605 gange,
og udskrevet 209 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13376 (3184 kcal)
KJ pr. Pers. 6688 (1592 kcal)
Vægt ialt 2470 gram
Vægt pr. Pers. 1235 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 541 KJ (128 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 6.3 gram
Kulhydrat 10.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu