Langtidsstegt okseculotte

Langtidsstegt okseculotte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Langtidsstegt okseculotte, billede 4 Langtidsstegt okseculotte, billede 1 Langtidsstegt okseculotte, billede 2 Langtidsstegt okseculotte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Okseculotte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Fjern senen på undersiden af culotten, så trækker den sig ikke så meget sammen under stegningen.

Rids fedtlaget på culotten og snør stegen. Snørringen giver en pænere steg.

Gnid culotten med salt og peber og læg den i en lille bradepande.

Brun den i ovnen ca. 10 minutter ved 250 grader C. alm. ovn.

Dæmp varmen og steg videre ved 100-120 grader C. alm. ovn 1-1 ¼ time til et stegetermometer viser 60-62 grader.





karakterer:
Opskriften er vist 197062 gange,
og udskrevet 2177 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8950 (2130 kcal)
KJ pr. Pers. 1491 (355 kcal)
Vægt ialt 1000 gram
Vægt pr. Pers. 166 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 894 KJ (213 kcal)
Protein 19.4 gram
Fedt 15.3 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-04-25 16:31:55
Jeg begik den fejl at følge opskriften: ... grader C. alm. ovn. Dæmp varmen og steg videre ... Den skulle have været ude medens ovnen kølede af, de 10 min endte med at blive ½time ved høj varme. Hvis den ser ud til at blive færdig for tidligt anbefaler jeg at skrue varmen helt ned.

  -   2014-06-07 23:39:52
Til kmp: Det er faktisk kun gode råd der bliver givet

  -   2013-09-13 20:12:27
Hvorfor læse opskriften ,når i ved bedre selv ?

  -   2012-07-26 14:40:55
Ville også være en ide at tage stegen ud ved 55 C og lade den hvile i 30 min. Inden servering giv den 5 minutter i ovnen. Det er kun ydresiden der er blevet kølig

  -   2011-05-22 19:22:39
Når en culotte ved normal temperatur skal have 30-40 minutter så er det vel ok at kalde dette for langtidsstegning. Størrelsen på culotten passer nu bedre på en kalveculotte end okseculotte, og så skal du huske at culotten skal skæres på tværs af kødtrådene og ikke blot fra enden, så formålet med snøringen forstår jeg ikke helt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Knap halvanden time, er ikke langtidsstegning.