Hæld "bollen" i en skål og"> Churros (Spanskrør) - En opskrift fra Alletiders Kogebog

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Churros (Spanskrør)

Antal:
Portion 1 Portion
Ret : Morgenmad/Brunch

Hovedingrediens : Mel

HvedemelOprindelsesland : Mexico - Mexicansk - Mexicanske

Indsendt :


Churros (Spanskrør), billede 4 Churros (Spanskrør), billede 1 Churros (Spanskrør), billede 2 Churros (Spanskrør), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Fritureolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram



Opskrift:

Kom vand, smør og salt i en gryde. Kog det op og kom melet i. Rør godt rundt i det til du har en "bolle". Tag gryden af varmen og lad de køle 15-20 minutter.

Hæld "bollen" i en skål og pisk (elpisk) de 3 æg i.

Hæld rigeligt med olie i en gryde eller høj pande. Hæld dejen i en sprøjtepose og tryk dejen ud i lange stykker ca. 15 cm. Lad dem koge i ca. 6 min.

Lad dem dryppe af og læg dem på fedtsugende papir.

Serveres med sukker, kanelsukker eller rørt is.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (208 stemmer)

Opskriften er vist 340305 gange,
og udskrevet 4478 gange.


Energi:
KJ total 5724 (1363 kcal)
KJ pr. Portion 5724 (1363 kcal)
Vægt ialt 806 gram
Vægt pr. Portion 806 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 710 KJ (169 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 9.0 gram
Kulhydrat 17.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Churros (Spanskrør)

LinaAndersen  -  2017-03-06 20:05:09
Kan du ikke filme en video om hvordan man gør?

Christina Sietam   -  2016-11-27 14:58:12
Er det monstro kun her ved mig at dejen blev så våd at den løb lige gennem tyllen? Nå puttede mere mel i så gik det. Smager godt.

Julia  -  2016-08-31 17:28:25
Elsker churros! Så nu skal jeg prøve hjemmelavede! :-D Bruger man kun fritureolie?

  -  2016-07-22 15:15:51
5 stjerner

Hamse Abdi  -  2015-05-06 15:51:31
Jeg har smagt det her i maj fest Aalborg

  -  2015-02-20 15:28:21
Arlas opskrift er meget bedre.. De her.. Adr de smager af olie og mangler sukker

Heidi  -  2015-01-18 21:51:21
super gode...brugte dog kun ½ tsk salt og kom sukker og vanillesukker i

Stine  -  2014-11-10 12:49:31
Har lige lavet dem for første gang, det var nemt og de smager lækkert sammen med sirup.

Luna  -  2014-08-04 09:23:36
skal man bruge en rigtig sprøjtepose eller kan man klippe en lille hul i en alm frysepose??

  -  2014-06-27 17:34:57
Når jeg putter dem i friture skal de koge meget længe for at de ikke er rå. Og så bliver de helt brændt. What to do?? :)

Ruman  -  2014-06-15 14:50:30
God opskrift ps den er hurtig og nem

  -  2014-04-05 09:03:08
hvor mange er en portion ?:)

pernille  -  2014-03-25 10:48:26
Der står i opskriften at der skal bruges 9 æg, men i teksten står der kun 3 æg, hvad skal man rette sig efter ???

Marija  -  2014-02-15 16:33:13
De spises bedst med CHOKOLADE! :)

Maria  -  2013-05-31 14:21:03
Jeg fulgte opskriften og tilsatte desuden en tsk. Vanillesukker. Efter min mening, smager de alt for salt. Så mit råd er, at tilsætte 0,5 tsk. Salt og evt. lidt sukker. I opskriften står at de skal stege 6 min. Det skal de slet ikke! De skal HØJEST ha' 30 sek. På hver side. Må nok indrømme at de ikke er en succes, men det var sjovt at prøve. Dog når de ikke Tivolis til sokkeholderne.

Søren  -  2013-05-22 10:05:51
Lidt sukker hjælper altid :)

Per  -  2013-03-05 17:26:06
Vi brugte en stjernetyld ca. 6 mm.

Emilie  -  2013-03-04 00:21:13
Hvad med at spise dem som de er? :) der står jo heller ikke at de skal være som dem i Tivoli, det er jo forskelligt fra sted til sted.

anders  -  2013-02-26 15:27:59
de smager lidt for meget at æg. vil nøjes med 1 æg næste gang, kan anbefale at komme lidt vanilla essence i dejen og en en smule sukker

Lene HL  -  2013-02-20 09:05:36
Hej alle - nogen, der ved om de kan fryses og varmes op efterfølgende og stadig være gode ? Har en datter, der gerne vil have disse til sin konfirmation sammen med bailey is, men de skal selvfølgelig kunne laves i forvejen. PFT.

Amalie  -  2013-01-12 18:13:28
En portion hvor mange kommer der ud af det???

  -  2012-10-27 00:34:31
Super opskrift men der skal noget sukker i og lidt vanilie sukker :-)

Anders  -  2012-08-01 17:56:05
Syntes nu at opskriften minde meget om vandbakkelser. De popper også kraftigt op ved stegning til nogle kæmpe rør. Karakter 1 ud af 5 De minder så lidt om dem man får i Tivoli

amalie  -  2012-07-12 14:25:32
skal til og lave dem nu ihhhhh.. Jeg glæder mig

maria  -  2012-06-10 19:53:49
skal til at lave dem nu. er i tvivl hvordan de vil smage efter jeg selv har lœsr disse kommentare fra jer .

  -  2012-06-03 18:40:32
hvad mange svarer en portion til?

Sarah og Rose  -  2012-05-23 14:23:20
Vores er igang med at steges de ser vildt lækkre ud prøv at lave dem! I ville elske dem hvis i smagte dem!! :)

Thea  -  2012-05-19 18:58:25
Jeg havde håbet på at de smagte som dem fra tivoli, det gjorde de desvære ikke, men jeg syntes stadig de var gode!

Johanne T.  -  2012-05-07 10:23:19
Rigtig fine, men jeg tror det var godt, at jeg lige puttede en smule sukker og honning i :-)

Mig   -  2012-04-06 09:47:13
Man kunne også tage 3dl vand og 2 dl sukker og læg det til kog når det så er kogt tager man en ad gangen en churros og dypper den hel ned så bliver den mere sødlig :-)

Anders  -  2012-04-03 11:44:39
Det kan være en god ide at putte lidt vaniljesukker i for at give dem mere smag.

  -  2012-02-26 13:46:44
skal bare tilsætte noget vaniliesukker for at søde dejen

Fam. Breum  -  2011-11-03 15:08:34
De er super gode, vi har ikke smagt noget lignene, tak for denne opskrift!

Not - Happy  -  2011-10-27 16:39:24
Den smager ikke godt :( Kan bedre lide dem i tivoli.... Er der nogen der kender opskriften på spanskerør man kan få i tivoli?

  -  2011-09-19 16:04:42
Kan det holde sig på køle længe, eller kan det fryses ? Mvh Dorthe

Mig.  -  2011-08-13 15:24:56
Hvor mange grader varme skal der til?

til :D  -  2011-07-12 18:22:13
har du husket: 1. at have en ordenlig tud til sprøjteposen? 2. at lægge dem på fedtsugende papir/køkkenrulle?

  -  2011-06-06 16:25:56
skal der ikke vanilliesukker i??

:D   -  2011-05-31 21:18:25
jeg kan ikke rigtigt få det til at virke... de bobler op og smager meget fedtet + jeg kan ikke få dem til at være den der form... de klumper en smule istedet ?

  -  2011-05-01 11:51:48
hvor meget er 180 g. altså hvor mange kopper man skal bruge for at få 180 g

  -  2011-05-01 11:40:01
det er en meget god opskrift men til næste gang kan i godt tilføje nogen detaljer

Harry Potter  -  2011-03-02 17:12:51
Jeg har smagt dem før. De smager meget godt.

Conny  -  2010-09-19 21:59:29
Super - man føler sig næsten som man er i Spanien, hvor den bliver serveret på mange gadehjørner eller på alle markederne dernede. Jeg drømmer om Spanien allerede igen.

mig :b  -  2010-07-17 12:03:51
hvad spiser man dem sammen med :)

vili  -  2010-06-07 20:41:47
jeg kunne bare leve af det her . . mmmmm

Elin48  -  2010-05-31 21:45:12
Lidt vanille og/eller kardemomme kan varmt anbefales :-)

mig  -  2010-01-12 18:44:26
Jeg ville mene man skulle give dem en lille smugle vanilje eller sukker