Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kylling i rød karrypasta

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger

KyllingefiletIndsendt :

Kylling i rød karrypasta, billede 4 Kylling i rød karrypasta, billede 1 Kylling i rød karrypasta, billede 2 Kylling i rød karrypasta, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Jordnøddeolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Karrypasta, rød
4 dl. Kokosmælk, stor dåse 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 spsk. Jordnøddesmør
1 spsk. Fiskesauce 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Rød chilipeber
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Pynt: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Friske kokosflager
   


Opskrift:

Skær kyllingekødet i mundrette stykker og vend dem i melet. Ryst overskydende mel af. Varm en wok op og tilsæt jordnøddeolie. Når olien er rygende varm, steges kyllingestykkerne gyldne under omrøring i 3 - 4 minutter. Tag kødet op med en hulske og hold det varmt.

Hæld evt. olie af wokken og tør den. Varm den atter op og tilsæt karrypasta, lad det syde i 30 sekunder. Tilsæt jordnøddesmør og kokosmælk og bland grundigt. Rør til retten begynder at simre, tilsæt chili og fiskesauce og rør i 2 - 3 minutter.

Kom kyllingestykkerne tilbage i saucen og lad simre i 3 minutter, til kødet er gennemvarmt. Smag til med peber og salt og drys evt. friske kokosflager over.

Serveres med løse ris.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (19 stemmer)

Opskriften er vist 68794 gange,
og udskrevet 738 gange.


Energi:
KJ total 9357 (2228 kcal)
KJ pr. Pers. 2339 (557 kcal)
Vægt ialt 1065 gram
Vægt pr. Pers. 266 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 878 KJ (209 kcal)
Protein 12.5 gram
Fedt 15.9 gram
Kulhydrat 5.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Josefine  -  2014-03-12 17:18:38
Dette er en rigtig lækker ret og vi laver den ofte herhjemme. Man kan sagtens tilsætte diverse grøntsager - f.eks. peberfrugt, grønne bønner, "sugar snaps" (søde ærter) eller svampe. Vi blancherer gerne bønner og sugar snaps inden de kommer i retten og tilsætter dem samtidig med chili. Man kan evt. lade retten koge lidt inden man tilsætter kyllingen, så grøntsagerne når at blive kogt lidt i kokossaucen. :)

Bethina  -  2014-02-07 19:14:27
Mums det smager godt

Kenneth1971  -  2011-08-20 19:06:53
Jeg synes det ligner Paneng gai der er dog ikke jordnødde smør i for så er det den amerikanske variant.