Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Skiden æg

Skiden æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 1 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Højtid: Påske

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Skiden æg, billede 4 Skiden æg, billede 1 Skiden æg, billede 2 Skiden æg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
 
  sovs:
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Fiskesennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
   


Opskrift:

Kog ca. 2-4 æg pr. person til de er hårdkogte. Lad æggene køle, og pil dem.

Lav dernæst en opbagt sovs, hvor der beregnes ca. 2 - 2½ dl. mælk pr. person. Når sovsen har den rette konsistens, krydres den med (fiske)sennop og æggene kommes i.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (56 stemmer)

Opskriften er vist 117866 gange,
og udskrevet 2024 gange.


Energi:
KJ total 1771 (421 kcal)
KJ pr. Pers. 1771 (421 kcal)
Vægt ialt 410 gram
Vægt pr. Pers. 410 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 432 KJ (102 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 2.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Elna  -  2017-04-16 17:34:10
Elna 😛 selvfølgelig skal æggene være blødkogte, det er en gammel bonderet og karlene måtte den dag spise alle de æg de kunne og det var mange


karna  -  2015-12-12 16:40:42
Det skal ikke efter min smag være hårdkogt. men smilende æg.


Affe  -  2011-12-03 16:42:41
Der er mange meninger om skiden äg hvis börn ikke kan lide sennep går det også fint at lave den med en god karrysovs. Det er også alletiders som skrub af mad.


  -  2010-02-21 11:51:45
anne.mette spørger kan man servere det til skrub af mad, til påskefrokost


Provsten  -  2009-03-30 19:32:09
fik den hos min mormor første gang for mange år siden, en klassiker og den smager bare godt.


  -  2009-03-21 16:51:06
Det kaldes skiden æg, fordi man spiser denne ret påskelørdag, også kaldet skiden lørdag


navn  -  2008-10-01 17:20:31
navnet er skidende æg og det kan der ikke laves om på uanset om der er børn tilstede eller arj:)


Skiden  -  2007-07-04 00:40:00
Skidende æg? very naice high five


os i skole  -  2007-04-01 18:46:38
vi fik det i skolen det er TOTALT skidene æg og det smager ikke godt sså hvis jeg var jer så lad være med at give jeres børn det !


rua  -  0000-00-00 00:00:00
Æggene skal være "smilende". Det er mere lækkert


karina  -  0000-00-00 00:00:00
Denne ret smager godt med lange macaronnier til og røde pølser. en god ting dom børnene elsker. de får selvfølgelig ikke sennep i sovsen