Kyllingen gnides med salt både udvendigt og indvendigt, der kan evt. fyldes krydderurter efter egen smag ind i kyllingen.
Lægges i bradepande og sættes i ovnen ved 225 grader c. ca. 1 time og 15 minutter til den er gennemstegt og skindet er gyldent og sprødt.
Imens skrælles bagekartoflerne, de kan evt. rettes lidt til inden de skæres i stave.
De skårne stave lægges i rigeligt koldt vand og skylles godt igennem et par gange.
Herefter tørres de grundigt i et vistestykke, der må ikke side vand tilbage på dem.
Nu varmes olien op, og kartoffelstavene koger i olien, til de er møre ved middel varme uden at tage farve.
Tages op og lægges på fedtsugende papir og gemmes til lige inden servering.
Lige inden serveringen varmes olien op igen, nu til højere temperatur (omkring 200 grader C.) og pommes frites steger nu til de er gyldne og sprøde.
Lægges igen på fedtsugende papir og drysses med salt.
Kyllingen deles i 2 og serveres med pommes frits og remulade.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(5 stemmer)
Opskriften er vist 15720 gange, og udskrevet 617 gange.
Energi:
KJ total 10081 (2400 kcal)
KJ pr. Pers. 5040 (1200 kcal)
Vægt ialt 2600 gram
Vægt pr. Pers. 1300 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 387 KJ (92 kcal) Protein 7.1 gram Fedt 4.1 gram Kulhydrat 7.0 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider