Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kalvekød med spidskål

Kalvekød med spidskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvesmåkød - Skært kalvekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kalvekød med spidskål, billede 4 Kalvekød med spidskål, billede 1 Kalvekød med spidskål, billede 2 Kalvekød med spidskål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.løg
5 fedhvidløg
2 spsk.smør
500 g.kalvesmåkød
 salt
 peber
4 kvistetimian, frisk
1.5 dl.hvidvin
6 dl.bouillon
 
5-600 g.spidskål
 
 meljævning
250 g.ærter
1 bdt.dild
 
1000 g.nye kartofler
 
Opskrift:
Svits de halve løgringe, de pillede hvidløgsfed og kalvekødet (ca. 3 x 3 cm) i fedtstoffet i en gryde. Krydr med salt og peber, tilsæt timian. Tilsæt hvidvin eller æblemost og bouillon gradvis under omrøring . Lad retten småkoge under låg i 45-60 minutter.


Når kødet er mørt, vendes det groftsnittede spidskål eller sommer- eller savojkål i og lad det småsimre endnu 10 minutter.


Lige før serveringen jævnes retten med en meljævning eller smørbolle og der tilsættes ærter og plukket dild. Smag til med salt og peber.

Serveres med nye kogte kartofler

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (6 stemmer)

Opskriften er vist 41678 gange,
og udskrevet 2596 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Helle   -  2018-01-26 00:04:23
Smager helt fantastisk og er nem at gå til. Jeg lavede mos af pastinak og knoldselleri til.

Grethe K  -  0000-00-00 00:00:00
Se, det her, det var godt, især dagen derpå, hvor det hele havde fået lov til at trække smag af hinande.