Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kalvekød med spidskål

Kalvekød med spidskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvesmåkød - Skært kalvekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kalvekød med spidskål, billede 4 Kalvekød med spidskål, billede 1 Kalvekød med spidskål, billede 2 Kalvekød med spidskål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.løg skåret i ringe
5 fedpillede hvidløg
2 spsk.smør eller olie
500 g.kalvesmåkød, (ca. 3 x 3 cm)
 salt
 peber
4 kvistetimian
1 1/2 dl.hvidvin eller æblemost
6 dl.bouillon
 
5-600 g.groftsnittet spidskål eller sommer- eller savojkål
 
 meljævning
1 kg.friske ærter eller 250 g bælgede eller frosne
1 bdt.dild
 
 
1,2 kg.nye kartofler
 olie
 salt
 peber
 


Opskrift:

Svits løgringe, de pillede hvidløgsfed og kødet i fedtstoffet i en gryde. Krydr med salt og peber, tilsæt timian. Tilsæt hvidvin eller æblemost og bouillon gradvis under omrøring . Lad retten småkoge under låg i 45-60 minutter.

Vask kartoflerne fri for jord, og bag dem i ovnen i et ildfast fad ved 200 grader C. alm. ovn i 30-40 minutter, til de er møre.

Når kødet er mørt, vendes det groftsnittede spidskål i og lad det småsimre endnu 10 minutter.

Lige før serveringen jævnes retten med en meljævning eller smørbolle og der tilsættes ærter og plukket dild. Smag til med salt og peber.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (6 stemmer)

Opskriften er vist 39468 gange,
og udskrevet 2171 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Helle   -  2018-01-26 00:04:23
Smager helt fantastisk og er nem at gå til. Jeg lavede mos af pastinak og knoldselleri til.


Grethe K  -  0000-00-00 00:00:00
Se, det her, det var godt, især dagen derpå, hvor det hele havde fået lov til at trække smag af hinande.